HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zssablonkarakterek: A zöldfülű

2012.01.04. 21:41 Winston007

Az akciófilmekben amikor már elfogytak a vicces néger mellékszereplők mert éppen Martin Luther King nap van és tolják a csirkecombot ,akkor jön humor elemnek a zöldfülű. Karakterünk általában szolárium cum laude diplomával a zsebében és legalább három bügy-bügy szakkör kitüntetésével áll munkába. Természetesen a kapitány foglalkozik vele személyesen, mert a HR az dísznek van és különben is „fentről ajánlotta a főkapitány”. Hősünk ekkor érettségi öltönyben feszeng a főnök irodájában és vár a TÁRSÁRA. Aki kizárólag a kiégett zsaru lehet, amikor megérkezik épp egy menekülő drogdíler fejét tépi le az előtérben és hamuzik a tüdejébe. Az általában fekete rendőrfőnök jelzi is: „Végre. Megjött O’Hara”. A zöldfülű ekkor majd összeszarja magát és figyeli ahogy a társa közelít az iroda felé.

A kiégett zsaru megáll a főnök íróasztalánál és a nem dohányzást jelző táblán meggyújtja a gyufáját és ezáltal a cigijét. Elmeséli, hogy kibelezett egy kolumbiai drogbandát, lemészárolt egy orosz gengszter csapatot és eközben felrobbantott három házat és tíz autót. Aztán végre megszólal: „Ez meg ki” int a borostás fejével a zöldfülű felé. A rendőrfőnök persze maximálisan alátámasztva a zöldfülű pozícióját válaszol: „ El is felejtettem új társat kap”  A zöldfülű megpróbál felállni de a papírjai kiesnek a kezéből  és hiába nyújtja a kezét a társa szarik rá, aki közben magyaráz: „Főnök én egyedül dolgozom tudja jól.” A felettese meg ordítva: „O’Hara vagy lesz társa vagy felfüggesztem.” Kirohan az irodából utána a zöldfülű.

Ekkor kezdődik az összeszokás szakasz. A zöldfülű kajtat a társa után, aki végre megszólítja: „Fiam te kussolsz és akkor jóban leszünk.” A kocsiba beszállva a hősünk kiakad mert O’Hara kajamaradékai konkrétan már államot alapítottak és kérték felvételüket a föderációba egy tavaszi tekercs darab pedig szexuális ajánlatot tett neki.  A társ rögtön bedobja a sűrűbe és kiviszi a legnagyobb gettóba , ahol bemegy egy kocsmába nyomozni míg hősünk kint marad 40 darab fekete szakmai érdeklődővel. Mire kijön a társa addigra már épp fejjel lefelé tartják és egy feltáró jellegű beavatkozást akarnak végezni a hasával, de O’Hara jöttére mind elszaladnak. A társát kísérő drogdíler csak annyit kérdez: „Ki ez a puha pöcs? „ A zöldfülű partnere a legnagyobb undorral a fején csak annyit mondd: „A társam.” Majd beszállnak a kocsiba és elhajtanak. A zöldfülű közben végig a szabályzatról ugat és idegesítő szokásai vannak: relax zenét hallgat, vegetáriánus (ez mindig akkor derül ki, amikor a társa elvisz Joehoz a hamburgereshez, aki általában egy öreg nyugdíjas volt rendőr) vagy simán úgy viselkedik mint egy ember és nem úgy , mint a barlangi trollként viselkedő O’Hara.

A következő szakasz  a kölcsönös tisztelet szakasza. Ez mindig valami tűzharc vagy bunyó indul meg, ahol a zöldfülű társát végre lenyomja egy szteroidos petricsészében nevelt Damu Roland Tyson hibrid. De akkor beavatkozik hősünk és leveri vagy lelövi. O ’Harának csak ennyit mond: „ Osztályelső voltam karatéban.” A társa innentől elkezd vele beszélgetni és a végén megtudja, hogy mitől ilyen megkeseredett az élete, míg a zöldfülű természetesen egy multinál dolgozó atomnővel él együtt és gyerek helyett van egy Benji kutyájuk.

A végén együtt kéz a kézben nyomják le a gonoszt, de addigra a zöldfülű ugyanúgy káromkodik és a néger rendőrfőnököt ugyanúgy elküldi a picsába. Aztán ott ülnek majd a főgenyó bázisának üszkös romjai között  és együtt röhögnek, hogy hány rakétát lőttek ki feleslegesen.  

Tipikus mondatok:

„ Osztályelső voltam karatéból, irodalomból, kémiából stb.”

„De ez szabályellenes volt, a 12. pont világosan kimondja , hogy…”

„Neked is ezt kéne hallgatnod lenyugtatna.”

 

13 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr723520323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2012.01.04. 23:31:54

Nekem kapásból maga A zöldfülű ugrik be, valamint a Piszkos Harry-sorozat bizonyos részei (minő véletlen, mindannyian Clint Eastwood főszerepelte remekművek). Valamilyen fokon jó példa a Philadelphiai zsaru (bár az vígjáték) és az Őrült Stone is.
A zöldfülű mindig kihajítja a rókát a helyszínelésnél vagy a hullaházban, mikor meglátja élete első hulláit. (Utóbbi helyen elhangzik a figyelmeztetés: "Talán jobb lenne, ha most inkább kint maradnál", persze hiába.) Majd mikor már garantáltan kiürített mindent, akkor szól oda a kiégett zsaru: "Én megéheztem, harapjunk valamit." És jellemző, hogy a kiégett zsernyák a fent említett nyugdíjas rendőr büféssel is étvágygerjesztőnél étvágygerjesztőbb szakmai emlékekről cseveg evés közben ("Emlékszel még a nőre, akit nyolc darabba vágtak és a melleit megsütötték hamburgerzsemlének?", "Tudod, volt az a srác, akit szögesdróttal fojtottak meg, miután piszkavassal véresre verték" stb.), amitől a zöldülű ismét randira készül a gyomra tartalmával.

dutch 2012.01.05. 12:07:43

Na, így kell indítani az újévet :) Remek írás, remélem minél több hasonló érkezik.
Ja és Winston, mikor lesz Zslive?

Prophet 2012.01.09. 03:16:00

@T. Norbert: A címére nem emlékeztem, csak a főszereplőkre. A végén mintha... deszkákkal meg homokzsákokkal tömte volna ki magát Charlie Sheen, abból csinált zsaruködmönt. De kicsi voltam, mikor láttam, ő meg kezdő piás.

Ajánlanék egy filmet: youtu.be/cJdggYt0glE

Az alien is csak férfi.. a lány meg helyeske, a végére mondjuk már nem szép egyenes esésű a haja, de három nap alatt forgatták valószínű, addig meg simán bezsírosodik.

T. Norbert 2012.01.09. 10:32:05

@Prophet: Igen, A zöldfülű az, amelyikben Charlie Sheen és Clint Eastwood volt a főszereplő.

Amúgy tipikus mondatok a kiégett zsarutól a zöldfülűnek:

-Légyszi, mielőtt előveszed a fegyvered, figyelmeztess engem!

-Jótanács: Szerezz egy golyóálló mellényt!

-Kemény első napod volt. De ez egy ilyen meló. Megszoksz vagy megszöksz.

És igen, ha a film elején a zöldfülű egy jólöltözött, fésült hajú, borotvált, absztinens antidohányos szabálymániás, akkor a film végére hepiend gyanánt jó eséllyel szakadt göncű, zsírós hajú, borostás piás cigizú, szabályokat lazán áthágó macsóvá válik. A kiégett zsaru pedig büszke, amiért kiképzett egy padawant.

FeniX- (törölt) 2012.01.12. 08:33:24

A legjobb példa erre tényleg az Őrült Stone.
" - Dick Dirkin...nyomozó" :-)

a hullaházban meg:
"Maga mit zabál itt?!..Bocsánat..oxford?!..elnézést!" :-)

" - Nekünk elbszott nagy fegyverek kellenet...ez krva kevés!"
" - Mitől van így bepörögve?!"
" - Csokoládé!"

:-)

T. Norbert 2012.01.12. 15:20:52

Pont tegnap volt a film+-on a Philadelphiai zsaru (sajna az elcseszettebb szinkronnal). Tévedtem, nem csak részlegesen, hanem szinte tökéletesen jó példa a postba. Anthony Edwards már szinte túlkarikírozottan hajtogatja Forest Whitaker-nek a szabályok betartását. Idegesítő szokása, hogy Beach Boys-t hallgat. És mikor a társa magára hagyja az első akción, akkor egy lepukkant família letépi róla a gönceit, és meztelenül kilökik az utcára.

"-Tehát azt akarod, hogy tanítsalak? Jó. Kutyabelet eszel."
"-Ööö...kutyabelet?"
"-És ha jól látom, van benne egy kis szárított disznóhere is. Kiváló szakácsnő, érti a szakmáját."
(elrohan rókázni)

Wolfeone · http://mozgokepdetektivek.blog.hu 2012.01.13. 10:55:33

Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő :D
ez a film, ami rohadtul jól összegzi ezt a egész műfajt

egyébként nagyon jó lett az írás! szinte minden benne van

lojzi1 2012.01.19. 09:08:58

Ez annyira alap figura, nem is tudom miért nem volt már :D
Klasszikus jelenet, hogy zöldfülű vezetni akar, de kiégett zsaru természetesen: "Én vezetek!", aztán később kiderül, hogy az új fiú is k*rva jól vezet ha kell, meg mesterlövész, tud szájról olvasni, vagy valami egyéb titkos képessége van amivel vert helyzetből is fordítani tudnak.

T. Norbert 2012.01.19. 23:53:28

@lojzi1: Ja, igen, és ekkor kezd megenyhülni a kiégett zsernyák:

"Azt hiszem, jó lesz, ha vigyázok. Még a végén megkedvellek."

stillman 2012.01.25. 23:22:23

két zseniális mondatot is találtam:

"ahol a zöldfülű társát végre lenyomja egy szteroidos petricsészében nevelt Damu Roland Tyson hibrid"

"A kocsiba beszállva a hősünk kiakad mert O’Hara kajamaradékai konkrétan már államot alapítottak és kérték felvételüket a föderációba egy tavaszi tekercs darab pedig szexuális ajánlatot tett neki."

:)

T. Norbert 2012.01.26. 08:11:11

De amúgy az filmes törvény előírás, hogy a zöldfülűt csakis a szőröstökű, szabályhágó profi mellé lehet beosztani. Ellenben az emberséges módszereiről híres, nyugdíjba készülő öreg nyomozó mindig az agresszív, pszichopata stukkerbolondot kapja.

Daenerys 2012.03.14. 21:15:14

Én már az O'Haránál elkezdtem röhögni :D

maxwell murder 2012.05.10. 11:26:06

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD ez kurva jó!!! :D
süti beállítások módosítása