HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: Az orvos

2008.12.08. 07:38 Winston007

Az elsők között kellett volna az orvos karakterről írni, de annyi jó sablon van még rajta kívül, hogy teljesen kiment a fejemből. A filmekben mindenütt ott vannak az orvosok, apró mellék vagy nagy főszerepben, de mindig ott vannak. Az orvos mindig lelkiismeretes és becsületes, nem az a hálapénz predator Dr. Mengele, aki a rothadó magyar kórházfolyósokat szkenneli nyugdíjas nénikre vadászva. Az orvos ott van az eltérített repcsin, a vírus roham közepén és a csatamezők legvéresebb pontjain. Mert ő egy élő szobor, a főhős könnyes szemmel rápillant kezében tartva halott kiskutyáját/társát/nőjét és megszólal: „Ugye megmarad doki?” Ilyenkor a doki méltóságteljesen lehajol , megnézi a pulzusát – még akkor is ha leszakadt a keze az áldozatnak és a csigolyáival dögkeselyűk fuvoláznak már – és azt mondja: „Súlyosak a sérülései, de megmarad.” És már ott is terem egy hordágy a semmiből. A főhős pedig visszafojtva könnyeit csak úgy tud reagálni: „Kösz doki!” Azt hiszem ezzel a kis jelenettel érzékeltettem , hogy az orvosok szerepe és felelőssége milyen hatalmas.

A drámázós filmekben ők azok , akik közlik a rossz hírt. Te tök vidáman, fütyörészve bemész a kórházba de az orvos fejéről már látod, hogy reggel már azt a doboz tartós tejet se kellett volna megvenni. Egyébként remek az időzítésük: amikor a legfontosabb szereplő is megérkezik a kórházba, ő pont akkor végez a műtéttel. Hiába! A profi az profi. Mert ő mindig majd összetöri magát, hogy dolgozhasson, inkább dobja az asszonyt csakhogy megoldja az esetet. Katyusaként szórja a latin kifejezéseket, ha nem lenne rajta köpeny simán papnak nézné az ember. De még éjszaka se alszanak, hanem szorgalmasan boncolgatnak a pincében. Ebből aztán több gond is szokott adódni, mert mindig kifognak valami élőholtat. Aztán ott hüledezik, hogy ilyen nincs meg olyan nincs, de aztán letépi a fejét a szörny és kész.

Speciális alfaja a vírusos doki, aki nagy szumós szkafanderben oltogatja a népet, szó szerint. Mert ugye nincs az a vírus vagy baci ami ne támadna be egy amerikai kisvárost. Persze szart se ér a sok tabletta meg szúri , a végén tuti, hogy az öreg alkesz indián mutat a mezőn valami gyomot ami gyógyít. De előtte a hipermodern laborban vágja a döbbent fejeket, amikor a mikroszkóp alatt a vírus zabálja a papucsállatkákat. Ez fontos dolog! A tábornok enélkül nem tudna piros színű before-after prezentációt tartani a Fehér Házban. Az orvosok egyébként tök barátságosak, minden betegüket szeretik, beszélgetnek velük , a jobb nőket meg is dugják. Van még egy alfajuk: a boncmester humor csávó, aki mindig hánytatja a rendőröket. Alig várja már, hogy valami aranyos kis vízi hulla kerüljön az asztalra. Ő rögtön széttrancsírozza, aztán jönnek a nyomozók megnézni a tetemet, a zöldfülű meg jól kidobja a taccsot. Az öreg zsaru meg a boncmester jót röhögnek. Kedvenc trükkje, hogy valami undorító dolgot eszik, miközben a hullában kotorászik és magyaráz a rendőröknek. Persze ilyenkor látszik, hogy a halál oka fejlövés mégis annyi varrás van a holttesten, hogy jobb helyeken térképnek is elmenne. Az orvosok közben saját sorozatot is kaptak, ahol egész nap oszthatják az észt és mutatnak erkölcsi példát.

Előfordulási hely: kórházak, harcterek, vírussal fertőzött területek

Tipikus mondatok:

-Ilyen vírust még életemben nem láttam!

-Sok vért vesztett, de megmarad!

-A kezelés roppant kockázatos , de csak így van esélye a túlélésre.

-Mrs. Smith , mi mindent megtettünk....

-A készenléti kocsit gyorsan! Összeomlik a beteg.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr9810472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AmN Maestro 2008.12.08. 07:52:38

Jó reggelt kívánok, köszönöm szépen!

paráznabillegető 2008.12.08. 07:58:18

hát, hát, hát.
nem érzem teljesnek.
kimaradtak a pszichiéáterek, a fogászok, az állatorvosok.
ráadásul még a jogászok, ügyvédek, ügyészek, bíróké és egyéb professzorok!
mert ezek bizony mind doktorok!

bizony erre a területre több topikot kell szentelni.

kedvenc mondások sincsenek?
- Ez a fajta beavatkozás roppant kockázatos.
- NŐVÉÉÉR!!!

paráznabillegető 2008.12.08. 08:42:46

bammeg, de álmos vagyok még, ott vannak a kedvenc mondások... :D

lojzi 2008.12.08. 09:58:48

Tipikus mondat még a "Beszélhetnénk odakint?" Ilyenkor nagy gáz van, a paciens még él, de valami nagyon nem okés vele. Másik klasszik mondat: "még alszik, bemehet hozzá, de csak röviden, pihenésre van szüksége". Hősünk szorongva bemegy, néha még monológol is valamit ("nem szabadott volna egyedül hagynom", "mondtam, hogy várd meg míg visszajövök, "ezért megfizetnek a mocskok" stb.), de a beteg épp magához tér és egymás nyakába borulva közösen elénekelnek egy dalt.
Ennek speciális alfaja, amikor a nyomozók mennek be az áldozatot faggatni, de épp amikor valami használható infót mondna, megjelenik az orvos, és kizavarja őket, hogy a betegének nyugalomra van szüksége. Következő jelenetben egy kesztyűs kéz lopakodik a kórházba, elemel egy orvosi köpenyt, bemegy az áldozathoz és hangtompítós pisztollyal lelövi, de méginkább egy kéznéllévő kispárnával megfojtja. Ha súlyos az állapota, akkor egyszerűen lekapcsolja a lélegeztetőgépről. Ilyenkor az elkezd sipolni, az ügyeletes (vagy az ajtó előtt strázsáló 2 db rendőr) beront a szobába, de már csak az kiegyenesedett görbét látjuk a monitoron és a nyitott ablaknál lengő föggönyt. Ekkor a rendőrök előveszik a fegyverüket, gyanakodva körbesandítanak, 'te menj a lifttel, én a hátsó lépcsőn megyek', de mégis ő ér le előbb, rövid üldözés, de a gyilkos elmenekül.

duran 2008.12.08. 11:16:51

Nos ittvagyok pár hónap inaktivitás után újra :)


Mert ugye nincs az a vírus vagy baci ami ne támadna be egy amerikai kisvárost. Persze szart se ér a sok tabletta meg szúri , a végén tuti, hogy az öreg alkesz indián mutat a mezőn valami gyomot ami gyógyít.


remélem szívünszegál hazafija beugrott mindenkinek :)

Valandil 2008.12.08. 11:43:14

@paráznabillegető

Nem ismered a mondást? ("Fogász, jogász NEM doktor.") - Na ezért nem szerpelhettek ebben a postban.

doszy 2008.12.08. 11:44:08

Ne felejtsük el az alfajukat, a mentős dokikat. Ők általában a film végén jelennek meg, mikor a zárójelentben a főhős még mond pár szót a hordágyon fekvő, megsebesült jófej haverjának. Ekkor a doki mindig közbeszól:
- Na de most már tényleg mennünk kell.

zoma 2008.12.08. 13:30:05

ha több orvos is van, akkor az egyik biztosan meghal a film végéig.

kalkira 2008.12.08. 13:30:46

Most estem egy óriásit, jelen pillanatban még egy fogásznak ill. jogásznak is örülnék.

suo tempore 2008.12.08. 13:38:58

tipikusan idősödő férfiak, vagy csinos fiatal nők

ami zs-ben nem létezik: idősebb doktornő

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2008.12.08. 16:05:23

ez jó :D
szerintem a prfesszorról (legyen akár, gonos, akár jó) simán lehet külön posztot írni.

az egyetlen dolog amit hiányolok a sablonokról szóló írásokban, az a mellékelt kép. sztem jó mutatna ott egy kép vmi ilyen aláírással: "Naggyon dokktorr"

Quantumleap 2008.12.08. 16:23:51

Talán még tipikus mondat:

-Úgy néz ki, nem kell levágni/összevarrni.

Zombifilmekben még lehet ilyesmi, ha a doki épp megvizsgált egy általuk sebesített valakit:

-Itt valami nagyon fura történik. Vizsgálataim szerint ez az ember már órák óta halott.

Hungarian McGee 2008.12.08. 17:20:31

És ki ne felejtsük a sci-fi dokit! Az idegen organizmusoknál mindíg bedobja a "WTF?" pofát.
Előfordulási hely:űrhajók, űrállomások, idegen bolygók kutatólaboratóriumai.

Senor Cortes 2008.12.08. 22:01:05

Srácok megvan hol született Chuck Norris:
hu.wikipedia.org/wiki/Kommand%C3%B3_(Kov%C3%A1szna_megye)

fgd 2008.12.09. 03:57:11

Winston gratula!
Ez megint nagyon jo volt...konnyezek a rohogestol.
:o)

AmN Maestro 2008.12.10. 11:26:20

Vmelyik hétvégére remélem talán lesz vmi jó kis közvetítés is mostmár...

Mindfield 2008.12.11. 22:35:38

És ne feledkezzünk el a törvényszéki orvosszakértőkről sem!

merre? 2008.12.23. 17:28:02

winston, zseniális megint
mindig felvidít a blogod !

Sonny Chiba 2009.02.01. 18:30:53

Az operaházban telt házzal megy az előadás. Az utolsó felvonásban katartikus átéléssel játszanak a szereplők, egyszer csak egy váratlan pillanatban felugrik a nézőtéren egy szmokingos szemüveges fickó. Fennhangon elkezd kiabálni: -Van önök között egy orvos???
A nézök megdöbbennek az előadás leáll, senki se mer szólni. A férfi újból felkiált: -Van a nézőtéren egy orvos??
Egy másik férfi zavartan feláll, és mondja: -Én orvos vagyok, segíthetek valamiben??
Erre a másik férfi mosolyogva megkérdezi: Ön is élvezi az előadást kolega úr??

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2009.05.14. 00:12:11

"De előtte a hipermodern laborban vágja a döbbent fejeket, amikor a mikroszkóp alatt a vírus zabálja a papucsállatkákat."

:D
süti beállítások módosítása