HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: A szellem gyerek

2009.04.04. 14:07 Winston007

Az elmúlt évtizedben kerültek a horror filmek középpontjába a szellem gyerekek. A nézők már nem reagálnak a vérhányó, háromfejű, egyszemű drabális genyákra, de egy szerverszoba barna kisgyerektől összeszarják magukat. Azóta minden jóravaló horrorba kell egy gyerek. De nem ilyen szofthorrors halottlátó autista fiúcska, akinek max az adód 1 százalékát utalod át, hanem ilyen hullafehér, oszló státuszban lévő gonosz Dennis. Akinek a komiszsága abból áll, hogy konkrétan megöl téged. Ezeket a gyerekeket mindig valami nagy gonoszság érte anno: kinyírták, megerőszakolták, bedobták a kútba vagy Micheal Jacksonnal nyaralt. ( Ha lenne magyar horror, akkor szerintem egy Papp Rita cédéktől életre kelt zombi gyerek lenne a főszereplő.) Ettől aztán visszajött kísérteni és gyilkolászni. Fontos, hogy őt csak egy kiválasztott szereplő fogja látni: a lehető leglúzerebb, legszerencsétlenebb idóta, ezért aztán senki se hisz neki. Ekkor jön a filmek legunalmasabb része: szerencsétlen lúzert össze-vissza ijesztegeti a kis Casper purdé, ettől még hülyébbnek nézik. Csak a 70. áldozat után kezdenek gyanakodni, hogy itt valami komolyabb szakmai összefüggés lehet a halálesetek között.

A szellem gyerek a legtöbb esetben nem csinál semmit csak néz. De azt nagyon. Néz ki a fejéből és áll. A legnagyobb interakció az amikor felemeli a kezét és mutat. Ettől aztán mi félünk, van egy csöndes gyerek a szobában és néz ránk, bár lehet, hogy csak a farkaszem világbajnokságra készül. Durva. A japánoknál legalább kúszik, mászik vagy gargalizál. Kúszás-mászás alkalmával pedig a Rippel-testvéreket megszégyenítő trükköket alkalmaz, felkéne lépnie. Szerintem ha adnánk a szellem gyerekeknek fellépési lehetőséget artistaként a cirkuszban, nem gyilkolásznák a népeket és egy boldogabb világ lenne. A szellemlátó szereplőre visszatérve: mindig elkezd nyomozni! Ahelyett, hogy leállna a cuccról vagy elmenne egy agyturkászhoz inkább nyomoz. Mert az valóban hihetőbb , hogy egy rothadó papnövendék gyerek épp közölni akar velünk egy nagy titkot. A nyomozás során aztán a mellékszereplők hullani kezdenek, ahogy egyre közelebb jut a titokhoz. A végére már alig maradnak ketten vagy hárman és még abból is jó eséllyel megmurdel valaki a film végére.

Pedig az ügyek megoldása egyszerű. Egy kutat kell betonozni, elégetni egy kriptát esetleg becsukni egy koporsót. Persze közben rájövünk , hogy szegény szellem gyerek nem véletlenül lett ilyen vérszegény. Mindig ilyen Twist Olivér sztorikkal fárasztanak le..... Miért olyan hihetetlen, hogy tényleg ilyen kis genya a gyerek? Mindegy. A lényeg,hogy a betonon marad egy lyuk, a kriptának marad hamuja , a koporsó meg nem zár rendesen. Ezért jöhet a folytatás.

12 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr381045839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

füligjimmy77 2009.04.04. 16:58:43

A legbénább szellemgyerekes filmek azok, amit megcsináltak a japánok, aztán azt megcsinálják az amerikaiak. Mert őszintén szólva én egy japó mobiltelefonról jobban elhiszem, hogy meg akar, és meg is tud ölni, mint egy amerikai mobiltelefonról - vagy az abból kimászó kölyökről.

pilgrim_ 2009.04.04. 17:43:30

OFF

Igazi kuriózum műkedvelőknek:

A kardfogú bosszúja - ma este, 23.35 TV2www.youtube.com/watch?v=iZkblH8Q22I

csuszokotes 2009.04.04. 18:51:29

@nausea:
:) Jópofa Zsé baromság, aki megnézi annak jó szórakozást, az meglesz, ahogy elnézem...

A szellemgyerek Zsében elég nehéz kihívás, szerintem is a japán horrorgyerekek amcsi átirata lehet talán, ami ide való filmügyileg, különben meg az Omen első részében Damien még most is üt (ja persze nem a remake)...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.04.04. 21:47:25

Papp Rita cédéktől életre kelt zombi gyerekek... bazz, ezt meg kéne csinálni :D

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.04. 23:08:24

Ha van gyerek a filmben, már arra se veszik a fáradtságot, h legalább autista legyen.
Tök természetes, h 10éves kor alatt mindenki skizó.

Meg se lepődnek, ha egy normális gyerek véres nőket lát a tükörben, vagy hullákkal beszélget a fürdőkádban.

Azt viszont mindig leháttérsztorizzák, miért dühöngő őrült egy gyerek.
Pedig szerintem ez már majdnem átlagos.

Fura ellentmondás.

És ez a japán-horror rajongás is fura nekem. Mikor láttam a Spirál filmeket, odavoltam érte, mert olyan "különleges".

Olyan entellektüelnek tűnik az ember, ha azt mondja: A remakek sz.rok. Imádom az eredeti japán horrort.

Azóta már jópárhoz hozzájutottam, és bizony van néhány, amit csak átpörgetek, néhány meg, amit nem, mert simán bealszok rajta.
A sztory egykaptafa, a karakterek egytől egyig zubbonyérettek, 5perces vágókép egy kihalt folyosóról, aztán hirtelen ugrabugra az idővonalon...ehh, nagyátlagban a rendező még a karaktereknél is zakkantabb.

Simán Zséfilmek.

füligjimmy77 2009.04.05. 11:43:46

@piringer: Azért japóföldén tudják csak igazán, hogy kell mindent egykaptafára gyártani. Van négy klasszikus, abból csinálnak harminc utánzatot, ezután jönnek ki az amcsi feldolgozások, Sarah Buffy Gellarral.

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.05. 20:57:58

A Geller film, ja. Tényleg elit dolog fikázni.

Miután először a japán eredetit unott arccal, közben msnezve néztem végig, gondoltam, az amcsi feldolgozás még laposabb lesz. De.

Majd félévig porosodott a feldolgozás a meghajtón, aztán egy másnapos vasárnap délelőtt ráakadtam, és bizony besz.rtam rajta.
A legnagyobb részét csak hallgatni mertem, ha meg mégis visszakapcsoltam képernyőre, 5percre rá már (-Anyádat!-) csaptam is le.
Mondhatnám, h a pia utóhatása miatt, de még azóta is vannak jelenetek benne, amiket nem merek nézni.

Horror kategóriában messze veri az eredetit.

Ez a folytatásokra nem vonatkozik.

Tűzvillám (törölt) 2009.04.07. 00:16:12

"vagy Micheal Jacksonnal nyaralt."

Ezen muszáj volt hangosan röhögnöm, pedig a család már alszik.

Amúgy egy farkaszem világbajnokságra is beneveznék egyszer :)
Vagy oda csak férfiak mehetnek?

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.04.10. 12:36:42

Vazze, fél éve vagyok rendszeres olvasó, de ennél készebb posztot még nem láttam... LOL és gratula!

Spiritmonger 2009.06.01. 20:05:28

egy dolgot kérdeznék, hogy miért van az, hog az ilyen szellemgyerekek nem kísértenek soha Borsodban vagy egy hátrányos helyzetű orosz régióban, ahol kb a 3-ik másodpercben azt is megbánnák, hogy kimásztak a kútból...

Inspector Javert 2009.12.06. 14:24:21

Van még egy típus, a szellemlátó gyerek. Ez kizárólag viktoriánus kastélyban tud lakni, ahol tó van és mindig köd.

Tipikus további szereplők:

- derék, nem túl okos öreg szakácsnő/dajka
- nemtörődöm nagybácsi, aki ott sincs
- ősöreg komornyik, aki már a fiatalúr nagypapáját is dajkálta. Mindent tud a szellemekről, de sose beszél.
- fiatal komornyik, aki minden nőt elcsábít, aki idejön. Akkor is, ha ő az egyik kísértet.
- bánatos női kísértet, aki a tóba ölte magát, mert a fiatal komornyik elcsábította.
- rég elhunyt úrnő kísértete, akit a cselédség imádott
- pap, aki a közeli faluban lakik
- és persze a fiatal, szexuálisan frusztrált nevelőnő, élénk képzelőtehetséggel, aki idejön és elkezd szellemeket látni.
süti beállítások módosítása