HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: A zombik

2008.12.07. 14:18 Winston007

Manapság a zombi filmek renenszánszukat élik, ha így haladunk a Reneszánsz év keretében még Romero is forgathat egy filmet Visegrádon, csak Mátyás királyt kell széttépni az élőhalottaknak és máris jön a lóvé Hiller havertól. A zombik a vámpírokhoz hasonlóan nagy evolúción mentek keresztül, a Romero filmekben még ott csoszognak meg vánszorognak az új generációs dögök már 9 alatt futják a százat, ha pedig nincs lábuk szertornáznak a csöveken ,mint Csollány Szilveszter fénykorában. Pedig a zombik alapvetően jó munkásemberek, már a feltámadás során több köbméternyi talajt mozgatnak át , segítve ezzel a komposztálás folyamatát és olyan földmunkát végeznek, amit a legjobb brazil gépsor se tudna az autópálya építkezésen utánuk csinálni. Ha raknánk egy láncot a nyakára egész jól ellenne a kertben, csak gyakrabban kéne kutyát venni. Az is lehet, hogy ez Bálint gazda titka, egyáltalán tudja valaki hány éves? Látta már valaki enni? Miért mozog ilyen csoszogva? Úgy érzem e poszt írása közben megoldottam a magyar agrárium egyik legnagyobb rejtélyét.

De vissza a filmes zombikra. Amikor Romero anno megcsinálta eposzát, szerintem még ő se gondolta, hogy ilyen nagy siker lesz. Aztán ugye jött a nagy duma: a film a fogyasztói társadalom kifigurázása. Aha...Ott ültek betépve megcsináltak egy zombi trash filmet, majd az egyik betépett liberális csöves hippi újságíró full elszállva megkérdezhette: Te Georger ez a film tulajdonképpen tiltakozás az elkorcsosult, kiérteklenedett fogyasztói társadalom ellen? George erre: Ja! Aztán az egész stáb fetrengett a röhögéstől. A zombik pedig lassan átvették a horror filmekben egy időre a hatalmat. Az olaszok a westernek után újabb témát nyúltak le.

A zombi alapvetően két dolgot tud: enni meg csoszogni. Ja és sokan vannak. Mindig tömegben mozognak és nyöszörögnek. Kiszagolják merre vagy és körbe csoszogják a házat. Mert a legjobb védekezés ellenük az, ha magadra zárod a házat és várod a megváltást. De a zombik előbb jönnek. Ami félelmetessé teszi őket, hogy fertőzőek mint egy dél-afrikai prosti az útszélen. Megharapnak és neked annyi. Még egy ideig szenvedsz meg rejtegetted a sebedet, de mindez csak arra jó, hogy az utolsó pillanatban zombivá váljál és te eszed meg a társaidat. Megölni és elég nehéz őket, fejlövéssel lehet őket kinyírni. Más nem nagyon hat rájuk. Persze amikor a szereplők kezébe puska kerül, nem fejbe lövik őket rögtön. Hanem elkezdik kaszálni őket sorozatokkal, a zombik ezt le se szarják és csoszognak előre. Majd amikor kifogy a megatárral rendelkező géppityu akkor előkapják a hat golyóval rendelkező pisztolyodat és elkezdi egyenként fejbe lőni őket. Persze a golyó kevés, a zombi sok, így a csávókát élve boncolják pillanatokon belül. A zombik hihetetlen jó performanszok: amikor valami nagy üvegfelülethez érnek, nem törik be, hanem ilyen táncos, mozgós perfomanszokat adnak elő. Az üveg másik végén a zombik sziluettjétől majd összeszarják magukat az emberek. Lehet, hogy ettől dühösek a zombik! Pedig csak meg nem értett művészek. Ráadásul szeretik a szépet, a Land of the Deadban a tűzijáték hatására aranyos kis tündi-bündi szeretnivaló rothadt plüssállatok lettek. Itt jöttem rá, hogy a mindenkori magyar kormány augusztus huszadikán egyszerre szórakoztat és véd minket egy zombi inváziótól.

De mint mondtam: az új zombik gyorsak és okosak. Ellenük már nem tudom mit lehetne bevetni. A zombikban az a jó talán, hogy nekik van a legnagyobb esélyük a győzelemre. A többi szörnynél mindig happy end van, de a zombiknál már ez nem olyan biztos.

Előfordulási hely: Temetők, plázák, bulik után bárhol.

Tipikus mondatok:

-Ööööörrghhhh.

-Rrrruuuurrrr.

-Vááááááááá.

 

35 komment

Címkék: zombi zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr5809253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quantumleap 2008.12.07. 15:24:04

Azért valamikor beszélnek:

-Gyere közénk!

-Agyat!

alhazred 2008.12.07. 16:07:58

a legjobb brazil gépsor se tudna az autópálya építkezésen

:D:D:D:D

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.12.07. 16:35:45

Ja és persze meg kell említeni hadsereget ami az istennek sem jön rá hogy fejlövés kell hanem a szupermodern gépuskáikból hosszú sorozatokat lőnek a delikvensek testébe.
Persze meg is eszik őket...

Eddig egyes egyedül a shaun of the Deadban láttam normális zombiírtó hadsereget...

Az is más kérdés hogy a zombik rohadt lassúak és könnyű lefutni őket de valahogy mégis sikerült megzombísítani a világot... Lehet hogy a sok TV-n albutult áldozatnak nem jutott eszébe elfutni?

Valószínűleg ennek a kompenzálására jöttek létre a sprintelő zombik. Így már kicsit hihetőbb a dolog...

coucou 2008.12.07. 16:51:34

:)))

nincs mit tenni, a poszt újfent csillagos ötös

cs (mi más) 2008.12.07. 17:02:09

A láncon zombi megvolt, 28 hét múlva, kastély.

níla 2008.12.07. 17:24:59

A legjobb jelenet akkor is a Holtak hajnala eredetijében van, amikor a bevásárlóközpontban az idióta zenére esnek-kelnek a zombik a mozgólépcsőn! Egyszerűen zseniális! :D
Na persze, azért Romero is halad a korral: a Holtak Naplójában előkerül az internet addiktív hatása is, de a legfélelmetesebb sztem a [rec]- a kézikamerás megoldás sokat dob a para-faktoron.

csuszokotes 2008.12.07. 17:32:28

Egyébként, ha a zombik tulajdonképpen agyhalottak elvileg, akkor miért segít, ha fejbe lövik őket?Halott agy újra elhal?Egyébként mókásabb lenne cafatokra lőni őket valamilyen rohampityukkal vagy gránátokkal, egyébként meg a ZSézombik azok egyértelműen az olasz piac fostermékei, mert van amelyik egyszercsak eltűnik, aztán újra felbukkan (nagyon szar kameratrükk, magyar gyerekfilmekben lehet látni ilyesmit)Romero filmjei tényleg fogyaszthatóak, ja és mégegyszer HULLAJÓ!!!Lionel az egyértelmű zombigyilkos!!!Winston jöhetnek a démonok is!! Evil Dead jeee, láncfűrészt a kézre!! (várjunk csak ez nem is Zsé!!! :)

dantE · http://videodrome.freeblog.hu/ 2008.12.07. 17:32:57

A világ egyik legnagyobb zombifanjaként azt kell mondanom, nagyon szórakoztatóra és élethűre sikeredett a poszt :)

csuszokotes 2008.12.07. 17:39:25

Szerintem a horror kevés kivétellel nem ZSé, mert ami szar az is kult lesz, mint például az Emberevő ember (antropophagus, asszem így kell írni)szóval ez a műfej direktbe el lehet rontani, akkor is fogyasztható marad, DEE van egy igazi rohadék, aki a horrorjátékokra állt rá, és a producerek nem jöttek még rá, hogy mekkora balfasz rendező és milyen szart alkotgat az nem más mint a horrorjátékok és horrorfilmrendező ZséFOSkirály Szőr faszfej UWE BOLL, tessék csak megnézni egyetlen moslékát és kiderül,hogy tényleg fos!Azt hallottam, hogy már aláírást is gyűjtöttek ellene játékfanok, hogy valamelyik játékot ne ő filmesítse meg...

sTormy 2008.12.07. 17:40:17

Plusz: mindig van egy szereplő, akit nem esznek meg, csak megharapnak, hogy átálljon hozzájuk. Tehát nem csak hogy elb@sznak nemtomhány kiló húst, hanem létrehoznak egy újabb kenyér(hús-)pusztítót, hogy a többi zsákmányból is kevesebb jusson.
Aki ilyen hülye, annak megváltás a fejlövés.

csuszokotes 2008.12.07. 17:42:17

dantE neked mi a véleményed az olasz zombifilmekről?
Azért némelyik elég fosra sikerült, nem?Szerintem maradhattak volna a giallo műfajnál, mert az viszont jó kis horror filmek...

Szergej 2008.12.07. 17:46:44

Hatalmas zombifan vagyok en is, legutoljara a dead set fogott meg.
Persze az is surolja a vigjatek hatarat, en nem mondanam ezeket mar horrorfilmnek...
Insanitarium-ot latta valaki?
Na az viszont nem vicc!

Szergej 2008.12.07. 17:49:07

AnyádnakPalánkot 2008.12.07. 16:29:55

Az ezustgolyo max a vampirok ellen hatasos!

Szergej 2008.12.07. 18:13:28

De, igaz, fejbe jo. De csak oda!

Gumby 2008.12.07. 18:19:31

Látom itt is csillogott valaki a 28-as, ugye cs? Azzal az alapvető kis problémával meg nem foglakozunk, hogy abban nem zombik vannak, hanem simán beteg, őrült emberek. :-)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2008.12.07. 18:34:25

mellesleg a lancos zombi romero egyik legszarabb filmjebol indult, a holtak napjabol, ahol tanitottak a zombit a civilizalt eletre :P

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.07. 18:42:57

Eegen, a 28 az egy olyan zombifilm, ami nem is zombifilm. Épp tegnap néztem meg újra tizenvalahány év után a Hullajót. Aki még nem látta (ifjú csibék, figyelem) ki ne hagyja.
Lionel az igazi fűnyíróember :)
Amúgy érdekességként jegyezném meg, hogy ez volt Peter Jackson első filmje.

Danis 2008.12.07. 18:43:12

A Hullajó! a legkirályosabb film!

nehézazélet 2008.12.07. 18:45:01

Prof. William 2008.12.07. 16:35:45

A zombik nem fáradnak, te meg igen.

A sprintelős zombi pont ezért nem hiányzott. Befosatósabb a sosem fáradó, lassú...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.07. 18:45:03

Prof. William 2008.12.07. 16:35:45
Shaun of the Dead! Yess! Az egyik legjobb zombifilm. Hülye angolok, angol hülyék.

nehézazélet 2008.12.07. 18:48:17

csuszokotes 2008.12.07. 17:39:25

Uwe Boll adóelkerülési céllal kapja a sok zsét bármilyen fosra, nem számít..

urbusz 2008.12.07. 18:51:58

Szergej 2008.12.07. 17:49:07
AnyádnakPalánkot 2008.12.07. 16:29:55

Az ezustgolyo max a vampirok ellen hatasos!


Vérfarkasok!!!!!

níla 2008.12.07. 19:35:38

fejlövés azért hatásos, mert az alapvető motorikus funkcióik még működnek, amit meg az agy irányít.
persze, épp tegnap láttam a return of the living dead-et, ott a levágott fej még továbbélt, ahogy a test is, fej nélkül, szal ezek szerint a fejlövés sem halálbiztos módszer :) asszem a re-animátorban volt hasonló szitu, nem?

csuszokotes 2008.12.07. 20:59:26

Én úgy tudom, hogy a Bad Taste (Ízlésficam) Peter Jackson első filmje,amiben szerepel is,mint földönkívüli.Ha tetszett a Hullajó, akkor ez is tetszeni fog, hasonló alkotás!Bár nem kifejezetten zombik vannak benne, de Jackson annyira hülye benne, hogy elmenne annak is!

Szergej 2008.12.07. 21:43:56

Basszus mindjart leszedem a Hullajo-t, olyan reg lattam, most ismet kedvet kaptam hozza:)

Black Sheep nektek hogy tetszett?
Szerintem zsenialis!

csuszokotes 2008.12.07. 22:52:37

Lioneeeeeel, gyere szépen a mamához!!!

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2008.12.08. 07:01:52

öö én most hülye leszek: a Hullajó angolul Braindead, ugye? mert én úgy szedtem le :D
mindenesetre naon tetszett.
iyen elborult szart még nem láttam.
mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt kötelező.

Hungarian McGee 2008.12.08. 16:42:54

balukaaaa the master 2008.12.08. 07:01:52

Akkor nézd meg az Evil Dead trilógiát. Ha valami, az odaüt a Brain Deadnek betegségfaktorban. Főleg a 2. rész!Amikor Ash és a csaj a láncfűrészt...ááá nem spoilerezek, nézd meg! ATOM!:)

És Romerót ne nagyon soroljátok sztem a zskategoriába, mert kurva jó rendező. Persze voltak gyengébb filmjei, kinek nem??? Spielberg, Fincher, Cameron stb.

the dragon 2008.12.08. 21:42:50

Peter Jackson első filmje az Izlésficam, amiben ugyan ufonauták szerepelnek, de azért elmennek zombinak is. Zseniális!

rettentó 2008.12.09. 11:49:07

"Aztán ugye jött a nagy duma: a film a fogyasztói társadalom kifigurázása. Aha...Ott ültek betépve megcsináltak egy zombi trash filmet, majd az egyik betépett liberális csöves hippi újságíró full elszállva megkérdezhette: Te Georger ez a film tulajdonképpen tiltakozás az elkorcsosult, kiérteklenedett fogyasztói társadalom ellen? George erre: Ja! Aztán az egész stáb fetrengett a röhögéstől."

Nem a NOTLD, hanem a Dawn of the Dead a fogyasztói társadalom elleni tiltakozás.

Az első film viszont 1968-ban és a '70-es évek elején legalábbis áthallásos volt, főleg az utolsó jelenet a boldog-boldogtalant zombinak néző, lövöldöző, becsületes amerikai redneck stüszivadászokkal :-).
Ugyanakkor Romero a "színészek" kiválasztásakor bevallottan nem foglalkozott pl. a főszereplő bőrszínével, a faji kérdéssel. Ez az, amikor a mű kikerül az alkotó kezéből és onnantól kezdve szabadon értelmezhető. Túl sokat én se látok bele, de egy kicsit áthallásos.
A Dawn of the Dead viszont már a helyszínválasztás miatt is direkt kritika, ugyanakkor szórakoztatni is akar (a maga módján:-)).
Ebben a dokumentumfilmben a rendezők is kicsit elhiszik, hogy milyen nagy társadalomkritikát alkották, de azért ajánlom:
www.youtube.com/watch?v=cniEdq4Jwaw

Dr. No 2009.02.16. 10:39:46

Nem éppen aktuális, de illik a poszthoz:

www.youtube.com/watch?v=eg-JUgsOY2g

A teljes is fönt van részletekben.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.12.13. 14:31:40

Témába vág a legutóbbi Romero film, amit láttam: Day of the Dead. Vegetáriánus zombi, valaki? Aszittem röhögés közben (vagy helyett) lerágom a saját lábamat.
süti beállítások módosítása