HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: A lelkiismeretes tanár

2009.04.11. 12:16 Winston007

Az amerikai oktatási rendszer tele van lelkiismeretes tanárokkal, akik nap mint nap alig várják, hogy hátrányos helyzetű leendő börtön statisztikai elemeket tanítsanak. Mert egy harmincas éveinek közepén járó tanár minden vágya, hogy egy gettó suliban tanítson. A tanár ilyenkor otthagyja a Roxfort szintű munkahelyét és a sok gazdag fehér diákot. Első munkanapján megáll a suli előtt és örömmel látja ahogy a sok aranyos diák egymást lövi halomra, miközben a Martin Luther King szoborra húgyoznak. A tanár - általában topmodell kinézetű szőke nő vagy James Belushi - ekkor belép az iskolába és jelentkezik a jószívű , de megcsömörlött igazgatónál. Az igazgató is valamelyik kisebbséghez tartozik , de ő már feladta, neki még nagy szám volt , hogy a gyapotszedés helyett suliba mehetett. Gyorsan megpróbálja lebeszélni hófehérkét az integrációról, de hősünk nagyon lelkiismeretes.

Az igazgató végül megmutatja az osztályát, ahol éppen verekednek, zenét hallgatnak és reppelnek és mindezt egyszerre. Az igazgató 150 kilós mama gorilla termetének árnyéka azonban elcsöndesíti őket. Hősünk aztán magára marad és szarnak rá a diákok. De azért lassan megismerjük őket:

1. Pablo: a helyi mexikói banda vagánya, kemény srác, aki állandóan megakarja dugni a tanárnőt. Azonban lelke mélyén egy atomfizikus és esténként gitárszólókat ad elő a helyi nyugdíjas otthonban a legnagyobb titokban. Ismertető jelei: lenyalt fej, áljampi bőrkabát esetleg harisnya a fejen.

2. Juanita: a terhes illegális bevándorló, akinek már a hatodik gyereke születik valamelyik random hímnemű iskolatárásától. Azonban ő hinni kezd a tanárnőnek és tanulni akar, hogy gyerekei felnevelje. Ismertető jele: matekórán szoptatja az aktuális inkutáborszökevényét.

3. Shaka: a fekete bűnbanda embere, ő csak drogot akar eladni. Rontja a tanulmányi eredményt, de ha nem lövik le kirekesztő módon a fehér rendőrök mert fegyvert fogott rájuk, akkor megtér és ő lesz az osztály eminense. Ismertető jelei: fegyver a zsebben, kalap a fejen.

4. Ramunga: a jövő Mohácsi Viktóriája, az öntudatos fekete nő, akinek a fehér tanárnő megmutatja, hogy ki lehet mászni a szarból. Tanulmányai elvégzése után a társadalom kártékony tagja lesz. Ismertető jele: Afrika összes törzsének jele a nyakláncán van, már a suliban is integrálni akarja a diákokat.

5. Ismeretlen fekete/latinó diák: róla nem érdemes megemlékezni. Viszont ő fog meghalni és ezzel tudatára ébreszti az osztályt.

A tanár először szenved, majd rájön, hogy tanítson: drogos és fegyverkereskedelmi példákkal frissíti föl az unalmas "hány alma maradt" matekpéldákat illetve híres és okos feketékről mesél nekik. Bár ez utóbbi elég rövid ideig tart. A lemaradókat korrepetálja és elmegy családlátogatásokra, ahol megismeri a gettók mindennapjait. Mindent együtt csinál velük: reppel, cigizik, kosarazik, táncol. Végül elfogadják, de jön a nagy teszt amin mindig megbuktak a diákok. A tanár ekkor tart egy síros beszédet, amiben elmondja, hogy ha átmennek akár ügyvédek is lehetnek és akkor bármit megtehetnek, nem kell börtönbe menniük. A vizsgán átmennek és az igazgató is újra reménykedni kezd, hogy a sok milliárd amit integrációba öltek nem megy kárba. A vizsgák előtt persze megjavulnak a diákok és lemosnak minden graffitit és helyére reneszánsz replikákat raknak, a szögesdrót helyére pedig fekete tulipánt ültetnek.

Egyetlen egy gond van: a drogbanda nem nézi jó szemmel, hogy értelmiségiek lesznek az ügyfeleiből és akkor maximum csak szívnak. De a tanár legyőzi a banda főnökét is egy igazságos bunyóban, amibe senki se avatkozik be, de szerencsére az egész iskola végignézheti. A rendőrség pont akkor fog odaérni amikor a tanár legyőzte a banda vezérét. Mindegy. Szóval a vizsga sikerül és a tanár egyedül marad a teremben és csak néz maga elé és örül, hogy nem Magyarországon van ahol már az első órán lerúgták volna a fejét.

Előfordulási hely: gettósulik.

Tipikus mondatok:

-Örökké ilyen akarsz maradni?

-Diplomával megváltozik az egész életetek.

-Mivel tudnám őket motiválni?

 

19 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr881059227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.04.11. 15:22:25

Tanár belép az osztályba, táblára név felírás, őt galacsinokkal dobálás és kuncogás. Legtökösebb srác szarik az egészre, 2 fegyverhordozójával kimegy a teremből.

Hasonló még mikor Goldie Hawn elmegy egy proli suliba rögbiedzőnek...

sTormy 2009.04.11. 15:33:32

Na és persze a latin bűnbanda embere, Raúl. Külsőre ugyanolyan, mint Paco, csak vörös kendő van a fején.

rózsaszínlazac · http://szexmanifesto.blog.hu/ 2009.04.11. 15:47:08

Mi van már álmodozni se lehet?

Nagyon szigorúak vagytok, pedig legalább a fikcióban hadd legyenekgiccsesen sikeresek az idealisták, és jófejek a születéstől börtönre deszdináltak.

Prophet 2009.04.11. 16:05:11

És mindből ügyvéd lesz... vagy ügyvédje? Mindenesetre öltönyt azt biztos hord majd!

Mellesleg nem került bele kínai diák, vagy arab.. meg az olyan, akiről kiderül a végén, hogy nem is beszéli az angolt (bár a tendenciákat tekintve inkább az van kirekesztve, aki a spanyolt nem)

misc · http://misc.blog.hu 2009.04.11. 16:22:01

integrálni sztem a függvényeket kell, nem az iskolákat :)

csuszokotes 2009.04.11. 18:37:56

Egyértelműen a legidevágóbb Zsé mestermű, aminek címe: Kiborgtanárok! Aki még nem látta annak kötelező, annyira moslék :)

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.04.11. 20:29:24

@WToma:
azt egyértelműen egy 90es évek beli "vígjátékról" kopizták. kb kurvára teljesen ugyanez, mint amit leírt winston, csak azzal a különbséggel, hogy az vicces akart lenni. amúgy tényleg raklapszám vannak ilyen filmek, de a sp tuti azt cikizte, mert eric totál úgy nézett ki, mint az a balfasz kis (szerény véleményem szerint juden) tanárocska.

mbenedek 2009.04.11. 22:16:07

a jövő Mohácsi Viktóriája, az öntudatos fekete nő, ... Tanulmányai elvégzése után a társadalom kártékony tagja lesz. ... már a suliban is integrálni akarja a diákokat.
Nem túl PC, de nagyon tetszett :)

ender26 2009.04.11. 22:23:26

@csuszokotes: Kiborgtanárok - ha jól emlékszem, azért hozták őket létre, hogy megfegyelmezzék a rossznak hitt, ám igazándiból angyallelkű kisebbségieket! Aztán elkezdenek brutálkodni a KIBORGTANÁROK! Annyira szar, hogy már jó! Remélem, jól emlékszem, és tényleg ez az a filmnek nevezett borzalom!

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.04.11. 23:22:14

@ender26: Valami nekem is dereng a címről :-)
@mbenedek: Nekem is.
Egyébként kéne forgatni egy filmet, ami ilyen lelkiismeretestanáros-abszurdisztános. Vagy legalábbis rövidfilmet, mert a tanárt vagy börtönbe viszik, amint ráordít a diákokra, vagy bejön a 150 kilós kancigány apuka és elintézi...

csuszokotes 2009.04.12. 22:15:51

@ender26:
És méghozzá körülbelül egy éve nyomta a film+, szóval van rá esély, hogy levetítik megint :) Sztészi Kiccs a gyagyás szemeivel volt a professzor, aki megalkotta a tanárokat, és igen, elkezdtek öntudatukra ébredni, jaj, annyira szar az a film, remélem leadják ismét!!!

Sargabogre 2009.04.13. 20:14:26

a post alapján az Osztály vigyázz c. filmre ismertem, de az nem zsé film, nyilván. Ezek szerint vannak tucatjával ilyenek.

DiliQtya 2009.04.14. 09:54:12

Télleg, mindig azzal kezdődik az óra, hogy felfirkálja a nevét a táblára. Érdekes, 15 éves tanulói pályafutkározásom alatt anno egyszer sem fordult elő. Dolfi Lungodrom bácsi is vót tanár, valami iskolás filmutánzatban, ám szerepeihez méltóan tesiszakost jáccott. Az a hányadék dobó kata is szerepelt benne sajnos.

Tűzvillám (törölt) 2009.04.14. 11:18:07

Ez akkor is igaz, ha a tanár egy bombázó szőke nő?
:D

Amúgy végigröhögtem a posztot!

A tanár lehet, hogy megtalálja élete párját is a suliban, ugyanis általában van még rajta kívül egy dögös, ellenkező nemű, jó fej tanár, akivel egyből nyomulnak egymásra. (Ha csak nem valamelyik diákkal jön össze)

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.15. 15:33:25

Legfrissebb emlékem ilyen témában a 187(asszem ez a címe, számokkal bajban vagyok.)

Karakterséma ugyanaz, sztory is, érettségizős-vizsgázós befejezés is, kár, hogy azt nem mindenki éri meg.

yaaman 2009.05.31. 10:47:26

marc dacastossal a főszerepben van egy hasonló film, sajna a címét nem vágom, legalábbis az eredetit, mert a magyar címe az volt, h "csak az erős győzhet" annyi eltérés van az említettekhez képest, hogy ott a tanár capoeira-mester és természetesen a rossz drogdíler gengszterek is capoeira mesterek, de a végére a diákokból is capoeira mesterek lesznek, és jól legyőzik a rosszakat.
süti beállítások módosítása