HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: Az öreg kung-fu mester

2008.10.10. 08:38 Winston007

Először is bocsesz, hogy az utóbbi időben a frissülések száma visszaesett, de ha projekt van akkor projekt van!:) Ezért rögtön belecsapok a szecsuáni lecsóba: ma az öreg kung-fu mestert mutattom be.

Az öreg mester öregen és magányosan él a bambuszerdő közepén, addig a pillanatig amíg nem keresi meg a fiatal tanítvány akivel csúnya dolgok történtek: apját lelőtték, anyját megnyúzták, kicsi 13 éves húgát pedig 18 évesnek minősítették és elindították a pekingi olimpián tornászként. Tehát fortyog benne a bosszú. A mester azonban egy ilyen: "aminek meg kelll történie annak meg kell történie" dumával leszereli, a tanítvány meg hisz neki. A mesternek általában ősz szakálla van és ilyen csimbókos hippi haja. Konkrét válaszokat nem tud adni, ha a tanítvány megkérdezi tőle, hogy "Mester volt vécén ma reggel?" arra is maximum olyan választ ad: "Aminek ki kell jönnie, az ki fog jönni, nem az kérdés mikor, ha nem az, hogy mennyi!". Állandóan ilyen misztikus válaszok repkednek, a tanítvány meg ámul-bámul mint a kansasi fehér csaj az első los angelesi black monster cock forgatásán. Ahelyett, hogy odamennea mesterhez és adna neki egy tockost és mondaná: "Sok volt a spangli tata?".

Aztán jön a gyakorlás, a mester mindig valami baromságnak tűnő feladatot ad neki: ültessen ginzeng gyökeret, cipeljen köveket egy halomba, a vízet üsse, vagy vegyen amerikai államkötvényt. Myagi bácsi például kocsit is mosatott a Karate Kiddel azóta az autómosókat az egyik legfélelmetesebb kung-fu harcosként tisztelem. Gyakorlás közben pedig idegesíti a tanítványt: fekvőtámasz közben a hátán eszik, ha cipelnie kell növeli a súlyt vagy a Wall Street Journalből híreket olvas fel. A gyakorlatoknak az értelme aztán kiderül amikor jön az ellenségek, akik mindig mandzsúk vagy japánok. Akkor aztán kiderül, hogy minden felesleges gyakorlás valamilyen kung-fu mozdulat alapja volt és tulajdonképpen megtanult karatéjozni.

A végén pedig megöli az öreg mester extanítványát aki közben egy gonosz mandzsú vagy japán lett. A mester a végén még vakkant valami bölcsességet de ő is elégedett és humorizálnak még egy kicsit a tanítvánnyal. De szíve mélyén tudja, hogy ennyi kínaiak által  vásárolt államkötvénnyel nem áll le a shenzeni cipőüzeme és mehetnek a Rebuk és Adidos cipők a piacra és az ő csi-je is rendben lesz.

24 komment · 1 trackback

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr9706302

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2008.10.10. 09:11:35

Első kommentem itt, de ezt most muszáj volt :D Régóta olvasom a blogot Winston, és le a kalappal, most is szakadtam a röhögéstől!
"a tanítvány meg ámul-bámul mint a kansasi fehér csaj az első los angelesi black monster cock forgatásán." kész :D

Kazimír 2008.10.10. 10:07:34

A mester tanyája mellett mindig van egy tisztás, ahol állandóan frissen nyírt a fű. Valószínűleg ezt éjszaka végzik különleges gerillaegységek.
A tanítvány a visszavágást csak vérbosszú formájában tudja elképzelni, az fel sem merül benne, hogy mondjuk egy hakker segítségével megcsapolja az ellen bankszámláját, vagy csípős mustárt csempésszen a kajájába.
A tanítványnak valóban hülye feladatokon keresztül kell eljutnia a mester szintjére, mint pl diótörés puszta kézzel, hülye testhelyzetek órákon keresztül, vagy víz meregetése egyik kübliből a másikba és vissza. Egyik reggel azt konstatálja majd, hogy már tud fej fölé rúgni, ekkor hirtelen nagy arca lesz és elmegy földbe döngölni a gonoszt.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.10.10. 10:25:23

kurvajó a blog, nevetve olvasom :)))

hasonló a megközelítésünk, csak zenével és A kat:))

b-oldal.blog.hu/2008/10/09/eleterzes_dalok_altalanos_iskolai_lassuzasok

Dr. No 2008.10.10. 10:50:26

A mester tipikus szövege:

"Neked nagyon erős a kung-fud. Bízom benned, te is bízz magadban!"

Azért a különleges gyakorlatok-kategóriában a legjobb egy Jackie Chan-filmben volt, a címe most nem jut eszembe, de a mestere a következő szöveggel fogadta:

"Elkészítettem neked ezt a kis zsírkertet."

És Jackie a zsírkertben gyakorolt, és amikor a főgonosszal kellett harcolnia a végén, persze kiderült, mi volt azsírkert értelme: Jackie nem bírt elesni!

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2008.10.10. 11:05:30

Na ez megint marha jó lett :)
Ne felejtsük, az öreg kung-fu mestert bizony sokszor leölik (persze aljas módszerekkel) a gonosz mandzsúk/japánok és akkor mehet az ifjú titán őt is megbosszulni...

Dr. No 2008.10.10. 11:07:19

Szerintem ebben az összes hülye tréning benne van, ami a posztban szóba került:

www.youtube.com/watch?v=pahIAty3z4M

füligjimmy77 2008.10.10. 13:56:00

Idéznék egy régi kung-fu filmből, mert a dialógok nagyon ütnek bennük, és ehhez olyan teátrálisan mutogatnak, hogy muszáj röhögni. Szóval, egy csoport kék pizsamást üldöz egy rakás mindenféle pizsmás, ebből látszik, hogy utóbbi szedett-vedett, tehát gonosz banda. Egy csóka sikeresen elmenekül, ekkor odalép/ugrik/teret görbít egy hosszú, fehér hajú, gonoszan nevető ürge, dögös, olasz stílusű kimonóban, a főgenya. Erre az üldözött fickó:
"-Ping Csen-Hua, a Teng klán száguldó kutyája!! Szégyelld magad öregember! Gonosz vagy!!
-Hahaha! Tisztellek téged, Wong Fein-Peng! Bátor ember vagy. Nem akarlak megölni, add meg magad!
-Soha!! Én Wong Fein-Peng vagyok, a HuKong-klánból, melyet nagy ősünk, Xu Yu-Han alapított. Készülj a halálra!!"
Természetesen a nagy ősű klán bátor leszármazottjának írmagja se marad, eztán indul el valami kurva jó mester keresésre. A mester olyan klassz programot ír a tanítványának, hogy az egy 10 perces montász alatt elsajátítja a kizárólag évtizedek alatt elsajátítható kung-fu mesterfogásokat. Valószínűleg kompetencia alapú pedagógiai tanulmányokat is ír, a helyi oktatás fellendítése érdekében.

b0lha 2008.10.10. 14:06:54

"puskat kellet volna hozni bazdmeg..."

Dr. No 2008.10.10. 14:07:15

Tipikus mester-szöveg:

"Hm! Figyelemre méltó a technikád! De a Shaolin Súlyos Mellény/Jáde Sáska/Fingó Majom-stílus legyőzhetetlen! Készülj a halálra!"

"Most már én uralom a harcművészetek világát!"

És a kedvencem:

"Vigyázz, bolond! Mesterrel harcolsz!"

Taktikai Reset 2008.10.10. 16:27:36

A legidegesítőbb az, hogy az öreg kung-fu mester karaktereket kizárólag fiatal színészek játsszák a kötelező ismertetőjelekkel teleaggatva, úgymint:

- hosszú, fehér paróka
- hosszú, fehér álbajusz/szakáll
- V-alakú, hosszú fehér klingon-szemöldök

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2008.10.10. 17:19:00

állítólag van annak értelme, hogy:
"Vigyázz, bolond! Mesterrel harcolsz!"
a TVben mondták (akkor az már készpénz, nem?) hogy ezeknek a mestereknek a reflexei olyan jók voltak, pl a helzetfelismerő képességük, hogy sián ki tudták logikázni pillanatok alatt, hogy az ifj padawan mit fog csinálni. úgymond olvasnak a gondolataikban. :D

de mindent összevetve fasza kis sablon :D

ha már sablon, egy nagyon alapvető nem volt még. A kocsmáros. anélkül egyszerűen nem lehet létezni. posztot neki! :D
és igenis elkülöníthető a boltostól :)

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2008.10.10. 17:19:58

sry a hibákért, csak gyengén nyomom a billenytűzetbácsit :D

Avvakum protopópa 2008.10.10. 17:50:14

Winston, ez megint KURVA JÓÓÓ! Egyébként Vacsad mondta a frankót. Bizony a Mestert néha hazavágják, na persze nem tenyéréllel. Távcsöves puskával, ötven kiló trotillal, légvédelmi ágyúval, méreggel (esetenként szovjet prózaírók műveiből olvasnak nekik nagyobb passzusokat, mint Gladkov: Cement, Bubjennov: Fehér nyírfa, Katajev: Távolban egy fehér vitorla...) Egyszer egy filmben királykobrával próbálkoztak a faszkalapok, de az aktuális Master kinyújtott mutatóujjal villámgyorsan keresztülszúrta a kígyót a csuklya alatt. Van, amikor a Mester magától (végelgyengülésben) hal meg, de előtte még csinál a főgecin egy olyan fogást, hogy az orrnyergére csomózza a bal bokáját, és a kifordított jobb kulcscsontjával a harmadik lengőborda alatt átszúrja a szívét. A Mesternek többnyire lánya is van, észveszejtően gyönyörű vágott szemű stüneszke, minden mozinéző eszeveszetten dugná, akit meg akarnak ölni, vagy esetleg elrabolják. Ilyenkor ijedten szipog, de amikor a Tanítvány szarba kerül, aprítani kezdi a kis feketeruhás pöcsöket, és olyan körrúgása van, mint Dominique Valerának... Van, amikor egy jóságos szellem is segít a Mesternek, például homokot fúj a gecikaratékák szemébe... (Ezt saját szememmel láttam!) Azonkívül a Mester kicsi, harminc kilós, de úgy vágja szájon mondjuk Bolo Yeungot (aki tudvalevő, a legjattosabb kínai), hogy csak hosszadalmas plasztikai műtétekkel lehet emberi ábrázatot fabrikálni neki.

suo tempore 2008.10.10. 19:16:28

Ez rajzfilmben is megvolt bőven. Kung-fu Panda, Herkules, meg az a szörfös pingvines.

És a csillagokháborús Joda, aki ugyan bottal jár, de azért vígan röpköd is, amikor a főgonosszal harcol.

kopaszvarnyú 2008.10.10. 20:38:57

"a tanítvány meg ámul-bámul mint a kansasi fehér csaj az első los angelesi black monster cock forgatásán."

A kezdetektől követem a blogot read only-ban, de ez akkorát ütött, hogy a vinnyogva röhögés miatt az asszony átjött a nappaliból :)

Bakker, ez jobb kedvet csinált, mint 3 kóser szilva-dreher kombó (ha már a kung-funál tartunk.)

Csak így tovább!

doszy 2008.10.10. 22:03:14

Off: A TV2-n megy a "Lopakodók 3", igazi ZS-kat.

Szottyer 2008.10.10. 23:27:18

Tudom,hogy ujfent rossz helyre írom,de ezt a gyöngyszemet most találtam,és szeretném veletek megosztani. Szereplőgárda: Kevin Sorbo,Lucy Lawless,Michael Hurst,Zoe Bell,. Cím: Bitch Slap. Röpke trailer itten:
www.youtube.com/watch?v=LVJqTgfkhTw

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2008.10.11. 07:26:43

doszy 2008.10.10. 22:03:14

én is láttam, még szerencsére időben szóltam szüleimnek, hogy ne nézzék :D (ők a szarokon nem tudnak MÉG röhögni)

Szottyer 2008.10.10. 23:27:18

ezt most nem értem miért lenne rossz hely, hogy megosztod ezt itt. ez a legjobb hely rá :D
jó kis robbantós, sziikonos, nyalós-baszós, agyatlan trashecske a trailer és a cím alapján. megnézzük :D

Ádám 2008.10.13. 09:01:44

Régi tisztelője vagyok ennek az intézménynek itten, és én is csatlakoznék Annácska 5-höz.
Hétfő reggel van, munkahely. konkrétan sírok a röhögéstől...

Void Bunkoid 2009.09.21. 11:17:47

Ez amúgy nemcsak kungfura igaz.

A hülyeségeket beszélő, de nagy tudású, és néha lealázóan durván megvillanó vén mesterek a Star Wars univerzumra is érvényesek (azé' a vén Kenobi is csak két pillanat alatt lenyírta annak a két lézerparasztnak a karját Mos Eisleyben, no meg Yoda is kirántotta a vadászgépet a mocsárból félkézzel csak úgy majd-én-megmutatom jelleggel) :)

mentalistagenya 2009.09.21. 21:15:08

hát van mit visszaolvasnom...legjobb blog, mindenkinek ajánlom :DD

Elismert író 2009.11.21. 23:25:54

Nem egészen pontos a leírás! A gonosz ex-tanítvány és 100 fős nindzsaserege kinyírja a mestert. A főhős pedig ezért áll bosszút a gonosz bácsin, de előbb még megtalálja a mester régi fegyverét, titkos kincseit amit a gonoszék is kerestek, csak nem találtak. A főhős persze majd egy negyedórás karatéjozós jelenetben veri le a gonoszt, pedig simán lelőhetné.

Musaic (törölt) · http://www.musaic.hu 2010.06.10. 14:08:49

"A gyakorlatoknak az értelme aztán kiderül amikor jön az ellenségek, akik mindig mandzsúk vagy japánok."

Igazából a japánok küldték oda csavaros úton a tanítványt, hogy legyen már kivel küzdeniük.
süti beállítások módosítása