HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: A dél-amerikai szappanopera főszereplő

2008.12.11. 09:23 Winston007

Volt itt már minden: indiai, kínai,bangladesi, amerikai, olasz ZSfilm. Karakterekből is rengetegen voltak már. Nekem mégis hiányérzetem van! Isaurával csak érintőlegesen beszéltem az egyik legpusztítóbb ZSjelenségről: a dél-amerikai szappanoperákról. Mert mi lehet veszélyesebb, mint amikor 1 millió nyugdíjasból kibújik a családfakutató és Alejandro dos Santon de Fuqielde rokonairól többet tudnak mint a saját családjukról. A sablonok itt is kőkeményen működnek pedig.

A főszereplő általában mindig egy szegény sorsú nő, aki csótányokat eszik és éhezik de mindezt boldogan teszi. A környezete a következő személyekből áll fel: papa-mama ugyancsak szegények, de boldogok eszükbe se jutott a lányukat eladni lánykereskedőknek. A gyépés jóbarát, aki valami idióta névvel rendelkezik, mondjuk Bubu. Na ő a lúzer, mindig szerelmes a csajba, de hát ő gyépés. A gonosz szegény szomszéd a környékről! Neki annyi forradás és sebhely van az arcán,hogy Adama kapitány a BSG-ben hozzá képest babaarcú. Ez azért van, hogy tudjuk: ő rossz. A főszereplő csaj, egyébként topmodell kinézetű és valami olyan foglalkozása van , amit általában mesekönyvekben vagy idióta románcokban szoktunk olvasni: gyufát vagy virágot árul, szegény kisgyerekekkel foglalkozik. Éppen csak az erdőbe nem megy a nagymamának kaját vinni, mert annak a helyén kokaint termesztő TSZ van. Illetve az egyéb szegény de jómunkásemberek. Ezek arra oktatják a nézőket, hogy szegények vagyunk de boldogok, eszükbe se jusson a kerítést szaggatva a gazdagok fejét követelni. Meg különben is katonai junta van és vagy ez a film, vagy ólom beöntés.

Na a csajszi az utcán vagy valahol összeismerkedik a kőgazdag nagybirtokos-milliomos család sarjával. Ebből lesz a szerelem és akkor innen indul a számláló, amely kb. a 355. résznél majd talán megáll, ugyanis addigra fognak összejönni. A gazdag csávó családja a következőkből áll: papa-mama, az egyikük tuti gonosz a másik rohadtul megértő. Két iskolai konyhásnéni méretű (pedig azok se kicsik, tudjátok arra gondolok akikre ha ránézel rögtön tudod kinyúlta le a makaróni repetát, de bezzeg a sárgaborsó főzelékből mindig maradt) néger dada, ő nagyon kedves és jól tud főzni.Gonosz öcsi vagy báty és annak a beképzelt , bunkó barátnője. A gazdag csávó excsaja, aki ugyancsak gonosz picsa. Szóval nem jó esélyekkel indul a szerelem. De ezek ketten mindent legyőznek! Komolyan mondom a Vichy laboratórium helyében, ahelyett, hogy rinocérosz szarból gyártanék mindenféle krémet az arcra, egyszerűen megvizsgálnám egy ilyen sorozatszereplő immunrendszerét. Ott frankón az emberiség összes kérdésre választ kapnánk: a vakság, rák, egyéb gyógyíthatatlan betegség ellenszerét és még számtalan egyéb mutációt , ami örök életet okoz.

Közben kiderül mindenkiről, hogy mindenki rokona,szeretője, gyógyszerésze. Tiszta vérfertőző bagázs az egész. És akkor még nem beszéltem a föld alatti titkos kamrákból előkerülő egyéb rokonokra,családtagokra. A két szerelmes pedig csak szenved és szenved. De ők ott vannak egymásnak és mindent megoldanak. A kiscsaj a végén beházasodik gazdagékhoz, a sok hülye meg elhiszi, hogy ilyen tényleg lehet.

Tipikus mondatok:

-Alejandro szeretsz?

-Margarita szeretsz?

-Szeretlek!

-A lényeg, hogy szeretjük egymást!

-A szerelem erejével mindent legyőzünk!

-Bubu bekakiiiiilt!!!

Előfordulási helyek: banánköztársaságok, dél-amerikai katonai junták,magyar nyugdíjasklubok tévészobái

 

27 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr25816721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalkira 2008.12.11. 09:38:19

Nem beszélve a gazdag csávó barátjáról aki szintén arany bilibe kaksizik és tök szerelmes a szegény lányba.Egyébként a sorozat közepén majdnem el is veszi feleségül, de a haverja bekavar és megint ott állunk egy darab nász nélkül.A filmfolyam végére pedig felavanzsálódik gyertyatartónak, vagyis sebeit feledve segit a szegény szerelmeseknek, utánna pedig Európába(Amerikába,Tahitire,Japánba....stb.)költözik, hogy új életet kezdjen.

Kazimír 2008.12.11. 11:35:54

"...avagy akció minden mennyiségben" ??

Természetesen hányadék giccsparádé, az egész, barbárok köztöstül, jobban rossmannostul. Fél percig kell nézni egy ilyet és máris megtudhatod a szereplők nevét, mert valamelyikük felsorolja, de legalábbis olyanokat mond, hogy:
"Ó Juan Alvarez, akit eddig bátyámnak hittem, de kiderült, hogy az anyám vagy, legközelebb húzd le magad után a wc-t!"

winston01 2008.12.11. 11:53:02

"Fél percig kell nézni egy ilyet"

Meg se kell nézni, csak a tévéújságot: "Alejandro rájön, hogy Michaela szerelmes Robertoba, aki azonban Isabelt szereti. Juan a múltjával zsarolja Isabelt, aki emiatt nem mer közeledni Alfonsohoz. Eközben Esteban és Alberto Isaura miatti vitájuk ellenére összefognak, hogy csapdába csalják Esperanzát" stb.

TomGambler 2008.12.11. 11:59:44

brazil.talpak.org/

Évek óta tudja mindenki, hogy ezeket a sorozatokat nem írkál, hanem generálják. Tessék, itt van az eredeti gépezet, a BRAZILIZÁTOR! Enjoy!

suo tempore 2008.12.11. 13:05:50

nekem kimaradtak a brazil szappanoperák, az első és utolsó sorozat, amit vmennyire követtem a klinika volt

vissza is megyek a holdra

paráznabillegető 2008.12.11. 15:06:48

na, a következő szereplők vannak ebben egész pontosan, de rövidítve
1 főszereplő, 1 fő
2 főszereplő testvérei, 4-8 fő (húg, nővér, báty, öcs, mostohatesók...)
3 főszereplő szülei, 2-4 fő (igaziak meg mostohák)
4 főszereplő nagyszülei, 2-4 fő (igaziak meg mostohák)
5 főszereplő rokonsága, 6-12 fő (nagynéni, nagybácsi, unokatesók...)
6 főszerelő baráti köre, 2-4 fő (kocka, izom, balfasz, laza, ilyes)
7 főszereplő ellenségei, 2-4 fő (tipikusan gengszter, de lehet átfedés a többi kategóriával is!)
8 főszereplő ellenségeinek sleppje, 4-8 fő (vagy viccesen balfasz, vagy igazán kőkemény karakterek)
9 főszereplő munkatársai, 2-4 fő (főnök, titkárnő, portás, sofőr...)
10 semleges szereplők, 2-8 fő (detektív, kocsmáros, orvos, postás, pincér, koldus, kutya, macska, ló...)
összesen 27-57 fő, és ez még szorozva kettő, mert ez csak mondjuk a faszira igaz, és a csajnak is ugyanennyi van ám, szóval mindösszesen 54-114 fő, plusz a statiszták.

nem semmi.

Dr Milton 2008.12.11. 16:06:13

És akkor még nem beszéltem a föld alatti titkos kamrákból előkerülő egyéb rokonokra,családtagokra...

Ez nem feltétlenül helyes ebben a formulában:D
Esmeralda rulzzz

Gixx 2008.12.11. 16:06:33

A teljesség kedvéért: brazil.talpak.org/

Szappanopera generátor

csuszokotes 2008.12.11. 19:47:14

Az alapszituáció, amit a jenkik is átmásoltak: egy rondán elmaszkírozott libából egy fullos modellt alakítanak át.Hogy a fenébe lehetett az, hogy egy rakat bolond nyugdíjas gyűjtött Izaura felszabadítására, meg utána Eszmeralda szemműtétére?????Ennyi pénzük volt???Ezek szerint jobban éltek, mint mostanság,manapság biztos nem lenne gyűjtés, hát Fletó ezt elkúrtad tényleg!

kopaszvarnyú 2008.12.11. 22:05:03

A legalapabb kimaradt:

A főszereplő szegény luvnyáról mindig kiderül, hogy igazából az apja képviselő/miniszter/államtitkár, és a kenőpénzek révén atomgazdag a család, csak a kis hősnőnket véletlenül elcserélték, ezért nevelte a Terry Black 18 éves koráig.

shaft 2008.12.12. 04:26:58

ez most tetszett

cometneni 2008.12.13. 09:29:00

Paula és Paulina megvan? azt az egyet néztem, de azt sem bírtam végigszenvedni... akkor adtam fel, mikor 1.) egy egész hétig tartott gabriela spanicnak kimondani egy mondatot, 2.) nyaralás előtti utolsó rész: a fsz elindul lefelé egy lépcsőn. 2hét nyaralás paula nélkül, majd újra itthon, és mit látok: a fsz végre leér a lépcsőn. 2hét alatt... agyhalál áááá...

csuszokotes 2008.12.13. 20:19:57

Agyhalááál!! BRAINDEAD!!!!!!HULLAJÓ :)
Paula zombi és Paulina is az, aztán jön Lionel és szétcsépeli még Piedád mamát is meg a kis kárlosz dánielt ezaz, ez így már jobban fogyasztható lenne az itteni közönségnek!!!

Dr. No 2008.12.22. 23:44:47

Az is tipikus, amikor megjön a rivális csaj (tudjátok, aki a főszereplő csaj pasijával kavar ideiglenesen, hogy minden háziasszony a szívgyógyszere után kapjon) apukája, akinek ilyen kecskeszakállas, dél-amerikai kokainbáró / politikus (szinonima) feje van, és a konkurenscsaj papája azt mondja:
- Azért jöttem, hogy megbeszéljük -
itt rövid hatásszünet, miközben feszültségkeltő zene hallatszik, és a papa oldalra fordítva fejét, meredten belenéz a kamerába, á la Szomszédok - az ESKÜVŐT.
Ultradöbbent arcok és főcímzene: vége a MCMLXXVI. résznek.

Azért én a Megbaszom - pardon - Megveszem ezt a nőt és a Vad angyalt korrekten végignéztem. Bár így egyiknek a sztoriját sem tudnám visszaadni. Csak nevek rémlenek föl, mint Ana Cristina Montez de Oca és hasonlók.

Kashya 2009.02.08. 18:30:09

A főhősnő húsz év alatt egy napot sem öregszik, sőt, néha mintha fiatalabb lenne a fiánál...

peca1000 2009.06.01. 16:14:19

És ezek után nevezik el itthon a gyerekeket (Ezsmeralda, Ándzseló stb). Na jó, kivétel pl: a Kolompár Malronbrandó :)

A nép fia 2009.06.06. 10:17:19

A Vad angyalt kifejezetten élveztem.

Jah, és nem szóltál egy olyan fontos momentumról, miszerint a főszereplő árva, és kiderül hogy szülei (vagy épp csak az egyik) azok a kőgazdagok, akiknek a fiuk őt elvenni készül. Aztán az is világossá válik, hogy a fiuk nem is a fiuk, és megfordul az egész.
És persze valaki lesántul, megbénul, megvakul, de újra lát, újra tud járni, megtanul hegedülni, meg ilyenek....

A kokainos TSZ-eken majd' betojtam. Kegyetlen beszólás!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.06.15. 00:04:06

Mi csak sírós-hányós filmeknek hívjuk, mert, mint Paula és Paulina állandóan sírnak vagy hánynak. Vagy mi sírunk és mi hányunk? Már nem bírom kiismerni magam.

mnouri 2009.09.29. 23:50:36

Én a második esély c sorozatot kizárólag Francisco Gattorno miatt nézem..

adamec 2009.12.01. 10:56:13

" a gvadalupeai szűzre eskűszőm",ez fontos és kihagyhatatlan

Inspector Javert 2009.12.06. 14:02:19

Mindig van egy olyan pont, amikor kiderül, hogy a szegény hősnő a gazdag fiú húga, de később kiderül, hogy mégse, mert a fiú jóságos mamája félrekefélt, és ezt könnyezve vallja be férje, a gonosz gazdag főgenya temetésén.

Czikka 2010.06.07. 22:15:56

Másfél év után de megkell osztanom veletek!!
A főhősnő legjobb barátnőjének mindig össze vannak nőve a szemöldökei! Vagyis szemöldöke, mert a kettő így már egy..

T. Norbert 2010.06.07. 22:50:32

Ötezerszer elsütött sablon, hogy beszélnek valakiről, és az illető pont belép:

-Diegónak nem szabad megtudnia.
-(Diego):Mit nem szabad tudnom?

Bazze, ezek annyira marhák, hogy nem jut eszükbe megbizonyosodni arról, hogy az illető nincs a lakásban, sőt mi több, nem hallják, mikor megérkezik.

Czikka 2010.06.08. 14:57:24

Pontosan :-)
Néha a bonyodalmakat olyan pofon egyszerűen meg lehetne oldani, de olyan nagyon hogy annak bármiféle direkt bonyolítása már zs. Erre nem pont ezt bonyolítják 200 epizódon keresztül amit normális helyeken megoldanak egyetlen egyben.

alapszituáció:
Hősnő: Hozéarmandó nem lehetek a tiedé, mert Katarina Eszmeraldina Puncinella Döláróza bosszút állna rajtunk!
reakció: úgy néz a főhős mint Joy amikor elfelejti a sövegét néhány másodpercen keresztül és asszondja:
- Ígérem Krisztína Ronaldina Kokaina Prolielló, elfoglak venni feleségül ha belehalok is!! Katarina Eszmeraldina Puncinella Döláróza nem akadályozhat meg minket.

Erre természetesen ott szenvednek még 200 epizódon keresztül míg az egyik tényleg meg nem hal ahelyett hogy új életet kezdenének egy új városban, vagy ártalmatlanítanák a gonoszt mondjuk egy zsarolással.

T. Norbert 2010.06.08. 18:11:07

@Urszula: És minden harmadik latin szappanoperában a negyedénél kiderül valamelyik szerelmespárról, hogy ők igazából testvérek. És mindig még azelőtt, hogy megesett volna a vérfertőző aktus.

Czikka 2010.06.08. 19:46:28

@T. Norbert:
De mindig vanegy szegény szerencsétlen akinek a szemműtétjére milliókat lehet összeharácsolni a rajongóktól.

Az anyuka aki a szerelmes párok közös szüleje pedig az elejétől kezdve ellene volt a csajnak és mindenben amiben tudja akadályozza aztán amikor az anyuka kómába kerül a főgenya megmondja neki de csak arra emlékszik hogy valaki megmondta neki, de hogy mit arra nem. Ezért amikor felébred még mindig nem tudja hogy ő a lánya és továbbra is genyázik vele. vagy sosem ébred fel és az agyát egy másik kómás beteg fejébe ültetik jó eséllyel egy férfiéba. Amikor fényderül az anyuka félre lépésére nagyon régről az igazi szerelmével, mert a mostani gazdag férjét ráeröltették, és arra is hogy ki a lánya, akkor már a sok genyázás miatt ő nem akar vele megbékülni. A testvérpár meg... másik csavarban kiderül hogy a srác meg nem az ő gyereke mert az gazdag férje is megcsalta és a halva született gyereke helyébe teszik akit az anyuka szült.
süti beállítások módosítása