HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: A börtönigazgató

2008.11.08. 12:28 Winston007

A börtönös filmekben egy közös van: nem, nem Zalatnay Sarolta, hanem a börtönigazgató. Alapból az lenne a dolga, hogy szegény eltévedt báránykákat visszahelyezze a társadalomba , hogy termeljék a GDP-t. De ez nem igaz! A börtönigazgató csak szadista, emberkínzó állat. Általában ül szivarozva a szobájában és az udvaron álldogáló rabokat bámulja és alig várja, hogy közéjük lövessen. Persze ő már tudja, hogy az udvar alatt egy olajmező vagy kokainüzem van és a maffiával kooperálva már évek óta ebből él. Ha nincs fantáziája simán a rabok szerveivel kereskedik. Ez persze senkinek sem tűnik fel, csak annak az egy beépített ügynöknek, akit szopóágra raktak és a börtönbe vezényelték. Itt aztán gyorsan megismeri a börtönigazgató kisbarátait: az izomtorony Abu Gharib börtönből igazolt őrt, aki már rögtön kiszúrja magának már a buszról leszállva, akkor ott van a börtön legnagyobb bandájának a feje , ő az aki társas vállalkozást üzemeltett az igazgatóval. A főhős vele rögtön az első udvari sétáján szakmai konfliktusba kerül. Akkor ott vannak a bandák!

Szerintem minden filmbarát mint az NB1-es focicsapatokat, úgy tudja kívülről a kicsit sem sablonos bandákat: 1.  az Árja Testvériség, ők nácik ezt abból látod , hogy bazi nagy horogkereszteket rajzolnak magukra és kopaszok, 2. a mexikóiak idiótán hordják az ingüket, kendőket kötnek a fejükre, és megdöbbentő módon spanyolul beszélnek, de csak addig ameddig a kamera nem kezdi el venni őket mert akkor angolra váltanak, 3. a feketék , ők feketék és mindenkit utálnak aki nem fekete. Harmadik erőként pedig ott a főhős az aranyos segítőtársaival: a homokos hímringyó, a lúzer kocka akivel egy szobába kerül, és a bölcs öreg fekete a börtön Yodája , aki megtanítja a főhőst a börtönerő használatára. De térjünk csak vissza az igazgatóra! Szóval rohadt sok ideje van, általában személyesen az irodájában dumcsizik a rabokkal. A főhőssel rögtön az első udvari bunyója után, itt közli a szokásos : "Mr. Smith én nem szeretem a rendetlenséget." "Úgy vélem rosszul indul az itteni pályafutása Mr. Smith!" és a kedvencem: "Húzza meg magát, ha élve akar távozni innen". Na már most Amerikában lennénk nem? A filmben a főhős pedig nem csinál semmit, pedig igazából perelni kéne , meg panaszt tenni , hívni a jogvédőket meg ilyenek.

A börtönigazgató persze innentől figyeli a főhőst, és a legdurvább fegyverét veti be: a magánzárkát! Persze, gáz lenne ha kiderülne, hogy igazából ezek tök kényelmes kis meditálásra alkalmas kis fülkék, ezért kb. a világháborús japán hadseregtől vett minták alapján építenek egy gödröt az udvaron. Ha ez nem működik akkor szimplán agyonvereti először a rabokkal , majd az őrökkel. Az igazgató addig is tovább gonoszkodik, üzletel a rabokkal meg általában mindenkivel, egy vizsgálaton se bukik le. A vizsgálat után azonban rögtön tudja, csak a főhős küldhette rá, eszébe se jutna a maradék 2456 rab. A vizsgálóknak sem tűnik ám fel az igazgató irodája, ami úgy néz ki mint egy tőzsdegurué. Eszébe se jutna megkérdezni, hogy a közalkalmazotti bértábla melyik szekciója biztosítja a kubai szivart , meg a mahagóni asztalt. A főhős végül lelki tartásával egy hippi kommunát épít maga köré és szervez egy börtönlázadást. A bunkó őrből puzzlet csinálnak a rabok, a nagy gonosz banda főnököt a főhős rakja offline státuszba, de az igazgató megússza. Őt a legtöbb esetben letartóztatják és micsoda igazságszolgáltatás: börtönbe küldik!

49 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr32757042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yann Le Pentrec 2008.11.08. 12:40:41

Hmmm... Valami rémlik a Tango & Cashből is. Aztán ugyan nem ZS, inkább A++ kategóriából börtönlázadás címszóval ott van McClusky (Született gyilkosok, Tommy Lee Jones) esete, akit, mint a rendezői változatban látható, lefejeznek, tehát ő nem úszta meg. :)

Hungarian McGee 2008.11.08. 12:46:31

A börtönigazgató egyik alfaja a fogolytábor parancsnok. Főleg a gonosz komcsi/vietcong tábornokok, aki jól megmutatja Rambonak, Braddocknak és a többi bátor kifogyhatatlan lőszerű eksönhirónak, hogy hogyan is megy ez a dzsungelben:szarral töltött vermek, patkányos lakóodú, elektromos ágy, férges rizs, stb.
Ha már itt tartunk jövő héten asszem kedden az Ütközetben eltűnt a TV2-n Chuck Norrisszal, ki ne hagyjátok!:)

Egyébként az írásodból a Van Damme-mozik jutnak eszembe, de lehet hogy csak azért mert még a múlt szombati filmcsemege hatása alatt vagyok...
Sőt még a Remény rabjaiban is gonosz a diri, de az minden idők egyik legjobb filmje(sőt az IMDB-n a legjobb jelenleg).

Azért azon csodálkoztam, hogy anno a Tango és Cashben nem volt sátáni az igazgató, sőt egy igazi angyal volt, míg nem csinált neki Joker-mosolyt a torkára az a lófarkas ír...

the dragon 2008.11.08. 12:57:20

Ki ne felejtsük a digó börtönbandát, ők is mindig ott figyelnek. Speciális eset a katonai börtön, ott nincsenek bandák, ezért Robert Redfordnak kell közösségszervezői feladatokba fognia...

AmN Maestro 2008.11.08. 13:16:52

... és persze ezek alapján a Dutyi Dili c. zseniális alkotásra is asszociálhat a kedves olvasó.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.11.08. 14:42:08

Először a Bosszú börtönében ugrik be a témában, mikor Donald Sutherland szívatta Stallonét, persze az nem volt zsé...vagy de?:)

A legutóbbi börtönös film, amit láttam a Kegyenc fegyenc, abban is a fentebb leírtakkal hasonló börtönőr volt...előtte pedig a Felont tekintettem meg, ott meg a főhős megkapta cellatársnak Val Kilmert, a nagy bölcs embert, akit mindenki tisztel

Név · http://www.en.hu 2008.11.08. 14:44:29

" "Húzza meg magát, ha élve akar távozni innen". Na már most Amerikában lennénk nem? A filmben a főhős pedig nem csinál semmit, pedig igazából perelni kéne , meg panaszt tenni , hívni a jogvédőket meg ilyenek."

Ezt te sem írhattad le komolyan. El tudsz képzelni egy kőkemény USA fegyházat (san quentin, stb), ahol hívod a jogvédőket, mert csúnyán beszélt az igazgató ? :). Én csak magyar böriben voltam, de kapaszkodj meg, a raboknak tényleg lóf..ra sincs joguk. Nem telefonálhatsz a szeretteidnek, csak ha megengedik (óvoda effektus). A szeretteid csak havi egy-két csomagban küldhetnek neked emberi élelmet (biztos nehogy túl jól tartsanak). Persze látogatót is csak akkor fogadhatsz ha ők megengedik. Szóval meg kell értened a jogaid iszonyatosan limitálódnak mikor bekerülsz.

pixelatedbear 2008.11.08. 15:24:02

...és ne feledjük a David Hemmings által megformált überkorrupt gecit a Gépállat SC-ből sem.

Samuel Norton · http://www.imdb.com/title/tt0111161/ 2008.11.08. 15:30:11

Reményetek az Úrban legyen,
a tökötök a kezemben van!

Persze, ez a világ legjobb filmjéből van. Ami történetesen, börtönös :-)

Zelefánt 2008.11.08. 15:31:10

Bizony Donald Sutherland az igazi világbajnok ebben a szerepkörben is. Ráadásul repertoárja igen széles: egyformán lenyűgözően hozza a befüvezett pre-hippit (Kelly hősei), az esetlen, de sziklaszilárd erkölcsi alapon álló vidéki pasast (Klute), a nyegle frontsebészt (M.A.S.H), meg az elmebajig gonosz börtönigazgatót a Stallone-filmben.
Ráadásul még az angolokat faji/ideológiai alapon eláruló ír erdészt(?) is olyan rokonszenvesen adta elő -- "A Sas leszállt" -- hogy egy pillanatig sem lehetett haragudni rá.
Amikor pedig Fellini a "Casanova" címszerepét osztotta rá, többen gyanították, hogy a rendező megbolondult, de aztán mégiscsak működött a dolog valahogy.
Na, ezt mind csinálja utána valaki.

Fandor 2008.11.08. 15:35:09

Egy klasszikus, passzív börtönigazgatói részvétellel:

www.youtube.com/watch?v=1QaEf4wkjSw


-Erigyj onnan, az az én helyem!..... Az is az én helyem.
- Van itt ami nem a tiéd?
- Itt minden az enyém. De megfizetheted. Nem számítom drágán. Az a csecsebecse a nyakadban elég lesz egy napra...... Kilyukasztom a szívedet!


ja, és megfigyeltétek, hogy sok börtönigazgatót Warden-nek hívnak? :-)))))))) biztos régi dinasztia :-))))

Zelefánt 2008.11.08. 15:41:51

Amúgy szerintem a világ legjobb börtönös filmje a Franklin J. Schaffner által készített "Pillangó" lenne, ha az alkotók évtizedeken át nem ragaszkodtak volna ahhoz az állításukhoz, mely szerint ezt a mozit az azonos című Henri Charriere-regényből készítették.
Igaz, az említett esetben a börtönigazgató, mint olyan szerepe nem annyira meghatározó.
Szóval ez fél-OFF.

Zelefánt 2008.11.08. 15:44:49

Na és a "Vitathatatlan"?

Zelefánt 2008.11.08. 15:57:39

Amúgy a legtöbb amerikai börtönfilmből nekem az jön le, hogy voltaképpen tök jól el lehet lenni egy ilyen intézményben, ha ismered a dörgést.
Lehet füvezni, kosárlabdázni, bokszmeccset szervezni és fogadni rá, tőzsdézni (A remény rabjai), makarónit főzni és jókat zabálni (Nagymenők), tovább üzletelni a külvilággal egy bájos prostin keresztül (ez egy Woody Allen-filmben volt, de nem jut eszembe a címe), alagutat ásni (akár többsávosat, jelzőlámpákkal mint a "Top Secret"-ben) meg autót restaurálni, sőt azokkal most már versenyezni is, ha hinni lehet a "Death Race"(?) c. mozi tartalomismertetőjének.
Utóbbiban már állítólag bomba csajok is vannak.
Csak azt tudnám, mi a faszt keresek még idekinn?
Ja igen: "A bűnözés nem kifizetődő." (Fortress).

sanya64 2008.11.08. 16:36:53

a "Remény rabjai" még az igazi börtönigazgatós film ám... ))

RedRiot 2008.11.08. 16:58:25

:DDD
Ajánlanám "Az elítélt" c. kiváló börtönös filmet.
www.imdb.com/title/tt1117385/

Winston, szerintem te is mostanában nézhetted, mert igencsak passzolnak a leírt sablonjaid erre a filmre. Különös tekintettel a börtönön belüli bandákra. :)))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.08. 17:44:06

A bandás rész nagyon tetszik.
Megtekinthető ez a felosztás bármelyik börtönös filmben. Amerikai história X, hogy mást ne mondjak.

ax 2008.11.08. 17:50:40

Ajanlom a Blood in blood out es az American Me c. fileket annak aki kicsit komolyabbat szeretne latni, bar tutira nem emlekszem milyen bennuk a bortonigazgato.

Condottiere 2008.11.08. 17:54:08

"What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach."


Nyugodj békében Paul Newman! Bár nem ő mondta, de neki mondták.

ax 2008.11.08. 18:01:49

> Megtekinthető ez a felosztás bármelyik börtönös filmben. Amerikai história X, hogy mást ne mondjak.

Azert tekintheto meg, mert az amerikai bortongengek tenyleg igy szervezodnek.
Feherek: Aryan Brotherhood
Latinok: Mexican Mafia, La Nuestra Familia, Texas Syndicate
Feketek: Black Guerrilla Family

gyombo 2008.11.08. 18:01:55

szerintem a legjobb a vér kötelez volt..zene is fullos meg a story is :)
a börtönigazgatóra nem emléxem

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.11.08. 18:08:11

A börtönre térj majd vissza, van még benne anyag. Hogy mást ne mondjak, van-e olyan zsfilm, amelyben a börtönből _nem_ szöknek meg? az udvaron nem folyik vér? ahol nincs egy ártatlanul bezárt csóka? stb.

avvakum 2008.11.08. 18:27:41

Az a helyzet fiúk, hogy ez mind picsafüst. Ezek a zsfilmbeli amerikai börtönök bandástól, geci börtönigazgatóstól, smasszerostól inkább hetes óvódákra, svájci nevelőintézetekre hasonlítanak a hasonló rendeltetésű orosz intézményekhez képest. (Pl.: Lefortovó, Vlagyimirszkij Central, Balgovescsenszkij Central, Juzsno-szahalinszki szigorított láger, és persze Magadan, ami még megvan, csak most nem trockisták dekkolnak benne, hanem többnyire gyilkosok - vagyis az egész "blatnya" (blatnoj: tolvaj), ahogy az orosz alvilágot emlegetni szokták.) Van egy-két Youtube-on található felvétel - Mihail Krug vagy Ivan Kucsin, esetleg Mihail Sufutyinszkij nevének beütésére előjön, van még egy Butirki együttes is -, azok klipjein is vannak eredeti orosz börtönfelvételek. Tessék tanulmányozni! Ezekben a kedélyes "tyurmák"-ban például aranyos szokás, hogy csifirt (egészen sűrűre, majdnem kábítószer tartalmúra főzőtt tea) isznak, zsugáznak, sokat, és a tét mondjuk a bal felső priccsen fekvő rab bal szemének kiszúrása. Aki veszít, megteszi. Külön szám az orosz börtöntetoválások kérdése, valóságos ikonográfia, pontosan lehet róluk tudni a páciens hierarchiában elfoglalt helyét, büntetéseit, bűncselekményeit, lágerbeli viselt dolgait. (A milliomos Hodorkovszkij, aki most egy Habarovszk melletti láger varrodájában dolgozik, sokat mesélhetne. A család súlyos pénzeket fizet néhány nehézfiúnak, hogy vigyázzanak rá. Nem könnyű munka...) Vissza az orosz börtönökhöz: az ottani idők az amerikai háromszorosával érnek fel. Volt egy Edward Norton film, amiben lesittelés előtt álló dílerként tanácsot kért egy orosz bandafőnöktől, aki már tizennégy évesen sitten volt, hogy mit csináljon az első napon, mivel kezdje. "Kinézni a legerősebb, legagresszvabb faszit, és azonnal nekimenni, betörni az orrát, kiszúrni a szemét. Ha sikerül, némileg komfortosabbá válik az ott tartózkodás..."

eldorado 2008.11.08. 18:35:14

"Van 200 szolgám (az őrök) és 1200 rabszolgám (a rabok)".
Ez nem egy filmben hangzott el, hanem napjainkban, egy jelenleg is hivatalban lévő magyar börtönigazgató szájából.

És nézzük a "jó" oldalát: a rabok néhány év után hazamennek (a legtöbbjük), de a börtönőrök a szolgálati nyugdíjig aktív életük nagy részét ugyanazon falak közt rohadva töltik.

N.Zoli 2008.11.08. 20:52:35

A Ver kotelezben La Onda volt chicano banda neve. Danny Trejo oszlopos tagsagaval "Viva vatos locos"
www.youtube.com/watch?v=9yctqwom7tY&feature=related
Azert a kajalda jelenetek a legnagyobbak szerintem, az etelosztas, a csavarhuzoval lebokes es a bortonlazadasok is itt tornek ki. Mosoda, latogatas elmaradhatatlan. A Dutyi dili mellet a Fogd a penzt es fuss meg oriasi.
www.youtube.com/watch?v=CcUmYCxl5oI&feature=related

füligjimmy77 2008.11.08. 20:54:46

A legnagyobb zsklasszikus Jean-Claude van Damme főszereplésével a Börtöncsapda. Szervkereskedő igzgató, beépített ügynök, főgeci, korrupt zsaru, börtönőrök, hímringyók, és főnökük, a bölcs néger, majd a végén nagy leszámolás. Hé Winston, szerintem te láttad ezt a filmet?!

lojzi 2008.11.08. 23:55:01

A prototípus nekem is A remény rabjai, A bosszú börtönében és a Börtöncsapda.
A fogolytábor főnöknek meg a Híd a Kwai folyónban a japán táborfőnök az etalon! Ott aztán van magánzárka, földbe ásott godör, vigyázzállás naphosszat stb. Annyira klasszikus, hogy onnét már csak másolni lehet meg felhasználni az elemeket a ZS műfajban.

Klárensz 2008.11.09. 11:42:56

Fandor 2008.11.08. 15:35:09
"ja, és megfigyeltétek, hogy sok börtönigazgatót Warden-nek hívnak? :-)))))))) biztos régi dinasztia :-))))"

Ugyan alig láttam börtönös filmet, nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de ha igaz, akkor azt gyanítom a fordítók hibája, mert a "warden" angol szó magyarul jelenthet börtönőrt és börtönigazgatót is.
Szóval ezek szerint sok börtönigazgatót börtönigazgatónak hívnak...

stoppos76 2008.11.09. 13:07:24

halàl:

nem làttad a smiley-t a végén? :)

Klárensz 2008.11.09. 14:07:36

de láttam, nem is Farden mondandójába kötöttem bele

csak azt akartam jelezni, hogy ez nem ZSdolog, hanem a fordítók bénasága

Quantumleap 2008.11.09. 16:43:23

Én eddig ilyen hibát csak netröl tölthetö feliratokban láttam.

Aki kíváncsi egy überdurva, realista börtönsorozatra, az nézze az OZ-t. Nem film, és nem is zs, de gondoltam beírom.

Taktikai Reset 2008.11.09. 21:28:16

csak egyet mondok: Story of Ricky

az üvegszemű, kampókezű pornógyűjtő igazgatóhelyettes és a chi-kung gonosz ágát művelő, szörnnyé átváltozni képes igazgató visz mindent

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2008.11.09. 21:47:13

Samuel Norton
Nem, a vilag legjobb filmje a Ponyvaregeny :P
(mellesleg relativ, nezopont kerdese, mindenkinek mas...)

Kazimír 2008.11.10. 08:30:26

Nagyon nem ZS, de az 'agresszív állat' börtönigazgató mintapéldánya megtekinthető a Szökevényvonat c. filmben.

Mondatok:
- egy nagy arcú FBI-osnak odavetve a lehetőséget:
"8641 különösen veszélyes életfogytos van a kezem alatt. Tudja mi történik, ha ezek kitörnek innen??!"

- A már több helyről szökött főhősnek:
"Próbáld csak meg! Próbáld csak meg itt is! Add meg a lehetőségét, hogy rád sózzak még 30 évet szigorított zárkában!"

Kazimír 2008.11.10. 08:51:20

Egy nagy arcú FBI-osnak:
"8641 különösen veszélyes életfogytos van a kezem alatt. Tudja mi történik, ha ezek elszabadulnak?!"
(elveszítem az állásom :) )

A több helyről már megszökött főhősnek:
"Próbáld csak meg itt is! Tedd meg nekem ezt a szívességet! Hadd sózzak rád még 30 évet szigorított zárkában.."

Kazimír 2008.11.10. 08:52:34

Basszus.. pedig nem ment el az előző. Hülye blogmotor! Grrr.. Börtönbe vele!

funci · http://needless.fw.hu 2008.11.10. 09:40:03

Legzsírabb börtönlázadás, ami nem zs kategória: Született gyilkosok.
Szegény börtönigazgató feje egy karón végzi és mindenki meghal aki nem a két főszereplő.

dreyfus 2008.11.10. 13:42:59

avvakum jól írta, az orosz téma keményebb. Magyarul két jó könyv van ezzel kapcsolatban (nem fikció) az egyik Danilo Kisnek a Borisz Davidovics síremléke /na ez speciel pont fikció, bár nagyjából igaz benne minden részlet:)/ (ebben az 53-ban kiengedett sittesek játsszák a vonaton az "utolsónak" nevezett játékot, tehát aki a kártyában, vagy nemtommiben veszít, annak XY-t meg kell ölnie.) Az egész sztori (az egyik novella) onnan indul, hogy valamikor az ötvenes évek végén meggyilkolva találnak egy dokit, aki még évekkel korábban politikai fogolyként ült. Mint később kiderült, egy blatnojnak egy ilyen játék során kellett volna őt kinyírnia, de előtte (direkt kibaszásból) áthelyezték egy másik táborba. Évek múlva teljesítette a feladatot, mert egy igazi blatnojnál a becsület mindenek felett.:) A tetkókról (egyesek ezek közül a középkori tolvajcéhekhez vezetnek vissza) meg Kovács Ákos írt egy fasza könyvet Tetovált Sztálin címmel.
Ja és hogy ne legyek teljesen off: a legjobb börtönőr (bár ez asszem egyáltalán nem zs) a Horgász a pácban c. filmben volt. Annyira jó szívű volt, midig ki akarta engedni a rabokat.

mickeyknox 2008.11.10. 16:35:19

vicces, a hozzászólások nagy részében nem is zs filmekről van szó.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.10. 17:26:47

Nem tudok szerencsére az amerikai börtönök belső felépítéséről :)
De ha ez tényleg így van, akkor tényleg fogy a posztíró kreativitása.

Szabolcska 2008.11.10. 19:59:41

Rájöttem ki még ZSsablon karakter: A Motel tulajdonos/portás

A főhős v. főhősök mindig akkor térnek be szobát kivenni amikor őket mutatják a tv-ben. És, ha van főgősnő akkor célzásokat tesz arra, hogy dugni fognak.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2008.11.10. 23:50:05

"Rájöttem ki még ZSsablon karakter: A Motel tulajdonos/portás"

Mondjuk Norman Bates? :D

winston01 2008.11.11. 10:01:51

vacsad: Róla mintázzák. De van az a típus is, aki nem öl, hanem ölik.

Szabolcska 2008.11.11. 17:20:08

Normann Bates az egyetlen kivétel:D És nem csak Zs filmekben ilyenek a motel tulajok lsd: Taxisofőr, 12majom stb.

T. Norbert 2010.07.08. 00:40:52

Most néztem meg a Börtöntőzsde c. '89-es vígjátékot (nézhető B-kategória.) Na, abban Malcolm McDowell a börtönigazgató szerepében egy az egyben magán hordozza a fenti sablonokat. A vége is stimmel, hogy börtönbe kerül.

T. Norbert 2011.09.28. 07:49:36

Sokadszori újraolvasásra eszembe jutnak tipikus mondatok (elsősorban az új rabok érkezésekor):

"Itt a falakon belül a külvilág szabályai nem játszanak, mindenhol az én akaratom érvényesül."

"Ha azt mondom, hogy az életetek a kezemben van, legjobb, ha szó szerint veszitek."

"Aki nekem ellenszegül, az utána azt fogja kívánni, bár inkább meg se született volna."

Ballaja 2012.04.11. 13:29:04

Azért ha megnézzük a Csontdarálók című Adam Sandleres vígjátékot no ott is tipikus gennyláda az igazgató.

Vagy vegyük példáúl a Filofax-ot, ahol még rendesnek is tünik az igazgató, addig amíg James Belushi be nem szól neki, mert nem akarja őt elengedni valami baseball mecsre. Na onnantól keményít be igazán a diri.

Meg ott van az Oz című börtönsorozat, na az eléggé alap.

Igaz amiket itt leírtam egyik se nagyon mondható zs kategóriásnak, de azért a témába vágóak.

T. Norbert 2012.04.12. 15:45:47

@Ballaja: Azért az Oz-ban Leo McGlynn nem nevezhető szerintem gecinek. Oké, vannak neki kevésbé szimpatikus dolgai, de alapjában véve nem negatív figura. Aki ott a fejesek közül inkább gennyládának nevezhető, az Devlin kormányzó.
süti beállítások módosítása