HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonkarakterek: Zsaru típusok

2010.09.11. 14:18 Winston007

 

A kiégett zsaru és a rendőrkapitányról már volt szó, de arról még nem beszéltünk , hogy milyen zsaru típusok vannak a filmekben:
Az olasz zsaru
Nagyon becsületes, melós fejjel , Derrick bőröndökkel a szeme alatt. Állandóan olyan feje van, mint aki látta volt Berlusconit a kölyök kecskével szexelni. Tudja, hogy mindenki korrupt körülötte, a csapatát is állandóan kinyírják. De ő nem adja fel, minden maffiózót nagy lelkesedéssel kap el . A felesége közben már válik vagy elvált tőle, a gyerekét hónapok óta nem látta, ellenben minden szutykos utcagyereket befogad és jóra nevel. Társai tisztelik és értik őt csak leszarják. Átlag fél óránként kitör és ordít a kollégáival, hogy itt a gyerekeik jövője a tét. A maffia eleinte leszarja, majd rájön: „ őt nem lehet lefizetni”. Ettől aztán Nápolytól Palermóig minden nagyfőnök összecsinálja magát és megpróbálják körmönfont tervekkel besározni. Végül lelövik. Ez viszont csak akkor történhet meg, amikor épp a Szent Pedofília székesegyház árváival éppen kisétál a kiskutya simogató szakkörről és éppen gitár kísérettel elénekli az Oroszlánkirály zenéjét. Ekkor észreveszi a fekete bukósisakos motorost, lehajtja a fejét, már tudja: vesztett, de mártír lesz és példa lesz a jövő nemzedékének. Beindul a lassú, komoly zene, amitől több könnyet hullatunk , mint Steven Seagal a bambuszrügy kúra végkifejleténél a vécén. A motoros előkapja fegyverét és akkut ólommérgezést okoz a felügyelőnek! Mert az olaszoknál minden rendőr felügyelő.
A francia zsaru
Kemények mint a három hetes teveszar Algériában. Cigiznek, kurváznak, isznak és közben kemények. Mindig baltaarccal ülnek a kis csini konyakos pohárral a pultnál és cigiznek. Mindenkit megvernek, ha felébresztik őket akkor megsemmisítenek mindenkit. Két dolgot utálnak: a fürdést és a fasisztákat. A szabályzat nem érdekli őket, de a főnöküket se, itt nincsenek felfüggesztések, csak pofonok. A gonoszoknak csak német autóik vannak és német neveik, a rendőrnek meg alig használt második világháborús puskája. gondolom. Ők nem robbantanak, csak lőnek. Barázdás arccal bámulnak a végén a semmibe és folytatják tovább önpusztító bohém életüket.  A végén a kapitány mindig megkérdezi: „Pierre most mit fogsz csinálni”, hősünk rágyújt, húzóra lenyom egy felest, majd lesmárolja a kapitány titkárnőjét és megszólal: „Alszom egyet.”
A mexikói zsaru
Garcia őrmester óta általában koleszterinproblémás, izzadós mangalicák akik borostásak. Két tevékenységük van: szőke gringó turista lányokat motoznak és szívatni próbálják a főhőst. Akció közben egyenletes karkörzést szokott végezni és az embereinek csak azt ordibálja: „Vamos!”. Persze az embereit megölik, ő ilyenkor könyörög és csak annyit mond: „Senor, én csak parancsot teljesítettem”. De a főhős nem rezzen és levágja a disznót. A mexikói zsaru őrmester és mindig egy igénytelen szobában ül, a ventilátor szigorúan nem rá tolja a szelet, hogy jobban izzadjon. Néha rászáll egy légy az arcára, de azonnal meghal mert telítődik zsírsavakkal. Általában korrupt, ha nem az akkor érdektelen vagy geci.
 
 
A német zsaru
Mint tudjuk életük az autópálya. A válság idején a roncsprémium felét a Cobra 11-re költötték. A német zsaru olyan mint az amerikai csak kolbászt és káposztát eszik és vicces fekete helyett egy kevésbé vicces török van mellette. Hans és Aladdin kizárólag sportkocsival jár és az összes többi rendőr egy lúzer. Hol vannak már azok az idők, amikor Hárrri hozta a kocsit, miközben egy matektanár zakós, táskás szemű csávó nézésétől megtörtek a Bundesliga sérós német munkások. Az új német rendőr sokat robbant, autót tör és fekete zakóban van. A főnök itt mindig egy nő.
Az amerikai zsarutípusok
New York: kiégett, alkesz, ballonkabátos. Mindig az esőben néz maga elé. Lepukkant lakás, állandóan zsúfolt iroda. Olasz vagy ír származású, az öccse mindig maffiózó ettől ő teljesen megtört. Elvált, gyerekeit évek óta nem látta ő sem. Mindig hot-dogot vagy kínait eszik, lehetőleg az utcán rohanva. Esténként sört iszik és whiskyt , amiből van mindig a fiókjában is.
Los Angeles: menő sportkocsival jár, általában fekete bőrű. A legjobba csajokat dugogatja, igazából senkit se érdekel, hogy miből telik neki erre. Mindig vicces , de az elkötelezettségét senki se vonja kétségben. A főnökével laza , a bűnőzökkel laza, csak akkor komoly ha a gettólakókat kell megmenteni. Mert egyébként a térdéig letolt nigga gettó nadrág alatt egy komoly értelmiségi rejtőzik.

60 komment · 1 trackback

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr52288567

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A világ első HDR videója - felizzik a gyöngyvászon 2010.09.11. 18:43:50

Nem egyszer ejtett már ámulatba minket egy-egy HDR-technikával készült fotó - a hihetetlenül intenzív tónusok, a megtévesztésig valósághű színek. Ezidáig mindezt csak fényképen élvezhettük, de lassan belopja magát a mozgóképek világába is. A beszédes n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.09.11. 14:31:49

Úúúúúú... ezen szétröhögtem magam!!! Újabb zseniális poszt! :D:D:D

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.09.11. 14:32:28

"A mexikói zsaru őrmester és mindig egy igénytelen szobában ül, a ventilátor szigorúan nem rá tolja a szelet, hogy jobban izzadjon."

Konkrétan ezen röhögök 5 perce egyfolytában. XD

T. Norbert 2010.09.11. 16:22:13

"Akció közben egyenletes karkörzést szokott végezni és az embereinek csak azt ordibálja: „Vamos!”. Persze az emberei megölik, ő ilyenkor könyörög és csak annyit mond: „Senor, én csak parancsot teljesítettem”."

Gondolom, az "emberei megölik" itt igazából "az embereit megölik" akar lenni. Ilyenekre azért ügyelj, mert nagyon nem mindegy.:)

A francia zsaru fenti prototípusát azt hiszem, Belmondo és Delon eljátszották egy pár filmben.

T. Norbert 2010.09.11. 16:36:04

@Winston007: Lehetek gonosz?:) Ennek a végéről nem hiányzik egy t betű:"Ekkor észreveszi a fekete bukósisakos motoros,..."?

kewcheg 2010.09.11. 17:41:55

Japán zsaru kimaradt.Szigorúan öltöny,nyakkendő,ódivatú Nissan,Toyota sedanokkal jár,vezetéshez,lövöldözéshez fehér kesztyűt hord.Szeret fájdalmat okozni,verés közben a stricit vagy kurvát torokhangon de nem hangosan öngyilkosság elkövetésére szólítja fel...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.11. 18:04:47

@T. Norbert:

Valamint Gérard Depardieu és Daniel Auteuil. Zseniálisan. Az a jelenet nagyon ott van, mikor Depardieu éjszaka, egy bárban (hol máshol) ráköszön a riválisára.

Zuzimama 2010.09.11. 18:05:09

Na és a magyar zsaru?
Kb. Ötvös Csöpi és a Doktor jut eszembe.

nagysuhi 2010.09.11. 18:05:18

Magyar zsaru: balhét csinál a csapatánál, kihelyezik egy kerületi örsre rendőrkapitánynak, majd civilben a terepjárójával összetör egy Suzukit. Ezután kirúgják.

hitomi 2010.09.11. 18:49:15

@kewcheg: továbbá a japán zsaruk valamelyikének a felesége/barátnője/stb. valamelyik hírtelevíziónál dolgozik és MINDIG élőben közvetít a helyszínről.

egyébként a japán zsarunak van mindig egy lezserebb alfaja is, farmer+dzseki kombóban jár, csapkodja az ajtót és lelkizik. meg valamelyiknek van valamilyen egészen különleges hobbija (mittom, keresztrejtvénylexikonokat gyűjt)

egyébként zseniális az összeállítás, a német zsarun besírtam, hangosan. 10/10

smartdrive 2010.09.11. 18:58:28

ezek egy-egy filmből vannak, nem típusosak. így szar

uni1002 2010.09.11. 19:04:34

A magyar zsaru: Autóban lassan kocog, mert spórol a benzinnel. Ha megáll , kiszáll egy 20 éves kölyök, baseball sapkában, és utána egy szőke csaj, 17 éves, fél méteres hosszú szőke hajjal, kék tréningnadrágban, fehér pólóban, "Rendészeti Szakközépiskola" felirattal a hátán, és tisztelettel figyeli, hogy öreg mentora /a 20éves/, lapoz a forgalmimban...

albert1 2010.09.11. 19:15:24

Ez így jó, ahogy van!

A német zsaru (amiből az egyiknek még a pizsamája is zakó, a másik meg csak a C und A szórólapról öltözködik) iszonyat bunkóparaszt stílusban ugráltatja az összes kollégáját. Mindent telefonon intéz, a rádió csak egyirányú kommunikációra alkalmas és akkor kell beleüvolteni, amikor autós üldözés kezdődik. (A helyszínt szövevényes úthálózat esetén sem kell megadni városrésznél pontosabban.) A nyomozati munka érdemi részét egy képesítés nélküli titkárnő végzi el helyettük. Azt hiszi, hogyha a farmerdzsekire felvesz egy mellényt, akkor már a speciális kommandósok akciójába is nyugodtan belekontárkodhat.

A közrendvédelmi zsaru:
- a német sokmilliós gépcsodákkal járőrözik, de régieket is megőrzi patent állapotban, arra az esetre, ha össze kell törni
- az olasz divattervezett csíkos gatyában és csizmában páváskodik, nagy napszemüveget hord és mindegyik úgy néz ki, mint egy karakterszínész (ez képzavar) :)
- a francia eszeveszett szervezetlen, az ősz parancsnok gyenge kezű és minden utasítás káoszba fullad. Ordítanak, hadarnak, gesztikulálnak és halomra törik a Peugeot-kat.
- az amerikai egy szobányi C. Victoriában pöffeszkedik, fánkot zabál (ez miért nem volt írva, már modoros? ). Autópályás változata csak trivialitásokban tud gondolkodni, és sokszor társát töri össze a bűnöző helyett. Nyomozó változata napokig figyel vanakit "feltűnésmentesen" 3 haverjával váltásban, egy egyenfurgonból tízpercenként ki-beugrálva.

attila1 (törölt) 2010.09.11. 19:29:50

az amerikaiból kimaradt a fánk+kávé kombó

Dr. No 2010.09.11. 20:06:50

Na és a kínai (közelebbről hongkongi) zsaru? Fejletlen tizenhat évesnek néz ki legfeljebb. Inkognitóban be van építve a Triádokhoz, és sorozatban kénytelen elkövetni a legkegyetlenebb bűntetteket, hogy lojalitását bizonyítsa, miközben sír a lelke. Nem sejti, hogy az öccsét egyidejűleg a Triádok építették be pontosan ugyanarra az ügyosztályra, ahova ő is jelent. Ebből a film végére szentimentális és drámai finálé kerekedik, melynek két kimenetele lehetséges: a testvérek vagy sírva szitává lövik és péppé kungfuzzák egymást, vagy ráébrednek, hogy a család mindennél szentebb, és vállt vállnak vetve zúdítják az ólmot a kerületi kórház csecsemőosztályát elfoglaló Triád-csoportra. A legszebb jelenetben a testvérek fél kezükben egy-egy csecsemővel, a másikban nagy kaliberű automata fegyverrel törnek ki a kórházépületből, miközben körülöttük és mögöttük minden lángba borul. A film végén mindig zsarutemetést látunk, rövidnadrágos, jellegzetesen idióta gyarmati díszegyenruhában tisztelgő hongkongi rendőrökkel. Hogy melyik testvér halt meg - esetleg mindkettő vagy mind a tíz -, teljesen véletlenszerű.

Kopi3.14 2010.09.11. 20:53:26

A francia zsaruval konkrétan bajom van. Azért a csendőrök elég sokat letettek az asztalra, plusz a Belmondo vonalnak sem német vonalú,inkább rendre francia, egykori légiós- volt harcostársak- az ellenfelei, rendre beépített emberekkel, vagy magán az örsön dolgozva.
A némettel is bajom van. Ez csakis Kobra-11, de azért előtte volt nekünk már nem egy német zsarunk, kezdve Derricktől, egészen átcsapva a tetthelyre, s folytatva kex-szel a kutyával. Utóbbi ok, osztrák, de olyanok nincsenek is, csak furcsán beszélő németek.

A mehikói zsaruhoz meg lehet nem Torrentét kellett volna nézni.

T. Norbert 2010.09.11. 23:03:41

@Kopi3.14: Ennyire nem kéne szőrszált hasogatni és földhöz ragadni.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.11. 23:13:29

Jó a poszt bár az angol zsarut hiányoltam. Dempsey és Macpease?

T. Norbert 2010.09.11. 23:23:15

Esetleg amerikai zsaruból lehetne még a déli államokbeli zsaru. (A kisvárosi seriffről volt már post.) Elég gyakran csak arra jók, hogy elhulljanak az arra tévedő huligánbanda, pszichopata gyilkos, vagy szörny-zombicsapat kezétől. De néha ők maguk is sárosak és le vannak paktálva a helyi bűnbrigáddal.
Ha pedig a főhős az, akkor öntörvényű igazságosztó modern western hangulatban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.09.12. 00:39:16

Mindig nagyon sajnáltam az olasz zsarukat. Még élhettek volna.

-Soul- 2010.09.12. 00:58:25

:D:D Ez qrvajó volt. Thx.

ergerberger 2010.09.12. 01:23:38

Ez kurvanagy volt bazdmeg!

Presszós Laci 2010.09.12. 01:53:12

Az angol zsaru

Hosszú évek, évtizedek óta felügyelő. Az egyenruhás szolgálatot mélyen megveti sznobizmusa, tunyasága miatt, vagy mert öreg hozzá, irodistának viszont túl hülye. Igazi antizsaru. Csak azért van jelenlegi beosztásában, mert az ő vagy a felesége valamelyik felmenője valamikor valamilyen mucsafalva tizenhetedik őrgrófja volt. Szerény képességei és lustasága ellenére jó felderítési statisztikával rendelkezik, köszönhetően az angol bűnözők kreténségének, a brit tudósoknak, a helyi papnak, vagy egy tehetséges magánkopónak, akitől rendre lemarad egy-két brosúrával, de akinek folyton rátelepszik az eredményeire. (A magánnyomozó ezt pontosan tudja, de nem haragszik érte.) A bobbykkal bunkó, lekezelő, gyakran ordibál velük, de ha valamihez nem ért, náluk pitizik, hogy segítsenek. Igazi pökhendi angol, megrögzött monarchista – az ezzel járó birodalmi öntudattal, mondhatni gőggel –, nem kimondottan templomjáró fajta, de a nagyobb ünnepeket megüli a család. Házasságon kívüli kapcsolata nincs, általában gyermektelen. Ha mégis van utódja, az csakis lány lehet, és egyke. Az angol zsaru nem részeges, nem alkoholista, de egy jó whiskey-t nem utasít vissza. Készítőit azonban – a derék, lapátkezű íreket – lenézi és megszállottan gyűlöli. Bármilyen ügyön dolgozik is, nyomozásai során abból indul ki, hogy az indíték: ír szeparatizmus. Egy kocsmai késelés mögé is az IRA-t vizionálja. Ha nagy ritkán ki is derül egy bűnelkövetőről, hogy legalább egy harmincketted részben ír, az csak még jobban megerősíti írgyűlöletében, és utána még elszántabban száll szembe a monarchia ellenségeivel. Beosztottainak és a környezetének – akiken a sikere múlik – soha nem köszön meg semmit.

fehéregér 2010.09.12. 06:52:12

Nagyon jó írás... "mint aki látta volt Berlusconit a kölyök kecskével szexelni" - kora reggel megnevetettél, köszönöm!

M13 2010.09.12. 08:27:46

@Lekoid: Ez annyira részletes, hogy azt hiszem te kint éltél jódarabig ezért ismered őket... :) Zsír!

colonel pondró 2010.09.12. 08:28:10

napjaink francia zsaruja meg Jean Reno. Nameg francia bűnözője is.:-)

T. Norbert 2010.09.12. 08:51:49

@fiam: Azért Piedone kivétel, ő nem hal meg.:)

T. Norbert 2010.09.12. 08:57:19

@colonel pondró: A Leon-ban azt hiszem, olasz volt.

zsitva 2010.09.12. 09:52:47

A magyar zsaru:
A magyar zsaru (is) elvált vagy nagyon unja a nője. Ő egyedül, néha egy kerületsarki rendőrs állományával komolyabb ügyeket old meg mint az Interpool + CIA + FBI + Moszad együttesen.
Sohasincs egyszerű ügye a bűnözője minimum 4 különböző balhét csinál egyszerre és sohasem ül értekezleten napi 1-3 órát.
(Tényleg milyen lenne egy magyar rendőrsorozat egyik epizódja amikor a azt mutatnák, hogy a sztár zsaru ül egy kapitánysági ingatlanfentartási értekezleten és hallgat 2 órát ??)
A magyar zsaru (életmódjából következően) többet keres mint egy megyei kapitány.
A magyar zsaru úgy lövüldöz mint ahogy a katonai ügyész álmaiban megjelenő legszebb vádindítványban lehetséges.
A magyar zsaru (is) korrupt de főnöke mindíg leállítja.
A magyar zsaru mindíg olyan autóval jár amilyet a filmszponzor autókereskedő cég a filmhez biztosít.
Külföldről nézve ezért a magyar rendőrség gépkocsiparkja színes, látványos és sokfajta. a magyar zsaru (is) atyáskodik a piti bűnözők (tyúktolvajok) felett ezért cserébe ők több információt súgnak meg nekik mint amennyit az 5 magyar titkosszolgálat tud.
A magyar zsaru ügyesebben megy be lakásokba mint a hatósági lakatos.

manes 2010.09.12. 15:26:37

@Kopi3.14: A németeknél még volt a Schimanski.Na,azt meg sokszor szarrá verték,segg részeg volt stb.

Kopi3.14 2010.09.12. 19:02:45

@zsitva: Elfelejtetted, hogy Babettával, klumpában jár és hangosan sikítozik. :D

franxepe 2010.09.13. 08:49:50

kituno, hianypotlo iras. kellett mar egy ilyen megint

Édesapa 2010.09.13. 11:17:04

Az osztrák zsaru szőrös, folyik a nyála és földig lóg a nyelve és a táska színéről megállapítja, hogy van-e benne narkó.

A francia rendőrt pedig akárki játsza, egy a lányeg: profi.

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.09.17. 01:04:05

winston,
a deadliest warrior sorozatból nem lesz poszt? elvileg nagyon tudományos, de hát, már az ötlet is nagyon zsé, és sokszor a kivitelezés is. pl. aztec jaguar vs zande warrior:
www.youtube.com/watch?v=mOmCnGU9ofo

itt a teljes lista a párosításokról. már önmagában ez is megmosolyogtató:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Deadliest_Warrior_episodes

Egyedi Nikk 2010.09.17. 16:50:28

Ez megint ütős lett :DD
Viszont az orosz rendőr kimaradt ám.

kulcsszavak : vodka,cigi,kucsma\usanka,Kalasnyikov, Lada(Niva),ex-KGB, nightclub

T. Norbert 2010.09.18. 03:47:53

@Egyedi Nikk: Az orosz rendőrfőnök genya beviteti az egyént a félreeső helységbe, ami csak egy lámpával van megvilágítva, megvágatja a kezét, majd a sebre vodkát locsol, és ráüvölt: "Mondjá végre el ki küldte mágát!" (akcentus)

ZalyBarzini 2010.09.18. 22:36:04

„Senor, én csak parancsot teljesítettem”.-Javítsatok ki ha tévedek,de az nem Senior véletlenül?

T. Norbert 2010.09.19. 00:13:30

@ZalyBarzini: Nem. Senornak írják, az n fölött egy hullámos ékezettel.

Intizar 2010.09.19. 23:21:27

Hol a FÁÁÁÁNK az amcsi zsarutól, he?

Édesapa 2010.09.21. 12:28:06

Na még egyszer:

http://translate.google.com/#es|hu|senior

migueldiez 2010.09.21. 14:00:40

Nagyon jóóó,
Na, remélem, valami egyedivel tudok hozzájárulni;
Skandináv / nordic felügyelő,
Bármi van, az ügyet alapvetően meghatározza az évszak, és a fényviszonyok,
Értsd, ha tél van és kurva sötét van szinte állandóan, az, ha nyár van és mindig világos, az a kurva nyomasztó.
Ez leginkább a végső leszámoláskor eszkalálódik, amikor is a felügyelő vagy - színesRTVújságos fordulattal - "a keményöklű cinikus magánkopó" szembenéz a félelmével. Ilyenkor vagy vakító fény van, vag kurvasötét, "mintazördögs..gglyuka", ami átmenetileg megbénítja hősünket, de félelmét legyőzve felülemelkedik, és győz. Természetesen nem áldozat nélkül, ami megkeményíti a továbbiakban (ahogy minden ügy, amúgy).
Lehet intellektuális, Kirkegardot olvas, meg Bergmant néz, vagy lehet eke egyszerűségű, de csak látszatra, mögötte ott van az igazi,kemény, ösztönösen gondolkodó, cselekvő mellett az igazi deduktív gondolkodó, csak nem ismeri be magának sem. Megveti a külsőségeket, de ugyanakkor áldoz valami ritka hobbinak, vagy van valami bogara, ami az átlagembernek nem.
Kis ital befigyelhet, de lehet hogy éppen ebben különbözik, absztinens, mert sok rossz példát látott - vagy korábban ivott, mint a gödény, és most azért nem iszik már.
Ha felderítik ay ügyet, jobb esetben a motiváció csak simán valami nyereségvágyból elkövetett emberölés, rosszabb esetben, darkosabb halgulatú darabokban valami belterjes, sötét titok, a régióra, és a helyi kis, eldugott falvakra jelemző vérfertőzés áll a háttérben.

migueldiez 2010.09.21. 14:08:40

Ja, kiegészítés az előbbihez,
a székhelyük MINDIG kikötővárosokban van, max., "kirándulnak" az ország belsejébe. Ez kifogyhatatlan téma/ alap, a hajón érkeznek meg a gyanús alakok, aztán a kurvák a kikötőkben, drogterjesztők, gyanús szállítmányok, stb. :)

migueldiez 2010.09.21. 15:24:35

@T. Norbert:
Jobbára csak fülszövegekből merítettem, de erről például olvastam valahol, hogy jó:
www.imdb.com/title/tt1178618/

floydthebarber 2010.09.22. 23:37:17

@Winston007:

Takács Tibi tök jó kis zsékat filmeket rendezett.

www.imdb.com/name/nm0847749/#director

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.26. 10:26:45

Óriási!! Nagyon tetszik! És tényleg milyen igaz. :)

Veronka 2010.09.26. 20:56:43

Kitör belőlem a grammarnáci. Kérlek szépen egy zsák vesszőt szórj el, sokat segítene az olvashatóságban. Ilyenekre gondolok:
"Társai tisztelik és értik őt[,] csak leszarják."
Néha rászáll egy légy az arcára, de azonnal meghal[,] mert telítődik zsírsavakkal.
Előre is köszi.

A város és a csillagok 2011.08.09. 22:04:16

Istenem! Winston, zseniális vagy! Teljesen véletlenül tévedtem ide! Még, még akarok Winston zséblogot olvasniiii!!!!:))))

A város és a csillagok 2011.08.09. 22:07:08

@Veronka: Ugyan már, Veronka! Esküszöm neked, hogy a magánéletben én egyfolytában terrorizálom a kollégáimat, hogy írjanak helyesen. A gyerekeimet is. Halálra idegesítenek a egybeírás-különírás-hibák, vesszőhibák, minden hiba. De ez így tökéletes! Nehogy egy vesszőt is beírj, Winston!!!:)))

A város és a csillagok 2011.08.09. 22:08:12

@Veronka: Eleve a "zsarutípusok"-at is már egybe kellett volna írnia, de azzal elvesztené a báját!

Noname Watanabe 2021.02.25. 19:59:20

Az utóbbi években a skandináv zsaruk szaporodtak el.

Alapvetően két típusuk van. Az egyik az önsorsrontó, önpusztító, emberi roncs alkesz (Harry Hole-vonal), aki vodkával mos fogat és a kocsijába is whiskyt tölt fagyálló helyett. Kemény, mint a kád széle, minden második jelenetben iszik egy vodkát, és elküldi a főnökét a picsába, vagy a nyakkendőjénél fogva kilógatja az ablakon a Telenor vezérigazgatóját. Ha a sorozatgyilkos utáni hajsza közben véletlenül medvecsapdába lép, iszik egy vodkát, és szemrebbenés nélkül levágja a saját lábát. De fél lábbal, fél szemmel, penetráns alkoholbűzt árasztva is iszik egy vodkát, aztán megfektet filmenként legalább egy platinaszőke, topmodell alkatú rendőrnőt vagy szexi gyanúsítottat.

A másik típus a jótét skandináv nyárspolgár, aki békésen élne az ikea-bemutatóterem szerű felső-középosztálybeli lakásában, de a helyi sorozatgyilkosok mindig beleköpnek a levesébe, és ahelyett, hogy a Mezzo TV-t nézné az ötvenes háztartásbeli feleségével, kénytelen az éjszaka közepén bűntények tetthelyeire mászkálni, miközben kávén és cigarettán él. Emiatt a családi élete pocsék, a htb felesége csalja az egyik kollégájával, a lánya szivárványcsaládot alapít egy közel-keleti transznemű tánc- s mozgásművésszel, a fia meg kibukik az egyetemről, és több kábszert tart a matraca alatt, mint egy white trash methfüggő.

Bármelyik típusú főhősről is legyen szó, a nyomozás nagyjából azonosan zajlik: a helyszínre érve a zsaru kezében ott terem egy papírpohár, tele kávéval, közben valamelyik nyomozó közli, hogy a holttest láttán még a helyszínelők is kiokádták a belüket. Az elkövető szerencsére a helyszínen hagy valami jellegzetes nyomot, ami alapján könnyebb őt elnevezni. Komolyan, egy jobb érzésű skandináv sorozatgyilkos megsértődne és sztrájkba kezdene, ha a rendőrség az első sajtótájékoztatón nem aggatna rá valami baljóslatú nevet: a Jégember, a Csákányos Gyilkos, a Fjordok Fantomja. A főhős elméjében az ügy hatására elfojtott, rossz emlékek törnek felszínre. A gyilkosság módja eszébe juttatja a 15 év előtti esetet, amikor zöldfülű zsaruként végig kellett néznie, ahogy apjaként tisztelt mentorát, a jólelkű főfelügyelőt darabokra tépik a stockholmi állatkert redváspöcsű denevérei. A főhőst álmában is kísérti a jelenet, ilyenkor verejtékben úszva, üvöltve ébred fel - ha nyárspolgár zsaru, akkor a felesége aggódva megkérdi: "Sven, mi a baj? Hívjam doktor Gunnarsont?", ha Harry Hole-típusba tartozik, akkor csak iszik egy vodkát és megdugja a mellette fekvő jócsajt.

Az ügy végén persze a leleplezett Jégcsákányos Gyilkos épp a stockholmi állatkert redváspöcsű denevéreinek kifutójába menekül a túszul ejtett tejfölszőke kislánnyal egyetemben. A főhős a kifutó kapujában megtorpan, gyérülő tincsei csapzottan tapadnak a fejére, arcán verejtékcsepp gördül végig, keze megremeg, ahogy eldobja a cigarettáját. Aztán előkapja a Glock 17-esét, és a félelmeit legyőzve belép a redváspöcsű denevérek kifutójába, és rövid szóváltást követően homlokon lövi a Tőkehalmájolajas Rémet.
süti beállítások módosítása