HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonkarakterek: Az iskolai karbantartó

2010.05.11. 08:34 Winston007

Folytatom az iskolai sorozatot egy Zssablonkarakterrel: kétféle karbantartó létezik a filmekben. Az egyik a nagy bölcsességeket megosztó, titokban atomfizikus, a padlót csöndben törölgető fekete bőrű, ősz szakállú. Ő a számkivetett lúzert mindig a szárnya alá veszi és unalmas életén keresztül motivációt ad. A végén a lúzer segít neki megoldani egy több évtizedes családi vagy szakmai problémát. Az ifjú jedi lovag szokásosan először ellenséges lesz , majd megérti , hogy a karbantartó neki jót akar. A végén a ballagáson átöleli és mivel csak ő mondhatja a beszédet, több ezer ember előtt megköszönni.  A lúzerke úgy jön rá, hogy a karbantartó a takarítás előtt kvantumelméleteket tolt ki magából reggel a vécén, hogy talál a szobájában valami cikket vagy emlékképet.  Ennek nyomán pedig megtalálja ezer éves újságcikkekben a karbantartó fényképét,ahogy Einsteinnel egymás bajszát tépkedték néhány dzsangás tér-idő elhajlás közben. Aztán rálel a tragédiára is az életében: túl sok víz folyt ki a kádból, a kicsi kocsik fizika órán nem ütköztek , ezért miközben motivációt kap titokban segít a karbantartó bácsinak.

A végső jelenet, hogy a lúzer még megáll kocsijával a gimi előtt és benéz , a karbantartó épp felmossa a padlót, de megérzi, hogy nézik és ő is a gyerekre néz. Elmosolyodik, mint Morgan Freeman az unokája láttán és int egyet, majd folytatja a padlótörölgetés. A lúzer pedig elindul a Harvard felé és közben ő mint narrátor ezt mondja: „ ez volt az utolsó nap amikor láttam őt, de azóta is őrzöm magamban emlékét és próbálom tovább vinni az örökségét”. És mi csak reméljük, hogy ez nem azt jelenti, hogy csinált harvardi diplomával egy takarítócéget.

A másik karbantartó típus már rosszabb: ő  az akit nem szakmai képességei, hanem a 16 éves lányokból kivágott cukrozott csikló gyűjteménye alapján vették fel az iskolába dolgozni. Az arca már eleve olyan, hogy ha nem lenne szeme akkor azt hinnéd, hogy a Nacza-vonalak keltek életre. Ez a karbantartó a minden  iskolában megtalálható ózdi acélműveket megszégyenítő alagsori fűtőrendszerben rejti el áldozatait, akár évtizedekig , mert oda senki se jár le. Az épület magától fűti magát. A sorozatgyilkos karbantartó legfontosabb fegyvere a lapát, mert a 21. században és szénnel fűtik az iskolát, mert az jól látható lánggal ég. Az alagsorban ugyanis nincs lámpa, csak a kemence lángja ad némi fényt. A tanári karnak nem tűnik fel, hogy egy katonai bakancsban masírozó, különböző szúró és vágó fegyvereket hordó karbantartó grasszál a gyerekek között és csorgatja a nyálát a pompom lányokra. ( Winston bácsi jó tanácsai rovatunkkal megszakítom a posztot: pompom lány ne legyél! Tuti meghalsz.)

A végén persze az iskola legrosszabb gyereke deríti fel az ügyet, senki se hisz neki, a végén pedig félholtan találnak rá amint mosolyogva rágyújt a suli előtt. A karbantartó pedig a kémia szertárban váltotta Samut a csontvázat. Persze a társait a karbantartó kinyírta, ez mindig a különböző órai szemléltető eszközök segítségével történik, mert a karbantartó dzsungelje az iskola. Neki minden szekrény egy pálmafa, ami mögött lehet lesni az áldozatokra. Az alagsorban azért csendben kiderül, hogy minden iskolában ahol dolgozott eltűnt pár száz kislány, de ez a CV-jében nem volt feltüntetve és senki se nézett utána. Amikor egy tanárnak gyanús lesz az meghal, de egyébként egy tanár mindig meg kell haljon. A leggyakrabban épp este a rossz gyereket szidja, amikor belép a karbantartó: „Ah, Mr. Smith  jó hogy jött! Már megint Jonesal van a gond, vigye…….” Befejezni már nem szokta mert a felmosó rongy addigra átszúrta a gégéjét.  A rossz gyerek meg akkor kezd menekülni.

Szóval a karbantartó egy érdekes filmes karakter, akit nagyon szeretünk a gimis filmekben. Még egy megjelenése van, amikor a karbantartó buta mint a tök és csak néz mint hal a szatyorban. Ekkor pár gimis segít neki és leérettségizik.

 

19 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr91991658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gretzky99 2010.05.11. 08:43:16

Ez nagyon jól esett így kora reggel. Kösz Winston. És jól láthatóan javul a helyesírásod. Csak így tovább =)

Kacor007 2010.05.11. 09:55:35

@Gretzky99: Biztos azért, mert pár gimis segítségével idén leérettségizett... :)

Gukker 2010.05.11. 10:21:24

Kihagytad a legfontosabb takarító-karaktert.
A Titkos Harcművész Takarítót!
Ő igazából egy Shaolin templomban tanulta a harci felmosást és a szabadfogású felseprést ötvenx éve.
Most kizárólag azért gondnok egy amerikai középiskolában, hogy így eddze testét és szellemét a kihívásokkal szemben.
Legfőbb fegyvere a felmosó mop szárából könnyed keresztirányú rúgással való eltörés által képezett bot.
Ha ismeretlen űrlény, vagy helyi drogbáró akarja átvenni az uralmat az iskola felett, ő mindig készen áll.
(Ja és a pompom=pompon).

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2010.05.11. 10:52:19

Tyú ha már felhozódott ez a segítenek neki leéretségizni dolog akkor lenne egy kérdésem.

Van egy film amit tesóm keres de nem tudjuk a címét. A lényeg hogy van egy púpos csávó aki egy iskola toronyórájában lakik és "tökéletesen hülye". És le kell érettségiznie vagy különben elküldik a 'csába. ÉS van egy egere (vagy patkánya) akit úgy hívnak hogy Muka (elvileg)

Ha valakinek van ötlete szóljon.

Barton Fink 2010.05.11. 11:34:19

Jó kis írás ez is! :D

Egyébként a karbantartó az Amerikában mindenes? Mert nálunk a karbantartó bütyköl meg szerelget, de a felmosást a takarító(nő)k végzik. A filmekben viszont tényleg mindent csinálnak ezek a munkaruhás fószerek, sokszor kertészkednek is - na akkor tutira ők a gyilkológépek!

hágógumi 2010.05.11. 11:49:05

van még egy alfaja: a startrekes biztonságis-típusú névtelen karbantartó, aki csak az áldozatok listáját hosszabbítja
horrorfilmben, ha nem ő a gyilkos, akkor éjszakai műszakban dolgozva szembetalálkozik a folyosólabirintusban menekülő diákokkal, hogy aztán egy perccel később, amikor már biztonságban hiszik magukat, a helyi minotaurusz váratlanul (és általában hátulról) támadva legyilkolhassa

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.05.11. 12:56:09

@hágógumi: pontosan! horrorfilmekben a karbantartó MINDIG meghal, sőt, általában ő az első áldozat!
"fiúk, hallottátok, hogy reggel holtan találták Mr. Lee-t? Állítólag kitépték a beleit és bevarrták a húgycsövét!"

@Barton Fink: a Dokikban is mindenes, úgy is hívják, hogy Mindenes:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.05.11. 12:57:41

apropó, winston holnap nagyon remélem, hogy lesz ZSlive, tekintve, h az rtl egy igazi gyöngyszem lesz, valódi epic movie!
a megashark vs. giant octopus ha vki nem tudná:) lorenzo lamas-szal, szal kötelező!!

winston01 2010.05.11. 13:54:11

"pompom lány ne legyél! Tuti meghalsz"

Kivéve a pompomlány-versenyes filmeket, de azok meg egy kaptafára mennek a kórusversenyesekkel, amikről már volt poszt, ha jól emlékszem.

T. Norbert 2010.05.11. 15:09:15

Most szembe jutott a Kísérleti patkányok c. film, amelyben diákok agyát mosták át hogy überokosak legyenek, hogy aztán lehessen hasznosítani őket. A főhős diákok persze megszagolták a bajt, és tenni kezdtek az ügy ellen. Ebben a karbantartó az egész filmben a patkányokat szidta, hőseinknek csak a végén esett le, hogy nem a rágcsálókra, hanem az agymosott diákokra gondol. Majd feláldozta magát azért, hogy a főhősök továbbjuthassanak.

Amúgy tipikus mondatok lehetnek:

-Azt hiszed, hogy én világéletemben padlót sikáltam?

-Valaha nekem is volt családom.

Ha pszichopata:

-Mr. Smith-t keresi? Fogalmam sincs, hol van, ma még nem láttam bent. (vérfoltos kezét kínosan rejtegetve)

Lionskull 2010.05.11. 17:20:20

ÉS a titokzatos öreg altípus, aki állandóan a frászt hozzá a gyerekekre, mindenki fél tőle, végül kiderül hogy csak ő tudja, hogyan győzhetik le az igazi gonoszt?

T. Norbert 2010.05.11. 17:30:23

@Lionskull: Az általam írt filmben kábé ilyen.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.05.12. 08:15:40

Nagyon fontos a JANITOR kifejezés, és a kis felvarrós névtábla az overálon.

Bocs a kommentspamért, de nagyon fontos közlendőm van: "Gyilkos cápa vs. Óriáspolip" - ma este 21:20-kor az RTL-en. LORENZO LAMASszal :)))))) Minősíthetetlenül zs!

Itt a trailer, van benne polipkarral vadászgép-leteniszezés, cápa hidatkettéharapás, meg 1-2 ember, nem tudom, minek.
www.youtube.com/watch?v=Fa7ck5mcd1o

Ezt már tényleg nem tudom, ki bírta kitalálni, de 2009-es a film, és 2008-ban itt a cápás posztban ment a találgatás, hogy "hát egy cápa plusz... talán valamilyen óriáspolip volna az igazi". Ráéreztek!

Winston007 2010.05.12. 08:28:26

@nosferato: nem volt spam este lesz rola ZSLIVE!!!

europatriota 2010.05.12. 08:46:58

@nosferato:
Kosz a trailert, megneztem.
Engem az egeszben csak az haboritott fel, hogy az a pojaca Lorenzo a forgatas szuneteiben szerintem szazzal tocskolte Deborah Gibsont, aki bombajo no es sokkal jobbat erdemelne(engem, hat persze, hogy engem!!!)
:o))

Is 2010.05.12. 08:57:36

Aztakurva! Így egyben ez nagyon kemény! Tuti jó Zslive lesz... :D

T. Norbert 2011.11.30. 12:52:26

Csak most ugrik be, hogy emberkorában Freddy Kruger is iskolai karbantartó volt. :O :)
süti beállítások módosítása