HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zskritika: Rajzás

2009.12.28. 10:36 Winston007

Vámpíros filmet csinálni mostanában trendi dolog, ezt már a Steven Seagalos kritikánál is megemlítettem. De vajon Lucy Liunak mennyi romlott tavaszi tekercset kellett enni ahhoz, hogy ő is jelentkezzen egy vámpírvadász szerepre? Mert megtette és megkapta a szerepet. A Rajzás az a tipikus low budget film, amit kultikus művészfilmnek próbálnak álcázni. Nem tudom, mennyi volt a költségvetés, de konkrétan a vámpíroknak nincs vámpírfoguk. Hanem egy bármilyen emós-darkos-gót eldugott belvárosi utca sarkán levő boltban beszerezhető félig kard, félig feszület nyaklánccal szurkálják az áldozataikat. Semmi szuperképesség, ha a teljesen jellegtelen amerikai középosztály létet nem számítjuk annak. Lucy egy újságírót játszik, aki egy cikket ír a röfivért ivó degenerált magukat vámpíroknak képzelő tinikről. Ettől aztán a "család" bekattan és Lucít elrabolják és egy ilyen szétvágott, villogós, epilepsziás rohamot kiváltó snittben kiszívják a vérét, de ő átváltozik.

 

Igen, Lucy kiszívták a nyakadat.

 

 

 

 

 

 

Lucy felébred a hullaházban és simán kisétál onnan a nappali világosságba...vámpírként...De azért egy napszemcsit felvesz, mert az megvédi a gonosz sugaraktól. Aztán jön az izzadós, átváltozós jelenet amelynek a végén egy csöves vérét kiszívja. Rátalál egy fura taxisofőr kinézetű csávó, aki aztán vámpír vadászt csinál belőle. A kiképzés abból áll, hogy hippi ruhában ülnek a kandalló előtt és arról beszélnek milyen ls a kiképzés. Majd a kezébe ad egy számszeríjat és azt mondja: vége van a kiképzésnek. A csávót utána nem látjuk, sose tudjuk meg ki ő, miért öltözik úgy mint egy középkori jobbágy, miért vannak körülötte apácák és miért lakik egy középkori szobában. Ezzel elérkeztünk minden vámpírvadászos film hülyeségéhez: miért ilyen cuccokkal kell vámpírt ölni? Számszeríj, dobócsillag, rafkós fegyverek. A szentelt víz is csak gránátban jó, pedig egy sima vizipisztoly elég lenne. Lucy a kandallós kiképzés után elindul aprítani a vámpírokat azaz a családot. Közben a mellékszálban a Shieldes Michael Chiklis, aki az érzelgős vasbeton tömböt játszotta a Fantasztikus négyesben elveszti a lányát és ettől összetörik.Én már a nevétől kapok viszketőrohamot. Ezt onnan tudjuk meg, hogy a lánya halála utáni jelenetre körszakállat növeszt. A társai pedig szörnyülködve látják, hogy társuk hogy néz ki.

 

 

Állnak a csöcsök, számszeríjam van és egy elismert kisebbség tagja vagyok az USA-ban. Tuti meglesz az 5 pont az Imdbn.

 

 

 

 

A nyomozó pedig nyomoz, ezt is onnan tudjuk, hogy áll a szokásos parafa tábla előtt, amire nálunk az van írva, hogy "Mosogass el!Puszi!" Neki pedig egy Los Angeles térkép van ott,rajta véres fotók és a színes rajzszögek ami össze van kötve piros cérnával. Ott áll előtte és nagyokat sóhajt, ez pedig baszott nagy nyomozásra utal. Lucy közben öli a vámpírokat, tök egyszerűen. Semmi kung-fu vagy gyilkos küzdelem, megy és lenyilazza őket mint hongfolaló őseink fénykorukban. Közben néha megsérül, de nem gyógyul meg pillanatok alatt. Minden vágás látszik rajta, kivéve egyszer amikor lelövik akkor két perc múlva már talpon van....Aztán végül csak egy vámpír marad, aki a rendőr lányát is átváltoztatta vámpírrá. Őt Lucy és a rendőr együttes erővel gyakja le és a végén meghal Lucy mert arra kéri a kemény zsarut. Nagyjából ennyi a sztori. Ami kárpótol minket ezért bűn rossz filmért, az a két percenként megvillanó Lucy Liu segg meg cici. Azt órákig elnézegetném. Ellenben a film többi része egyszerűen csapnivaló, amikor nem tudnak mit mondani akkor állandóan idegesítő flashes vágások. Szegény rendőr csávóval két rémálmot is lenyomnak egyszerre. Közben pedig olyan hülyeségek vannak benne, hogy a zsarut ébresztik telefonon és ő még az ágyban fekszik pizsiben. De mire válaszol a társa kérdésre már nadrágban és ingben ül az ágyon és rajta a pisztolytartó és még sorolhatnám. Marilyn Manson pedig vicces volt, ahogy egy késdobáló kocsma csaposát játszotta. A film nem annyira mélységesen szar mint a Steven Seagalos horror, de azért a közelében jár. Lucy Liu is szerintem már kínjában mutogatja a csöcseit, a csikis nevű színész a Shiledből pedig több érzelmet vitt a játékába beton tömbként a Fantasztikus négyesben mint itt. Jelenetek pedig olyan kiszámíthatóak mint nagypapa zöldbabfőzelék után. De így karácsony után egy töltött káposztás puki és egy bejglis büfi között jó volt.

27 komment

Címkék: zskritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr91627798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.12.28. 11:28:49

"Lucy felébred a hullaházban és simán kisétál onnan a nappali világosságba...vámpírként...De azért egy napszemcsit felvesz, mert az megvédi a gonosz sugaraktól."

Legalább nem csillog...

RCH 2009.12.28. 17:32:10

LL-rol egyszer valaki azt mondta, hogy "bajosan kancsal". Es tenyleg: neki all a legjobban a szemtengelyferdules :-)
Szivesen megba... megbaratkoznek vele.

Uriás 2009.12.28. 21:03:31

Lucy Liut erősen blokkolnám én is.

Amúgy holnap lesz egy magyar übermegaZS alkotás, az Álom.net. Lesz ZS live?

europatriota 2009.12.28. 23:18:37

Hat eloszor is:
1.Lucy nyakat en is szivesen kiszivnam (persze nem ilyen durvan, mint a kepen), meg ha viszonozna se bannam. Nemek pont a kancsal, ferde szemei a legszexibbek.
2.Bar sosem volt az elmezonyben, azert egy eros kozepes ranglistas szinesznonek tartom. Ez a filmje azt sugallja nekem, hogy (o is)kemenyen elindult a silesiklo palyan.
3.A film igy elso ranezesre ritka gagyi lehet - bar a tema ma nagyon trendi(ki tudja miert?), eddig alig lattam igazan jo feldolgozast.Talan harmat emlitenek meg: az idosebbek talan meg emlekeznek a nehai Klaus Kinski(igen, a jo csaj apja)Nosferatujara, es Tom Cruise Interju a vampirral-jara, es termeszetesen nalam a No.1. Lugosi Bela a Drakulaban.

europatriota 2009.12.28. 23:28:40

Ja, es egy fontos dolog azoknak, akik Liut szivesen dugnak:
- Legyetek ra felkeszulve, hogy a kinai nok fanszorzete "ritka es fuggoleges" es nem "dus es vizszintes", mint a fehereke!
:o)

Nightshift 2009.12.29. 00:26:52

hát ha úgy áll, mint a mejjei, üsse kavics...
Egyébként meg rühellem ezeket a penge meg underworld jellegű szánalom mozikat. És bár én nem veszem a számra, mert pokolra kerülök, de a mai tini vámpír legalja trend mellett akár még felüdülés is lehet egy-egy ilyen LL-us ZSórakozás.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.12.29. 01:33:04

@RCH: Én is megbarátkoznék vele. :o)

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.12.29. 07:44:14

Ha a hölgy a képen látható számszerpisztollyal aprítja az ellent, akkor ez a film tényleg gagyi. Annyit kell tudni ezekről az eszközökről, hogy pontatlanok, max. 10 m-es a lőtávolságuk és ha a célszemélyen van mondjuk egy zakó és bőrkabát, akkor kétesélyes, hogy a kis izé nyílvessző tud-e értékelhető sebesülést okozni. Egyetlen előnye, hogy egy kisportolatlan szinésznő is képes felhúzni. Még azzal sem indokolható a szerepeltetése, hogy a távol-keleti folklór része lenne, mert nem. A hatékony eszköz kategória egyébként a 150 fontos számszeríjnál kezdődik.

Gixx 2009.12.29. 10:12:14

helyesbítenék. A szemtengelyferdülés az nem egyenlő a kancsalsággal.

Előbbi esetben a szem a beérkező fénysugarakat nem egy pontban, hanem egy vonal mentén egyesíti, így a képek eltorzulnak, kontúrtalanok lesznek.

Utóbbi esetében viszont a kétszemes együttlátás hiányáról beszélünk, vagyis a két szem másmerre néz :)

Nekem szemtengelyferdülésem van, míg Lucy (egyem a zúzáját) kancsal. De azért raknám, mint a befőttet. :D

europatriota 2009.12.29. 12:08:39

@Gixx: Koszonjuk Doktor Ur ezt a tudomanyos ertekezest. A disszertacio lenyeget termeszetesen mindannyian vettuk: marmint azt, hogy neked is bejonnek a kinai csajok.
:o)

Steve the Great 2009.12.29. 14:30:02

Ehhez kicsit kapcsolódva, nem tudom, szerepelt-e már itt ez a film: www.youtube.com/watch?v=933FExsfU3c

UltimateUbul 2010.01.02. 12:18:15

Ha már Lucy-ról van szó akkor hadd ajánljam be egy névrokonát is, mert nem lehet kihagyni a szégyentelenül egykaptafára készült maszkos-kosztümös hipergagyi "egyszervoltholnemvolt" időkben játszódó sorozatokban nyújtott alakításáért. Na még mindig nem esett le?

Lucy Lawless akinek a virgácsai külön megérnének egy egészestés filmet, biztos kényelmes a fekvés a combjai között :D

Aztán akkor csapjuk hozzá már Kevin Sorbo-t is, akinek nincs is Kevines feje mint K-ügynöknek, de azért egy baszott antitálentum ő is.

europatriota 2010.01.02. 19:46:29

Xenanak jo labai lennenek? Hmm..erre eddig nem figyeltem fel. Annyi biztos, hogy a csaj legalabb 2 meter magas. Egyebkent nem rossz no, es valoban: nem a szineszi kepessegeiert szeretjuk.
A Kevin gyerek pedig mar reg megerett egy kokemeny Winston irasra(Xenaval egyutt).

UltimateUbul 2010.01.02. 20:27:54

@Winston007:
na jó de ford fairlane mesterről akkor is írni kell egy szösszenetet!

europatriota 2010.01.02. 21:37:22

@Winston007: Koszi, ez valahogy kimaradt nalam. Most bepotoltam, elolvastam es nagyon jol szorakoztam az irason is meg a hozzaszolasokon is.
Minden szavaval tokeletesen egyetertek.(Azert a vege fele az egyik hozzaszolo nagyon kemenyen beszolt neked. Micsoda idiota!!!:o)

Prophet 2010.01.03. 17:56:52

Szilvesztár napján nézte valaki a Film +-ot? Gyilkos kobold 3, Pinokkió bosszúja.. és még egy másik film is volt. Sajnos lemaradtam róluk. Chuky ivadéka, vagy fattya, valami ilyesmi lehetett a harmadik

RCH 2010.01.03. 18:09:59

@UltimateUbul: LL nekem is kedvencem. Volt egy kolleginam, aki hasonlo jellegu csaj volt, ugyanilyen vilagito kek szemekkel.
Amugy LL "csak" 180 cm magas, mint mondjuk Sigourney Weaver.

Fázió 2010.01.03. 19:24:47

Ha nem is néztem, de alap hogy felvettem mind a három szilveszteri ZS-horrort!!! :DD
Chucky ivadéka volt a harmadik, igen. A legjobb a Gyilkos kobold 3. volt, a címben szereplő kobold egy olyan ír manó, akinek van egy bödön aranya és a szivárvány lábához viszi, tudjátok. Na ez a kobold sétált Las Vegas utcáin, és összehaverkodott ELVIS-szel! :DD Csúcsjelenet!
Csak a Pinokkió bosszúját rendezték "komoly" thrillerre, a másik kettő mókás, szándékosan.
Amúgy a ZSsztárok között (vagy inkább a karakterek?) ott kéne lenne Chucky-nak, azért ő elég jelentős ZS-horror sztár, ha csak egy bábu is. :D

csuszokotes 2010.01.03. 21:53:06

@Fázió:
Mindez semmi ami a Gyilkos kobold történetét illeti, ugyanis az ötödik részben az akkori híres rapperekkel "vegyül" és, ha jól emlékszem még rappel is benne...sőt ez a gyagyás sztori, még egy hatodik részt is megélt, de arról nem tudok semmit...ha jól tudom a Chucky filmek is lassan sorozattá válnak...ugyanis mintha emlékeznék egy, amolyan Freddy vs Jason összecsapás féleségre, csak ezek a horror bábúi, azaz Chucky és azt hiszem Leprechaun, azaz a gyilkos kobold...hiába, Hollywoodban nehéz a szart lehúzni a WC-n...

csuszokotes 2010.01.03. 22:06:12

Bár lehet mégiscsak lehúzták ezt a szart, mert hivatalos oldalon nem láttam semmit erről a gigantikus harcról, lehet fanok szórakoztak csak, mert hát ez még a Freddy vs Jason találkozónál is röhejesebb lett volna :) Mindegy, ami lesz: Gyerekjáték film..újra 2010-ben...mert miért ne? Ha már lesz Tökéletes katona folytatás is és nem a Zsék re gondolok, ugyanis ez állítólag nem lesz az (Universal Soldier: Regeneration) Damme-mal meg a Lundgrennel...ki tudja vajon hány bőrt húznak le erről a sztoriról is és lehet Van Damme vagy Lundgren visszatér a mélyről?? Húú de izgi :)

doktor.dikhed 2010.01.04. 21:22:30

@europatriota: "a kinai nok fanszorzete"

Nem hiszem, hogy lenne fanszőrzete, de mindegy, mert állati jó nő. :)

tommybravo 2010.01.06. 11:46:27

@RCH: Az imdb szerint 160 centi ;)

Mr. Bibliofil 2010.01.06. 14:11:20

"A kiképzés abból áll, hogy hippi ruhában ülnek a kandalló előtt és arról beszélnek milyen ls a kiképzés. Majd a kezébe ad egy számszeríjat és azt mondja: vége van a kiképzésnek."

ÁÁÁ, ezen sírtam! Muszáj lesz megnézni egyszer! :D:D:D

ergerberger 2010.01.07. 16:13:25

Lüszi Liút nagyon megkúrnám!

RCH 2010.01.15. 18:38:17

@tommybravo: En Lucy LAwless-re (Xena) gondoltam. Nem esett le a tantusz, hogy Lucy Liunak is LL a monogrammja.

Akkor letisztazva:
Lucy Lawless (Xena): 180cm
Lucy Liu: 160cm

furasrac 2010.01.20. 09:54:32

20 cm különbség... Lennék én az a 20 cm! :-)
süti beállítások módosítása