HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonjelenetek: A bírósági tárgyalás

2010.02.07. 08:48 Winston007

 

A bírósági tárgyalások mindig egy film drámai tetőpontjai, itt zárul le valami vagy kezdődik el. Az évek során ez a jelenet is szinte pontról-pontra egy sémát követ, igazából csak attól függ, hogy szimplán egy filmjelenet vagy ilyen ügyvédes-bíróságos film.
A bíró az mondjuk, mindig ugyanazt csinálja: a teremben nagy a zaj, ezért állandóan csapkodja a húsklopfolóját és mindenkit mindig azzal fenyeget, hogy „kiüríteti a termet”. De szarnak a fejére és az emberek tovább zajonganak. Fontos, hogy a bírók öreg fehér emberekből idős feketék lettek! Kivéve, ha a vádlott fekete, akkor a bíró is fehér és már tudja az ügyvéd, hogy a bíró a hatvanas években a feketéket riogatta munkával és tanulással. Ja, ha fekete a vádlott, akkor tuti, hogy a helyi klán tagok égő kereszt esztergályos különítménye az. Ekkor jön egy másik tipikus elem: az esküdtek kizárása. Ekkor nagyon profi és objektív érvek alapján megpróbálnak kizárni a feleknek nem kedvező esküdteket. „Ő Michael Jacksont hallgat, akkor szereti a gyerekeket” súgja a segédjének, majd jelzi a bírónak, hogy a „védelem elfogadja az esküdtet”. Amennyiben ilyen jogvédős-rasszistás film, akkor megpróbálja áthelyezni a pert, de erről már írtam az ügyvéd karakternél.
Az védőügyvéd általában sokat pattog, ezért az ügyészt és az ügyvédet sokszor odahívja a pulpitushoz és befogva a mikrofont csak ennyit mond: „ ha még egyszer ezt csinálja, börtönbe zárom a bíróság megsértéséért”. Ezt sokszor megteszi, de legtöbbször a per végén és ilyenkor a főhőst az ünneplő sokadalomból viszi a teremszolga a zárkába. A bíró és a védőügyvéd ekkor összekacsint ezzel is jelezve, hogy de jó kis móka volt. A másik hasonló jelenet, amikor a bíró ordítva közli „jöjjenek a szobámba” ahol aztán kiosztja őket. A bírónak mindig egy antikvitás kereskedés felfuttatására elegendő 200 éves bútorokkal megrakott szobában ül , ami tele van könyvekkel.
A tanúk a kulcsszereplők, de teljesen felesleges építeni rájuk a stratégiát. A szakértőről kiderül, hogy alkoholista pedofil , aki Pedomacinak öltözve látogatja az óvodai farsangokat. A koronatanú meg összetör az első ügyészi kérdésre. Az ügyész/ügyvéd mindig vesztésre áll, a tárgyalás elején még nagyképű pöcs, de utána már folyamatosan vesztésre áll. Az egyik tanú azonban mindig elejt egy info morzsát, amin keresztül végül megtörhető. Amikor hallja ezt, felugrik az asztaltól, a bíró pedig rákérdez: „netán valami probléma van ügyvéd/ügyész úr”, emberünk észbe kap és leül és lázas rajzolgatásba kezd a szigorúan sárga papíros jegyzettömbre.
A bíró jobb keze a teremszolga, ő hordja a Bibliát, kíséri a tanút és persze őt lövik le először. Egyébként nyugis állás, mindig koleszterin problémás sörhasú bácsik vagy fekete helikopter leszállós bullával rendelkező fekete nők alakítják.
Az utolsó jelenetek között van a „várunk a mindent eldöntő bizonyítékra vagy tanúra” jelenet. A bíró mindig türelmetlenül kérdezget, majd közli, hogy „5 percet adok a védelemnek” és ebben az öt percben megoldódik minden. Az ügyvédet/ügyészt a nép a hátán hordja ki a teremből, közben a bíró csak csapkodja az asztalát. A másik zárás a következőképpen zajlik: a buktának kinéző ügyet úgy fordítja meg az ügyvéd, hogy egy beszédet mond, amitől a komplett esküdtszék elsírja magát, a bíró is könnyezik. Mindenki sír. Egyedül az ügyész nem, mert ő mindig a választások előtt áll és mindig az aktuális ügytől függött a megválasztása.

25 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr821735690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2010.02.07. 10:32:31

Érzékeny téma, de ezúttal nem lépte meg a piros csíkot a cikk rasszizmusszintje. A helyes írást viszont inkább nem kommentálom.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.07. 11:52:30

Különterembe áthívás 2 ügyvéd, hatszemközt a bíró rendet rak.

Eleve a 2 szemben álló ügyvéd ismeri egymást, vagy barátok, vagy tanítvány-tanár.

Bíróság lépcsőjén lesétálás, kattogó vakuk, "nem nyilatkozom".

+ AIDS-es Tom Hanks :))))

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.02.07. 12:18:26

A teremben ül az áldozat felesége/anyja/húga, akit a vádlott folyamatosan vegzál. Kacsingat rá, fölényesen vigyorog, megnyalja a szemöldökét és megjegyzi, hogy majd őt is meglátogatja.

És kihagytad a védőügyvéd segédjét. Na, ő az aki tulajdonképpen melózik az ügyön, fut, rohan ide-oda, és az utolsó pillanatban csúsztat egy papírt az asztalra, ami alapján aztán jöhet a sírós beszéd. :)

Lósz őrnagy 2010.02.07. 12:34:17

Tipikus példája a Ha ölni kell című film Matthew Mactudjaafaszommal meg Sandra Bullock-kal. Az a bőgős rész a végén, verhetetlen. Még a megrögzött Kukluxosok is zsepit ragadnak. Persze a néger vádlottat elengedik a végén, annak ellenére, hogy lelőtte a gyilkost.

sourcerror 2010.02.07. 12:56:15

@Márai Coelhó: "A helyes írást viszont inkább nem kommentálom."

A "helyesírást" egybe írjuk.

ZON 2010.02.07. 13:02:39

"...persze őt lövik le először."
Nyilván. :D

Thresher 2010.02.07. 18:11:24

Fontos karakter még a halott vén milliomos 30-40 éves felesége, aki nagy széles és virágos kalapban van, még bent is, mert ő ilyen konszolidált zsidó... Azonkívül a nagy eszeveszett gyászban mindig van ideje egy kis flötre, a Zügyvéd kérdéseire mindig fallikus, vagy legalábbis szexuálisa is értelmezhető választ ad.

"-Kedd reggel lovagoltam, majd délben cicáztam egy kicsit... Aztán zuhanyoztam. Meztelenül.... Mert máskor ruhában vagyok a tus alatt."

Leadfoot 2010.02.08. 08:27:50

"TILTAKOZOM!"

Ha az ügyész mondja, akkor "helyt adok" a válasz, ha az ügyvéd, akkor "elutasítom".

lojzi1 2010.02.08. 10:20:06

@Leadfoot: ez nagyon alap!
Tiltakozom!
Elutasítom!
Tiltakozom!
Helyt adok.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2010.02.08. 12:50:50

@Thresher: Ha egy posztban éppenséggel nincs ordas rasszizmus, akkor a kommentelő hiénakórus pótolja...

NO COMMENT

stoppos76 2010.02.08. 13:28:05

@Márai Coelhó: Ne mondd, hogy nem vetted még észre, hogy a filmekben majdnem mindneki körül van metélve és majdnem minden lagzi izraelita szertartás szerint megy?

T. Norbert 2010.02.08. 14:49:11

Tipikus mondat lehet még:

"Tiltakozom bíró úr! Az ügyész úr szavakat ad a tanú szájába!"

A válasz erre is általában:"Elutasítom. Folytassa, ügyész úr!"

Thresher 2010.02.08. 17:11:34

@Márai Coelhó: Mert ha leírom a zsidó szót, akkor az csak pejoratív lehet???

"A zsinagógába mindig fedett fővel lépünk (a férjezett asszonyok kendőben), tisztelet jeléül. A fedett fő ugyanis az ókorban a szabad emberek privilégiuma volt, a rabszolga csak fedetlen fővel jelenhetett meg ura előtt. A vallásos zsidó úgy érzi: Isten előtt mindannyian szabad emberek vagyunk…"
forrás: zsido.hu

És ez a balga nép, ez az Isten adta nép, már pár ezer éve ezt csinálja, mindenféle politikai felhang nélkül.... Szóval mielőtt kinyitod a szádat, gondolkozz el hogy nem-e hátsó szándék nélkül írtak le valami.

Na ez a no comment....

Megj: A melegszendvics nem azt jelenti hogy egy zsemle buzi, csak szólok előre...

ÁDI (törölt) 2010.02.08. 19:28:04

@Márai Coelhó:

Már megint sikerült ellentmondásba kerülni önmagaddal:)))))))), ugyanis ha azt írod, hogy "NO COMMENT", akkor miért kommentálsz?

És azt is bírom, hogy amikor valaki "helyre tesz", mint pl. most Thresher, akkor mindig kussban maradsz és képtelen vagy a reakcióra.

Egyébként múlt héten beszéltem a Köves Slomóval és neki nagyon tetszik a blog, ő veszi a lapot, pedig ő Isten kiválasztott népéhez tartozik(remélem ez nem volt bántó), ellenben te még csak nem is biztos, hogy izraelita vagy:)

Shalom haver!:)

Hithű ateista 2010.02.08. 22:23:54

Ha látta valaki Vin Diesel "Find Me Guilty" - Védd magad! c. ZSfilmjét, akkor ebből a posztból szerintem egyből arra ismer rá.

Elég uncsi film, de ami a legjobban idegesített, az a sok "én szeretlek téged/titeket"-ezés volt, komolyan, enyi szeretlek férfiak között a szokásos éves pesti melegfelvonulson nem hangzik el! (vagy még 10 év alatt sem...)

T. Norbert 2010.02.09. 10:27:30

@ÁDI: Már többször is kérdeztük tőle, hogy minek olvassa a blogot, ha nem tetszik neki, sose válaszolt. Ehhez tényleg perverzió kell, hogy valaki csak azért olvasson ide, hogy általa rasszistának vélt kifejezéseket vadásszon. Gondolom, lejegyzi őket magának, és ha összegyülik egy bizonyos mennyiség, akkor pert nyújt be a blog.hu ellen. Vagy ha ezt nem, hát nem tudom, mi a francot akar.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2010.02.09. 14:55:11

Csak akkor szólalok meg, ha a bűnös lelkiismerete néma marad. Az öncélű flémelés nem az én műfajom. Feljelentést nem tervezek a blog.hu-nál, de az indextől már kértem, hogy rasszista anyagokat ne tegyenek címlapra (megígérték).

ÁDI (törölt) 2010.02.09. 15:13:51

@Márai Coelhó:

Egy blogon hogyan tudsz "megszólalni"? Te hallottad már itt valakinek is a hangját?

Az index pedig azért ígérte meg neked , mert így végre békén hagyod őket, hisz nekik is az agyára mész:)

"Csak akkor szólalok meg, ha a bűnös lelkiismerete néma marad"......... Kérlek írd le, hogy a 7 főbűn melyik pontja tartalmazza a rasszizmust, mint bűn.

ÁDI (törölt) 2010.02.09. 15:24:04

@T. Norbert:

Ha beperli a blogot, akkor a blog beperli őt rágalmazásért:)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2010.02.09. 17:57:35

@Márai Coelhó:

Bakker, te vagy a magyar rajzfilmgyártás reménysége. Az animált zslelkiismeret.

Könyörgöm, abba ne hagyd!

(a négerek nevében: mi az hogy alacsony a rasszizmusszint, amikor itt többször is lefeketézték őket?)

Azeroth Oroszlánja 2010.02.11. 18:38:55

@Márai Coelhó: De a niggerek alacsonyabb rendűek a fehéreknél. Ezt nem tudtad?

Borneó&Celebek 2010.03.16. 23:51:05

Egy időben játszottam ilyet otthon, hogy kb:

-te hogy szoktad a fogkrémtubust nyomni?
-hát... a közepénél, miért?
-KÖSZÖNÖM BÍRÓNŐ, NINCS TÖBB KÉRDÉSEM!

próbáljátok ki, ezernyi helyzetbe beleilleszthető :)

balu_ 2010.04.06. 12:44:03

Nekem az a kedvencem h az ügyvéd hirtelen lemegy alfába, megvilágosodik, a homlokára csap és felkiált h a huszonixedik paragrafus 42. bekezdés 53. alpont alapján a vádlott nem bűnös mert ...

pl a vád elkövetésének időpontjában még kiskorú volt;
az apjáról kiderül h meddő és nem lehet a z ő gyereke
stb
süti beállítások módosítása