HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonjelenetek: A gimis-egyetemista bál

2010.06.19. 13:47 Winston007

 

A gimis-egyetemes filmek csúcspontja a bál, ami lehet szalagavató, évzáró vagy szimpla gólyabál. A csúcspont szempontjából lényegtelen, hogy csöcsös-fingós vagy sorozatgyilkosos-szellemes filmről van szó. Ha csöcsös-fingós filmről van szó és egyetemistás akkor az omega-gamma-béta ház pattanásos és lúzer lakói bosszút állnak az alfa-árja ház sportos, jóképű bunkóin. Általában azzal, hogy a pattanás császár blokkolja a sportoló srác barátnőjét. Kiderül, hogy a lúzernek jóval nagyobb farka van és a nagy lökhárítókkal rendelkező szőke csaj már régóta dobni akarta a pasiját. Persze a fiúja bosszút akar állni, de a lúzerek leleményes csapdákkal megállítják őket és rajtuk röhög majd mindenki a bálon. A csapdák általában: hashajtó a piában, vizes vödör az ajtó felett vagy egy nadrág letépés és az egyik srácon piros tanga van. A bálon végül az összes lúzer becsajozik. Van egy olyan eset is, amikor a dékán az ellenség, ő róla ekkor derül ki valami cikis dolog. Ezért aztán a dékán gyorsabban eltűnik mint egy zacskó kokain Stohl András orrlyukában.  
A gyilkolós bálosban minden a színfalak mögött zajlik. Van egy kurva idegesítő csaj és az mindenkihez odamegy és figyelmezeti: „ Menjetek haza, mert baj lesz.” Persze mindenki szarik rá és táncolnak tovább, egyedül az idegesítő csaj veszi észre, hogy maszkos sorozatgyilkos a színpad közepén integet neki. Majd leszúr valakit cirka 867 szemtanú előtt. Felsikolt, de mindenki csak hülyének nézi. Végül meggyőzi néhány barátját, hogy nézzenek utána a dolognak és azok elkezdenek hullani mint a legyek. A gyanakodó tanárt általában már az elején feldarabolják. A sorozatgyilkos közben egyre több embert likvidál a bálozók közül, végül egy ujjacska repül a puncsba és attól pánikol be mindenki. Ekkor agyontaposva néhány kislányt kirohannak a bálteremből és csak az idegesítő csaj marad bent, aki azért a biztonság kedvéért kinyírja a sorozatgyilkost.
A sztoritól függetlenül azonban a bálos filmeknek vannak kimaradhatatlan elemeik:
1.       A puncs!
A suli vagányai a puncsos tál mellé lépnek, és a mellette őrt álló nagyon gonosz tanárt az egyikük lefoglalja ilyen szemtelenül, pofátlan dumával. A társa addig egy halom whiskyt önt a puncsba. A poént még fájdalmasabbá teszi, hogy a gonosz tanár az elején biztos pont a vagány társaság elé lép és közli: „ Épp elég szégyen, hogy itt lehetnek, de magukon tartom a szemem.” Ha meg lesüllyedünk Forró rágógumi szintig, akkor a tanár berúg és meghágja a kövér matektanárnőt a színpad mögött, de a vagány társaság a függöny felhúzásával előállít egy humoros szituációt.
2.       Bálkirálynő
Ő kizárólag az egész filmben csúfolt, ronda de a végére modellé váló csaj lehet. Ha ilyen hatvanas években játszódó polgárjogos film, akkor elég feketének lenni.
3.       Parkoló
A parkolóban mindig verekszik a jó meg a rossz vagy előtte vagy utána. A szőke csaj meg kiborul ezen. A parkolóban vannak a nagy dugások is a kocsiban.
4.       Színpad
Mindig van együttes és a slussz poén mindig itt zajlik, általában valami genyát öntenek a rossz szereplőre. A sorozatgyilkos amikor már úgy érzi mindent megtehet, akkor épp beszéd közben szúrja keresztül egy kályhacsővel az igazgatót vagy ráesik egy reflektor.
5.       Bálba menés
A lúzer srác mindig zavartan áll a csaj házának ajtajában, a csaj mindig csak a lépcsőről jön le és mindenki elájul olyan jól néz ki.
 
 

20 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr202093564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 15:39:22

A nagy kérdés, hogy az atom ronda csaj, miért atom ronda, ha valójában nem néz ki rosszul, avagy a loserekre a végén mitől ugranak rá a csajok? :D

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.19. 16:06:42

@T. Norbert:

mint egy zacskó kokain Stohl András orrlyukában

Bambano 2010.06.19. 17:04:02

rotfl:) a poszt jó.

kompakt 2010.06.19. 17:51:07

"eltűnik mint egy zacskó kokain Stohl András orrlyukában" :D:D:D
jó írás, sokszor röhögtem! :D

A Fórum Trollja 2010.06.19. 19:08:23

6. Valaki el akarja mindig veszteni a szűzességét

T. Norbert 2010.06.19. 22:38:15

Nem zs, és nagy kedvencem, de a Vissza a jövőbe 1.-2.-ben is rendre megtalálhatók az iskolai bál sablonjai. Biff a suli fővagánya, Strickland a gonosz tanár, George McFly a lúzer karakterek tipikus megtestesítői. És ugye ott van a piaöntés a puncsostálba, meg az "Egyszer úgyis rajtakaplak valami disznóságon" beszólás is.

Barton Fink 2010.06.19. 23:19:16

Az újabb filmekben mindig egy okádék 'punkrock' pinazsír tinibanda nyáladzik a bálon.

europatriota 2010.06.20. 00:22:21

Jo a poszt, de a hozzaszolasok is zsirkiralyok.
(Ez a kedvencem:"...okádék 'punkrock' pinazsír tinibanda nyáladzik a bálon". Koszi Barton Fink!!!)
:oD

T. Norbert 2010.06.20. 08:51:27

Winston! Mi újság a pályázatnyertes kamutrailerekkel? Már vagy két hónapja, hogy írtad, hogy "holnap rakom ki őket".:))))

Frau Wunderschön 2010.06.21. 02:02:36

Csúnya népszerűtlen csajt vmi divatzseni mindig renbehozza, akinek abból áll a zsenialitása h rávilágít arra a senki által nem ismert tényre h az sztk szemüveg a kinyúlt böcsészpulcsi és a zsíros haj nem menő, ellenben a szélesvásznú dekoltázzsal rendelkező báliruha igen. Ja és limuzin. vki mindig limuzinnal megy a bálba, és a menőséget az méri, hogy milyen hosszú, a menőcsávó beleül szombathelyen, aztán lesétál benne a szegedi buliba, beindítani nem is kell. Amikor a tetőablakhoz ér, kinéz szájában egy rózsával és repülnek is a nedves bugyik.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.06.21. 16:17:46

A lúzergyereknek nincs kocsija, az überkirály punettit pedig csak verdában lehet megsunázni. Ebből egy teljes film is kerekedhet: a verdához pénz kell, ergo a lúzergyerek bűnözni kezd: ez a zs-filmek egy különösen aljas és kegyetlen alfajához vezethet: a szocio-zséhez.
Az egyszerűbb megoldás: kölcsönkérni a fater batárját, aki viszont nem adja, mer' köcsög. Ilyenkor haza kell vinni a szöke csöcsibabát és a pedofil atyától megkérdezni: ezt a csajt vigyem gyalog a promra? Erre faternak feláll a hancúrléce, beakaszt muternak (öt év után először)és a posztokoitális jókedvtől indíttatva lepasszolja a taliga kulcsait. A buli után a. ha a film az 1900-as években készült: smár az anyósülésen b. ha a 2000-es években készült: ordenáré kúrás a motorháztetőn.

lojzi1 2010.06.22. 16:21:19

Az is alap, hogy a tizenéves gimiseket 25-30 körüli színészek játszák. Ennek díszpéldánya a Grease meg a Vissza a jövőbe.
Nem is értettem eleinte, hogy miért olyan koravének az ami iskolások vagy csak mindenki megbukott 10x.

Nathaniel Arthur Parrott 2010.06.25. 22:02:48

@lojzi1: Hidd el, abba a semmit sem követelő oktatási rendszerben rengetegen buknak. Cink nem?

Frau Wunderschön 2010.06.28. 02:38:04

@The Drunken Master: Na erről eszembe jutott egy zséfilm. asszem az a címe h Christine. A lúzergyerek beszerez egy kocsit asztán életre kel és nem hagyja becsajozni. A legdurvább hogy Stephen King asszem bár nem vok biztos és nem akarom lealázni de az a film nagyon ott van.
süti beállítások módosítása