HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonjelenetek: A túszdráma

2010.03.29. 10:02 Winston007

A túszok egy bűnöző utolsó mentsvárai lehetnek, általában nem akar túszokat ejteni ,de ha a rendőrök gyorsak akkor ott ragadnak a bankban vagy épületben és elkezdődik a túszdráma. Az mindig úgy kezdődik, hogy hiába van kb. hetven biztonsági őr a bankban azokat két perc alatt lefegyverzik. Persze mindig van egy hős – általában öreg bácsi – őr, aki  a földre dobott pisztoly után nyúl és megpróbál mesterlövészest játszani. Ha kemény akciófilm, akkor a bácsi által generált nyugdíjbiztosítós mínuszt hamar megszüntetik a túszejtők, ha nem akkor szimplán hasba lövik és onnantól az egész filmben ott nyöszörög majd a sarokban. Mellette az elmaradhatatlan empatikus nő túsz és a túszok között mindig megbújó orvos. Az orvos praktkája abban merül ki, hogy öt percenként közli, hogy „ én megtettem mindent amit lehetett, de ha nem kap orvosi ellátást negyedórán belül meghal”. A film mégis másfélórás és túléli a bácsi.

 

A túszejtők elmaradhatatlan nyitójelenete a plafonba lövés, majd a bejelentés, hogy „ha mindenki jól viselkedik ,akkor nem lesz semmi baj”. Erre mindenki sikítozni kezd és fel-alá rohangál. Aztán lenyugszanak és megismerjük a sablon túszokat:

-terhes nő, akinek mindig elfolyik a magzatvize

-a nagypofájú túsz, aki lázad a túszejtők ellen

-a meghunyászkodó hivatalnok, aki mindenben együttműködni akar

-az empatikus nő vagy fekete, aki rögtön szakszervezeti vezető lesz

-a hős, általában egy fiatal srác, aki hamar ólommérgezést kap

 

A többiek pedig csak szomorú fejjel bámulnak. A túszejtők először nagyon kemények és ordítoznak meg fenyegetnek, majd az idő elmúlásával meglágyul a szívük és elkezdenek érzelmi kapcsolatokat kiépíteni. Kint közben a rendőrök előadják a vegyék körül az épületet című musicalt szirénákkal, elmaradhatatlan elem, hogy 452 mesterlövész megjelenik a tetőkön. Azonban nem csinálnak semmit, mert várják a túsztárgyalót! Ő mindig késik és ha film középpontjában van akkor azt is látjuk, ahogy felhívják telefonon, hogy jönnie kell. Ezt a hívást akkor kapja, amikor épp a gyerekeivel és a kutyával játszik és épp integet a kisebbségi szomszédjainak. A túsztárgyaló rezignált arccal a helyszínre ér és mindig megkérdezi ki itt a parancsnok. Majd közli, hogy innentől átveszi, ennek a legjobban a szadista kommandós parancsnok nem tud örülni, aki már rég termonukleáris csapást mért volna az épületre. „Ez az opció egy-két túsz áldozatot követel , de a többiek megmenekülnének.” A tárgyaló és a túszejtők között ezzel elkezdődik a játszma.

A tárgyaló rájuk csörög elmondja, hogy ő békés megoldást akar és miben segíthet stb. Először mindig pizza vagy szendvics kell a túszejtőknek, de nem Hagyó szendó sok párizsival. Hanem valami speckó dolog, amit minimum 400 kilométerről kell hozatni és 3 struccot kell hozzá megölni. Ezért persze a tárgyaló mindig kér 1-2 túszt, amit a túszejtők teljesítenek. Bent közben lassan kiderül, hogy a túszejtőknek fejenként négy leukémiás gyerekük van és mindannyian hátrányos helyzetű családban nőttek fel. Ha az empatikus túsz nő akkor hamarosan flörtölni kezd a jóképű túszejtővel. A túszejtők közben kinézve az ablakon látják, hogy már konkrétan Irakból is oda vezényeltek mindenkit és pánikba esnek. Ekkor leveszik a símaszkot: „minek hordjam, már úgyis mindegy.”

 

Közben a mesterlövészek ordítva rádióznak: „most ki tudom lőni, most ki tudom lőni” és még a „Echo,Breko,Gamma,Charlie,Béla tűzparancsot kérek ismétlem tűzparancsot kérek!” mondatok repkednek az éterben. A szadista kommandó parancsnok a rádióját szorongatva idegesen néz a tárgyalóra, aki csak annyit mond: „Nem lőhetnek, nem kockáztatom a túszok életét.”A parancsnok erre lerúgja az asztalt és kiront a rádiós kocsiból. Közben bent a nemzetközi helyzet fokozódik és a túszejtők is veszekedni szoktak, ha az egyik túszejtő a kulcsszereplő az a végén átáll a túszok mellé és lelövi a szadista társait. Ha ilyen társadalmi megmondós, reménytelenkedős a film akkor a legvégén a összes mesterlövész egyszerre lövi a fejbe az agyveleje meg az empatikus csajon landol sminkként, aki lassított jelenetben sír. Amennyiben a túszejtők genyák, akkor az utolsó jelentben a fő túszt szorongatja, aki könyökkel gyomron csapja és akkor lövik le a rendőrök. A tárgyaló persze mindkét esetben örül , hiszen a túszok megmenekültek, akik annak ellenére, hogy kiszabadultak mindig szomorúak mert csípték őket. Ezt a posztot is lehetne még oldalakon keresztül folytatni, de majd  a kommentekben folytatjuk.

 

37 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr911876694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁDI (törölt) 2010.03.29. 10:21:42

Az is tipikus, hogy mindig van 1-2 rossz idegzetű rendőr v. kommandós, aki nem bírja a nyomást és meghúzza a ravaszt véletlenül, erre a többiek is lőni kezdenek és a túsztárgyaló üvölti a hangos beszélővel, hogy " tüzet szüntess, tüzet szüntess...!"

Vagy amikor a kommandós parancsnok v. FBI főnök megelégeli a gatyázást és megrohamoztatja az épületet, de őket is szarrá lövik a terroristák és/vagy túszok lesznek. Természetesen a halálos sérültek között van a főhős régi cimborája, akivek azt hitték a film elején, hogy ez is rutin meló lesz, majd mielőtt a hullazsákba bezipzároznák közli, hogy " Jack, ezek nem viccelnek, vér profi a pasas, vigyázz vele, nézd meg hogy elintéztek minket SWAT-osokat.

ÁDI (törölt) 2010.03.29. 10:28:53

Ja és a sikertelen kommandós ostrom utána a főgenya felhívja a főhőst:

-" Mr Smith! Most nagyot csalódtam, azt hittem lehet magában bízni! Szánalmas, ahogy a húsdarálóba küldik az embereiket. Mi figyelmeztettük magát, de nem tartotta be a játékszabályokat, ezért most megölök 3 túszt. "- Ne!!!!!! Kérem várjon.....!"

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.03.29. 11:19:02

Ha a túsztárgyaló bemegy tárgyalni, előtte mindig átöleli a véletlenül pont ott tartózkodó feleségét/barátnőjét, és közli, hogy szereti, minden rendben lesz és néhány könnycsepp is elgördül.

Persze ilyenkor valamelyikük a film végén azért meghal, vagy minimum hordágyra kerül ("minden rendben lesz" 2).

maydayray 2010.03.29. 11:29:15

We want to hurt no one. We're here for the bank's money, not your money. Your money is insured by the federal government, you're not gonna lose a dime. Think of your families, don't risk your life. Don't try and be a hero. Ennyi.

Fék_Emil 2010.03.29. 12:11:32

Ha látni akarjátok, hogy milyen egy igazán rossz túszejtős film, akkor töltsétek le a No contest című borzalmat. Más úton nem is lehet megszerezni :) Ebben mindnyájunk kedvenc rock'n roll detektívje, Andrew "Dice" Clay a gonosz túszejtő egy szépségversenyen. Az említett sablonok nagy része előkerül a filmben, sajnos. Kiváló példa ez arra, hogy ennek a fickónak kizárólag pocsék filmjei vannak, a Ford Fairlane is csak Nagy Feró zseniális szinkronja miatt élvezhető.

Fék_Emil 2010.03.29. 12:13:09

Mikor lesz Diceman a ZS-színészek között?

Tituszazeb 2010.03.29. 12:14:23

Egyszerűen tökéletes! ;)

sTormy 2010.03.29. 12:37:23

@purga: Véletlenül ott lévő ELVÁLT, vagy legalábbis külön élő feleségét. És persze éppen a sok túsztárgyalást nem bírta az asszonyka.

Shub-Niggurath 2010.03.29. 12:53:01

"Kérünk egy iskolabuszt a reptérig, ahol várjon minket egy feltenkolt repülő, és az xy-szigeteken lévő bankszámlára utaljanak át 10 millió dollárt"

És a buszba beszálló vagy az elengedett túszok között a főgonoszt felismerő főhős (akit addigra már hazaküldtek)

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2010.03.29. 12:53:42

A túszejtés helyszínére érkező zsaru/tárgyaló éppen családi válságon megy keresztül, vagy már elvált és vasárnaponként meglátogatja fiát, akivel baseball-labdát dobál a hátsó kertben vagy a Central Parkban. A másik vonal, hogy a rendőrnek korábban alkoholproblémái voltak, családi ügyek miatt (elvált). Netán árvaként nőtt fel, ez pedig közös nevezőt jelent a főtúszejtővel, akinek lelki problámáit mélységesen át tudja érezni.

Fontos elem még, hogy a megmentett túszokra vastag szürke takarókat terítenek, akkor is ha a túszejtés Dél-Texasban van és az események júliusban játszódnak.

mryderwish 2010.03.29. 12:58:50

Igen! És ne feledkezzünk el a nyugdíj előtt álló rendőrről, aki csak 2 napot kell már hogy kibírjon és élvezze a jól megérdemelt pihenést... de azért kiderül, hogy mégsem gyáva és a nyugdíjbiztosító nagy örömére feláldozza életét....

mryderwish 2010.03.29. 13:00:44

Ja és hogy a túsztárgyaló a magánéletben nem tud tárgyalni senkivel (feleségével, lányával), de milyen profi a aberált mocskokkal....

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2010.03.29. 13:02:47

Igen, igen. Esetleg felfüggesztette a főnöke - aki kötelezően néger - de mégis odahívják, mert tudják, hogy a háborúban/korábbi esetekben/navysealsként mekkora tapasztalatot szerzett a WGX542-Dx85 speciális túszkiszabadító fegyver virtuóz kezelésében.

ZON 2010.03.29. 13:24:51

Az épület környéke zsúfolásig megrakva rendőrkocsikkal. Épp annyi hely marad ki, hogy az érkező túsztárgyaló épp az épület főbejáratával szemben tudjon leparkolni, rögtön a hangosbeszélővel éretlenkedő helyi főzsaru mellett.

attila1 (törölt) 2010.03.29. 13:26:52

"Először mindig pizza vagy szendvics kell a túszejtőknek,"

a túszejtők miért nem visznek soha kaját magukkal? A fegyvert is cipelik, nem?

sélli_ 2010.03.29. 13:31:09

1 nagyon fontos dolog kimaradt: a túszejtés helyszíne körül gyülekező sajtóhiénák garmadája. Akik természetesen a legrosszabb pillanatban tudnak 100 dolláros kérdéseket feltenni, ezzel felhívják a túszejtők figyelmét a rendőr családjára. Persze ált a rosszfiúknak mindig van külső kontaktjuk, akik ilyenkor előszeretettel keresik fel a túsztárgyaló rendőr családját/feleségét/kisgyerekét/kiskutyáját, majd használják őket is: ha nem teljesítik a kívánságaikat majd jól megöljük őket is! HA!

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2010.03.29. 13:33:24

Eszembe jutott még valami. :)
A túszejtő csapat egykori elit kommandósokból áll, vezetőjük egy zakkant ezredes vagy ilyesmi, aki történetesen a túsz-szabadító zsaruval szolgált a vietnámi háborúban, ebből fakadólag könnyfacsaró lelkizés lesz a fő dialógus a film végén. "Tudod, hogy a becsület nem fejezhető ki pénzben", "Értsd meg, meg kell tennünk", meg ilyesmik. De a főtúszejtő mindig a halált választja, mert teljesen félreértelmezi a katonai hűség/becsület fogalmát. Ja, és azért fognak túszejtésbe, mivel a kormány jól kibabrált velük, háborús veteránokkal.

É2I 2010.03.29. 13:42:46

A túszokat az ablakokhoz állítják, hogy a mesterlövészek ne tudják lelőni a banditákat az egyébként golyó és bomba álló üvegen keresztül.
Ugyanakkor a bandita kifele a nyitott ajtón keresztül kommunikál, általában az ajtó sarkánál megbújva vagy fekve.
Fekve általában már meg van lőve az aktuális önfeláldozó -már halott- hős által és neki már minden mindegy, mert halálos lövést kapott. Ugyanakkor szeretné még megüzenni a 10000 mérföldre lévő fiának, hogy szereti és mindig is szerette, csak úgy jött, ki a büdös életbe nem sikerült meglátogatni. Természetesen a film végén a túsztárgyaló személyesen adja át az üzenetet, esetleg még egy véres ingdarabot is mellékel.

Természetesen morálisan a túszejtő is hős. Vagy éppenséggel vérg.ci. Az utóbbi mindig elslisszol, de megtalálják és csúfos véget ér. (Általában helikopterben robban fel, amit rakétavetővel szednek le.)

Archenemy 2010.03.29. 13:45:25

@ÁDI: Az is tipikus, hogy mindig van 1-2 rossz idegzetű rendőr v. kommandós, aki nem bírja a nyomást és meghúzza a ravaszt véletlenül, erre a többiek is lőni kezdenek és a túsztárgyaló üvölti a hangos beszélővel, hogy " tüzet szüntess, tüzet szüntess...!"

Ehh, ezt én akartam írni :p

É2I 2010.03.29. 14:13:11

Az épület tervrajzát a rendőrök azonnal megszerzik mindenféle közmű rajzzal egyetemben, de mindig van egy szerelő akna, szellőző ami nincs rajta, de a dörzsölt túszejtő eredeti terve az volt, hogy ott távozik. Ő tud a sehol sem szereplő aknáról, szellőzőről, mert együtt ült egy-két évet az nagy öreg kasszafúróval. Aki annak idején 25 éve segédmunkásként falazta le az átjárót. És már akkor tervezte, hogy megcsinálja a "melót", ezért nem rajzolta fel a közmű térképre a falat, csak közben véletlenül lelőtt egy rendőrt és életfogytot kapott. "Neki már mindegy."
Sőt gengszterünk a 40 tonna aranyat is ott csempészi kifele, amíg kamu túsz tárgyal.
Amit a dörzsölt túsz tárgyaló megsejt, mert ő vérprofi és tudja, elterelés az egész túszosdi. Egyedül az épület tetejét bámulva rájön az igazi tervre és meg is hiúsítja azt.

Bitang Inas 2010.03.29. 14:30:29

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: a megmentett túszokra vastag szürke takarókat terítenek, "

áááá igen...ez alap..MINDEN amerikai filmben előkerül a takaró.

malkavitamin ventrueknak 2010.03.29. 15:17:16

Ó, ez gyönyörű:D Köszönöm:D csak fáj a bordám a röhögéstől, de ez a kommentekkel együtt... tökéletes:D tényleg szinte minden túszejtősben előkerül:D Valakinek a Leverage-ből a Bank Shot Job nem ugrik be?

Indijoe 2010.03.29. 18:44:37

@maydayray: Biztos, hogy a Szemtől szemben a legjobb példa? :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.03.29. 20:59:44

@sTormy: de akkor ott van az 5 éves copfos szőke kislányuk is (kivéve ha fekete családról van szó, akkor baseball sapkás kisfiú van), aki megkérdezi az anyut, h "apu hova megy?" erre anyuka elsírja magát, majd vmit dörmög, de a "kicsim" szó mindenképp benne van

acélpatkány · http://acelpatkany.blogspot.com/ 2010.03.30. 10:20:11

Rendőrök mégis nagy huzavona után a behatolás mellett döntenek, mire a túsztárgyaló. "magáé a felelősség az áldozatok miatt." Közben arca sziklává válik és szúrós szemmel néz a kommandós parancsnokra.

Vagy: mesterlövész célkeresztje, már fél órája sétafikál a túszejtő a célkeresztben, amikor mesterlövészünk meghúzná a ravaszt, besétál a képbe egy túsz - vagy elhúzzák a függönyt, amire szintén nem gondoltak ezidáig.

T. Norbert 2010.03.30. 13:41:53

Olyan is szokott lenni, hogy rögtön a film elején egy túszdrámába csöppenünk, ahol a túsztárgyaló teszi a dolgát. Ilyenkor általában az akció fullon balul szokott elsülni, az összes túszt megölik a terrostisták, aztán felrobbantják magukat, vagy pedig kereket oldanak, a lényeg, hogy totál kudarc. Ekkor rendszerint ugrunk pár évet, amikor is újabb túszdráma adódik. Ekkor felhívják a túsztárgyalót (merthogy az adott tjpusú túszejtők kifejezetten az ő specialitásai, és más ember erre nincs a közelben perpillanat), akiről megtudjuk, hogy a film eleji esemény hatására totál lepukkant alkesz lett, vagy valami hasonló. De most itt az idő, hogy tisztára mossa a kudarc emlékét, és bizonyítson, tehát összeszedi magát, és elindul a helyszínre. Ha tönkrement házassága is van neki, az a film végére tuti rendbejön.
Lehet, nem pont így van mindig, de többé-kevésbé ezek a sablonok is rendre ismétlődnek. Részlegesen fellelhetők a Bruce Willis-es Túszdrámában is.

Leeroy of SMV Design 2010.03.30. 17:43:20

Na aki a Van Damme-nál a kommentekben említett JCVD c. filmjét nem látta azóta sem, az most e poszt kapcsán tekintse meg - ebben sem sablonos túszejtős történet, szerintem kiválóan.

Borneó&Celebek 2010.03.31. 00:23:19

Aztán van a botcsinálta túsztárgyaló, vagy a legforróbfejű rendőrifjú, aki kezdi a tárgyalást
Ekkor improvizál, s hogy megnyerje a bizalmat fegyvertelenül és golyóálló mellényben ő maga viszi be a kajáscsomagot/inzulinadagolótollat a bankba. Esetleg önmagát cseréli ki az egyik túszgyerekkel. Persze bejön neki, mégis leüvöltik a fejét. "szét is lőhették volna a valagadat te idióta!"

will 2010.03.31. 10:42:32

A túszejtők között mindig van egy szaki, aki elkezdi megfúrni a mackót szuperlézeres HILTIvel, síszemüvegben. A széf ajtaja többnyire úgy néz ki, mint egy kibaszott nagy karóra hátlapja. Néha odafordul hozzá a túszejtők főnöke, hogy "Mennyi idő kell még neked, az istenfádat?" amire a szaki replikázik, hogy "Ne engem baszogass Charlie, ha az idióta bátyád nem lövi le rögtön a fiókvezetőt, akkor nem lennénk ekkora szarban!", erre a főgonosz agya elborul, elkezdi fojtogatni a szakit, hogy "vigyázz mit beszélsz, nem vagyunk mi olyan jóban, lehet, hogy ez lesz az utolsó megbizatásod, hálás lehetnél, hogy kihoztunk a Bricostore-ból, még mindig a kosarakat tologatnád a parkolóban!". A szaki fuldoklik, de azért meggyötört pofával még ki tudja nyögni: "ne légy hülye Charlie, ha engem megfojtasz, akkor aztán biztos pénz nélkül kell távoznotok."
A szaki persze átáll, megsajnálja a túszokat, de lelövik, mert áruló.

Beni22 2010.04.01. 21:40:50

És legyen akár 35 fok a kiszabadult túszokat szürke plédbe csavarják gyorsan

Lionskull 2010.04.16. 16:29:35

Én csak a kanos túszejtőt hiányolom a sorból, aki természetesen a főhőshöz közel álló nőszemélyre izgul rá, na persze erre csúnyán rá is fázik.

T. Norbert 2010.04.19. 08:56:53

@attila1: "a túszejtők miért nem visznek soha kaját magukkal? A fegyvert is cipelik, nem?"

Ott van a gond, hogy általában az elején ők még nem tudják, hogy túszdráma lesz a dologból. Egy síma bankrablásnak tervezik, hogy bemennek, felmarkolják a zsét, aztán tipliznek. Csak mindig jön egy váratlan dolog, akárcsak a szemben lakó nyugdíjas öregasszony, aki értesíti a zsernyákokat, hogy a bankban valami gyanús történik.
Az más tészta, hogy a bankrablók is nézhetnének filmeket, és ilyenkor vészesetre vihetnének magukkal elemózsiát. De az is igaz, hogy a melegétel jobb.:)

Nathaniel Arthur Parrott 2010.06.25. 19:49:06

A legjobb túszdrámás film a Kánikulai délután(Dog Days Afternoon) Sidney Lumet rendezésében, és Al Pacinoval a főszerepben. Szerintem az Pacino egyik legjobb filmje az Egy asszony illata után.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.03. 00:28:11

Fantasys-túszos-KARÁCSONYOS vígjáték a Hogfather (magyarul valami idióta címe van, szinkronnal nagy ívben kerülendő). Pszichopata (bér)gyilkos és bandája a Télapó helyi (Korongvilág, könyv még jobb) megfelelőjét akarja kinyírni, ám ezt igen bonyolultan teszik, a Hogfather tehát menekülőben van (persze pont Disznólesés éjjelén, mikor dolgoznia kéne). Közben Bérgyiék túzsul ejtik a Fogtündért, majd a film nagy részében az ő kastélyában csinálják a semmit.

A dolog ott kezd jó lenni, amikor a keménycsaj nevelőnő elindul túsztágyalni (illetve inkább a rosszfiúk seggét szétrúgni), a Hogfather szerepébe pedig az egyetlen olyan lény ugrik be, aki szintén minden helyet bejárhat egyetlen éjszaka, a Halál (a nevelőnő az ő fogadott unokája). Öreg inasa mint krampusz ténykedik. A film legjobb eleme egyértelműen a Halál, amint megkérdőjelezi a karácsony köré épült hazug cukormázt, és rendet csinál, frankó ajándékot ad a szegény gyerekeknek, tönkreteszi az üzletet az elit áruházban meg a flancos vendéglőben, megmenti a gyufaárus kislányt, és úgy általában a legemberibb, legszerethetőbb karakter. Miközben azért a végén megjelenik Télapó-jelmez nélkül, és elintézi azokat, akik a Hogfathert ki akarták nyírni. Ja, és ÍGY BESZÉL.

A túszejtő? Ja, őt a nevelőnő felnyársalja a piszkavassal.

T. Norbert 2011.01.22. 00:13:50

Most jutott eszembe, hogy ex-katona túszejtők esetén tipikus dolog, hogy a kinti rendőrök főnöke utánuk nézet a nyilvántartásban, és valamivel később a jobbkeze megjelenik a papírosokkal, és löki az infót:"Uram! Ezek az emberek vérbeli háborús hősök! De Amerika nem ismerte el őket!".
süti beállítások módosítása