HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zskritika: Gyilkosságba hajszolva

2010.03.06. 13:35 Winston007

Sokáig azt hittem, hogy a Szemben a sötétséggel című vámpíros-kardozós-tokás Seagal alkotás lett a gitározó koleszterin hero abszolút mélypontja. Hol van már a fénykor, amikor Erika Eleniak lengette neki a csöcseit az Úszó erődben. Hát Steven Seagal tud ennél mélyebbre is menni, ezt bebizonyította a Gyilkosságba hajszolva című filmmel. Bár a rajongók gondolom örülnek, hogy ahogy a mester harci tokája egyre nő és bőrkabátja is egyre jobban feszül rajta annál jobban megismerhetjük emberi oldaláról. Mert ebben a filmben Steven Seagalnak családja van és azokat próbálják meg likvidálni gonosz gengszterek. Persze a mester itt sem szerénykedik, habár visszavonulva éldegél mint egy boldog kisnyugdíjas azért anno ő volt a legjobb bérgyilkosa az orosz maffiának. Úgyhogy Steven ideges lesz a felesége halála miatt, lánya pedig a kórházban pusztítja a TB kasszát. Szóval a mester elgurul a régi haverokhoz és módszeres bosszúállási projektet kezd el tervezgetni.

 
 
Itt jön a fordulat! Megjelenik az aktuális feje az orosz maffiának, akit az a bamba képű benga alakít, aki Indiana Jonest akarta a nyugdíjazás felé csapkodni, de végül Atom Anti és családja megette a hangyabolyban. Szóval kiderül , hogy a bezúzott Trockij szobrokból összerakott arcú maffiavezér fia Steven lányával járt. Bátor! És hát jó orosz szokás szerint a fiának is bosszút kell állnia a csajért és megkéri a mestert, hogy vigye magával. Hát a fiúra nem érdemes sok szót vesztegetni, látszik, hogy az elmúlt 150 év orosz törzsfejlődéséről lemaradt és ő kalasnyikov helyett még a Tolsztojt forgatja. Ezzel összeállt a dream team és beindulnak. Steven a bosnyák téri hentesek probléma megoldási képletével felszerelkezve aprít mindenkit. A fiúcska meg követi őt mindenhová és szerencsére 15 perc múlva megkapjuk az értelmiségi vagyok de úgy felháborodtam, hogy lelőttem egy gengsztert és utána összezavarodva eldobom a pisztolyt. Steven megakarja dicsérni, de amikor az arcát odafordítaná 3 centi után a tokája megállítja. De jön a fordulat! Kiderül, hogy felbéreltek mindenkit és az egész mögött az orosz benga van, aki tökös csávót akar a fiából faragni. Azért szar lehet orosz tinédzsernek lenni, nálunk apu ilyenkor elvisz a kupiba, az oroszoknál meg kell ölnöd valakit….
 
 
Steven nagyszerű logikával rájön arra, hogy átbaszták a fejét és még az is kiderül, hogy az életben maradt lányát ismét ki akarják nyírni. Ebben a zseniális nyomozáson kívül segítéségére volt, az ezt elmondó korrupt ügyvéd. Szóval eljön a végső összecsapás ideje, ami a kórházban zajlik le. A mester már keveset verekszik ezért lövöldözik és mindenféle csodacsapdákat állít, amivel tuti soron kívül felvennék a Szupercsapatba Hannibál mellé. Maximum a szupercsapatos furgon tengelyét kéne egy kicsit megerősíteni. Aztán megküzd a bengával, ahol köszönhetően a modern vágásoknak nem jövünk rá, hogy olyan mintha én csinálnám tíz feles után Dani haverommal. Az összes verekedés ilyen, van egy késes verekedős rész, ahol az egyik bumburnyákkal ütközik meg a mester. Egy májkrémes kenyér megkenésében több veszély van mint abban a jelenetben. A bengát végül elég csúnyán legyakja és a lányai megmenekül. Mi meg ismét láthatjuk, hogy egykori mesterünk karrierje továbbra is mélyponton. Megöregedett, elhízott és ezt ő nem veszi észre, pedig egykor Erika Eleniak lóbálta a csöcseit neki. Menjen nyugdíjba és zenéljen! Ez a legenda rombolás már tragikomikus, persze jó szórakozás! De ha bele gondolok, hogy anno a tékába ha kint volt egy új filmjének a posztere, akkor deathmatcheket vívtunk a többiekkel azon, hogy ki lesz aki kikölcsönzi először a filmjét...Valaki szóljon már tényleg neki!

30 komment

Címkék: stevenseagal zskritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr11813720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérvár Kapitány 2010.03.06. 16:33:56

Én személy szerint nagyon sajnáltam az ötven forintos írható DVD lemezemet, és az időt amit rászántam, bár nem néztem végig. Akkor lennék igazán ideges, ha Steven Segal Fan lennék, és megvettem volna eredetiben.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.06. 16:53:29

A mélypont az akkor is a Executive Decision volt ahol meghalt az elején:(
Moziban néztem meg és majdnem szétrúgtam a széket!
A legutóbbi filje a A Dangerous Man már nézhető kategória de csak nekünk rajongóknak (ha van ilyen egyáltalán rajtam kívül az országben:)) )

deflorator 2010.03.06. 17:12:32

Steven Seagal Pacquiao-val szeretne filmet készíteni, ami - bár vicces- kétlem, hogy igazán minőségi lenne. Szóval van még lejjebb.

DeToXXX 2010.03.06. 17:25:39

A feltételezés a kudarc szülőanyja!
legnagyobb duma az under siege 2ből

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.06. 18:11:02

azért erika is nagyobb ívben lengetné manapság (mert a kor senkit sem kímél, és max a szilikon segít), viszont a Mester sztem már akkor is mélyponton állt, mikor elkezdte a szakmát (legalábbis az akkori akcióhősökhöz képest).

Taligamajom 2010.03.06. 18:28:35

Képeket!!!! Illusztrálni kell az ilyen postot!!

2010.03.06. 18:59:50

Hát igen Istvánunk már tényleg csak haknizik, mindent elvállal még a nyugdíj előtt. Ha így megy tovább, még a barátok köztben is feltűnik, a rózsa bisztróban lerendez mindenkit, és ezzel a remek fináléval lenne vége a magyar sorozatnak, elérhető áron.

Törvényre törve, Nico, Úszó Erőd, Halálra jelölve.... mind kiváló filmek, mi lett veled ESTVÁN bazze!?!?!?

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2010.03.06. 19:11:12

hát bevallom, én Erika Eleniak csöcseinek ingerlésére jöttem topicot olvasni, de ha már itt vagyok véleményezek, és dettó aszondom, amit ozirisz olvtárs

Szájhar Mónika 2010.03.06. 19:15:58

ozirisszal vitatkoznék. Na nem csöcsügyileg. A Mester anno keresztbe lenyelte volna az összes akcióhőst (ha egyszerre jönnek, akkor is :) ), és szerintem még ma is mutathatna nekik 1-9 újdonságot pl. végtagtörés témakörben. + Manapság már a zsír is védi.

Szájhar Mónika 2010.03.06. 19:16:43

ja, és ez a film tényleg mocsok sz@r volt

2010.03.06. 19:24:10

Seagal mélypontja a Professzor, azt nem lehet alulmúlni, vetített robbanás mögött látszódó ép ház, bullet-time effekt iszonyú kivitelezésben, hónalá szorított kard(!) és Dobó Kata. Unterelhetetlen!

2010.03.06. 19:30:14

'megakarja dicsérni' = meg akarja dicsérni stb
Különben tetszik. Szerintem Steven Bud Spencer babérjaira hajt, azért hízik

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.06. 19:35:18

@Szájhar Mónika: hát, hogy fullkontaktban mit kezdtek volna egymással a hálivúdi keményfiúk, azt tényleg érdekes lenne megnézni (mondjuk talán Dolphi vagy VanDamme - fénykorában - nem jött volna zavarba tőle), de hitelességben, dramaturgiában, színészi játékban, egyáltalán színvonalban a filmjei szerintem messze lemaradtak a Swartzi-Sly-VanDamme triumvirátustól (pedig igazán nem volt magas a mérce). De ez csak egy vélemény - az enyém. ízlés dolga. viszont azt értékeltem Seagalnál, hogy a koreográfiában nagyobb hangsúlyt kapott a technikai tudás, a logikus harc, mint a látványosság. épp ezért tűnt nagyon kiábrándítónak, mikor pár éve egy későbbi filmjében már a rúgásokat is kaszkadőr csinálta helyette, neki meg maradt a csúnyán nézés, és a kézzel hadonászás. fene tudja, oké hogy kor, meg kilók, de azért egy globális terjesztésű filmre (még ha zsé is) csak összekapnám magam egy kicsit a helyében.

Szájhar Mónika 2010.03.06. 19:52:58

@ozirisz: ja, igen, úgy egyetértek. A pár évvel ezelőtti bunyóelszöttyedésnek pedig olyasmi okai voltak, ha jól tudom, hogy sokan rászóltak, amiért az aikidot ilyen csunya agresszíven mutatja be a filmjeiben, így inkább minimálisra csökkentette a szakértelmet, és maradt a kocsmai bunyó, meg a lövöldözés, amivel a filmjeinek pont csak a sava-borsa veszett el, és maradt egy primitiv akcióröhej.

xenuka 2010.03.06. 19:53:54

Mert mindig csak a nagy dudákat akarjátok!

Hát legyen, Erika itt és most HD-ben Nektek lengeti:

www.youtube.com/watch?v=MrkKMsC4HXY

jassz 2010.03.06. 20:23:10

Kevesen tudják szerintem, hogy anno A Mester volt aki első külföldiként oktathatott aikidot japánban. Ez szerintem még a laikusok számára is érthető, hogy mekkora dolog. A youtube-on rá lehet keresni, még fekete-fehér videok is vannak fent, és mindenki megtippelheti mire ment volna vele vándám vagy csáknorisz a fénykorában :)
Ja hogy jópár éve a filmjei szarok? Az igaz sajnos :)

Szájhar Mónika 2010.03.06. 20:37:03

Lehet, hogy azt is kevesen tudják, hogy Chuck Norris pedig 4 féle harcművészeti ágban fekete öves, és mittudoménhányszoros amerikai karate-bajnok? :) A többi korrekt.

Szájhar Mónika 2010.03.06. 20:39:22

(persze a filmjeiben (talán a Bruce Lee film kivételével) Chuck inkább egy paralízises rokkantnyugdíjasra hasonlít, mint karatebajnokra)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.03.06. 20:40:30

Tudom lényegtelen, de Trockij szobrot sosem zúztak be, mert nem is igen volt olyan. Tekintettel életútjára. :)

KenSentMe 2010.03.06. 20:45:13

Engem elsősorban a poszt klasszicista szerkesztésmódja hatott meg, Erika Eleniak két csöcsének kétszeri említése tökéletes keretbe zárja ezt a kis írást.

Segalt a fantasztikus harcművészeti tudása emelte ki annak idején a ZS-ből, ahogy felhagyott aikido-snak volni, úgy szüntette meg magát.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.06. 21:00:12

@Szájhar Mónika: távol álljon tőlem, hogy a nagy csákk érdemeit megkérdőjelezzem (még mielőtt kiirtana 26 ősömig visszamenőleg), de pl. itt ez az adatlap: www.miloviki.hu/index.php/milo-vikirol.html
szóval, ha valaki világbajnok lesz egy komoly sportban, az már valami. ha többszörös, az maga a Parnasszus. de ha sok sportban sokszor, az már az adott bajnokságok komolyanvehetőségét vonja kétségbe:)

Nyers Fa 2010.03.06. 21:37:33

Régebben én is kedveltem, de jó pár éve nézhetetlen.
Heroinista lett és ezzel kiírta magát Hollywoodból.
A fején is látszik.
Van Damme és W.Snipes ugyanerre a sorsra jutott.

Szájhar Mónika 2010.03.06. 21:49:44

@ozirisz: :) úgy értettem, hogy 4 féle fekete öve van (az kb. olyan, mintha 4 féle diplomád lenne) + többszörös karatebajnok

Szájhar Mónika 2010.03.06. 21:59:02

@Nyers Fa: a heroinos info honnan? A fején nekem max annyi látszik, hogy meghízott, megöregedett.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.03.06. 22:43:07

Erika nekem is lóbálhatta volna :) Amikor itthon ismert lett, nemigen volt hozzá fogható Magyarországon... :)

.Nitro. 2010.03.07. 22:56:14

Lakótársam jóvoltából rengeteg ZS filmmel gazdagodok mostanság. Az biztos, hogy az RNR média a magyar asylum ,legalábbis szinkron és filmválogatás terén biztos. egy DVD-n két film 99 forintért. A 2 gramm című alkotást amelyben a főszereplő csak Alan Smithee kódnévvel vállalta a filmet szerintem simán alulmúlja ezt bár látatlanba mondom :D

dutch 2010.03.07. 23:02:32

Az a vicc, hogy Seagal, Van Damme, de még Lundgren is, hogy csak az elhangzottakat soroljam, ennyi bukás után is rendelkezik egy masszív rajongótáborral, akik megkönnyeznék örömükben, ha kijönne a kedvencüktől egy nem direct-to-torrent, hanem valami minőségi cucc. Én is köztük vagyok.

DzsonMeklén · http://defenderdown.gportal.hu 2010.03.08. 07:01:13

@dutch:
Gyerekkorunk pisztolyozásait, meg karatélyozásait köszönhetjük nekik. Hát ezért.

Majd az Expendables! :)

dutch 2010.03.08. 23:26:00

@DzsonMeklén: Piros betűs nap lesz a premier :)
süti beállítások módosítása