HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zssablonkarakterek: A vezérkar

2009.09.05. 13:00 Winston007

Amerikát állandóan fenyegeti valami: atom , anthrax vagy egy Kozsó turné. A vezérkar azonban ott áll az elnök mögött és teszi a dolgát. Bármikor történik a baj, éjjel háromkor vagy délután kettőkor ők mindig ott ülnek a nagy asztal körül. Azonban felvetődik a kérdés mit csinálnak egyébként? Fogadjunk a kamera mögött ott egy asztal tele kokóval és mellette ott állnak a prostik. A nagy elemző monitorokon pedig tolják a playstationt ezerrel és megy a pornó. Azonban néha dolgozni is kell , ezért aztán leülnek az asztal köré és gondterhelten néznek egymásra. Mert Amerikában nem nézhetsz egy csajra anélkül , hogy nem perelnék ki belőled a bélbolyhaidat is, de atombombát úgy tudsz lopni mintha csak csoki lenne a sarki közértből.  Mondjuk ki akar nézni amerikai csajokat? Maximum Roland Emmerich, aki a Godzilla 2-be keresi a szörny dublőreit. Szóval ülnek is aggódnak, de persze nem azon, hogy megpusztul a fél keleti part. ( Látta már valaki, hogy mondjuk Kansast akarják elpusztítani? Nem! Mindig csak a keleti partot, esetleg Los Angelest.) A legnagyobb gond: ki hívja fel az elnököt! Tiszta para, vajon mit fog mondani elnök bácsi?! Lefog minket szidni! Jujj. Az elnök tájékoztatásakor jön a tábornokos posztnál megénekelt powerpointos prezi: tudjátok a nagy vörös térkép, ahol elmagyarázzák, hogy itten 50 ezer évig senki se fog másodlagos jelzáloghitelt felvenni meg fogyitablettát venni ha nem csinálnak valamit gyorsan. Szerencsére egy Steven Seagal mindig akad valahol a konyhában , aki segít. A stábból az egyik tábornok mindig emlékszik az aktuális főhősre. Azért jó katonának lenni az USA-ban! A tábornokok név szerint vágják a katonáik nevét.

A stábról érdemes beszélni, mert tagjai mindig tipikusak:

1. Az elnöki tanácsadó

Jól fésült okoskodó kiscsávó, akin származását tekintve látszik, hogy nem nagyon sírt fel a keresztvíz alatt. Mindig beszól, kötekszik és állandóan az elnökkel akar beszélni. A szavazók számítanak neki és ezért egy hangyabolyra is atomot dobna ha a választók azt akarják. Általában gonosz vagy semleges szereplő, ha gonosz akkor mindig behúz neki a főhős a végén.

2. Tábornokok

Róluk már írtam, de itt több van és ők is vitatkoznak. Mindig az elnökre várnak, de ők is mindent lebombáznának aki nem szereti a hamburgert kólával és Bibliával. Ha közlekednek mindig fapofával nagy aktával a hónuk alatt.

3. A civil szakértő

Valami szemüveges kocka, aki jót akar és stikában chatel a főhőssel. Senki se hisz neki, csak akkor hisznek majd neki amikor már egy 167-es lábnyom tapossa a Central Parkot.

4. Micike

Szemüveges dögös csaj, aki hozza a kávét és rémülten néz ki a fejéből amikor meghallja, hogy nem olvashat több Cosmot mert jön atombácsi.

5. Az ismeretlen rádiós

Kedvenc figurám. Ott ül mindig a nagy radar vagy rádió előtt és végrehajtja a parancsokat. De ezek az emberek igazi Shakespeare színészek, a film minden érzelmi rezdülése kiül az arcukra. A legjobban ők örömködnek a végén.

Egyébként a vezérkar egy impotens banda, bombázáson kívül semmit se tudnak. Ha nem lennének ilyen kósza hősök már rég nem lenne USA. Sokszor az is kiderül, hogy valamelyikük már régóta tudta, hogy gáz lesz csak nem szólt a többieknek. Őt ilyenkor a végén lefokozzák és érdemei elismerése mellett BKV-s módszerekkel eltávolítják. Így élheti visszafogott milliomos életét. A főhős is genya sokszor, már rég elintézte a gonoszt a vezérkar meg még mindig ott parázik a bunkerban. Nem hiába csak a fő embert mutatják a végén, amikor végre bejelentkezik a hős, mert addigra már a fél vezérkar szívelégtelenségben meghalt a nagy izgalomban.

41 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr391361780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2009.09.05. 19:26:48

hol vannak a filmbevágások? Toplisták?

Szerintem az 1. helyezet a Támad a Mars, bár nem a legrosszabbak közt.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.09.05. 20:15:23

@Rókakígyó: A Támad a mars műfajparódia. Az direkt olyan. :P

blacklord 2009.09.05. 20:17:03

kuuuuuuuuuuuuuuurva jó, biztos best five!!! Kozsó-turné, MEGAlol!

nyunyan 2009.09.05. 20:26:36

nem nagyon sírt fel a keresztvíz alatt...ehhhh:D

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2009.09.05. 20:41:01

azt az 5 embert is konkrétan nevesiteni lehetne, akik mindig a tábornokokat játsszák :)

toi 2009.09.05. 20:41:02

tábornokok, ha közlekednek:D

Editor Bob 2009.09.05. 20:48:56

Ahogy a címet elolvastam, rögtön egy Segal film, az Úszó Erőd jutott eszembe.:) Ezek szerint a cikkírónak is.:)

A felsorolásból viszont kimaradt a sunyi CIA-s, aki még a tábornokoknál is aljasabb, és csak a saját seggét félti. "ha baj lesz, majd a szakácsra kenjük"

Editor Bob 2009.09.05. 20:50:05

Ja, szegény Seagal nevéből egy "a" kimaradt.

victor vacendak 2009.09.05. 21:26:03

@Fandor: Dale Daye legalább maga is katona volt, mindig tanácsadóként is szerepet kap. Plusz írt jónéhány sikeres háborús ponyvát, pl a Szakasz-t is...

Bambano 2009.09.05. 21:28:34

Neked is megfeküdte a gyomrod a nyár utolsó kertv rúgása, hogy mindkét csatorna lenyomta az úszó erődöt egy-két nap különbséggel?:))

◄ViZion 2009.09.05. 21:32:12

@Editor Bob: "Seven Seagull" az meg egy vicc? :)

Igen... igen. Ott vannak.
Sajnos kimaradt a háttérkapcsolatokat ápoló, a lelkét az ördögnek eladó (persze a nép javára...) tábornok, aki végül szökni próbál, amikor potyog a sz. az égből... nah, ekkor pl. kisinasa is ellene fordul, kiderül, hogy Ő hozta ide az ufókat, a vírusokat, meg a cunamit... vazz... ez egy szemét alak.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.09.05. 22:05:59

az elnök gyakran úgy lép be a terembe, hogy elöször csak a legfosabb arc veszi észre, aztán két-három ember kapcsol, hogy fú vazz, itt van a prezident of the united states of the american nation of our free nations of blablabla majd a legvégén amikor már mindenki észrevette csak a legnagyobb fasz vörös fejjel üvöltö tábornok geci nem de akkor az elnök pont egy befejezetlen mondatot úgy fojtat, hogy akik addig a gecitábornok szavain csüngtek egycsapásra megvilágosodnak, hogy fú bakker, ki a tököm ez az arc aki ílyen faszán megmondja a frankót és akkor kis szándékolt rendezöi késleltetéssel az irásvetítö mögött egy jól odairányitott fénypászma segítségével a legutolsó alabamai suttyónak is lejön hogy ez bazmeg az elnök.

suo tempore 2009.09.06. 13:25:51

@Blassius: az a "fojtat" pontosjével jobban "fályt", mint a cikkíró szokásos remekművei "hejesírás" témában :DDD

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.09.06. 14:38:52

Az is szokott lenni, hogy vki néha benyögi, hány perc van még hátra a detonációig, utána a tábornokok szomorúan merednek egymásra.

Mindfield 2009.09.06. 17:41:35

"Azért jó katonának lenni az USA-ban! A tábornokok név szerint vágják a katonáik nevét."

Na, azért ez nem így megy. Stephen Seagull mindig is megkülönböztetett figyelmet kapott, ő ott volt ahol ott kellett lenni, csak aztán természetesen elege lett az öldöklésből és egy letelepedett egy kansasi farmon (ezért nem támadnak oda).

Esetleg meg lehet említeni, hogy ha Micike nem átlag bombanő, hanem hozzávágtak egy orvosi végzettséget, meg egy dr-t, akkor mindenképpen a főhős volt csaja, akivel a film végén újra összejönnek.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2009.09.06. 18:10:28

Van egy érdekes sablon jelenet.

A bunkerban ül a vezérkar. A civil szakértő ismerteti a helyzetet. /Jönnek az Alienek, Godzilla a Central Parkba fiestázik, P-Diddy bemegy egy Kuk-Klux Klán összejövetelre./ A tábornokok néznek egymásra, és az egyik megkérdezi a probléma miben létét.
Erre az elnöki tanácsadó /aki a civil szakértő egyetemi csoporttársa volt/ a civil helyett ismerteti a helyzetet, ami csórikánktól hallott. Szúrosan néznek egymásra, majd veszekedés.

Ez is egy sablon jelenet.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.07. 09:06:44

A felsorolásból kimaradt a Tudós, aki mindig ott ül, és alternatívaként ő nyomja végig a piros térképes prezit.
Bármit mond, a tábornokok egyből izzadni kezdenek.

No és persze a Főgonosz mindig a hipertitkos bázis ultravédett rendszerének bazi nagy kijelzőjén (ha több van, akkor minden egyszerre) jelenti be, hogy mit fog tenni a következő 24 órában, hacsak nem fizetnek neki... >dadadadaaaaaam< egy pritillió dollárt! Vagy inkább eurót, az mostanában stabilabb.

- SunDisc - 2009.09.07. 09:18:36

A Dr. Strangelove kb végig ezekről szól (őrült jó film) - tipikus vezérkaros film.

És persze ott van a fél-ZS Armageddon, amikor összeülnek az okosok és ismertetik az elnökkel, hogy most q nagy gebasz lesz, miszter prezident, ször.

És amit a legjobban bírok, h amikor ilyen tanácskozások vannak, a Tudós a sok üveges szemű kiképzett tiszteknek a kiselőadás végén, amiből senki semmit sem értett, egy félperces show and tell keretében bemutatja a teremben valami tárgyon, hogy most mi fog történni (lásd: A mag c. film, amikor egy dezodorral szétéget egy narancsot :D)

Grat, Winston, ez megint egy jó sablon volt :)

lojzi1 2009.09.07. 10:47:18

Ebben van amikor egy sebtében összerakott animáció az USA térképén mutatja, hogyan fog terjedni a járvány, veszik el az ország, lepik el az alienek, fogy el a víz, árad ki a tenger, gyullad ki a bozót, fogy el a víz, fagy meg a levegő, fogy el a hamburger?
Ettől kezdve mindenki végre felmérte, mekkora is a leselkedő végveszély. A beálló csendben az elnők megkérdi: mennyi időnk van?
6 óra, 12 perc, 34,84728867615639 másodperc elnökúr!

- SunDisc - 2009.09.07. 11:16:11

@lojzi1:

Igen, erre gondoltam :D

És persze mindig van valami frappáns, gizda szóbeli hasonlat, amitől még jobban megértik a főnökök...

(Armageddon: ez akkora, mint Texas, uram // ez olyan mintha légpisztollyal lőnénk egy felénk száguldó vonatra...)

lojzi1 2009.09.07. 12:38:32

@- SunDisc -: a térképről Alaszka és Hawaii mindig lemarad. Ők mindig megússzák.

- SunDisc - 2009.09.07. 14:46:41

Meg ugye elég gyakran előfordul, hogy behívják a félreértett, el nem ismert Tudóst, aki lehetőség szerint fiatal.

De nem is ezért, hanem mert ő valami teljesen máshoz ért, mint az aktuális probléma, és igazából azért keresték fel, mert amit tud, az analóg az épp invázióra készülő bajjal.

Pl. barátunk madártanból fel nem ismert géniusz, és mondjuk az űrlényeink az ő elmélete szerint úgy viselkednek mint a madarak! Ergo ő kell ide.

Stb.
Ugye ismerős?

lojzi1 2009.09.07. 15:13:54

@- SunDisc -: de előtte obligát módon a vezérkar főtábornoka még lesöpri a kis mitugrálsz tudóskát, hogy atom kell ide, meg 'startégiai csapásmérő fegyverek'. Nem rossz ember ő, de csak Amerikában és a fiaiban bízik. Az meg itt sajnos nem nem elég. Ilyenkor jön aztán a kis kitérő, az ellentábornok fiainak csúfos kudarca után szemüveges tudós, vagy Steven Segal.
Érdekes analógiája ennek a túszmentős, kiszabadítós filmekben hogy a profi kommandós csapatot ugyanígy kiiktatják, és marad a feladat a fiókban felejtett magányos hősre.

- SunDisc - 2009.09.07. 15:48:01

@lojzi1:
Aki a kiégett zsaru-sablon karakter :D

Teljes a ZS-kör!

Dr. No 2009.09.07. 17:05:13

"Atomot! Atomot nekik! Atomot a bestiáknak!"

lojzi1 2009.09.08. 09:30:22

@Dr. No: Jaja, 'Nuke them!' mondta az ID4-ben Bill Pullman, minden idők leggagyibb Mr. Prezidentje :(( Abban Martin Sheen az etalon.

mentalistagenya 2009.09.08. 21:22:40

hát ez kurvajó volt, köszi :-)))))

sélli_ 2009.09.09. 15:00:06

167-es lábnyom... giga LOL :)))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.09.12. 20:58:23

@Editor Bob: Kimaradat a kulcsmondat!

"Keltse fel az elnököt!" :)

kaktusztea 2009.09.15. 00:45:47

Az is jó, mikor a fiatal tudóst az áldozatokról kérdezik a kivetítős szobában.
Elnök: - És mégis mennyi áldozattal számolhatunk?
Tudós: - 4-el.
Elnök: - 4 ezerrel? Az egész jó..

Drámai szünet, a fiatal tudós behajol a fénybe, majd lassan, tagoltan közli:
- 4... milliárddal elnökúr!

Az elnök elsápad, a tábornokok egy része lefordul a székről, a többi vad telefonálásba kezd.
- "Fiam, hívja fel nekem Anders vezérezredest a Moháve sivatagi nemlétező hipertitkos bázisunkon!"

IIsten 2009.10.20. 16:07:16

és tök jó, hogyí habár az usa egy bazi nagy ország, rengeteg nagyvárossal, és mégtöbb támaszponttal, a vezérkari mókusok mind 20 perces közelben találhatóak, amikor valami világkatasztrófa közeleg. az sem baj, ha az aktuális vezérkari gyülekezőhely egyes karoknak eladdig ismeretlen volt, akkor is: ha godzilla vagy gyurcsány ferenc 100 méterre megközelíti a szabadságszobrot akkor ők ott ólnek fánkot zabálva egy akkora asztal körül, hogy csak vóki-tókival tudna kommunikálni. mert ugye a mutáns gyíkoknak, szörnyeknek Isten eleve ad egy beépített dzsípíeszt, hogy a csendes óceánról, dél-amerikát megkerülve (hacsak nem fizeti le a vámosokat a panamai csatornánál) hajszál pontosan liberti ájlend mellett (szigorúan este, díszkivilágításnál) elúszva megérkezzen almaországba. az, hogy, hogy jut eleve eszébe, hogy nyújorkba menjen és ne a földközi- majd a fekete-tengerből a dunán felúszva a bem rakparton érjen földet egy másik kérdés.

szerintem a vezérkar egyébként mindig füvezni jön össze, csak soha nincs senkinél zőccség, ezért kattog állandóan mindenki, és ezért telefonálnak megállás nélkül -hátha valami ezer éves szál működik- kivéve azt a rafkós csávót (naná, hogy ő mondja a jó megoldást) aki indulás előtt még otthon rápippantott.

Inspector Javert 2009.12.06. 14:14:24

A vezérkar mindig a Háborús Szobában ülésezik.

hesber · http://www.hesber.hu 2012.06.29. 23:42:57

és kötelező a kivilágított térkép villogó ledekkel
süti beállítások módosítása