HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zskritika:Halálfutam 2

2012.09.25. 12:14 Winston007

Tudjátok vicces dolog amikor az ember neki készül egy ZSfilmnek és várja, hogy bizonyos pontokon a térdét csapkodja a röhögéstől, ehhez képes meglepődik. Sőt! A film tetszeni is fog neki. Ez történt velem is , amikor megnéztem a Halálfutam második részét. Ami ugye előzmény, ahol is elmesélik a a fém maszkos Frankenstein sztoriját. Szóval felvették Luke Goss-t aki smink nélkül is úgy néz ki, mint egy kínai molylepke lárva koponyája és adtak mellé még néhány csöcsöt, benga négereket, Danny Trejot és egy Starkot, azaz Sean Beant.

Hősünk a gengszterek érzelgős sofőrjét sofőrjét alakítja, amolyan szegény ember Szállítója. Akit megbíznak egy bankrablási melóval, amit a Stark által alakított nagyfőnök rokona talált ki. Az egészhez a nagyvárosi környezetben kicsit sem feltűnő és visszafogott , rikító sárga Mustangot választanak. Persze előtte megtudjuk, hogy a Weyland Corporation, (WTF?! Már várom amikor a Halálfutam háromban megjelenik KITT és Bishop szerelemgyereke, amit Schumacher-Alien-Predator hibrid vezet. A liberálisok miatt egy kis Hamiltont is kevernek bele és ezzel összeérne az egész egy megafranchiseba.) vagyis a gonosz multik átvették a börtönöket. Szóval Luke haverjai nem egy éppen bankrabló expertek és hősünknek is be kell avatkoznia, megölve egy rendőrt. Innentől pedig jön a film  érthetetlen része, bármikor amikor hősünk, valami érzelmet próbál kisajtolni egy turmixgéppel megegyező színészi képességeivel, rögtön drámai zenés lassítást kapunk. A lényeg Luke megy az első részben megismert börtönszigetre, a már az előző részben megismert Listással együtt. Persze a börtönben már javában zajlik a tévés közvetítés a kivételesen jót alakító börtönigazgató hiába ellenkezik , amit egy atomnő irányít, aki valószínűleg nem CV-vel pályázott az állásra, hanem csak szívott. Itt még nem autóznak, hanem csak húsbárdokkal gyilkolják egymást. Maga a börtön egy igazi SZDSZ-es paradicsom: kínaiak, mexikóiak, árják, feketék és Danny Trejo , mint Goldberg a „mexikói zsidó”. Persze a börtönből jönnek a szokásos karakterek:

-nagydarab benga fekete bandavezér, aki akkora X-men rajongó, hogy valószínűleg aláírni is csak X-et tud

-a triádok kungfus vezetője, aki csöndes és bölcs, de ha kell öl

-idióta náci, aki hajt, mint a Wehrmacht, de elbukik

-és persze mindenhol random mexikóiak, mert ők olcsó és jó statiszták

Az atomnő küzd a nézettségért ,de rosszul áll és még egy börtönlázadás is bejátszik. Persze Luke igazságosan tör előre a ranglétrán és mindenki tisztelni kezdi. Főleg amikor a Listást megmenti a nagydarab négertől, egy epikus lángszóró párbajban, ahol öt percig fújkálták egymásra a lángokat. Igaz, veszélyben maximum néhány grillkolbász volt maximum, de azért látványos volt.  Az atomnő végül bedobja a nagy ötletet, miért ne csináljanak halálos autóversenyt, a Ving Rhames által alakított Weyland lelkes és rögtön nevet is ad a műsornak: Halálfutam. innentől persze már az első részt élvezhetjük, dögös csajok, jó verdák, nagy fegyverek. Érdekes a kocsik ugyanazok, mint az első részben. Hősünk meg is nyeri az első fordulót, pedig a Stark vérdíjat tűzött ki a fejére és már mindenki le akarja vadászni. Mr. Weyland kegyes és még a társát alakító másik atomnőt is megdughatja.

A második fordulóban megmenti a kínai csávó életét, és mivel mindenki tudja az ősi triád szabályokat ezért hősünknek lóg a triád vezetője egy szívességgel. Azonban baleset történik és Luke aki amúgy is ronda szarrá ég, de túléli. Innentől kellene még annyit mondani, hogy így lett Frankenstein és csá. De nem! A film vége kifejezetten jó lett és nagyon ügyesen kötötték össze az első résszel:

  1. A kínaiak visszaadták a szívességet és Sean Bean azaz Stark ismét meghal, mint minden filmjében.
  2. Hősünk meghal, de valami új technológiával újraélesztik, és mivel börtönben van egy szakmai tündekovács Középföldéről kap egy olyan maszkot, amit még Szauron se hordana.
  3. A Listás rájön, hogy hősünk autóját szabotálta az egyik mexikói és ezért megöli!
  4. A végén pedig az atomnőt felkeni a falra hősünk, ahelyett, hogy versenyezni indulna.

Szóval jó volt, na. Korrektül összerakott pörgős film, van benne sok logikai baki , meg vicces jelenet. Mégis Zskategória ide vagy oda, ezt a filmet érdemes volt megnézni és nem a röhögés miatt. Voltak kifejezetten látványos jelenetek és jó megoldások is. Danny Trejoért meg eleve érdemes megnézni bármilyen filmet. A végére pedig a meglepetés: állítólag hamarosan bemutatásra kerül a Halálfutam: Infernó, ahol tovább folytatódik Frankenstein története.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr624801714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2012.09.25. 13:12:44

Ajánlom megnézésre az eredeti Roger Corman (!) produkciójában készült Death Race 2000-et, természetesen a film teljesen (alsó) B kategória (vagy ZS) (gyenge színészek stb). De irtó hangulatos és eszeveszetten szórakoztató (ez ihlette a hírhedt Carmageddon játékokat is). A főszerepben pedig nem mást tisztelhettünk mint az ezerarcú, kung fu istent, David Carradinet illetve Stallone is szerepel benne. Ami nagy előnye, hogy nem teljesen veszi magát komolyan és megspékelték egy kis ironikus fekete humorral is. Ráadásul még egy kis mondanivalót, társadalomkritikát is sikerült belerakni.

Illetve a szintén klasszikus (Facebook avatart is adó) Toxic Avengerről lesz-e írás?

Seek 2012.09.25. 16:07:58

Ajánlok én is egy filmet The Cabin in the Woods című művet, magyarul Ház az erdő mélyén jelen meg mostanában. A filmről nem tudodtam eldönteni, hogy paródiának szánták vagy tiszeletadásnak. Joss Whedon birom de itt szart csinált. Annyi értelmetlen logikai baki van a filmben, hogy az már nekem fájt.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.09.26. 09:00:09

@The Man Who Laughs: amiben David Carradine is szerepel? Az fenn van a jutúbon, régóta tervezem a megtekintését, mert Carradine zsészupersztár, piás és kungfubajnok egyben.

Walter Hartwell White 2012.09.29. 00:18:06

Na azért látom, munkál egy kis SZDSZ/liberálisfóbia, hogy majdnem minden bejegyzésbe belekevered őket. Akarsz beszélni róla?

Egy matróz 2013.01.27. 01:31:17

Ez mitől lett kritika? Igazából leírtad a sztorit szlengesen, aztán a végén egy 2 soros összegzés... Nagyjából fordított arányban kellene szerintem...

mogyi21 2014.03.04. 00:58:41

nem rosz film ezt most nem értem hogy miért zs kategoria lett olyan jo mint az első része
süti beállítások módosítása