HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zskritika: Underworld-Ébredés

2012.05.28. 16:14 Winston007

Szar dolog arra ébredni, hogy lassan a kutya se kíváncsi rám, rég nem szerepeltem egy jó filmben. Ilyenkor a színészek ösztönös reakciója, hogy előveszik valamelyik megkopott sikerüket és leforgatják a negyvenötödik részét a filmnek. Valami ilyesmi történt az Underworld esetében is. A forgatókönyvíró ilyenkor nagy bajban van: vajon milyen poént nem lőttünk le az elmúlt pár részben? Ezért lesznek az ilyen filmek olyanok, mint egy NDK-s úszónő, már se nem nő, se nem férfi,de úszni azt tud , ennyi.

Szóval a film előveszi a jó kis fasiszta rendőrállam kártyát: az emberek rájönnek , hogy a vámpírok nem olyan kis langyi hősszerelmesek , mint amilyet a filmekben láttak és a farkasok sem kockahasú indiának akik szomorúságukban csontot rágnak és Belláért vonyítanak az éjszakába. Ezért szépen tisztogatnak egy nagyot, egy kicsit mondjuk túlzás, hogy kábé majdnem minden második ember fertőzött. Kapunk látványos képeket arról, hogy az ellenszer csakis egy közepes síugrónak öltözött katona golyója lehet és nem a Coldrex tabletta, meg arról , hogy milyen fasiszták az emberek. Pedig a vámpírok, meg a farkasok alapvetően egymás irtásával el voltak.

Selene is menekül a Trinity által levetett bőrszerkójában és most még gyorsabb, még nagyobbat tud ugrani és valahogy pontosabban is tud célozni. Ott van pasija is, aki ugye hibrid és félig vámpír , meg félig farkasember. Azonban levadásszák őket és elrakják spájzba, mint Han Solot. De aztán történik valami és kiszabadítja valaki Selenet. Persze nettó tíz év fagyasztás után az első dolog, hogy a fátyolszerű fagyasztott fing felhőben a melleidet gondosan elrejtve balett mozdulatokkal készülj fel az összecsapásra. Ezt erősen segíti az, hogy a teljes felszerelését gondosan egy szekrénybe rakták tőle vagy három méterre. Mivel a laboratórium a világ legbiztonságosabb épülete ezért kell úgy 2 perc a szabaduláshoz. Aztán persze észrevétlenül mozog a városban és még arra is van ideje, hogy a bociszemű csávót az Amerikai szépségből meg az Éhezők viadalából kinyírja. Közben mintha hallucinálna, de aztán kiderül, hogy bekötötték hozzá a telepatikus mindigTV-t és egy másik teremtményt lát. Hiába irtottak ki mindent, de körülbelül negyedórán belül már van egy másik vámpír haverja és találkozik néhány koplaló bolhás farkassal is. Kiderül, hogy a lény akinek a tevékenységét mozizza az a lánya, aki ugye vámpírfarkas hibrid és félig vámpír, a következő részben szerintem negyedrészt muskátlis ablak és egytizednyi sivatagi patkány.

Közben a gonosz tudós pörög az arcán és mindenképpen titkolni akarja, hogy elszabadult a kis mutáns gyerek, akinek a hobbija a Barbie babázás helyett , hogy járókelőket tépked szét. Selene vámpír segítője elviszi őket egy még mindig harcoló vámpírfészekhez, ahol néhány vámpír középkori szerkókban próbálja hozni a Drakula klisét. Élükön a nyugdíjkorhatár szélén egyensúlyozó vezérrel, aki egy beszari alak és parázik, hogy rájuk találnak. A vámpír segítő meg a fia, úgyhogy megy a családi feszkó. Rájuk talál egy farkasember csapat és velük jön egy szteroidos farkasember, aki akkora mint öt másik. Gondolom ez volt a forgatókönyv kreatív fordulata, mert ilyen lóbaszó lycan még nem volt. Selene lányát elrabolják, a segítőt kinyírják és a maradék vámpírok tökre kiakadnak. Azonban főhősünk jól kezeli a helyzetet és simán újra éleszti a vezér fiát , majd felszerelkezik és elindul bosszút állni. És itt jön a fordulat: a gonosz tudós és csapata farkasemberek, akik az emberiség védelmének álcája alatt egy nagy almot hoztak létre.

Selene azonban felszámolja a Noé állatotthon helyi részlegét és mindenkit kegyetlenül megöl. Az óriás farkasember pedig a gonosz tudós fia, akit Selene lányának mirigyéből táplálnak. Közben vámpír hősünk egy mexikói ezüstbánya tíz éves hozamának ráfordításával mindenféle módokon megöli a farkasembereket. Végül családi összefogással likvidálják a farkasember családot, az óriás farkasember konkrétan kap egy gránát beültetést a gyomrába az emésztési zavaraira, de az sem segít rajta. Közben az is kiderül, hogy Selene szerelme a Corvinus csávó is le volt fagyasztva és csata közben megszökik. Selene és lánya ezért felmegy a tetőre és onnan néz bele a városba, alul meg gyűlnek a rendőrök. Ez folytatás gyanús sajnos.

Ezzel a résszel sikerült kb. minden lerombolni amit az Underworldben szeretett az egyszerű rajongó és lett belőle egy műmátrix , Seleneből meg szegény ember Trinityje. Zskategóriás szempontból viszont imádnivaló: logikátlanságok, felesleges párbeszédek, fizikailag lehetetlen trükkök. Üdv a klubban UnderworldJ

27 komment

Címkék: zskritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr814550999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minimini 2012.05.28. 17:04:14

Köszi a kritikát, kellően rossznak hangzik hogy megnézzem

DnP 2012.05.28. 18:36:23

Azert egy snassz ZS-nel jobb szerintem. 2-3 sem oscar gyanus film volt, ez tokeletesen illik a sorba, de azert annyira szar nem volt :)

A nép fia 2012.05.28. 18:47:44

Már az első is annyira ZS volt, hogy a ZS-k ZS-je! Nem bírtam végig se nézni.

Ejjnye Bejjnye 2012.05.28. 18:58:54

Nagyon jót nevettem a film alatt párszor! Tényleg arról szól, hogy kellett a macának egy villantós film. Két kedvencem:
1, a halálosztó saját magát megvágva, benyúl a szegény halott vámpírtárs mellkasába, ahol annak szíve úszik vagy 30 lityi eperszörp színű tiszta vízben.
2, Maga alá temeti macát a törmelék, és amikor kijön alóla, a testre-simuló szuper-ruci nem lett poros, hanem fényesen tisztán marad...

Francekellregisztralni 2012.05.28. 19:37:39

Ne hidd, hogy rosszabb a többinél, csak ugye még az elején sok a homályos utalás meg nincs kibontva a sztori, addig oda álmodsz valami logikát minden üres sarokba ... csak aztán bevilágítanak oda a következő részben és kiderül, hogy ott se volt semmi.

Gekko 2012.05.28. 20:19:13

Harcos részekben bővelkedik, a baszóst ellenben hiányoltam belőle. Pedig az a hátsó abban a bőrszerkóban...

igazi hős 2012.05.28. 20:24:30

Teljesen átlagos hollywoodi filmfolytatás a Underworld 4. Már csak Kate Beckinsale miatt is bőven nézhető. Persze simán "lekottázható", hogy mi fog történni, még a lycan főellenség sem igazi meglepetés, hisz a világban csak a vámpírok és a vérfarkasok számítanak, a préda nem.
Túllihegett ez a "kritika", no.

lavór 2012.05.28. 21:06:08

Végül is lehet helyette ker. tévéket nézni, ott színvonalas műsorok várják a magas kultúrértékre vágyó nézőket:TV-shop, brazil sorozatok, Csillag születik, Megasztár, VV...

Mayday 2012.05.28. 21:49:50

eddig jó volt ez a blog (általában), de ez a szöveg erős túlzás, csúsztatásokkal. ha minden részlet ki lenne bontva, úgy 6 órás lenne a film, akkor meg azon rinyálnál.
erősen "rúgjunk bele ma is valamibe" hangulatú ez a kritika

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.29. 07:22:50

Rohadtul idegesít hogy ezeket a XXI. századi zséfilmekben mindent kékre meg zöldre kell szinezni, hogy jó sejtelmes legyen. Persze ha meleg éghajlaton játszódik akkor az egész cucc okker meg narancs.

kőbájker · http://robogo.blog.hu 2012.05.29. 07:54:02

"Szar dolog arra ébredni, hogy lassan a kutya se kíváncsi rám, rég nem szerepeltem egy jó filmben. Ilyenkor a színészek ösztönös reakciója, hogy előveszik valamelyik megkopott sikerüket és leforgatják a negyvenötödik részét a filmnek."

beszarok. ez az idióta tényleg azt hiszi, hogy színészek csinálják maguknak a filmeket?

@Mayday: sosem volt jó ez a blog, agyatlan köpködés az egész. ami ugye marha nehéz dolog.

Winston007 2012.05.29. 07:58:32

@Mayday: Talán igazad is lehetne, de nincs:) Én nagyon szerettem az Underworld filmeket, még a hármat is. De amikor megnéztem a negyedik részt napokkal ezelőtt, akkor teljesen ledöbbentem. Az egész színvonala kb. egy indiai akciófilm, csak Superstar Rajni helyett Kate Beckinsale seggét nézhetjük. (Mondjuk jobb is:) ) De akkor is az Underworld franchiseot kinyírták.

manes 2012.05.29. 08:30:45

Ha a lánya akkor mikor volt terhes? Legalábbis én nem emlékszem,hogy az előzőkben lett volna...

Mayday 2012.05.29. 10:04:30

@Winston007: Talan igazad is lehetne de nincs... max azt irharod le, hogy neked nem jott be, minden mas kinyilatkoztatas (ld a franchise kinyirasa) csak fikahadjarat es irigyseg.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.29. 14:27:05

@Mayday: A film nekem ugyan úgy-ahogy tetszett, de ugyanakkor ha belegondolva könnyedén szét lehet szedni apró darabokra. Winston megtette, saját vicces stílusában leírta a történetet és igenis lehet rajta mosolyogni és igaza van sok mindenben. A probléma ott kezdődik, hogy túl komolyan veszed az egészet:)

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2012.05.31. 13:37:56

@Mayday: "max azt írhatod le, hogy neked nem jött be". Ki is vagy te, hogy megmond más helyett, hogy mit is gondoljon valamiről? Esetleg lemaradtam és már az Orwelli 1984-ben élünk? A saját blogján hagy írjon már Winston amit akar.
Nem kell sűrűn erre járnod, ha nem tetszenek az itt született irományok!
Amúgy mit értesz irigység alatt?

RFB 2012.06.03. 09:52:21

Winston007 gondolom nagyon ki akartad adni magadból a csalódást, de ez a film nagyon messze van a ZS-től. Nem baj, megbocsátom, ha rámozdulsz az Iron Sky témára. Szerintem hálás anyag. :)

Winston007 2012.06.03. 09:53:56

@RFB: ha rajtam múlna, most már a Hófehér és vadászról is írnék:)

Kgabor3221 (törölt) 2012.06.03. 19:42:29

Az alapján, amit a kritikusok írtak róla az Iron Sky inkább egy rosszul sikerült A film, mint ZS, de különben is paródia.

RFB 2012.06.03. 20:28:41

@Kgabor3221:

Valamennyire igaz, amit írsz, de nem hiszem, hogy "A"-nak szánták, mert attól nagyon messze van. Ha nem is igazi "ZS", attól még van benne "ZS" elem bőven.

Kgabor3221 (törölt) 2012.06.03. 21:54:03

Ez igaz, van benne zs elem, nem is kevés, bár az szinte minden filmben van, csak azokban nem, amik az "alapművek", tehát a benne lévő később elsablonosodott dolgokat sok film(ezek a zsfilmek) kopizta.
Én a trailer alapján egyik filmhez sem tudnám hasonlítani, maximum a "Bukás"-hoz, de ezt is csak az irodás jelenetek és az azonos szereplő(Götz Otto) miatt.
Holnap megnézem a filmet és véleményt alkotok róla, mert ha jól emlékszem a "Valkűr"-t is nagyon leszólták, de nekem az a film is tetszett.

Kgabor3221 (törölt) 2012.06.03. 22:34:02

Zs karakter ötletek:
-Amerikai biztonsági őr(arra gondolok, ami amerikai tolvajos filmekben szokott játszani és az a szerepe, hogy átaludja a filmet)
-A merénylő (ő az, akit a főgenya elsőként küld a főhős megölésére, általában helikopterről lövöldözik, vagy egy sikátorban/kocsiból próbálja lelőni a főhőst)
ZS helyszínek:
-Az Eiffel-torony teteje/környéke(leszámolásokra)
-A lőtér(rendőrös-krimi zs-filmekben elengedhetetlen)

Kgabor3221 (törölt) 2012.06.04. 06:08:57

De még mennyire olyan, mint a bukás: A paródia kedvéért egy az egyben áttették azt a részt, amikor hitler kiküldi a szobából a társaság nagy részét.

Kgabor3221 (törölt) 2012.06.04. 07:44:49

Végignéztem: Így reggelre kifejezetten szórakoztató volt, a film egyetlen hibája szerintem a rövidsége.(másfél óra)

Bundaskenyer 2012.06.20. 11:35:26

Én egy Prometheus kritikát akarok, mert egy igazi logikátlan ZS scifi lett. Szép látvánnyal de buta és logikátlan történettel. Sokan próbálnak okoskodni, hogy mi volt a filmbe. Pedig csak szimplán megerőszakolták a filmet, mint Indiana Jones-t a 4. résszel. Arra kiváncsi lennék ha pl egy Paul W.S. Anderson, MCG vagy Michael Bay rendezte volna akkor is ez lenne a nézők véleménye?
süti beállítások módosítása