HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zssablonjelenetek: Az estély

2012.02.04. 17:56 Winston007

Az akció meg a kémfilmek kiemelt pillanata az estély, ahol a főhős és a főgenyó általában először vív szempárbajt illetve innen kell kilopni a gyilkos szolárium műhold terveit. Mert az ilyen főgenyók nem robbantanak fel egy atomerőművet vagy vesznek a pakisztáni eBayen egy kebabos atomrakétát. Neeem. Ők több százmilliárd dollárért műholdakat, fél város méretű lézereket vagy Matolcsyt veszik meg, hogy pusztulásba taszítsák a világot.  Az ilyen estélyek mindig egy kastélyban vannak, de minimum a világ végén. A főhős természetesen simán bejut annak ellenére, hogy a főgenyó legfőbb gorillája, akinek a keze helyén  acél rákolló van, az egyik szeme pedig csirkefarhátból készült kiszúrja. Ilyenkor a gorilla csak beleszól a rádiójába: „ Itt van!”

A főhős kísérőnője persze figyelmezteti, hogy viselkedjen rendesen, mert ez Burgulundzia legnagyobb társadalmi eseménye. Ehhez képest a főhős nem bírja ki és rögtön odalép a főgenyóhoz és beszól neki:

„Szép estély, láttam táncparkettet tüzes zenéket játszanak” Ezzel felkapva a főgenyó nagymellű csaját és rögtön táncolni mennek. A főgenyó gorillái már mozdulnának a csávóra, mint csimpánz a banánra. De a főgenyó mosolyogva leinti őket. A táncparketten pedig a 436 fegyvernemben képzett főhősről kiderül, hogy fekete öves salsa táncos és az együttes is rögtön a legerotikusabb táncot igénylő zenére vált. A főgenyó egyre idegesebb a végén elnézést kér a körülötte levő nagykövetektől és dühösen elviharzik. A kísérőnő is ideges és a központ kérdésére miszerint a főhős mit csinál, csak ennyit mond: „Táncol”. Az izzadt tábornokok a Pentagonban összenéznek és aggódnak tovább. A tánc végén pedig megcsókolja a főgenyó csaját, aki 3 kisebb orgazmust él át másodperceken belül és epekedve néz a főhős után. Persze ezen a hatvanas évek táncdalfesztiváljain edződött, nyikorgó protézisekkel robotzsaruzó múmia nénik és bácsik ezen kiakadnak és sutyorogva bámulnak az erotikus táncot lejtő férfin és nő. Maximum néhány férfi sóhajt bánatosan, hogy a platinát miért nem a péniszébe építették a csípője helyett.

A kísérőnő is dühös: „Ez magának a feltűnés mentes megfigyelés? Erik von Sindenburg már most felfigyelt Önre!” Persze ez a főhőst ez annyira érdekli, mint engem a közép-afrikai antilopok  szaporodási rátája és csak annyit mond: „Csak nem féltékeny”. A kísérőnő persze ezen annyira megsértődik, hogy kábé már csak a stoppert kell bekapcsolni, hogy induljon a visszaszámlálás a dugásért. Ekkor a főhős rögtön vált és máris lopakodik a felsőbb szintekre ahol kutatni kezdi a nagy terv részleteit, természetesen megtalálja  főgenyót ahogy a nagy könyvtár szobában épp magyarázza a szivarozó embereknek, hogy a világ ura lesz napokon belül. A szivarozó társaság összetétele: arab sejk, dél-amerikai diktátor, európai gonosz nagyiparosok és mostanában kínaiak esetleg egy fekete afrikai diktátor ha amerikai film. A főhős kihallgatja a nagy tervet , de mielőtt kiszökne lebukik és a rákollós gorilla emberei utána erednek. Ha James Bond a főhős akkor csak egy nagy síeléssel lehet elmenekülni ha nem akkor simán elfut. A főgenyót tájékoztatják a végén , hogy a főhős mindent látott aki erre általában csak ennyit mond: „Jól van. Kezdődjék a játszma.”

9 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr244066118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brushy 2012.02.04. 18:48:02

A végén kiegészítendő, hogy az is néha előfordul, hogy elkapják a főhőst. A főgenyő, főgorillája a vállánál fogva berángatja a gonoszhoz, aki félig felvázolja hősünknek a tervét, majd egy laza "Intézzétek el feltűnésmentesen!" kiküldi őket a szivarszobából. Persze a főhős megszökik a pincéből, a kastély mögötti erdőből, a titkos bázisról, a tengeralattjáró kikötőből, stb..

T. Norbert 2012.02.05. 16:23:10

Remek poszt, de azért az estély nem merül ki a fenti sablonokban, több fajtája is van. A fenti inkább a titkosügynökös filmekben lelhető fel.
Az akciófilmes estélyeket nem feltétlen kastélyban szervezik, lehet símán a városban egy kibérelt étteremben vagy ilyesmiben. És általában a kiégett zsaru itt fenyegeti meg először szemtől szembe a főgenyát, hogy egyszer még el fogja kapni. Mindezt rendszerint nagy botrány közepette, a zenekar félbeszakításával, és pár gorilla legyakásával. A partin megtalálható a (rendszerint néger) rendőrfőnök is, aki ekkor a főhős háta mögül a nevét üvölti, fejét láthatólag robbanás és agyvérzésveszély fenyegeti. Eztán következik a "Holnap reggel az irodámban akarom látni! És most vezessék el!" kifakadás. Majd pedig másnap az irodában: "Van fogalma róla mit csinált? Mr. XYZ városunk egyik legbecsületesebb, legtiszteletreméltóbb üzletembere! Ezért 2 hónapra felfüggesztem! Adja le a jelvényét és a fegyverét!"

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.02.06. 16:06:26

A végén amikor a főgenya menekülőre fogja hátragyja a leggecibb emberét, aki lehet vasfogú, vaskezű, brutálerős fojtogatós kínai vagy szimplán egy marhanagydarab erős karatézó tag. Ezt elintézi és utána még a főgenyót lerángatja a helikopterről. Vagy lelöki pont egy tűzforró, épp akkor kitörő vulkánba.

Noname Watanabe 2012.02.07. 18:38:14

Ja, és kimaradt a gasztronómia:
Ha James Bond a hős, csuklóból vágja a konyhaművészeti remekek francia, latin, zulu nevét, legyen szó híg gyerekfos állagú szufléról vagy tonhalikrás pezsgőtortáról. Ha a főhős nem James Bond, és nagyon laza csávó, akkor beszól valami olyasmit, hogy "Egy dupla sajtburgert!" amitől a pincérek és sznob vendégek stroke-ot kapnak.

tena_lady 2012.02.07. 19:51:02

Nekem az is hiányzik, hogy az ilyen hepajokon állandóan kis szendvicses vagy pezsgős, illetve üres tálcákkal járkálnak körbe a felszolgálók, amikről random kapkodják le a kaját vagy piát...vagy éppen a félig megrágott csirkecombot helyezi vissza diszkréten a főhős, amin a felső tízezer megbotránkozik. Mellesleg ha nem csak állófogadás van, hanem vacsora is, akkor alap, hogy a nem szuperkém főhős fordított sorrendben kezdi el használni az étkészletet, amitől fél másodpercen belül gyanús lesz, de valami poénnal kivágja magát.

T. Norbert 2012.02.08. 09:18:01

@tena_lady: Akkor már az is kell, amikor a kiégett zsaru szivarozni kezd, és a főpincér odajön hozzá, hogy: "Uram, itt tilos a dohányzás! El kell oltania a szivarját." Erre azt feleli: "Nem probléma." Majd valami bizarr módon oltja el. Belenyomja a pohárba, amiből éppen ivott, és a poharat a főpincér kezébe nyomja. Vagy pedig a falon vagy az asztalterítőn nyomja el, és az elnyomott szivart a főpincér mellső zsebébe rakja. Ha márkás szivar, esetleg hozzáteheti: ""Tekintse ajándéknak."

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2012.04.10. 14:43:17

Ha a büféasztal körül tör ki valami jó kis verekedés, akkor tuti átrepül valaki a hatemeletes tortán, a jégből készült hattyúszobron, vagy valami hasonlóan nagy asztali díszen.
A hátsó szobában meg természetesen illegális rulettezés folyik, a minimum tét egy kisebb ország GDP-je.
A partin a vendéket mindig népviseletben tartózkodnak, hogy lehessen tudni ki az arab olajsejk, a skót őrgróf, vagy a svájci jódlitanár.

Kgabor3221 (törölt) 2012.04.11. 10:08:00

Igen és az angol lord az amerikai milliárdos és az indián kaszinótulajdonos törzsfőnök, hogy az afrikai diktátorról ne is beszéljünk.(vagy a korrupt CIA ügynökről)

Kepis 2020.01.19. 16:59:14

Ezeknek a kastélyoknak mindig nyirkos, dohos alagsoruk/pincéjük van, amely annyira hangszigetelt, hogy a kínzás alá vetett embert senki nem hallja fönt.
Verekedésnél pedig a konyhába is rendszerint eljutnak, ahol a tüsténkedő alkalmazottak rendszerint kikerülve a rendbontókat, folytatják a dolgukat.
süti beállítások módosítása