HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Kristy Swanson

2011.03.20. 10:22 Winston007

 A nyolcvanas évek egy itt feledett újabb tehetségtelen színésznő jelöltje ,aki miután több ilyen fiatal tehetséges díjra lett jelölve és egyet  kapott valószínűleg rossz ágyba feküdt. Köszöntjük tehát Kristy Swansont, aki nagy tehetségként indult majd igazi ZSfilm és a TV sorozat specialista lett , a mi nagy örömünkre.

A szöszi Kristy Kaliforniában született 1969-ben, azaz több mint 40 éves mégse dobnád ki az ágyadból. Igaz, ha mellé ülnék már akkor meghalna belső vérzésben. Azonban szépségét már kiskorában felfedezték és 13 éves korában már modellként tevékenykedett. A nyolcvanas évek elején pedig felfedezte őt a tévé is, szerepelt több sorozatban. Az évtized közepén pedig már filmekben is: 1986-ban a Deadly Friend című filmben ő követte el azt a híres jelenetet, amiben egy kosárlabdával szétrobbantotta az egyik szereplő fejét. Ez több horrorfilmes szerepet hozott neki és közben a sorozatozást se hagyta abba, annyira nem, hogy többször jelölték az év fiatal művészének és 1989-ben végre meg is kapta.
A nyolcvanas éveknek azonban Török Ádám hajával együtt vége lett és a filmezés felé fordul Kristy. 1991-ben a Próbaba 2-ben próbált szerencsét, aminek nem sikerült a Próbaba első részének sikerét megismételnie, főleg úgy, hogy igazából nem is folytatás volt. Még ugyanabban az évben szerepelt a Nagy durranás című filmben ahol Charlie Sheen még vicces volt és nem részeg. Egyébként akárhogy töröm pici agyacskám nem nagyon jut eszembe, hogy kit alakított…tudom, hogy Kowalski, de a filmből nem rémlik. 1992-ben a Buffy, a vámpírok réme című filmben gondoskodott róla, hogy a sorozat készítőinek elég mélyről kelljen indulniuk , hogy bebizonyítsák jó a sztori.
1993-ban ismét egy horrorban szerepel, ami inkább egy vígjáték,ez volt a Highway to hell illetve még feltűnik a fekás, tehetséges, amerikai focis Út a csúcsra című filmben illetve a Váróslistás gyilkosban. 1994-ben ismét a Tigrisvér és a pornós sunák legnagyobb támogatójával Charlie Sheenel szerepel egy filmben: a Hajszában, tudjátok amiben a piros BMW-vel tolják és Henry Rollins a visszafogottan pszichopata arcával rendőrt alakít. 1996! Amellett, hogy Németország megnyerte az EB-t, kijött a Fantom című borzadály, a film két dologról maradt meg: Billy Zanenek van haja, meg rikító lila szerkójáról. A film óriási bukta.
Kristy gyorsan az Amerikai látnok című sorozatba menekült, de nem adta fel filmezett tovább: Micsoda fejetlenség, Pánik az irányítótoronyban, Családom a halálom, Alfa akció, Hé haver hol a kocsim, Gyilkos csönd, A cápa visszavág, csak néhány cím. Kristy még most is aktív és évente legalább egy filmmel meglep minket, amit mi már nagyon várunk. Még ZS-ben se lett igazából nagy színész, de azért egy erős közepes adható a karrierjére.

 

Kisebb képet nem találtam....

8 komment

Címkék: zssztar

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr902755181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2011.03.20. 11:11:34

A Nagy durranásban az alakulat egyik pilótáját alakította. Jobb videót nem találtam róla: 1:09-nél szőkéllik hátul a fehér sálas ürge mellett.

www.youtube.com/watch?v=ih78dz2XyLc

Nem sok szövege volt a filmben, inkább az adottságain volt a hangsúly.

Amit én beleírtam volna még: szerepelt az Apafejben Adam Sandlerrel, és volt egy - szerintem nem túl jól sikerült - Playboy fotósorozata is.

Egyébként a Hajsza szerintem kurva nagy, az egyik titkos favoritom. A balfasz rendőrökkel, a genyó Ray Wise-zal, az autós szexjelenettel, az idegbeteg filmessel és az Offspring zenére hősködő félkegyelmű Anthony Kiedis-szel és Flea-vel.

www.youtube.com/watch?v=BHyl-_CMykU

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2011.03.20. 12:22:00

Semmiképp sem hagynám ki a Zs felsorolásból hogy a Hé haver, hol a kocsim? -ban is ott volt!

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.03.20. 18:51:40

@Leadfoot: Az Apafejben nem akárkit játszott. Adam Sandler volt barátnőjét, aki elhagyta egy kecskeszakállért, de a végén pórul járt, mert didibárban kötött ki.

From Apafej (1999/I)
[Discussing Vanessa's new senior citizen boyfriend]
Vanessa: He has a five year plan.
Sonny: What is it? "Don't die"?

Hatalmas karakter. :)

lojzi1 2011.03.21. 11:56:56

A Hé haver hol a kocsim az egyik legsz*rabb film amit láttam valaha.
Talán csak a Pasik és csajok ér a közelébe, Freddie Prinz Jr-ral.

lombardo 2011.03.22. 14:11:36

Hehe, a "Don't die"-os poénra en is emlékszem, bár magára a csajra nem. Ott már biztos öregecske volt.

Én a nevére emlékeztem, ami azt kellett, hogy jelentse, hogy jó csaj volt, amikor megjegyeztem anno. :) Csak annyi rémlett, hogy valami nyitott autóval mentek, de ebben sem voltam biztos, a cím pedig már nem volt meg. :D

Zeratul86 2011.03.29. 09:08:09

Én megvettem a T betűs áruházban a Végső megtorlás c. filmjét, amiben M. Madsennel játszik együtt...hát emberek, a legnagyobb hibáim közé tartozik, még ha 99 Ft is volt.:D
www.rnrmedia.hu/?page=webshop/termek&category=9&termek_id=259

Spiritmonger 2011.07.12. 01:13:18

a Hajsza az az egyik legjobb autósüldözős film! nagyon nagy A+, messze van a zsétől. Kristy meg most is igen csak suna+
süti beállítások módosítása