HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZShelyszínek: A rendőrség

2010.10.04. 10:15 Winston007

A rendőrség annyira sablonosan van megjelenítve a filmekben, hogy az már fáj. Szinte mindig ugyanazokkal az elemekkel és jelenetekkel találkozunk, ha egy filmben a rendőrség kerül bemutatásra. ZShelyszínek sorozatunk büszkén mutatja be a rendőrséget!

A rendőrségen mindig káosz van, főleg ha egy gettóban üzemelő rendőrségről van szó. Az előtér tele van kurvákkal, drogosokkal és nagypofájú ügyvédekkel. Egy benga mindig épp akkor akar megszökni de egy gettó Ripley ott terem és tökön rúgja. Egy nagy pulpitus mögött ott áll az ŐRMESTER, aki egy jóravaló fekete ember esetleg ír vagy olasz. Rendőr csak négyféle nemzetiségű ember lehet Amerikában: fekete, olasz, ír, mexikói. Szóval őrmester mindig hevesen gesztikulálva ordibál, de amikor hősünk rákérdez, hogy „Főnök?” akkor csak befelé biccent az irodarész felé. Az irodában mint a heringek ülnek a nyomozók és mindenki telefonál, kivéve akit utálni kell mert az kávézik és fánkozik és beszól. A főnök szobája mindig az iroda végén van ami egy szigorúan reluxás üveg fal választ csak el a többi nyomozóétól.
A főnök mindig egy résen bámul kifelé, ő sose megy el az irodából valószínűleg a szemetes kosárba szarik és éjszaka kimegy vadászni és megeszi az összes fánkot. Az irodában központi helyen van a TÁBLA. Rajta egy random New York, Los Angeles vagy egyéb amerikai nagyváros térkép egy halom kegyeletsértő fotó és a térképen színes piros fonállal összekötött gombostűk. Előtte mindig áll 2-3 nyomozó bögrével a kezében és gondolkodnak, hogy vajon van e összefüggés a 456 lefejezett áldozat között.  A másik csoport a kemény meg: ők úgy öltözködnek, mint a gengszterek és spanyolul beszélnek sokszor. Ők mindig keménykedve ülnek egy asztal körül és lenéznek mindenkit, hiszen ők „háborút vívnak az utcán”.
Az irodai munka állandó része a szívatás, amelynek központi eleme a FIÓK. Oda petárdát kell rakni, de a rendőrségen amúgy is nagy szerepe van. Az alkesz zsarunak ott a whiskys üvege, a sorozatgyilkos oda tud csempészni mindenféle szerveket, mert a rendőrségre mindenki bemehet és senki se vesz észre semmit. A főhősnek ott a fotója a családjáról és az összes háziállatáról Dezsővel a pókkal bezárólag, ezt a film közepén kell elővenni és meredten bámulni a képre.
Az iroda mellett fontos része a rendőrségnek a kihallgató szoba illetve a tükör és a mögötte levő szoba tele emberekkel. Amikor a főhős hallgat ki, akkor senkinek sincs semmi dolga és mindenki ott ül mögötte és várja a fejleményeket. A gyanúsított ha egyedül van a szobában és a tükörre nézve rámosolyog akkor már tudjuk ő volt, a tükör mögötti rendőrök pedig megdöbbennek , hogy „Úristen ez tudja , hogy itt vagyunk!”. Az üveg egyébként golyóálló, csak a gengszterek cselesek és tudják, hogy nem székálló. Ezért a kritikus pillanatban egy székkel simán beverhető és onnan már könnyen meglehet szökni.
A másik helység a zárka, itt általában össze van zárva egy halom gengszter és halom öldösik egymást , de ez senki se érdekel.  A zárkák általában tele vannak emósokkal és sok az öngyilkosság, ezt mindig csak akkor veszik észre, amikor vinni kell a delikvenst a bíróságra. Emellett még van a mélygarázs , ahol heten lelőnek egy rendőrt , de még mindig nem jutott eszébe senkinek, hogy kamerát kéne felszerelni.

68 komment

Címkék: zshelyszinek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr32343263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2010.10.04. 10:43:42

ja, mélygarázs, ahol sosincs kamera, illetve a leendő áldozaton kívül senki emberfia :)

malkavitamin ventrueknak 2010.10.04. 11:04:47

Anyuuu... *sírvaröhög* Köszönöm, régóta nem röhögtem ilyen jót!

dél van 2010.10.04. 12:40:35

És a főnöki irodába áltakarítóként éjszaka a legegyszerübb bejutni.

Hepciás 2010.10.04. 12:41:48

Ha szabad a tökélybe belepofázni, a Jó zsarufőnök (ált. fekete) sirénkozik, hogy a politikusok megkötik a kezét és ezért kénytelen az ügyet elvenni a főhőstől, de másfél jelenet múlva szemet húny, hogy a főhős a saját szakállára nyomoz.

Egyébként mikor sztrájkolnak Hollywoodban a kifizetetlen rendőri munkaórák miatt, amikor a főhősök saját szakállukra nyomoztak és minden húzós ügyet megoldottak?

dél van 2010.10.04. 12:42:46

És a főnöki irodába áltakarítóként éjszaka a legegyszerűbb bejutni.

mim 2010.10.04. 12:44:34

Volt egy film, amiben ezt a tükrös jelenetet fricskázták meg kicsit. Az egyedül hagyott ganxta odáll a tükör elé és el kezdi az orrszőrét nyírni egy kis ollóval. A tükör másik oldalán meg majdnem lefordulnak a székről a röhögéstől.
Sajnos a címére nem emlékszek.

2010.10.04. 12:45:48

a "Dezső a pók" az honnan jön? :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.10.04. 12:45:56

Ha leteszed az asztalra a jelvényed, meg a fegyvered, akkor automatikusan kapsz 48 óra hosszabbítást.

De ez csakis a reluxás irodában működik. (És a zokniban tartott pisztolyt akkor sem kell leadni.)

newnt55 2010.10.04. 12:47:55

A rendőrségen mindig csörög kb 5 telefon, a rendőrfőnök(aki mondhatja hogy nigger) ordít hogy reggelre legyen a jelentés az asztalán, az íróasztalokon rendetlenség, a kurvákat éppen Reggie Hammond fűzi :-D, persze mindig egy pizzásfiú is feltűnik, a pizzából a főhős letép egy darabot, minden laza zsaru nadrágtartóban, ingben, pisztolytáskával az oldalán van és valakit tuti, hogy éppen keres a felesége vagy a segítő rosszfiú a 2-esen.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 12:54:11

És az is nagyon fontos, hogy a rendőrségi mélygarázsból a főhős kocsija mindig az emelkedőn megpattanva és szikrázva jön fel!

Meg van az alagsori lőtér, ahol fülvédőben mindenki veszettül lő a pisztolyával, de naná hogy a vasalóállú főhős a legjobb céllövő, és csak ő tudja beleüríteni a teljes tárat a céltábla alakú figura fejébe/szívébe/pöcsébe! (Robocop, Halálos fegyver, stb, stb)

A rendőrfőnök pedig mindig néger! (oké, róla már volt poszt)

gyilkos fűegér 2010.10.04. 13:04:15

Ez Gotham City rendőrőrsének úgyszólván tökéletes leírása, eltekintve attól, hogy Joker szökése a szimpla székes verziónál némileg színpadiasabbra sikeredett.

Hepciás 2010.10.04. 13:06:22

@Hamlet:
A rendőrfőnök pedig mindig néger!

Na, ezt figurázták ki egyszer a ruszkik. A Duna TV-n ment pár éve valami Szentpétervári zsarus sorozat. Egyébként egész jónak tűnt abból a néhányszor pár percből, amennyit odakapcsoltam, csak nem vagyok egy sorozatbuzi, úgyhogy kihagytam.
Az egyik részben várták az új főnököt, akit Moszkvából helyeztek át. Megérkezett egy, a hetvenes években egyetemre jött és a SU-ban ragadt (talán)etióp feka. Még poénkodtak is vele, valahogy igy: Főnök, itt a moszkvai akcentusával mindenki ki fogja szúrni!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.10.04. 13:07:20

a rendorseg elotti parkoloba mindig padlofekkel kell beallni es a fohosnek mindig a bejarathoz legkozelebb van parkolohelye

a gettoban minimum 1 autoroncs van az epulet elott

gyilkos fűegér 2010.10.04. 13:17:57

Ja, és a "Főnök"-nek mindig van valami különleges hobbija, hogy érezzük, "szép jövő állt előtte", csak "bedarálta a gépezet", "tönkretették a nők/alkohol/mindkettő".: jógázik, kézimunkázik, kínai porcelánokat gyűjt (ezekben szakértő is), csak Mozartot hallgat, balettrajongó vagy Tolsztojt olvas eredetiben.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2010.10.04. 13:24:02

..és mindenki el van késve a tartásdíj fizetésével.
..és a pszichológus mindig bombanő, akivel az aktuális csődtömeg zsarut szívatja a többi.

ZON 2010.10.04. 13:30:39

A kávé műanyag pohárban, gombaként terem az íróasztalon, kávégépet nem látni.
Civil ruhához csak rikító, csiricsáré nyakkendőt hordhat a nyomozó.
Lehet bármilyen balhé (őrizetes megszökik,bunyó,ordítozás), a főhős csak a válla felett odapillant, aztán dumál tovább. "Megoldják a srácok"

◄ViZion 2010.10.04. 13:37:41

nagyon korrekt leírás.
Természetesen minden rendőrörsre be lehet jutni futárként, vagy mert vki vár...

franxepe 2010.10.04. 13:38:06

winston: ahol heten lelőnek = ahol hetenTE lelonek?

KenSentMe 2010.10.04. 13:43:41

Jaj, erről most beugrott a Robotzsaru, aminek nagy része ugye a rendőrségen játszódik/akörül forog.. húha.. pedig a Robotzsaru egy B+-os film, és nagyon elgondolkodtató, hogy ezek a közhelyek már a 80-as évek közepén is közhelyek voltak, és zsánerszerűen lehetett használni őket.. a másik film pedig, ami igyekszik legalább ezer rendőrös közhelyet magába foglalni, és nagyon jó (továbbá a nagy kedvencem), az a Terminátor.. ott azonban nem csak szerepelnek a sablonok, hanem mintegy túlhaladásként a Terminátor le is rombolja a közhelyes rendőrkapitányságot:).

KenSentMe 2010.10.04. 13:45:09

De persze a Dirty Harry és a Halálos fegyver filmek is kihagyhatatlanok a témában.. szóval nem csak a Zs kategóriás rendőrfilmek ilyenek.

Noked-Lee 2010.10.04. 14:00:00

de az utcai kemény zsaruk kötelezően beszólnak a főnöknek:
"maga már elfelejtette, milyen odakinn..."

driopios 2010.10.04. 14:00:13

A főnöki szobát csak akkor látni belülről, amikor a főhős rendőrt épp felfüggesztik. A fegyverét és a jelvényét a jobb felső fiókba kell tenni.

turulpina 2010.10.04. 14:17:08

Azt nem lehet kellően hangsúlyozni, hogy a Főnök kezében állandóan van egy bögre (nem múanyagpohár!) kávé. Mindig. Néha jelentőségteljesen belekortyol.

És mindenki más is bögre kávéval jár/ül/megbeszél az irodában, aki éppen olyan nyomozati cselekményt végez, ami nem telefonálást jelent.

Mert egyébként a telefonálás az egyik legfontosabb eszköze a Zs-rendőrnek, legalábbis a kollégák 87%-a lóg a telefonon.

turulpina 2010.10.04. 14:19:57

A goromba néger főnök természetesen csúnyán beszél:
- szétrúgom a seggét
- az isten verje meg
- kinyúvasztom
stb.

Eszké Pista 2010.10.04. 14:40:18

Igen, a reluxás, üvegezett térelválasztók egyszerűen elengedhetetlenek.

De nem történt még említés arról, a szintén alig nélkülözhető figuráról, aki látszólag a szervezet tagja, főnök, vagy együttműködést mímelő kollega, de valójában az ellenséggel cimborálva hátráltatja, szaboltálja a nyomozást, keveri a kártyát, a háttérből mozgatja a szálakat, és igyekszik eltenni, vagy eltétetni láb alól a pozitív hőst. (Az is lehet, hogy nem a rendőrség tagja, hanem felette álló befolyásos személy, az alvilággal összefonódott, maffiamódszereket alkalmazó képviselő, vagy szenátor.) Aljas céljait már-már elérni látszik, de aztán az utolsó pillanatban fény derül üzelmeire, mégis győznek a jók, felfénylik a becsület, érvényre jut az igazság.

Pont mint a valóságban.

Kazimír 2010.10.04. 14:49:32

A főhős rendőr mindig csak az asztal sarkára ül le maximum, és onnan osztja az észt a szivatásra kirendelt alszínészeknek.

A fogdában pedig kizárólag nagy, tetkós, napszemüveges ogrék ülnek csak, akikhez bezárják a film legnyeszlettebb figuráját. Megjegyzem, ezeket a benga állatokat soha senki nem akarja óvadék ellenében szabadlábra helyeztetni..

T. Norbert 2010.10.04. 14:53:05

Gettós rendőrösre, és az őrs előtt álló autóroncsra (ami a főhős kocsijából lesz) remek példa a Philadelphiai zsaru, Anthony Edwards-szal, bár az vígjáték.

Az se feledjük, hogy gyakori az olyan karakter, akit állandóan ugratnak, és kiszúrnak vele olyasmi gyermeteg csínyek által, mint a széke bekenése ragasztóval, kutyaszar az íróasztalfiókjába, kedvesebb esetben csak egy rakás óvszer az asztalra vagy egy fénykép egy mindenki által látható helyre egy kínos pillanatáról.

- Rendi - 2010.10.04. 15:07:17

@gergo: "a fohosnek mindig a bejarathoz legkozelebb van parkolohelye"

vagy ha nincs, akkor megbünteti a parkolóőr :]

Koldun 2010.10.04. 15:10:49

Na meg a nyilvántartásban/rendőrség által lefoglalt tárgyak osztályán dolgozó kékegyenruhás, kövér, mindig zabáló malacarcú rendőr, akitől hősünk mindig kér valamit...

proletair · http://lemil.blog.hu 2010.10.04. 15:16:20

A főnök irodájában ott vannak a relikviák: kitüntetések a falon, oklevél bekeretezve, keretes fénykép, rajta kézfogás az USA elnökével...

T. Norbert 2010.10.04. 15:37:03

@proletair: Meg egy kitömött kardhal a falon.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.10.04. 15:39:26

@T. Norbert: A Philadelphiai zsaru jó példa a puccos burzsuj és a lepukkant gettó rendőrörs kontrasztjára.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.10.04. 15:41:05

Ja és hozzátartozik az edzőterem, ahol a rendőrnőről kiderül hogy jól karatézik és a főhőssel megküzdenek és jól összegabalyodnak. Később máshogyan is.

Alapvető élelmiszer 2010.10.04. 15:41:35

És amikor a rendőrfőnök közli, hogy egy hiperbrutális, szadista, hasfelmetsző, tébolyult sorozatgyilkost keresnek, akkor a polgármester finoman jelzi, hogy ő nem akar pánikor a lakosság körében, mert különben a főnök seggbe lesz rúgva, így a rendőrség diszkrécióra kényszerül. Ilyenkor az átlagpolgár csak annyit lát, hogy az utcán 20-22x annyi rendőr van, de ez senkinek sem szúr szemet. Legfeljebb egy másik ZS karakternek, az újságírónak.

Zz_ 2010.10.04. 15:42:43

A főnöknek, ha
-lánya van: az aktuális szépfiú hadnaggyal kavar
-fia van: drog/gyilkossági ügybe keveredik

Mindenki nagyon elvált és rossz apa esetelg alkoholista mégesetleg régen meghalt a felesége.

Van a belső ügyosztályos akit utálni kell.

Van a zöldfülü akit mindíg meg kell menteni, de jól fut/lő/karatézik.

A bizonyítékraktáros haveri szóra bármit kiad.

A főhős rendőr kocsiját trélerrel elviszik.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.10.04. 15:54:07

@VRbagoly: A Robotzsaru simán A film.

Rengeteg kliséből építkezik ez is, de legalább a Tarantino-filmekkel ellentétben technikailag előremutató volt. Illetve a Robotzsarunak legalább volt indoka arra, hogy a testét (bocsánat, karosszériáját) érő golyókat miért intézi el egy vállrándítással (vö.: a többi űbermacsót abból a korból, Kommandó és társai).

Vagy csak a gyerekkori szép emlékek mondatják ezt velem?

2010.10.04. 15:59:55

A rendőrségen folyamatosan csöng az összes telefon, de senki nem veszi fel őket.

Lósz őrnagy 2010.10.04. 16:22:19

Na meg ott a "3 nappal a nyugdíj előtt állok, de ezt az ügyet még megoldom" nyomozó. Lásd Prendergast nyomozó meg a homokkal feltöltött fiókja az Összeomlásból. Mekkora film az is, a kedvencem.
"Próbáltuk, próbáltuk de nem fért ki a hülye neved a tortára, Prendergast."

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 16:31:12

@Lósz őrnagy: Danny Glover négyszer is eljátszotta a nyugdíjba készülő, de még utoljára bevetett zsarut :)

Fontos helyszín még az adott körzet legjobb kávézója (ahol természetesen fánkot is adnak), ahonnan az újonc mindig visz papírpoharas(!) kávét (erről azt se tudtam a 80-as években hogy micsoda :)) az új társának, de sosem találja el, hány cukorral issza. :)
És a hotdogárus bódé is nagyon fontos, ahová a járőröző zsaruk mindig úgy állnak be, hogy a két sofőr a kocsikban ülve is tudjon egymással dumálni.
:)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 16:32:21

Egyszer kéne már egy olyan film, ahol a világmegmentés után TÉNYLEG leül a főhős és megírja a jelentését egy régi írógépen/c64-esen! :D

Eszké Pista 2010.10.04. 16:49:51

Nem tudom föltünt-e nektek, hogy amikor a főhőst és segítőjét csőre töltött stukkerral, egymást fedezve kívülről behatolni látjuk egy lezárt lakásba, ahol nem tartózkódik senki, akkor a következő pillanatban kiderül, hogy mégis van bent valaki, mégpedig egy operatőr, aki őket az ajtó felpattanásának pillanatától bentről fotózza.

tucano 2010.10.04. 17:00:27

Ugye a posztban megemlítődött, hogy minden kapitányságon kell lennie egy megszökésnek. Ez kétféle lehet, vagy rohadt nagydarab betépett állat összebilincselt kézzel egymásra rakja a kis fekete ruhás közegeket, az ilyet hátulról székkel vagy régi vonalas telefonnal kell fejbevágni, majd minden hének kötelezően rá kell ugrálni kicsi a rakást játszva. A másik szökés lehet:
a. ritkábban mellékszereplő rosszfiú kikapja a mellette elsétáló rend őrének 38-asát és mindenkit sakkban tart,
b. a nagyon rosszfiút átadják a többieknek, akiknek nem sikerült elkapniuk, a főhős pont elfordul,erre a rosszfiú elveszi az őt kísérő egyenruhás stukkerét és
I. a jó is kikapja társának fegyverét
II. a váratlanul előkerülő rendőrfőnök hátulról egy kéziágyúval
III. a megerőszakolt és tönkretett főhősnő a földről felvett pisztollyal
IV. az egység zöldfülű tagja remegő kézzel (még a második részben is kísértik a történtek)
de úgy szétlövik a gonosz agyát egy pontos homlok/tarkóközépen átmenő golyóval, hogy csak na.

RobZombi 2010.10.04. 17:01:09

@Hamlet: A Drót így kezdődik.

tucano 2010.10.04. 17:02:55

Bocsánat és mi van a öltözőszekrénnyel (mindig kib. hangosan becsapva), meg a verekedéssel zuhanyzás után, kincstári fehér törülközőben?

Jerky_Master 2010.10.04. 17:12:24

+1: a HULLAHÁZ
Az egyik főhős közönyös a hulla látványától és szagától, a másik a gondolatától is rosszul vna, de azonosítani kell a tagot.
A hullaházi dolgozó persze olyan laza, hogy a kipakolt hulla fölött csócsálja a szendvicsét, közben jókat röhög a hányásával küszködő rendőrön.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 17:18:28

@RobZombi: az nem ér, mert nem oldszkúl ZS-film! ;)

nagyon gromek 2010.10.04. 17:22:38

@VRbagoly: ez inkább azt jelenti, hogy a ZS kategória valahol minden filmben ott van. :)

Inner Circle 2010.10.04. 17:36:14

Kimaradt a reluxás iroda legfontosabb és legalapvetőbb funkciója: itt mutatják be a főhősnek az új társát (eddig nem volt társa vagy a társát lelőtték), akit azonnal megutál, később persze haverok lesznek.
Külön bekezdést érdemel az, hogy a reluxás iroda ajtaján milyen körülmények között törhet be az üveg (főhős beveri ököllel, főnök ordításától elreped, szétlövik).

moophlander 2010.10.04. 17:36:44

Kimaradt valami! A hétvégére tervezett horgászás a gyerekkel, akinek anyjával főhősünk már nem él együtt és a válóperes iratokat is halogatja aláírni! :)

chevyfan 2010.10.04. 17:43:10

Minden zsaru álma, hogy a nyugdíj után vegyen egy hajót...ezt az akadémián nevelik beléjük?

Eszké Pista 2010.10.04. 17:44:21

@moophlander: Igen, az apja megmutatja neki, hogyan kell a horgot felcsalizni, a gyerek 12 éves elmúlt, de a tizenhármat még nem töltötte be, szőke, vagy vörösesszőke, enyhén hullámos, nem rövidre nyírt haja van, esetleg szeplős és farmerdzsekiben van.

moophlander 2010.10.04. 17:50:25

Fontos elem még, ami előrevetít valamit a történetből! Az a szereplőnk aki leveszi a tükörről (jegyzettábláról..stb.) a családi fényképet és elmerengve nézegeti, na az aki tutira meghal egy akcióban!

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.10.04. 17:54:09

@Kazimír:
Csoportos fogda: mindig van egy nagydarab állat, aki kacsintgat az ideiglenesen bezárt főhősre, mint lehetséges szeretőjére ;)

Jerky_Master 2010.10.04. 18:25:26

@moophlander: aki tutira meghal (elég hamar) egy gyenge, B-filmben, az az, aki köhög, gyengécske, szürke egér, de egyszer csak túl sokáig mutatja a kamera, és akkor lecsap rá a halál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.04. 18:36:27

A rendőrfőnök mindig fekete és mindig üvölt. Dexterben meg feketére hajazó kubai és nő. :DD

Ja, és hiába van tele az örs fegyverviselő emberekkel, egy szimpla shotgunos arc tömegmészárlás keretében tudja hullaházzá változtatni fél óra alatt.

Winston Smith 2010.10.04. 18:38:01

Egy fontos részlet kimaradt: a reluxás irodában található fekete bakelit telefonról csak és kizárólag a Polgármester úrral lehet beszélni. Amúgy valószínűleg beépített webkamera is van a telefonban, mivel a rendőrfőnök általában leveszi a lábát az íróasztalról, amikor a Polgármester úrral beszél.

És a nap kínzó kérdése: hol lehet az a telefon, amin a Szövetségiek hívják a rendőrfőnököt, hogy a főhőst le kell venni az ügyről és mehet vissza - jobb esetben - tilosban parkolókat büntetni? A fekete bakelit telefon a fentieknek megfelelően erre alkalmatlan.

Mindfield 2010.10.04. 18:53:48

@Inner Circle: Igen, ennek a paródiája az, amikor először az üveg törik össze, aztán a főnök nevének a betűi is lepotyognak.

Ezzel kapcsolatban még talán szokott lenni a főnök nevét pingáló karakter, aki talán a fenti ajtócsapkodásnak köszönhetően mindig kezdheti újra a munkáját.

Behajtó70 2010.10.04. 19:10:52

A tegnapi kínzós cucc jobb volt!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 19:39:03

@Winston Smith: köszönöm, pont ezt beszéltük a lakótársammal kb. 10 perce! :)
mennyire tipikus fordulat ugye, hogy az ordító rendőrfőnök hirtelen megenyhül, mert már a "rohadék szövetségiek" is rászálltak az ügyre, és fű alatt visszaveszi a korábban kirúgott főhőst, aki jelvényt nem, csak 48 órát kap! :D

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.10.04. 20:00:50

ha még nem volt:

- ha a főszereplő egy zsaru, mindenképpen kell egy olyan jelenet, ahol elveszik a jelvényét és le kell adnia a fegyverét (felfüggesztik)

lutria 2010.10.04. 21:17:54

A redőrfőnök többnyire közvetlenül a kormányzónak köteles beszámolni a nyomozás állásáról akárhány város is van abban az államban amihez ugyebár 1 kormányzó tartozik,kivéve amikor az ügyész cseszteti a rendőrséget hogy minél előbb el akarja itéltetni (politikai okokból)a többnyire ártatlan gyanúsítottat különben a kormányzóhoz fordul aki majd jól letolja a rendőrfőnököt...

T. Norbert 2010.10.04. 23:28:53

@Kazimír: ÉS mindig pont akkor, amikor mennek kiengedni a nyeszlett figurát, áll úgy a helyzet, hogy 3-4 nagydarab állat körülállja (némelyik az öklét hegyezi, másik a cerkát), és készülnek megdolgozni, ő pedig majrésan próbálja menteni magát a "Nyugi, fiúk!" szöveggel. Ezután tipikus mondat:"A lehető legjobbkor.".

manes 2010.10.05. 09:12:34

@moophlander: De arra sose tud elmenni.Ugyanúgy mint a gyerek kosár,baseball stb. meccsére.

Inner Circle 2010.10.05. 10:59:32

@Winston Smith: "hol lehet az a telefon, amin a Szövetségiek hívják a rendőrfőnököt, hogy a főhőst le kell venni az ügyről és mehet vissza - jobb esetben - tilosban parkolókat büntetni? A fekete bakelit telefon a fentieknek megfelelően erre alkalmatlan."

Nincs ilyen telefon, mert a szövetségiek személyesen jönnek. Két harcias manusz, éjjel 2-kor is napszemüvegben, amit legfeljebb azért vesznek le, hogy 10 centiről szúrósan a képébe bámuljanak valakinek. Ennek ellenére, ha a főhős rájuk ordít, összerezzennek és a papírjaikat lobogtatják. A Főnök mégis fél tőlük.

DzsonMeklén · http://defenderdown.gportal.hu 2010.10.05. 15:39:29

Kávé és fánk kimaradt. Ja és a hullaház, zabáló boncnokkal.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.10.06. 21:54:50

A vicc az, hogy ez a rendőrség-hangulat van meg az ankh-morporki éjjeli őrségnél is, pedig az egy fantasy/steampunk helyszín, mégis így van előttem. A néger őrmester helyett ott van Detritus, a troll, ír (fánkfüggő) helyett Fred Kolon, Vimes meg a tipikus kiégett, cinikus, de aranyszívű főhős.
süti beállítások módosítása