HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonjelenetek: A kutatás

2010.08.30. 17:17 Winston007

A vírusos-ufós-szörnyes filmek természetes velejárója a kutatás, amikor nagy szkafanderes nénik meg bácsik öntögetnek színes szörpöket az egyik üvegből a másikba. Ez a jelenet vagy a film elején van és akkor már sejtjük, hogy a vírus vagy szörny innen fog kitörni, ha pedig a film közepén van akkor itt jönnek rá, hogy a szörny ellen nem atom kell hanem parfüm. A kutatás jelenet felvezetése a szuperbiztonságos laboratórium bemutatása, minél több percig kamerázzák a gigapáncél ajtókat meg a katonákat illetve a szkafandereket annál gyorsabban fog kijutni onnan bármi. 

A katonákat főleg nem értem: ha szörnyre kell vigyázni akkor ok, bár elég stresszes lehet , hogy mindennap előtted beszélik meg a tudósok, hogy semmi se árt neki. Te meg ott állsz egész nap a szaros csúzliddal és tudod, hogy ha kitör a medvedisznó ember akkor maximum már csak vágókép lehetsz és örülhetsz hacsak a fejedet tépi le és belehány nyelőcsövedbe.  De vírus esetén minek van ott az a katona? Lelövi a vírust ? Vagy mi? Szóval én nem őrködnék ott. Viszont lehet kurva keményen nézni a girnyó tudósokat és az utolsó pillanatig megtagadni a hozzáférést mindenféle világmegváltó reaktorokhoz. Mivel a „szabályzat” szerint nem szabad bekapcsolni.

A laborokban is mindig ugyanaz folyik, színes folyadékok ,egy mikroszkóp amin osztozik az összes tudós, de tök felesleges monitorokból van vagy ötszáz. De abból is csak egyet használnak, amin a szponzor logója van.  A kutatásnak két tudományos fázisa van: a „Jézusom” és az „Úristen”. A két fázis között többnyire emberek halnak meg. Ha vírus akkor sok, ha szörny akkor kicsit kevesebb. A tudós alapvetően még két szót használ a kutatás folyamán: „Lehetetlen!” és a „Hihetetlen”. Kb. ennyit tudnak. A megoldást úgyis a fullra lenézett igénytelen, hippi, szőrös lúzer fogja szolgáltatni, aki a laborba érve egy lendületes finggal teremt maga körül alkotói magányt és megoldja a problémát. A phd köbön fokozatú tudósok pedig csak úgy reagálnak: „ Erre nem is gondoltunk!”.

Na ha én lennék akkor a tábornok, az összes tudósnak egyenként helyezném el szakmailag a diplomájukat a végbelük közepén és csak utána lőném le őket.  A megoldás előtt azonban mindig van egy majdnem megoldás, ez úgy zajlik, vírus esetén hogy beletolják a delikvensbe az ellenanyagot, aki hirtelen jobban lesz, majd amikor már menne futni a maratont akkor felrobban.

Ekkor jön a depressziós fázis, amikor ülnek összetörve az irodában és néznek maguk elé. Végül valami banális hülyeségből jön rá a lúzer a megoldásra és akkor dinamikus zene alatt dolgozik a laborban mint a Helyszínelős emberek.  (Ha minden ügyre annyit költenek az USA-ban mint ahogy azt a Helyszínelőkben látjuk, akkor komolyan kérdem mit csodálkoznak, hogy gázban van a gazdaság? ) A megoldás közben minden eszköz villog, berreg, morog, értelme nulla és egy nagy monitoron mindig látjuk, hogy amőba gangbang van és itt is a fekete nyert. A megoldás végén a tudósok tökre örülnek és átvonulnak a tábornokhoz , hogy megnézzék mennyire sikerült a hadművelet. Itt   már tudjuk, hogy a szilikon-genetika szakon diplomázott szőke csajból mintát fog venni este a lúzer zseni.

Tipikus mondatok:

„Pedig már olyan közel voltunk a megoldáshoz”

„Ez nem lehet igaz, pedig mindent megpróbáltunk”

„ Ez ellenáll a radioaktivitásnak is!”

Tipikus jelenet:

Kiszabadul a hapci vírus, a tudós ordítja zárják le a labort, a sziréna piros villog, az emberek fel alá futnak. Még a koncert füstgépet is bekapcsolják, de a vírus kitör miközben a tudósok Stomp koncertet tartanak a plexi üvegen ami akkor törhetetlen, egyébként egy összegyűrt zsebkendővel lazán bedobod.

 

36 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr882259243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zabolcs 2010.08.30. 19:02:43

Zseniális az iromány!!! :D emlékszem régebben mennyire magával ragadott a rengeteg kémcső, aminek a fele üresen szépen sorba volt rakva az asztalon,meg az össze-vissza villogó gépek de ma már... főleg ezután az írás után:D

Haloperidol 2010.08.30. 21:13:58

@Pirula:
Ez zseniális jelenet, amit belinkeltél!!! :DDD

Már csak azért is, mert én tényleg molekuláris biológiai laborban dolgozom, és mindig sokat röhögtem a hasonló jeleneteken. K...ra kevés színes oldat van, és 1-2 dologhoz használunk üveg kémcsövet.

A belinkelt jelenetben még a mikroszkóp is érdekes, valószínű a stábból hozta el valaki otthonról a gyerek 5000 Ft-os játékmikroszkópját. Ilyennel kb. a XIX. században dolgoztak, már a 60-70-es években binokuláris mikroszkópokat használt mindenki amibe két szemmel kell belenézni. :D

A helyszínelők sokkal színvonalasabb, ott a cucc valódi, csak annyi látszik, hogy a színészek nem nagyon melóznak laborban, amit valszeg a laborosokon kívül nem nagyon vesz észre senki.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.08.30. 21:24:33

-AZ ISTEN SZERELMÉRE FRANK! CSINÁLJ MÁR VALAMIT!
-Vigyék innen ezt a nőt a KURVA ÉLETBE!
-Jöjjön Stephanie, átmegyünk a C-laborba, igyon egy kávét
-NEM KELL A KURVA KÁVÉJA! HÁT NEM ÉRTI! AZ A DÖG ELEVENEN FOG FELZABÁLNI MINDNYÁJUNKAT
-Ebből most már tényleg elegem van a kurva életbe!
Larry, vidd a tyúkot a C laborba én meg addig összeütök valamit
-VEGYE TUDOMÁSUL HOGY NEM VAGYOK TYÚK!
-Tőlem lehet akármi is, de ne lássam többé, na mozgás fiúk, Jim, Paul , Ted mit találtatok?
-A dög, Jim szerint érzékeny a nagyfrekvenciás rezgésekre
-Ez komoly? Hol is van az az elektromágneses biszbasz, amivel a múlt évben baszakodtunk, de végül a minisztérium nem adott rá több pénzt?
-Az EMGHC rezonátorra gondol főnök?
-Igen arra, ne mondjátok hogy valaki kidobta
-hát kidobni éppen nem dobtuk ki, de a múlt héten
Stephanie utasítására átszállítottuk Denverbe, Craig Winston akart valamit vele csinálni, de végül visszaküldte...
-És? Hol van?
-A másik szárnyban.
-A másik szárnyban hol.
-Asszem lenn az alagsorban.
-Tehát pontosan ott ahol most az a dög épp Doug agyát zabálja, kurvajó. Kurvajó.

kata63 2010.08.30. 21:32:35

Tényleg vicces ez az ősrégi mikroszkóp.
Valamelyik helyszínelős filmben állványra erősítettték a mérőlombikot és alágyújtottak...
komoly haladásnak tartom, hogy a modern, cserélhető hegyű pipettákra újabban pipettahegy is kerül...ja, és valami ismeretlen anyag összetételét úgy vizsgálják, hogy valamiben feloldját, centrifugálják, majd kinyomtatják az eredményt... szuper.... meg néha a fodítók sincsenek a helyzet magaslatán...
Gondolom, az orvosok legalább ennyit röhögnek a Vészhelyzeten vagy Doktor Hause-on.

Marten 2010.08.30. 21:40:39

Marha jó az írás.

Csak egy apróság. A katonák a vírusos labokban azért vannak ott, hogy a KGBsek/AlKaidások/KuKluxKlanosok nehogy ellopják a vírust. Ez persze nem akadályozza meg őket abban, hogy megtegyék. :)

Wild Colonial Boy 2010.08.30. 21:42:46

@kata63: Több orvos ismerősöm nézi Dr. House-ot, és bár állítólag vannak benne tévedések (vagy inkább irreális túlzások), jó sorozatnak tartják. Lehet hogy röhögnek rajta, de azt én is szoktam, brutális humora van néha a főszereplőnek :)

Mr. Hilter 2010.08.30. 21:42:56

Winston007: Az ismertetett film címét is írd be légy szíves.

Zabolcs 2010.08.30. 21:45:00

Azért a Dr. Housera szokták mondani az orvosok, hogy az azért ilyen szempontból rendben van, a Vészhelyzet na az már megint más...

De a legviccesebb tényleg az, hogy mindenféle színben vannak ott oldatok, és a végeredmény egy neonzöld cucc, aminek gondolom azért örültek annyira mert így eladhatják kínának az új szert, akik eladják nekünk vmi ócska takony formájában, a tudósok meg kerestek egy rakás lóvét, a vírust nem tudták elpusztítani ezért inkább kiruccantak a bahamákra:D

ommm 2010.08.30. 22:35:29

Remek lett. Megint. Grat!

engem gyíkká változtatott 2010.08.30. 23:06:11

az "A"-kategóriás filmekben is a mai napig cincogva írják ki a monitorok kis számolás után a főszereplő által feltett kérdésre a választ.

ci-ci-ci-ri-cicc-cicc-ciri-cic.
pitty-pitty-pitty.

hangja van minden billentyűnek és minden megjelenő karakternek a katonaság szuper usás kompjúterein is.

engem gyíkká változtatott 2010.08.30. 23:07:35

ja, és ami NAGYON radioaktív, az világít.
:D

hyydra 2010.08.30. 23:55:30

nagyon jo, de kihagytad amikora foszereplo csajanak kiszakad a hazmat ruhaja! :D

faterpolo 2010.08.31. 00:19:34

@kata63: Orvos ismerőseim szerint a dr. House szakmailag pontos, csak néha csinálnak szakmai bakikat a dramaturgia kedvéért, pl. mélyaltatásban nincs a betegen lélegeztetőgép meg ilyenek.

faterpolo 2010.08.31. 00:23:02

@Blassius: :D:D:D
Tényleg, a borúlátó, de józan gondolkodású ember figyelmeztetéseit leugató önjelölt zsenik ki is maradtak az írásból:D.

gromit 2010.08.31. 00:57:56

de regen rohogtem ennyit...!

egyebkent 2x voltam tanuja laborban forgatasnak, hat az mindig oriasi vicc. a tudomanyos ismeretterjesztes is hasonlo elvek menten zajlik, mint a zse kategorias butitas. 18 eves laboranskent eloszor azt hittem, hogy az milyen izgi, hogy itt a delta... :D aztan kaptam az arcomra, szines folyadekot kellett 12-csatornas pipettaval szivornyaznom ures sejttenyesztos edenyekbe, aztan osszerancolt homlokkal kellett valami muszerfalon babralni, amin LEDek villogtak, vegul az elmaradhatatlan folyekony nitrogenes tartalybol kellett valamit nagy fustfelho kozepette elorancigalni.

Zsola777 2010.08.31. 01:54:35

Ha meg a számítógépet kérdezik, akkor hiperanimáltan, sorról-sorra írja ki a találatokat, így fél perc, mire egy személyről megtalálják az adatokat.
A fénykép/ujjlenyomat keresése is csak úgy működik, ha minden elemet megjelenítenek egymás után.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.31. 05:01:03

Nagyon jólesik ám így, lefekvés előtt még röhögni néhányat. A poszt is jó, a kommentek is, most már a kedvem is. :-)

@engem gyíkká változtatott: és @Zsola777: is nagy és örök igazságokat tesz hozzá. Ezt a cirregő hangot a számítógép üzeneteihez nem is tudom, mi inspirálta. Emlékszem, már 79-ben az Alienben is ez volt, meg volt ott még valami semmihez sem fogható zaj, mintha egy tintasugaras nyomtató megőrült volna. Valahol az őskompjúterek környékén kellene az eredetet keresnünk, de tulajdonképpen, minek, mert már nem azokat használja az amerikai kormány.

A kereséseket mindig úgy csinálják, hogy lássuk, mit keres a Gép. Ez az ökörség valószínűleg kevés nézőnek szúr szemet, mert a júzer nem szereti, amikor a gép csak izzik, és nem látni, hogy mitől. Aztán lehet, hogy alul az állapotsor bal szélén ott pötyög egy számláló, mivel annyi is bőven elég. Vagy hogy jobban nézzen ki a dolog, lehet egy színes folyamatjelző sáv. A gond ott kezdődik, amikor a szuperzseni a szuperbűnözők számlájára teszi át a világbank teljes vagyonát, de dolláronként. És vagy látjuk a számokat sorjázni, vagy itt aztán láthatjuk a színées sávot. "Kész van már?!" "Még fél perc!" ... "Megvan, mehetünk!" Nem csodálom, ha az internet zsúfolt, ha a tízmilliómilliárdot egyenkénti packetekben igénylik át a forrásgépről a célgépre.

"és ami NAGYON radioaktív, az világít." Úgy van, mint a Simpsons főcímében. D ennek még legalább van némi alapja. De azt is megfigyeltétek, hogy ha valahol BORZASZTÓ sok energia van összegyűjtve, ott állandóan mindenféle ívek húznak át, szikraeső és minivillámok sorjáznak? Hát először is nem biztos, hogy az az energia töltésekben van elraktározva, de egyébként is, a levegő jó szigetelő, és ha már áthúz valahol, akkor én nem szeretnék ott állni a közelében. Ja, és a valóságban akkorát csattan, hogy a gatya leesik az emberről. Az különösen jó, amikor egy ember testét ölelik át a kis villámcsatornák. Sült kolbász, kábé erre hasonlítana a delikvens a valóságban.

Bal 2010.08.31. 06:10:55

@Zsola777: Ezt mára már felváltotta a szuper csilivili animáció a tudós képernyőjén. Ezt persze általában világvége előtt tíz perccel, amikor az űzött tekintetű főokosnak pár másodperce van, hogy bemutassa, mi fog történni. Nyilván azért űzött a tekintete, mert egész éjszaka írta az OpenGL shadereket meg gyártotta a szép GUI-t hozzá, és hajnalig renderelte az animációt. Meg kell adni a módját, na.

Tipikus példa (egyébként a film nem ennyire rossz):

www.youtube.com/watch?v=GQLSXl3JUjc&feature=related

2010.08.31. 07:31:22

@LION_heart: A helyszínelők színvonalas/ott a cucc valódi??? :D lol
kb 5 másodperc alatt bármiből spektrumot mutatnak, és az adatbázisból azonnal meg is mondják, hogy ez a spektrális összetétele a hátsó Ohio-ban lévő Fairfield megye egyik kis porfészkében dolgozó Joe bácsi autószerelő műhelyében előállított házi centrírozású guminak...

2010.08.31. 07:34:05

ja, és amilyen szoftvereket mutaogatnak egymásnak a képernyőn, az olyan mintha valami gyengébb PC gaméból lenne véve :D azok a kiszínezett trendvonalak a spektrumon :D lol

2010.08.31. 07:49:46

@Wild Colonial Boy: A Dr. House nekem is a kedvencem :)

okleveles naiv 2010.08.31. 07:58:31

Eddig is jó ZSírások voltak, de ez überpöpec! :)
Na'on röhögtem, ember, draqlálok! :)

Le Petit Prince · http://le-petit-prince.blog.hu/ 2010.08.31. 08:50:34

@Androsz:
Az a "cirregés" amit sok filmben mint számítógéphangot lehet hallani, egy nagyobb méretű MFM winchester hangja...de nem 79-ből, hanem inkább kicsit későbbről.
Viszont valóban roppant idegesítő évtizedek óta hallgatni ugyanazt az effektet...főleg "magyarított" filmekben hallani...ez a híres magyar szinkron...:)

Monarch (törölt) 2010.08.31. 08:52:47

Azért kellenek a katonák, hogy nehogy valami terrorista vagy illetéktelen debil civil vagy hasonló személy bejusson oda. Szóval szerintem az logikus, hogy a világvége vírust vagy szörnyet őrizni kell.

Hepciás 2010.08.31. 09:01:59

zseniális poszt, gr. Ami még örök tartozék, a piros kijelzős digitális stopper a pokolgépen, amit 002 mp-nél sikerül kiiktatni.
Az egyik ritka jó poén ebben a zsánerben, az orosz űrhajóst nem engedik az amerikai űrsikló meghibásodott kütyüjei között matatni, merthogy ő ahhoz nem ért, mire az öreg tovaris akcentusos angollal: orosz űrhajó, ámerikai űrhajó, mind made in Taivan!

DiliQtya 2010.08.31. 09:02:21

@Monarch: jójó, de dramaturgiailag csak azért van ott, hogy meg lehessen rágni, vagy le lehessen lőni valakit. Egyébként bambán bámul előre, mintha őrizne valamit, miközben ki-be járkálhat akárki, a fegyveres őr rend szerint oda se néz.

Gukker 2010.08.31. 09:07:38

A kedvencem, amikor banki pénzátutaláskor a laptopon egy folyamatjelző sáv (progress bar) mutatja az átutalt dollármilliókat - hú bammeg, 28 milliónál megszakadt a kapcsolat!
A másik kedvencem, mikor a bunsen égőt kormozó lángra állítják, mer' az úgy szebb.

dezso 2010.08.31. 10:07:33

@LION_heart: Az a mikroszkóp igazi, iskolai szertárakban lehet sok hasonlót találni, a binokulár errefelé nem olyan régen terjedt el. Mondjuk ez a példány eggyel még régebbi, mert az okulárt nem lehet ideoda tekergetni, hogy kényelmesebb legyen nézni vele.

T. Norbert 2010.08.31. 16:26:08

@Hepciás: A legelső mondatod nem idevág, az a "bombahatástalanítás" zssablonjelenet eleme. Még nem volt róla post, de én már javasoltam.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.31. 21:48:18

@CsigaBiga: Nem, nem, az MFM vinyókra emlékszem, én is egy 20 megással kezdtem :-)) . Az másképp hangzik. A billentyűpittyegést mi már Commodore 64-es korunkban is azért csináltuk meg, mert az olyan dögös volt, nagy filmekből ismerős. A karakterenkénti cirregésen is többen gondolkoztunk, de az már sokat zabált volna, ezért megmaradt egy megvalósítatlan elképzelésnek a kb. tízezer között. Egyébként már C64-en is volt olyan játék, amelynek az intrójában cirregős kiiírást csináltak, vagyis a divat régebbről ered, és valamikor talán jellegzetesnek kellett lennie. Lehet, hogy a régi, időosztásos gépek termináljainál volt ez szokás, például mert az ember néha szunyálhatott egyet két kapott programüzenet között, aztán erre meg fel lehet figyelni.

Frau Wunderschön 2010.09.03. 00:26:32

Ezek a kutatólaboratóriumok mindig vmi megközelíthetetlen helyen vannak, pl. hegy belseje, óceán feneke, északi sark, lendvai ildikó lába köze. Ha mégis fény derülne rá, a köznépnek meteorológiaiballon-tenyészetként tálalják. Ha oda is jutottál akkor se egyszerű bekerülni: ujjlenyomat-, írisz- és seggszőrszkenner véd az illetékteken behatolók ellen, valamint egy tescos bankkártyaolvasó (amin remekül el lehet játszani az összes 8bites ninendo slágert) és egy vangelis koncertről elcsórt lézershow. Ezek után csodálkoznak ha egy pattanásos, szemüveges, ingzsebében tollakat hordó, akciófigurákat gyűjtő (mert a filmekben ez a geekség egyértemű jele) kamasz könnyedén feltöri, hogy aztán dicsekedhessen vele, hátha mégsem hal meg szűzen. Ezek az intézkedések részben azért vannak hogy visszatartsák a nyáladzó james cameront attól hogy ellopja az operációs rendszerük grafikus felületét az avatar 2 elkészítéséhez. Kivéve a hangeffekteket. Ezzel magyarázható amúgy h az öszes kutató mindíg remegő arcizmokkal és izzadtságcseppekkel van tele; bármit csinálnak a számítógépen annak olyan hangja van, mint annak a hamisan és hangosan prüntyögő kínai gyerekjátéknak, amit a számodra ellenszenves családos rokonnak vettél múlt karácsonyra. Az alkalmazottak nagy részét grafikusok teszik ki ugyanis bármi ami történik az animálva van. Terjed a vírus? Animáció lehetőleg pirossal (mert az sexi szín), ahogy terjed, de csak az usa-t mutatja. Valamit le- vagy feltöltenek? Villódzó sáv zöldben vagy kékben, ami több sávszélességet fogyaszt mint a 20 gigás játék torrentről (vagy az i-tunes:P). Visszaszámlálás lehetőleg foglalja el az egész képernyőt és a legmodernebb rendszeren is nézzen ki úgy mint a 70ess évek beli ébresztőórákon. Az ilyen kutatólaborok mindig többszintesek, és a szinteket bonyolultabban jelölik mint a plázák és a tescok parkolóját: pl "vészhelyzet van a piros szöcske C 6 szinten". Ha vmi nem jól sül el (általában ez van), a szintet lezárják és ilyenkor a fentebb említett lézeres vangelis koncertről ittmaradt füstgépek mérgezik halálra a bentmaradókat, akik azt hiszik hogy törzsi ritmusok dörömbölésével az ajtón meggyőzhetik a szemét nácira hajazó és sosem néger főnököt arról h ők is emberek és kiengedik őket.
Na uff.

Frau Wunderschön 2010.09.03. 00:27:32

Amúgy az milyen gáz már hogy a saját kommetemen röhögök?

Frau Wunderschön 2010.09.03. 00:41:52

A Dr House-ról: vhol azt olvastam h létező orvosi eseteket dolgoznak fel és a stábban is van orvos aki elbírálja. Viszont az eseteket a nagyvilágból szedik össze, sok olyan van amiről már a neten is lehetett olvasni. A hihetetlen benne hogy ennyi extrém szituáció egy kórházba kerül. Világszerte ok, de egy db new jersey(?) kórházban elég hihetetlen.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.09.03. 20:30:57

Szétröhögtem magam!!!! ZSENIÁLIS ÍRÁS! XD

GrenAbla 2010.10.04. 12:20:40

Te állat! :D

Ezen beszartam :
"A megoldás előtt azonban mindig van egy majdnem megoldás, ez úgy zajlik, vírus esetén hogy beletolják a delikvensbe az ellenanyagot, aki hirtelen jobban lesz, majd amikor már menne futni a maratont akkor felrobban."
:D
süti beállítások módosítása