HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonkarakterek vendégposzt: A tini horror karakterek

2010.06.06. 10:12 Winston007

Bevallom mostanában nem tudok megfelelő mennyiségű posztot előállítani, éppen ezért örülök minden vendégposztnak. A mostanit egy régi olvasónk Purga a Horror-Mirror blogról  írta és a tini horror karakterekről szól. Itt megragadnám az alkalmat, hogy bejelentsem: szerkesztő társat-társakat keresek! De addig is jó szórakozást!

Lehetséges helyszínek: házi buli (szigorúan kertvárosi házban), erdei kunyhó, iskola (zárás után vagy a banketten) vagy nagy ritkán egy szigeten.
 
A Főhős – Ő csak akkor éli túl, ha a Főhősnővel a film során összejön. Ettől függetlenül a végén drámaian meghalhat. Jóképű, borotvált (mindenhol), izmos (atlétatrikó vagy semmi), tanult (épp az egyetemek között vacillál) és erkölcsileg is a toppon van. Ő védi be a Lúzert, az Agresszív Állattól. Nem drogozik és a piálásnál is vigyáz arra, hogy ne rúgjon be. Őt aztán semelyik helyi csinibaba sem tudja becserkészni, mert Ő az igazira vár. A végén mindig megmenti a Főhősnőt, általában ebbe hal bele.
Haja általában rövid, sötét barna. Napbarnított bőrrel.
Tipikus mondatok:
 
„Hé, szállj le a haveromról, különben…” (+kemény tekintet)
 
„Meg kell találnunk Christine-t (Főhősnő), nélküle nem megyek!”
 
A Főhősnő – Ő mindig túléli, ha nem, akkor senki se. Szűz és a Főhőshöz hasonlóan, csak az igazira vár, aki tudjuk, hogy kicsoda. Általában hosszú barna haja van, közepes méretű cicikkel, sportos alkattal. Ő abszolút absztinens, csak semmi tudatmódosító! Akárhogy is, őt messzire el kell kerülni, mert szinte mindig körülötte/miatta történnek furcsaságok: hol gonosz szellemek, hol egy kifejezetten rá vadászó sorozatgyilkos üldözi. Valamelyik rokona (általában szülők közül az egyik) valami sötét titkot rejteget. Ilyenkor jönnek a tipikusan kezdődő monológok: „Már régen el kellett volna mondanom, hogy…”. Ha ilyen lánnyal mész a fenn említett helyszínek egyikére, biztos lehetsz abban, hogy meg fogsz halni. Ellenben őt mindig csak elrabolják! Bárki mást azonnal megölnek, de őt nem! Csak hogy legyen esély kiszabadítani.
Tipikus mondatok:
 
„Emlékszem kislány koromban nagyon szerettem apukámmal biciklizni, aztán jött az a különös baleset…”
 
„Meg kell találnunk Stacy-t (Főhősnő Legjobb Barátnője), nélküle nem megyek!”
 
A Főhősnő Legjobb Barátnője – Fekete vagy latin származású. Tökéletes ellentéte barátnőjének: vedel, tolja a dzsoját, sőt még szexszel is, esetenként alkalmi partnerekkel. Mindig meghal. A partnere is, általában a szeme láttára szex előtt/után/közben. Ő a második leghisztisebb picsa, bár néha képes meghúzni a ravaszt, igaz, legtöbbször célt tévesztve lelövi az egyik statisztát, ebbe persze lelkileg bele is rokkan. Keménynek akar tűnni, de az első vértócsa láttán bepánikol és menne haza a plüssmacijához.
Tipikus mondatok:
 
„Valami történt Steve-vel (a partner), épp öltöztem volna fel, amikor egyszer csak eltűnt, utána csupa vér volt minden… tűnjünk el innen!”
 
„Most megdöglesz te szemét!”
 
A Helyi Ribancz – Szőke, kék szemű, nagyon dögös, nagyon nagy cicikkel, amiket általában ki is villant. Neki kb. ennyi a szerepe. Egy kis meztelenkedés, majd csúnyán felaprítják. Rettentően gonosz, úgy hogy nem is sajnáljuk az általában korán bekövetkező halála miatt. A Főhősnőt természetes riválisának tekinti. A Lúzeren kívül mindenkire rámászik a film során. Ő igazi hedonista, nem vet meg semmit, apuci gazdag kislánya. Mivel a filmekben a mai napig státuszszimbólumnak számít a mobiltelefon, mint olyan birtoklása, ezért ő az, aki elsőnként felcsattan, hogy „nincs térerő”. Továbbá igazi szkeptikus fajta: az utolsó percig tagadja, hogy komolyan kéne venni egy levágott kecskefejekkel feldíszített szobát. Mondanom sem kell, hogy ő síkit a leghangosabban és ő követi el a legnagyobb stratégiai hibákat.
Tipikus mondatok:
 
„Ne kérem neeeeeeee!”
 
„Áááááááááááá!!!”
 
Az Agresszív Állat – Valami bizarr oknál fogva legtöbbször a Főhősnő pasija, akit persze csak az ágyba akar vinni. Akár csecsemőket adhatna el zsákokban pedofiloknak, a barátnője mindezt elintézni egy „Jaj, olyan hülye vagy” beszólással és kézlegyintéssel. Ő is gazdag szülők gyermeke, ez meg is látszik rajta: menő autó, sok fux, gyöngyfogsor. Az egyik altípusa a Kigyúrt Barom, aki kötelezően focista: A másik az Arisztokrata Szőke Fasz. Akárhogy is, imádja hergelni a többieket, de ha a Főhőssel csap össze, akkor persze csúnyán kikap. Minden tudatmódosítóban benne van, persze ha élsportoló, akkor esetenként benyögheti az ominózus „én nem mérgezem magam ilyen szarokkal” dumát, persze attól még a sört vedeli ezerrel. Különlegessége, hogy sokszor harcba tud szállni a gyilkossal, de a nagy pofája miatt mindig csúnyán végzi. Hajlamos párjának a megcsalására, általában a Ribanczal. Továbbá igazi lelkiismeretlen tuskó, a gyengébbeket inkább elgáncsolja, csak hogy időt nyerjen. Tipikus még az is, hogy az arisztokrata alfaja megpróbál egyezkedni a tettessel: „Szüleimnek sok pénze van és…”, persze ebből sosem lesz semmi. Természetesen Ő az, aki ha elkap egy átalakulós fertőzést (pl. vámpírizmust), titokban tartja, hátha nem lesz gáz, persze lesz.
Tipikus mondatok:
 
„Ha még egyszer rajtakaplak, hogy a csajomat bámulod…” (+dühös tekintet)
 
„Beszóltál köcsög?”
 
A Lúzer – Ritka szereplő, de már messziről fel lehet ismerni: rövid, középen elválasztott fekete haj, vastagkeresetes szemüveg, csíkos ing, térdnadrág. Abszolút szűz, de ez a tény ritkán menti meg a haláltól (mert ugye aki a film során etyepetyézik, az úgyis meghal). Azonban annyi öröme csak jut, hogy kukkol: lehet szó a lányok zuhanyzásáról, vagy a kevésbé fontos mellékszereplők légyottjáról, Ő azonnal ott terem és kéjes vigyorral nézi végig. Persze mindig lebukik. Ő a helyi MacGyver, csak nem bunyózik és nem olyan jóképű, viszont adjon bárki a kezébe egy csavarhúzót, fogselymet, meg egy kis ecetet és egyből varázsol egy termonukleáris szerkezetet, amivel meg lehet ölni az ellenséget. Természetfeletti dolgok esetén rendkívül szkeptikus, megrögzött materialista, ezzel megduplázza az esélyeit a fájdalmas távozásra az élők sorából. Gyakran védelmébe veszi a Főhős, vagy egy lány, aki persze, mint csak barátként tekint rá. Ha túléli, akkor az azt jelenti, hogy négyen maradtak, nem meglepő módon a negyedik egy lány, akivel persze össze is jön, a csókot pedig egy látványos szemüveg eldobás előzi meg.
Tipikus mondatok:
 
„Még hogy szellemek! Ugyan már, semmi sem fog történni, ha ezt a szobrot elmozdítom a helyéről!”
 
„Kell lennie egy logikus magyarázatnak is”
 
A Kötelező Jópofa – Vagy vékony feka, vagy kövér fehér. Ritkább esetben a kettő kombinációja. Ő csak azért van, hogy szellemes beszólásaival oldja a feszültséget. Ő egyben az ügyeletes diller is, azonban meglepő módon Ő az egyetlen, aki túlélheti a füvezést (hiszen aki szív, az később megszívja), megkönnyebbülését ekkor olyan frenetikus mondatokkal zárja le, mint pl. „Haver, legközelebb erdőbe tankkal jövök”. Ha kövér, akkor persze meghal, de zombik ellen azért hatásos tud védekezni, egy ideig legalábbis.
Nagyon temperamentumos, igazi kis színes egyéniség, gyakran „megijeszti” társait, akik utána a valódi veszélynél is őt sejtik hunyónak: „Kyle, hagyd már abba, ez nem vicces!”. Gyakorta flörtölésbe kezd a Főhősnő Legjobb Barátnőjével, ám ha szexre kerül a sor, akkor előbb ő hal meg, még az ágyban.
Tipikus mondatok:
 
„Na ki kér egy kis mariskát?” (+széles vigyor)
 
„Haver, teljesen elszálltam, ehehehe”
 
A Rejtélyes Rockos – Ő a legösszetettebb karakter, mindig kívülállóként van jelen. Egyaránt lehet férfi vagy nő is, azonban sok mindenben hasonlítanak egymáshoz: „extrém” öltözet (Amerikában még mindig számkivetetettek rockerek, legalábbis a filmek szerint), zord tekintet és cigi a kézben, ami gyakorta elfogy, ilyenkor jön a szentségelés. Fiúknál borosta, lányoknál zöld vagy kék színű haj és sok piercing. Kezdetben mindenkivel mogorva, aztán persze hamar kiderül, hogy belül olyan lágy, mint Göncz Kinga magyarveréskor. Így igazi evolúcióra is szert tehet, hisz gyakran válhat belőle Főhős, azonban a női megfelelője inkább a halálozási rátát növeli, és még csak nem is szexszel. Drog, alkohol jöhet, de szigorúan egyedül a sarokban! Természetesen a jelenléte azt jelzi, hogy nem a Főhősnővel, hanem vele van a gond, őt akarja elkapni igazából az aktuális gyilkos.
Tipikus mondatok:
 
„Hmm…” (zord tekintet)
 
„A picsába már, elfogyott ez a szar (=cigi)!”

 

 

36 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr982059929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skizo... (törölt) 2010.06.06. 12:06:52

Oké purga, ezen jót röhögtem. Fazás lett :)

oszkar00 2010.06.06. 12:09:05

A szexszel amit írtál, szerintem szexel akar lenni több helyen is. Így kissé mást jelent.

szeme közé, laposan! 2010.06.06. 12:23:16

Szexel, csak így, simán. A rockerből főhőssé válás tipikus példája pedig a 10 dolog, amit utálok benned c. mű, ami ugyan nem horror, de a fenti karakterek mindegyike benne van.:)

rexter 2010.06.06. 12:26:20

tegnap neztem a Grizzli kaland vagy vmi ilyesmi filemt a film+ on. uristen de rossz volt, csak ajanlani tudom!

Friedmann Juci 2010.06.06. 12:33:13

zseniális. mindig is helyi ribancz akartam lenni, aki az emeletre rohan fel.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.06. 12:34:16

@oszkar00: igen, az lehet, de bevallom wordben írtam, és a szexelt aláhúzta, na most már mind1

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.06. 12:36:59

@szeme közé, laposan!: ez igaz:) végül is a tini-vígjátékok nagy részére is igaz lehet, csak abban senki se hal meg

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.06. 12:50:36

"A Főhősnő Legjobb Barátnője – Fekete vagy latin származású."
A kötelező feka, ahogy valamelyik - pont tinihorrorban asszem? - ki is mondják :D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.06. 12:58:14

@ColT: már megint egy dilis amcsi filmben:)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.06.06. 13:34:24

A rockernek mondjuk van egy másik alfaja is, aki vagy maga a tettes, vagy a tettes segítője, vagy csak egyszerűen egy Nietzsche-wannabe. Ez persze csak a végső csatában derül ki. Gonoszabb filmek esetén ő az egyedüli túlélő.

T. Norbert 2010.06.06. 14:24:34

Isten háta mögötti, erdei kunyhós horrokban, ha nem hal meg mindenki, akkor a végén a túlélési felállások a következők lehetnek:

1.Egy csávó
2.Egy csaj
3.Egy csávó egy csaj

Más egyebet (két csávó, két csaj stb.) én még sose láttam.

Ja, és ha valaki egyetlen túlélő, és készül a filmhez második rész, akkor ő jó eséllyel elhalálozik már viszonylag az elején. Ő ott csak azért van jelen, hogy az újdonsült, kalandvágyó főszereplőknek elmesélje a szörnyűségeket, óva intse őket (amit persze tesznek betartani). Majd ezután rádöbben, hogy avval, hogy megkeresték a dologgal, mekkora lelki sebet okoztak neki, és kinyirja magát valami bizarr módon. Vagy valami előző részből megmaradt gonosz szellem bukkan rá, és teszi magáévá a lelkét.

ignore all 2010.06.06. 14:37:59

Nagyon jó leírás :D
És mindig a feka hal meg először :D

Dave_bloghu 2010.06.06. 16:09:00

És persze bármelyikről (kivéve főhős és főhősnő) kiderülhet, hogy ő a gyilkos, még akkor is, ha pl. 40 kilós csaj, és előtte felkampózott 3m magasra két birkózó srácot.

Lionskull 2010.06.06. 16:42:10

A jópofa ha kombinált, akkor általában dagadt néger az illető. A jópofa egyébként aránylag sokáig szokta húzni, sőt néha túl is éli.
Nagyon jó írás de azért ilyenekre figyelni: "de zombik ellen azért hatásos tud védekezni"
Ilyesmiket nem szűr ki a word.

vitaygeorgina 2010.06.06. 16:56:18

Gratula, nagyon vicces és találó a poszt, szinte láttam a szemem előtt bizonyos jelenetek leírását.

Lionskull 2010.06.06. 16:59:44

Ja és a lúzer szokott ilyeneket mondani hogy:
-HÁHÁ, ezt kapjátok ki(jól sikerül zombi, egyéb nagyobb létszámú random szörny likvidálásakor)! Majd jön hogy:
O... Ó(megjelenik valami sokkal nagyobb dög), ez ilyenkor kötelező.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.06.06. 17:31:47

Kihagytad a szereplők közül az öreg indián/ öreg remete/ öreg erdőjáró stb. karaktert, aki elmeséli a hősöknek, hogy itt bizony egy furcsa meteorit csapódott a földbe 3millió éve, amire építettek egy indián temetőt, amit feldúltak a fehérek hogy egy katonai kísérleti teleppel kombinált vegyi üzemet építsenek rá. ja és el is van átkozva.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.06. 18:19:41

@Oidipus Prime: hupsz ez igaz, meg akartam olyat is, h Aki A Film Közepén Kapcsolódik Be - ő mindig min. kétszer idősebb, mint a többiek átlagéletkora és általában ő a rendőr, erdész, vagy a gondnok. Iszonyat gyorsan meghal és voltaképpen csak ezért van, hogyha már túl kevés a szereplő, akkor legyen még kit kinyírni:)

És köszönöm a dicséreteket:)

homerkaro 2010.06.06. 19:53:39

és az idiota vagy alkoholista öreg aki mindig tudja a frankót?:)

T. Norbert 2010.06.06. 23:07:39

Még ami eszembe jutott, az az a szitu, amikor valakit megmarnak a vámpírok/zombik, és ő is azzá válik, és éppen készül rátámadni az egyik ismerősére, és az úgy próbálja csitítani, hogy szövegel hozzá valami személyes dologról, mintha az még ember volna. Például az Agresszív Állat készül immáron szörnyként letámadni a barátnőjét, akivel addigra már szétmentek, a csaj eképpen szövegel:
-Figyelj, Tom! Hidd el, jó volt veled! De lássuk be, a végén már nem volt egészen felhőtlen a kapcsolatunk. Értsd meg, Steve-ben van valami felhőtlen vonzerő, amit benned nem éreztem. Tom! Kérlek ne! Tom...
Ekkor rendszerint ott terem a főhös és lerendezi a szörny AÁ-t egy shotgunnal, kapával vagy szívbe döfött karóval.

NoTrack 2010.06.07. 10:10:31

A rejtélyes rockos ha nő, mindig beszól valamit az agresszív állatnak (arra vonatkozóan, hogy mennyire üresfejű: lásd amcsifoci, vagy milyen kicsi a pénisze), aki erre nem is tud mit reagálni (neki beszóóónak?!), esetleg veréssel fenyegeti meg őt.
A rockos (továbbra is ha nő) még összetűzésbe keveredhet az összes többi csajjal (üresfejű ribancoknak tartja őket), és esetleg összejöhet a lúzerral, miközben a kötelező jópofától lopott dzsangát szívják (esetleg eközben éri valamelyiket a halál).
A film végén esetleg megmenekülhet (a rock az örök! :D).

rougon 2010.06.07. 23:42:35

grat, tényleg jó kis írás lett:)

RealJackal 2010.06.09. 14:53:39

És mi az a diller? Vagy driller, vagy dealer:D

stoppos76 2010.06.10. 13:26:22

@Lionskull: Viszont a kombinált jópofa mindenképpen megsérül a karján, vagy a lábán.

gothmog 2010.06.12. 17:32:24

@purga: Igaz, a váratlanul -merthogy már tényleg senki se számított rá- megjelenő rendőr, sheriff-helyettes, sheriff, stb. kimaradt a felsorolásból. (vagy fiatal kezdő, vagy kiégett vén róka és Tommi Lee Jones játssza)
Ő az akinek van fegyvere, amellett nem igazán hiszi a "fiatalok" sztoriját holmi szörnyekről, majd bátran fegyverét előrenyújtva belesétál a szörny/gyilkos karjaiba, és elpusztul, durván. Ilyenkor a "fiataloknak" lehetősége lenne elmenekülni az autójával/segítséget hívni a rádióján/használni az autóban hagyott shotgunt, ha a kulcsokat a rendőr nem vitte volna magával. A Főhősnőről ekkor szokott kiderülni, hogy ért a bezárt kocsik kinyitásához, és kulcs nélküli beindításához. (ez az amikor csak ki kell tépni a kábelköteget a műszerfal alól, és kettő szálat összeérinteni belőle).

KirschAndrás 2010.06.13. 15:37:53

A maszkos/mutáns főgenyával való találkozás után elmaradhatatlan kérdés továbbá a "mi van, haver, jelmezbál volt a suliban?". Persze ezt a mondatot általában senki nem éli túl.

A város és a csillagok 2011.08.09. 22:16:00

Jeee, Winston! Ismét megmutattad nekik (nekünk)! Csak így tovább! Van még zséblog?

A város és a csillagok 2011.10.02. 15:35:08

@Winston007: Csak négyet találtam: ezt, a rendőröset, az elnök testőreit, meg a redneckeset.:( Van több is?:)

Winston007 2011.10.02. 15:55:22

sablonkarakterből van még sok:)
süti beállítások módosítása