HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonjelenetek: A követés

2010.05.02. 11:54 Winston007

 

A főhőst a gonosz szervezet emberei követni kezdik és attól függetlenül, hogy hősünk tudja vagy nem tudja , hogy ráálltak a gonoszok mindig ugyanazokat a sablonokat láthatjuk. A legfontosabb helyszín a központ, ahol headset mágus kockák ülnek rengeteg monitor előtt, amelyek mindig valami látványos grafika van. A fő kocka körül csak monitorok vannak és ő rögtön kiszúrja hol a gond vagy a célszemély, akár egyszerre 150 monitort bámulva. A követés úgy indul, hogy bejön a nyakkendő csávó és elmondja: „Egy nemzetbiztonsági problémával állunk szembe, a célszemély John Smith, tudjanak meg róla mindent, azt is tudni akarom mikor jár vécére, mit eszik és hogy hány centi a farka.” Ekkor az egész stáb elkezd rohangálni a szigorúan levegőtlen kicsi helységben, míg a nyakkendős egy üvegfalú irodából bámulja a sok hülyét. Az összes komputeren szuper grafikával rendelkezik és még amikor tölt, akkor is jobb animációkat mutat be mint a Call of Duty 6. Néha bemennek hozzá és közlik „a George W. Bush gimnáziumba járt texasi tirpák fakultációra” majd jön egy másik „az anyját Margaretnek hívják és két évig egy utcában lakott a Kommunista Puncik Rohamosztagának vezetőjével” . A nyakkendő, az ötvenedik ilyen infó után teátrálisan lesöpri az asztal és ordítva közli, hogy „ez nem elég, ne legyenek ilyen szerencsétlenek”.
Közben hősünk kutyát sétáltat , kávét vesz a kötelezően nyugdíjas vagy kisebbségi embertől, akivel persze tegeződik. De már figyelik. Nem is lehet őket kiszúrni: a kocogó, az újságot olvasó, a céltalanul az oszlopnak támaszkodó és a fekete parkoló furgon. Kb. mindig ezek figyelnek bárkit is, néha olyat csinálnak mintha a taknyukat a kabátjukba kenték volna, de nem! A központtal beszélnek! „Itt Mobil1 a célszemély kijött a kávézóból” a központ válasza „Mobil1 nyugtázva! Maradjon rajta észrevétlenül!”. Ekkor a beront valaki a nyakkendőshöz és zihálva közli: „Uram, a Mobil1 megtalálta és ráálltak”és a nyakkendős is rohan a központba. Nagyon fontos, hogy neveket sohasem tudunk, mert ettől kell őket profinak hinnünk. A mozgócsapat mindig a mobil,osztag esetleg a beavatkozó nevet kapja, míg a bérgyilkos a szakértő,a megoldó ember, a felszámoló vagy a kulcsember nevet kapja. A központ meg költői nevet kap: „Fingó Pelikán hívja Mobil1-et! Helyzetjelentést kérek”
A központ már a főhős minden telekommunikációs csatornáját is lehallgatja és már a WC alatt is egy szarelemző modul van beépítve. Három műhold is csak őt követi, ennek ellenére a legfontosabb pillanatban mindig eltűnik hősünk. Ha tudja, hogy követik akkor csak kinéz az utcára és máris kiszúrja a rosszarcú követőket. Mert őket mindig úgy választják ki, hogy ilyen sebhelyes vagy baltaarcú csapat legyen, akik 300 Al-Kaida terrorista között is gyanúsnak találtatnának. Ha a főhős kemény csávó, akkor kiiktatja a követőket. Általában a központ elköveti azt a hibát, hogy közli a csapattal, hogy iktassák ki a célszemélyt. Aztán átváltunk egy nagy képernyőre, ahol egyszerre látjuk a helyzetüket és miniképernyőn azt, hogy mit csinálnak. De jön a meglepi: „Uram, Mobil2-t kiiktatták” a nyakkendős döbbenten: „Az nem lehet!” majd sorban halnak hősi halált a gonosz emberei. Erre megint jön a balhé, hogy tudjanak meg mindent a célszemélyről és éppen abban a pillanatban megérkezik egy akta,egy fax vagy email amiben az van, hogy a célszemély találta ki és töltötte fel tartalommal azt a szót, hogy kommandós.
A központ innentől kezdve bajban van és maga a nyakkendős megy ki a terepre. Mivel a főhős értelemszerűen gyerekkori szerelméhez rohan először vagy a legjobb barátjához, hogy aztán a követő csapat 2.0 túszul ejtse őket. A főhős csak ekkor lesz dühös! A túszejtő csapat egyik tagját megölve, hozzájut a rádiójához és közli „Nem tudom kik vagytok és mit akartok, de meghaltok”. A központban döbbent csend és mindenki a nyakkendőst nézi. A főhős innentől úgy tűnik menekül közben csak a központot keresi, eközben jönnek a klasszikus jelenetek: eltűnik az amerikai városok 200 féle kisebbségének valamelyik utcai ünnepén, ami általában kínai, jön a majdnem elkapjuk de az utolsó pillanatban felszáll a metróra rész, aztán a majdnem elütjük de lefutja a kocsit és összetörjük egy kukás autón jelenet. A főhős egyre közelebb kerül a megoldáshoz, az autós ütközés túlélőjét életben hagyva megtudja hol a központ.
A nyakkendős és az egész stáb riadtan keresi közben hol lehet a főhős, míg végül az egyik szuper komputeres rendszer előtt ülő operátor döbbenten közli, hogy itt van az épületben! Ekkor mindenki nadrágot cserél és a nyakkendős az irodájába megy a pisztolyáért. Közben az épület összes biztonsági embere meghal és nem éppen természetes halállal. Végül a főhős kinyírja a nyakkendőst és szétveri a központot. „Többet ne csináljatok ilyet senkivel!

12 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr701968249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aiko Lee 2010.05.02. 12:31:44

Winston, kicsit sok volt a 24?

dutch 2010.05.02. 13:28:26

Valóban, minden második filmben egy kínai ünnepségen vegyül el a főhős, ugrándozó emberek meg hosszú papírsárkányok között

Vmn 2010.05.02. 13:30:37

Ha nem kisebbségi ünnep, akkor jórészt piac, ahol legalább 1-2 standot feldöntenek, és lassítva mutatják a sok szerte-szálló almát/zöldséget. Amikor pedig majdnem elkapják hősünket, akkor sokszor megszánja egy szimpatikus boltos, aki elbújtatja, vagy az utána futó csapatot elküldi a totál rossz irányba.

dutch 2010.05.02. 13:37:29

@Vmn: Vígjátékokban pedig legalább egy üldöző elfikázik a szétguruló almákon.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.02. 15:35:57

két dolgot kihagytál, a kartondobozban üldögélő hajléktalannak álcázott megfigyelőt, meg a kétszáz méterről kiszúrhatő fehér spirálvezetéket amik a megfigyelők/követők füléből lóg ki:)))

franxepe 2010.05.03. 09:53:20

ez mar nem is zssablonjelenet volt, ez egy egesz zsfilmnyi forgatokonyv :)

jezebel 2010.05.03. 23:34:55

Fordítva is hasonlóan szokott menni, amikor az üldözők a jófiúk, akkor a nyakkendősnek van valami tanácsadója, aki még keményebb csávó, mint akit keresnek, na az a főhős, és mikor mondja, hogy vigyázzatok, mert ez hú de brutál fickó, akkor nem hallgatnak rá, legfeljebb, mikor széttrancsírozott már egy fél szakasz kommandóst:)

vitaygeorgina 2010.05.04. 08:55:24

Ha nem felvonuláson bújik el a főhős, akkor bekeveredik egy vidámparkba, ahol ijesztő körhinta-lófejeket mutogatnak premier plánban, alatta meg megy az hideglelős zene + vurslizene keveréke, a főhős meg Mikiegerek és lufis emberek között menekül mindenkit félrelökve. Az őt követő feketébe öltözött gorillák senkinek nem gyanúsak és nem lógnak a színes ruhás szórakozó szülők és gyerekek közül.

(sabeth) 2010.05.04. 09:36:29

váá, winston, ez eddig a legjobb:D

Winston007 2010.05.04. 22:00:16

@Aiko Lee: egy darab 24-et nem lattam meg, frankon

Kgabor3221 (törölt) 2010.07.16. 15:30:00

Van még egy olyan rész is, hogy a kisebbségiünnep-elvegyülős jelenetnél az egyik (általában kínai) csávó hátulról ugyanúgy néz ki, mint a főhős, az egyik rosszarcú megfordítja, majd gonosz kép vágása, ellöki és továbbmegy.
süti beállítások módosítása