HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSkritika:Fog és köröm

2009.12.05. 12:02 Winston007

Vinnie Jones, Michael Madsen és Robert Carradine pár név amire rögtön felfigyel az ember! Főleg ha mellettük azt lehet olvasni, hogy posztapokaliptikus horror. Na ezt látnom kellett! A sztori szerint a világot azt pusztította el, hogy elfogyott a benzin és leállt minden és emiatt áram se volt. Szénerőművek is leálltak mert nem tudtak szenet vinni. Az atomerőművekről nyilvánvaló logikai problémák miatt itt nem esett szó. Ettől aztán kitört a káosz és mindenki elhúzott Floridába. Azt, hogy miért azt sose tudjuk meg a filmből. De a lényeg, ha gáz van Floridába kell menni. Egy kis túlélő csoport egy kórházban éldegél, élükön Robert Carradinenal, aki ezúttal Tamás Gáspár Miklósnak maszkírozta magát és úgy is viselkedik.

 

Három autó nyitott ajtókkal keresztbe, két kinőtt pulóver és egy WC papír tekercs a földön. Máris kész a posztapokaliptikus low budget táj.

 

 

 

 

 

TGM csak úgy hívatja magát: a Professzor. Ő egész nap könyveket bámul, miközben másokat csicskáztat. Az egyik csávó végén begazol, mert nem engedik barikádot építeni, ezért add TGM-nek egy szeletet valóságból. Magyarul jól meggyomrozza, ettől TGM szomorú lesz és kord zakójában egész nap lógatja az orrát, hogy őt már nem tisztelik. Néha kimennek az utcákra és ott találnak egy szőke csajszit, akit befogadnak. Innentől jönnek a gondok. Ugyanis felfigyel rájuk a Falka! Na most kb. ez a legótvarabb gáz név amit találhattak, ettől kéne a nézőnek összeszarnia magát. De ehelyett kapunk 12 bundába és bőrcuccokba bújt hétvégi barbárt. Akik úgy néznek ki, mintha most léptek volna ki valami puccos divatbemutóból. Szerencsére a színészek helyettünk is összeszarják magukat jól. A szőke csajszi előadja , hogy a Falka egy gonosz kannibál csapat, akik mindenkit megzabálnak. Ugye a világ is összeomlott, ezért a Conan a barbárból megszokott rozsdás balták, meg kloffolók és bárdok a fegyvereik. A túlélőknek pedig egy pisztoly, amivel még zulukra lőhettek a XIX.században illetve egy második világháborús francia puska. De valószínűleg azt legalább alig használták......A begazolt gyomorzósnak meg van egy nyíla.

 

 

Divatdiktátor kannibálok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kannibálok elsőként rögtön TGM-et nyírják ki, aminek kifejezetten örültem. Majd mindennap felkeresték a kórházat egy áldozatért. A túlélők ahelyett, hogy elmenekültek volna kitalálják az évszázad stratégiáját: el kell bújni! Na itt kellett volna kikapcsolnom, de már nem volt erőm. Ezzel nem ért egyet néhány túlélő, erre mit csinálnak: szavaznak! Ez egyértelműen TGM öröksége. Mindegy, a lényeg: hogy persze megtalálják az egyiküket és elviszik megsütni. Michael Madsen azonban meghal. Itt már végképp nem értettem a filmet, behoznak 3 lepukkant de név szempontjából még mindig valamit mondó színészet és azokból rögtön kettő fél órán belül meghal. A szőke csajsziról meg kiderül, hogy beépített kannibál, ez a fordulat azért kiváltott belőlem egy hármas szintű szemöldök felhúzást. Ettől aztán az egyik túlélő csaj végképp kiakad és átvált Xena üzemmódba és a begazolt nyilassal rendet vág a kannibálok között. Azonban a posztapokaliptikus Robin Hoodot megölik és a nyílvessző is elfogy. Ezért beveti a nagy trükköt: a halott társainak hulláját belövi drogokkal. Ettől pedig a maradék kannibál jól bepunnyad. Már csak egy maradt hátra: a túlélő csaj magára festi a Macskák musical sminkjét és abban megy mészárolni.

 

 

Túlélő Xena üzemmódban, Macskák sminkkel.

 

 

 

 

 

 

A Xena végül megmenti a kislányt és belemond a kamerába néhány bullshit generátoros mondatot. Igazából Vinnie Jones éli től egyedül, akit bezárnak egy szobába, aminek az ablakában röhög....Ami érthetetlen, ki engedte ezt a filmet leforgatni? Miért? Mert még ezeknek a Zssztároknak a szintjéhez képest is kritikán aluli. A posztapokaliptikus világ nevetséges, néhány délutáni időpontban forgattak és lezárták az utcákat, meg leraktak három halom szemetet. A párbeszédek annyira rosszak, hogy még az Asylum filmek is komolynak hatnak. Ezt még ZSrajongóknak sem ajánlom és ennek fényében az IMDB-n megadott 5,1 pontot igencsak furcsállom.

 

11 komment

Címkék: zskritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr881575584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Nitro. 2009.12.05. 13:53:55

ez annyira szarnak tűnik hogy mindenképpen megnézem. Film+-on látható eme remek mű? :)
Egyébként nálam az Asylum-os Universal Soldiers(Tökéletes katonák) viszi magasan a prímet. Annál rosszabb filmet én még nem láttam. Szorosan a nyomában a Transmorphers,ahol ugye giga ellenséget ,a giga robotot úgy nyírja ki a gyereke ,hogy leguggol valami kamrában :D

.Nitro. 2009.12.05. 13:55:50

rákerestem. HBO?? te jó ég.... december 10. 1:40 ha valaki nagyon látni akarja :)

Jester 2009.12.05. 22:09:24

Csak jelzésképp:

Most kezdődik RTL klub-on (!) a 2012 című Asylum film...

Plot: A maják megjósolták... :D:D:D

füligjimmy77 2009.12.08. 16:47:06

"behoznak 3 lepukkant de név szempontjából még mindig valamit mondó színészet és azokból rögtön kettő fél órán belül meghal."

Rájöttem, órabérben fizették őket. Lezavarták a jeleneteiket kép nap alatt, kaptak kb. 5600 forintot, plusz túlóra.

Radiant 2009.12.08. 19:53:26

@füligjimmy77: Inkább azért kellett megölni őket mert elfogyott a költségvetés :D

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.12.12. 21:44:52

@Luca Badoer: Én a második részt láttam. A Return of the Killer Tomatoes!-t.
Alapmű. Olyan gagyi, hogy az már jó. Van benne egy bujtatott reklámokat kiparodizáló rész, az hatalmas.

Katz 2009.12.12. 23:55:31

A ma esti retekklubbos filmről, valami kígyós-repülös szutyok, nem lesz postz?

részeg agoyk.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.13. 13:41:35

"illetve egy második világháborús francia puska. De valószínűleg azt legalább alig használták..." ezen hangosan nyerítettem a röhögéstől.
Amúgy meg imdb pontozásból levonni bármilxen következtetést jó esetben is amatőr hozzállás.
Szerintem valóban a film minőségét tükröző oldal a rottentomatoes (legalábbis az esetek 90%-ban ugyanaz a véleményem, mint a kritikusainak)

Asidotus 2009.12.15. 10:22:39

"Az atomerőművekről nyilvánvaló logikai problémák miatt itt nem esett szó"
A kibányászott uránércet el kell vinni a dúsítóba, onan meg az atomerőműbe, és az sem árt, ha maguk a dolgozók eljutnak az erőműbe. Úgyhogy nem annyira logikátlan az olajhiány miatt leálló atomerőmű. Önmagukban jelenleg még azok sem termelnének elég áramot, inkább arra mennének rá az ott dolgozók, hogy biztonságosan leállítsák, megelőzve a katasztrófát. (Paksról olvastam még vagy 15 éve, hogy a leállítása után 10 nappal is annyi energiát termel, amivel 500 lakást lehetne fűteni.)

bz249 2009.12.16. 16:32:21

@Nűnű: evente egyszer cserelik a futoelemeket az atomeromuvekben aztan ennyi. Onnantol honapokig elmegy anelkul, hogy raneznel (a fizika es az automatika elvegzi a dolgokat).
süti beállítások módosítása