HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSgondolatok egy ajánlóhoz

2009.10.10. 08:57 Winston007

Olvasom a Filmdroidon az egyik legjobb posztot amit valaha ott láttam. (Gratula Koimbra.) És eszembe jutott, hogy talán a blog indulása óta megy a vita azon, hogy mi ZS és mi nem ZS. Mert Schwarzenegger minden műveltsége és humora ellenére szerintem egy ZSsztár, kultikus és tényleg sok bevételt hozó filmekben játszott, de filmjei alapvetően nem tükröznek nagy mondanivalót. Ezzel szemben például Stallonét kiváló forgatókönyvírónak tartom és a Rocky majd a Rambo első részében szerintem bebizonyította, hogy remek drámai színész. Más kérdés, hogy a Rambo folytatásában már nem moralizált. Stallone egyébként érdekes módon akárhányszor került ki a blogra valamilyen formában rögtön vihart kavart és sok rajongó anyázott. Ők ketten (Stallone és Schwarzenegger) kiemelkednek a mezőnyből, legjobb akciófilmjeik azonban lehet hogy ma már direct to DVD-k lennének. Egy azért közös bennük: nagyjából látták mikor kéne abbhagyni az egészet, más kérdés ki mennyire bírta. Mert Stallone nem bírt a szteroidozott seggén maradni és inkább visszatért, míg Schwarzi kihasználva -valóban nem rossz - szellemi adottságait és felesége családját kormányzóvá vált. Ők ketten gigászok a többi nagy: van Damme, Dolphi és a tokaharcos Seagal hozzájuk képest amatőr színjátszó társulat. (Szó szerint.) Szóval még mielőtt a szokásos hülyeségeim publikálását folytatom tovább kíváncsi lennék a Ti gondoltaitokra is! Koimbrának meg még egyszer gratula a posztért!

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr91439995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2009.10.10. 13:24:46

Hu ez így igaz.

Valahogy a régi akció és horrorfilmek tudtak nagyot szólni.

Lásd: A Kommandó, A Predator, az Alien Saga, Rambo, és a Rocky.

Ezek a régi akciófilmek nagyon hangulatosak, és fantasztikusak voltak, mert láthattuk, hogy itt jó győz, és a gonosz mindig meghal valami randa módon.

alien78 2009.10.10. 13:33:38

Sok igazság van benne. Én úgy látom, hogy Stallone jobb karakterszínész mint Arnold (Rocky, Rambo mellett sztem a Rocky Balboa is elég rendes volt), de Arnold sokkal jobb érzékkel választott (vagy kapott) filmeket és a magánéletét is sokkal tudatosabban irányítja. Nem nevezném őket ZS színészeknek, mert nagy költségvetésű filmekben játszottak, műfajukban (akció) kimagasló munkát végeztek. A ZS nálam adott műfajon belüli olcsó, összetákolt alkotás némi apró reményében. Az ő filmjeik nem teljesen ez a kategória. Ha ők, illetve a filmjeik ZS-filmek, akkor szinte az egész 80-as, 90-es évek elejét, illetve az összes akciófilmet lehetne ZS-nek nevezni, de ez nyilvánvalóan nem ül. Stallone egyébként jókor jön vissza : a Kill Bill óta a ZS végre kapott egy széles körben elfogadott humoros felhangot, és Stallonénak van annyi humorérzéke, hogy ezt tudatosan használja. A John Rambo például ilyen szempontból rohadt szórakoztató és hiánypótló volt.

görény G 2009.10.10. 13:57:13

Szinte minden szavaddal egyetértek egészen addig, hogy "Stallone nem bírt a szteroidozott seggén maradni (vessző! - írná pirossal Margit néni:) és inkább visszatért". Egyrészt nem volt honnan visszatérnie, másrészt az általam egyébként nagyon kedvelt szarkazmusod itt nem indokolt.

Stallone amellett, hogy kitűnő forgatókönyvíró és - ha alkalma van rá - drámai színész, üzletembernek sem utolsó. (Például ott van a Planet Hollywood étteremlánc, ami tulajdonképpen a '80-as évek akcióhőseinek a hozadéka - több értelemben is.) Na és bevállalós, kísérletező alkat.

A '80-as évek végére kezdett kifáradni a klasszikus akciófilmes zsáner, ezért váltani kellett. Stallone a Tango & Cash-sel tudatosan az (ön)ironikus elemekkel tűzdelt akció-vígjáték felé mozdult, ami Kurt Russelnek és a jól eltalált karaktereknek köszönhetően be is jött. Aztán az Állj, vagy lő a mamám! és az Oscar után be kellett látnia, hogy neki ez annyira mégsem pálya, úgyhogy "visszaváltott".

Ugyanez a tudatos imidzsváltás Schwarzeneggernél a Vörös zsaruval jött el, ott James Belushival igazi nyerő párost alkottak. Schwarzi fapofával előadott beköpésein anno jókat röhögtünk a moziban, pedig akkor még át sem jött a duplacsavar: az orosz akcentussal Arnoldunk a mai napig érezhető Graz-alsói angolját is parodizálta.

Schwarzeneggernek jobban állt a komikus szerep, így ő megmaradt a két jól bevált filmes műfajánál, az akciófilmnél és a vígjátéknál, ezeket variálta. (Persze, persze, az Emlékmás és a Terminátor is sci-fi, ha úgy vesszük, de éppen miatta erős a műfaji keveredés.)

Stallone viszont rákényszerült arra, hogy időnként egészen más filmes zsánerekben is szerencsét próbáljon, több-kevesebb sikerrel. A Copland például egy jól sikerült dráma, amiben abszolút egyenrangú partnere a raklapnyi "igazi" színésznek, míg a Get Carter egy klasszikus mellébaszás. A Z, a hangyában vicces a rá osztott karakterrel a hangja (sajnos ezt a magyar gyerekek nemigen élvezhették), a Kémkölykök III-ért viszont tényleg börtön járna egy szebb világban... Bár, ha jobban belegondolok, jól elbohóckodtak ott a szereplők, és igazából ismerősömék gyerekei is élvezték, akikkel kénytelen voltam végigülni. Mindegy, viszont a D-tox egy igazi, hamisítatlan ZS, és ha jól emlékszem, a blogban is előkerült már a cím.

Szóval Stallone életműve igazán hullámzó színvonalú, de a Rocky Balboa és a Rambo IV a maga nemében hozza a szintet, a The Expendables pedig borítékolhatóan kasszabontogató lesz.

És ezért zseniális Stallone: ugye, aki a '80-as években az ő filmjeiken nőtt fel, az most éppen az a 30+ korosztály, aki, ha csak a stáblistát elolvassa, egyből magához (vagy az RPG-jéért) nyúl, miközben a fűrészfogú késével vágja a centit a bemutató napjáig. Az a film lesz valószínűleg az igazi zs-panteon, szerintem azt is leszarná mindenki, ha a sztori szerinti küldetés a magyar költségvetési vita kreatív megoldása lenne, ha azt ezek a faszik intézik.

És a legjobb: egy iráni barátom mesélte, hogy náluk, mivel hivatalosan bojkottálják az amerikai filmeket, minden ilyesmi kéz alatt megy a videokorszaktól a mai napig. És ezek, Stallone, Schwarzi meg a többiek a legnagyobb királyok (meg persze a bollywoodi sztárok), de gondoljunk bele: hány ilyen ország van még, és ott hány család megélhetését biztosítja egy-egy ilyen alkotás.

Szóval köszönjük nektek, fiúk, és bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de én ezzel a kommenttel szerettem volna a zskategória blog iránti mérhetetlen tiszteletemet leróni.

További jó munkát!

Gábor

görény G 2009.10.10. 14:07:46

Én nyilván a posztra reagáltam, kicsit elkalandozva.

Alien78 műfajdefiníciói pedig korrektül helyretettek egy-két dolgot.

Winston007 2009.10.10. 14:17:47

@görény G: Kivalo komment! Na ilyenkre vartam! Szoval Stallone szerintem Tarantinositotta magat, azt mondja akciofilmjeire (Rambo 4 es a keszulo The Expendables ), hogy kvazi mufaj parodiak. Ezzel elkeruli megbelyegzest, hogy gagyi film stb. Az ironia es a humor mindketto filmjeiben jelen volt de a Conan es Voros szonja kivetelevel szinte az osszes Schwarzi filmbol lehetne idezni vmi klasszikust. Addig Stallone a Tango es Cashig tenyleg fapofa volt.

A Copland viszont megmutatta mi az igazi kulonbseg a grazi izomterminator es Stallone kozott. Mert ha valaki addig a filmig nem hitte el, hogy Stallone igenis egy 2 meteres geppuska nelkul is jo szinesz. Akkor az a film bebizonyitotta.

Ezert mondom, hogy Stallone szerintem jobb Schwariznal, mas kerdes hogy osztrak baratunknak szerintem jobb a marketingje:) Egyebkent pl. a Coplandet maig megtudom nezni tobbszor de a Rambot nem. Ellenben Schwarzit barmikor, nekem a legnagyobb kedvencem a Predator.

Todd. PT 2009.10.10. 14:41:08

Ahogy Stallonétól a Copland bármikor jöhet úgy Schwarzitól a Hatodik Napon illetve a Total Recall. Tény hogy Stallone jobb drámai színész, de Scwharzi is tudott mást meg újat mutatni.

suo tempore 2009.10.10. 14:45:09

azért mindkettő színészi kvalitását mutatja,h odatették magukat vígjátékokban/akcióvígjátékokban is, ami az igazi zs-triumvirátusra nem jellemző, ők halálkomolyan bírják venni magukat

szerintem 1-1 az állás, én mindkettőt bírom

Danis 2009.10.10. 15:26:58

És Chuck? Ő hova tartozik?

görény G 2009.10.10. 15:28:27

Na, visszanéztem egy picit.

Szerintem az a legnagyobb különbség kettőjük közt, hogy Schwarzenegger inkább az a karrierista alkat színészként és a magánéletében egyaránt, míg Stallone amolyan elhivatott, kicsit idealista típus. Ezt jól jellemezted azzal, hogy Arnoldnak "jobb a marketingje", de itt szerintem kicsit többről van szó.

Ha végignézzük az életét, nagyon keményen érződik a tudatosság. Testépítés: cél a Mister Ez meg Az címek elnyerése, addig gyúr és kokszol, amíg meg nem lesz. Amerika, film: nyilván tisztában van a saját színészi korlátaival, ezért nem ő alkalmazkodik az adott szerepekhez, hanem rá épül egy műfaj. Addig csinálja, amíg működik. Közben nyilván már ki-ki kacsingat, újabb meghódítandó területeket keres. És ott sem kispályázik: az Egyesült Államok elnöke akar lenni. Elveszi a Kennedy klánhoz tartozó Marikát, és megint egy csavar: vállaltan republikánusként kerül be az ősdemokrata családba. De bejön neki ez is. Most épp kormányzó, és lesz még tovább is, amennyire ismerjük. (Most ilyen apróságok, hogy amikor - nyilván volt egy pici imidzsápolás is benne - elkezdett Hummerrel furikázni, akkor az összes köcsögnek, aki még a tolatóradarral se bírt beparkolni rendesen a mozgássérült parkolóba, egyből ilyen kellett. Bár már évek óta forgalmazták, Arni azért nagyot lendített az eladási mutatókon. Én ezt sosem fogom megbocsátani neki.)

www.wreckedexotics.com/h2/h2_20070310_001.shtml

Stallone viszont abszolút a film világában nyomul, és ha jobban belegondolunk, kevés olyan populáris műfaj van, amiben ő ne próbálta volna ki magát. Talán amolyan igazi horrort nem tudnék mondani, szörnyeset, zombisat.

Ő ebben alkot, kísérletezik, nekem bőven belefér az is, ha az aktuális trendhez idomul, és hát mégiscsak 63 éves. Illetve még csak 63. Ha Clint Eastwoodra gondolok, ő ennyi idősen éppen túl volt a western műfajt leporoló, újrafényező Nincs bocsánaton. Ja, hát Stallone westernben sem volt, bár a magányos hősös akciófilm műfaj alapkliséi a westernből jönnek.

Egy szó, mint száz: mindketten méltán lettek azok, akik, és ha egy ilyen közhely még kevés lenne, azt mondanám, hogy míg Arnold szerethetőbb, Sly tiszteletreméltóbb számomra.

Egyébként a Predator nekem is nagy kedvencem.

görény G 2009.10.10. 15:31:54

@Winston007: Az előző ismét neked ment, de ígérem, befejezem, csak jólesett most ez a délutáni nosztalgiázás.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.10.10. 15:58:53

tökéletesen egyetértek a poszttal, és sokmindenben görény G kommentjeivel is.

a legfőbb különbség köztük, hogy svarci teljesen tudatosan építette fel a karrierjét kezdve a testépítéssel, a filmezésen át a politikáig, minden lépését alaposan megfontolva.
míg stallone "csak" a filmezésben gondolkodott mindvégig. megmaradt színésznek/forgatókönyv írónak, és azt jól is csinálja...

az meg hogy zsé filmek-e svarci filmjei, attól függ mennyire tágan értelmezzük a kategóriát. "hivatalos" besorolás szerint kökemyény A filmek, hatalmas bevételekkel, de ha a mondanivalóját nézzük, akkor akár zsé filmeknek vehetjük az összes régi nagy akciófilmeket is. szerintem amik kiállják az idő próbáját, és ma is nézhető filmek, azok nem zsé-k. és szerintem svarci filmjeinek többsége ilyen. ellentétben mondjuk, -hogy egy mai páldával jöjjek-, a transformers filmekkel, amik nem túl valószínű, hogy húsz év múlva is ott lesznek a gyűjtők polcain, és valószínű, hogy zsé filmként emlegetjük majd őket...

IIsten 2009.10.10. 16:19:02

swarci és stallone soha, semmilyen körülmények között nem zs.
először is, a kormányzó úr: a terminátor 1-2. ha ez után a két film után csak gigantikus hangyákkal és busznyi méretű pókokkal küzdött volna, akkor sem lenne zs. de nem így tett, hanem csinált egy rakás, máig élvezhető filmet.
sly pedig szintén benne volt pár kultikussá vált filmben.

attól, hogy egy filmnek -legyen ez a tango és cash, a kommandó, vagy akár a nincs kettő négy nélkül- nincs mondanivalója, van benne egy rakás nevetséges klisé (bár ezek a klisék sokszor innen erednek)még lehet nonplusszultra.
a film lényege, hogy szívesen nézzem meg. és ha egy film bugyuta is (mondjuk két tűz között) de élvezem és sokszor meg tudom nézni, akkor az nem zs.

attila1 (törölt) 2009.10.10. 17:48:16

nem a témaválasztástól lesz egy film zs, hanem a megvalósítás színvonalától. Az első Rambo az egyik legkomolyabb akciófilm és az első Rocky sem nevezhető egy könnyed szórakoztató filmecskének.

mentalistagenya 2009.10.10. 18:44:14

"legjobb akciófilmjeik azonban lehet hogy ma már direct to DVD-k lennének."

szerintem ez azért van így mert változik a trend, ilyen egyszerű. De úgyis az idő mutatja meg hogy mennyire válik el a szar a májtól..vannak filmek amik egyszerűen gagyin hatnak 5-10-20 év távlatából, de van ami megállja még ma is a helyét, hiába nincsen benne sok csilivili akció meg trükk (az ellen sincsen kifogásom, amikor ahhoz van hangulatom).

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.10. 21:08:00

Köszönöm a reklámot Winston:)

Szerintem sem Scwarzi, se Stallone nem Zs sztár, illetve lehet, hogy mai szemmel egy-két alkotásuk ma már erősen elhajlana abba a kategóriába, de akkoriban ezek voltak a menők.
Arnie szép pályát tudhat maga mögött és ezt tudatosan építette fel, Stallone viszont csak durrbelebumm, ráadásul szvsz nem voltak meg a hozzá járó kellékek, Scharzinak ott volt a szivar, a remek egysorosok, Stallone pedig csak kevés filmjében nyögött be hatalmas dumákat.

Egyébként ma már Scwarzenegger szerintem nem igazán tudna nagy bevételeket produkálni, erősen úgy állna a szénája, hogy mehetne a dvd piacra. Stallone is rohadt sok buktában szerepelt, hiába mutatott fel jó filmeket, csak az új Rocky és új Rambo mentette meg a karrierjét. A jövő éve Expendables pedig inkább a 80-as évek szerelmeseinek város, remélhetőleg sikeres lesz.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.10.10. 22:53:24

én csak ennyit fűznék hozzá:
"ENGEDD KI A GŐZT, BENETT!"
:D

DzsonMeklén · http://defenderdown.gportal.hu 2009.10.11. 12:01:46

Áh,Swarczi a magyar szinkronosokban azért tűnk inteligencsebbnek, mert általában Gáti Oszkár szinrkonizálja, aki azért nem rossz színész.

Ha angolul megnézed akár az újabbaknál is olyan akcentusa van hogy tök vicces...

Winston007 2009.10.11. 12:02:36

@koimbra: Ne viccelj, en koszonom a posztot!

Apokalipsz István 2009.10.11. 12:45:52

@DzsonMeklén:

Hmm Stalonnét is többnyire Gáti Oszkár szinkronizálja ám (kivéve a régi Rocky filmeket, ott asszem Kálid Artúr) , akinek mindezért maximum respect.
Mondjuk én Schwarci eredti szövegét is bírom :-)

stoppos76 2009.10.11. 13:37:31

És az életben maradniról se feledkezzünk el. Írta és rendezte Sylvester Stallone.

villain 2009.10.11. 16:07:03

Svarci hatása sok helyen lemérhető:

www.austriandeathmachine.com/

Ez egy amerikai thrash.metal projekt, a műfajban elég ismert nevekkel. Csak az előző és az új lemez címeit nézzétek meg.

füligjimmy77 2009.10.11. 17:38:02

Nem hiszem, hogy ha most forgatnák a filmjeiket, egyből DVD-re kerülnének felkérnék Michael Bay-t rendezőnek, az meg rakna a gagyi sztori alá olyan effektet, hogy az ember agya elfüstöl. Mert azért bőven nyomatják a mai napig a semmiről se szóló akciófilmeket, csak nem lesz kultstátusza, hiszen abban a múfajban már az n+1. alkotás. Stallone ott cseszte el egy kicsit, hogy megcsinálta a Rambo tizenötödik folytatását is, és a Rocky 1 után is lehozott még négyet, de legalább méltó(bb) módon lezárta. Arról nekem egyezik a véleményem Winstonéval, hogy a paródiáival, vagy utalásaival egyszerűen elébe ment egy kicsit a cinkelésnek, mert valószínűleg egy végletekig hiú ember, és ezzel előre elveszi a kritikák élét. De azért Swarzi is bukott dögivel a pénztáraknál a filmjeivel, ellenben (állítólag) ő volt az egyetlen, aki nyereséggel szállt ki a már említett étteremlácból, míg Stallone és Willis elég komoly summát buktak rajta.

europatriota 2009.10.11. 21:09:37

Nem vitatkozni akarok a cikkel hiszen a ZS erosen szubjektiv megiteles, de szerintem egyik sem az: mindketto egyeni, szeretheto es "kortalan"(a 71 eves apam es a 17 eves fiam is imadja a filmjeiket).
Igazi klasszikusok, az akciofilm, mint genre legnagyobb alakjai.

IronRock 2009.10.11. 22:12:02

@füligjimmy77: Azért szerintem a Rambo 4. akkora film volt, amekkora csak az első része volt! Haverom mondta, hogy megnézte moziban, és életében kétszer volt olyan, hogy a közönség a film végén felállva tapsolt. Egyszer 1980-ban Berlinben amikor A Birodalom Visszavág-ot nézte, és majd a Rambo 4-nél.
De hogy a témához szóljak: görény G-vel kell teljesen egyet értenem. Sly csak a filmezésen belül próbálta ki magát, de a vígjáték szerep neki nem állt jól. Viszont a Copland - dacára annak hogy a moziban csúnyán megbukott, viszont a kritikusok elismerősen szóltak róla - megmutatta hogy Sly nem csak üresfejű akcióhős, hanem drámai szerepben is nagyot tud alkotni. A Rocky-t sajnos a negyedik résznél be kellett volna fejeznie.
Schwarzi igazából azért lett nagyobb név, mert a Terminátor szerepét rá osztották, szinte összenőtt vele. Sly ilyen kultikussá vált moziban nem volt főszereplő.
Egy dolog azonban tény: egyikük se adná a nevét egy igazi ZS-mozihoz (alacsony költségvetés, gagyi sztori, gyerekes trükkök, stb.). Ezért én nem tekintem őket ZS-sztároknak még akkor sem, ha sose lettek volna képesek Broadway-i magasságokba emelkedni. Voltak jobb és rosszabb filmjeik, ennek ellenére egy-egy filmet tőlük még mindig szívesebben ülök le megnézni, mint a mai tucatfilmeket.

DiliQtya 2009.10.12. 09:35:22

Azon azért kár vitatkozni, hogy "mostmár ZS lenne", mivel az bemutatás korszakára levetítve célszerű vizsgálni és akkor mindkettő kiemelkedő nézettségű volt. Ebből a szempontból viszont az Ezerarcú Mester és Csák Norisz sem lenne az. Inkább vannak jól és rosszul sikerült alkotások, amelyből mindenki kivette a részét több-kevesebb mértékben. Míg a Svájcinéger-Sztalóne-BrúszVilisz combo kevésbé, az összes többi sokkal inkább. Érdekes módon akkor nem kedveltem őket, idővel azonban megváltozott a véleményem(30+). De hozzáteszem, sokkal inkább leülök eléjük, mint az utóbbi néhány év műanyagízű tucatborzalmai elé.

Nightshift 2009.10.15. 21:12:31

Nem taposok ebben a dologban további felesleges gondolatokat, nagyon jól össze vannak itt foglalva a lényegek. Annyit esetleg, hogy Stallone azért remekelt valamikor a 70-es években egy olyan karcos alkotásban, mint a Death Race 2000 (nemrég rimékelték), és ami erősen feszegeti a zs kategória határait. Ettől persze még lehet mi és Kiszely Tünci kedvence...

Egyszómint100 jómagam is rajongok mindkét ikonért, hiszen sokkal kevesebb lenne a filmtörténelem a filmjeik nélkül.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.16. 09:21:38

Hát, aki szerint a T2 ma egyből DVD-re menne az kicsit régen láthatott normális filmet.

A legtöbb jó film amit szeretek nézni a XXI. század előtt készült...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.16. 09:26:54

@alien78: Ez az, amit soha nem értettem. A Kill Bill nem elég, hogy alaból egy hulladék szerintem, de ZS kategóriában TOP10-be simán beleférne. Mi a péktől lett akkora siker?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.16. 09:30:10

"The Expendables pedig borítékolhatóan kasszabontogató lesz."

Attól, hogy kasszabontogató, még lehet hulladék egy film sokak szemében és nem kasszabotogató film is lehet igazi gyönyszem. Lásd Úttalan út (Interstate 60: Episodes of the Road).

A másik örök retély, hogy a Mátrix hogyhogy nem került fel soha még ide? Elég nagy ZS film szerintem az is...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.16. 09:38:02

@füligjimmy77: Bizony. Annyi ZS film megy a mozikba, hogy az már fáj. Ezért nem is járok igazán. A szutyok feka zenére vonagól autóscsajoslövöldözős szarokkal Dunát lehetne rekeszetni. És még folytatásokat is csinálnak ezeknek...

Leeroy of SMV Design 2009.10.17. 05:21:08

A Mátrix? Elvégre "csak" egy cyberpunk alapvetés, mitől is lenne ZS? Az oké, hogy az Újratöltvé-t és a Forradalmakat így utólag felesleges volt megcsinálni, de az első rész viszont nagyon ott van, mind látványvilágban, mind az elgondolkodtató mondanivalóban.

T. Norbert 2009.10.17. 16:50:33

Tarantino rajongója a régi B-filmeknek, ö stílusosan meg tudja csinálni öket. Mint ahogy a Grindhouse-t is szándékosan zs-re csinálta.

T. Norbert 2009.10.17. 16:52:25

@molnibalage: A Mátrix mitöl lenne zsé? (Mellesleg egy indiai vagy török Mátrix-koppintás volt már itt.) Az, hogy neked nem tetszik, a privát dolgod. Most evvel az erövel a Keresztapát, a Farkasokkal táncolót, a Forrest Gumpot meg ilyeneket is lehetne bekerülésre javasolni, csak mert egy bizonyos valakinek nem tetszik.

dutch 2009.10.23. 19:42:10

@koimbra:
Egyetértek veled, egyikük sem Zs. Arnold és Sly alkotta meg azokat a kliséket és paneleket, amiket ma a Zs filmek használnak, lopnak. Egy Kommandó sosem lesz Zs, mert ez volt az első ilyen stílusú film. Arról hogy később ezer szar film másolta, tényleg nem tehet Arnold sem. A filmeket pedig a korhoz kell mérni, másképp elég igazságtalan lenne.

Egy Kommandóért vagy Predatorért pedig odaadnám az összes akciófilmet az elmúlt két évből (bár elég elfogult vagyok)

CernaGeza 2009.10.24. 20:36:20

Az eddigi kommentek leírtak mindent amit gondolok erről (illetve erről a 2 emberről)...Amit gyerekként éreztem...
- A Terminator 2. megjelenésekor voltam 12 éves, azt hiszem 14év volt a moziban a korhatár, úgy kellett belógni a vetítésre.
Svarci egy isten volt akkor minden hasonló korú kölök számára akit ismertem, (kivéve a baletttáncosokat és kőfaragókat)..és persze Stallone is.
Ekkor tájt' kezdtek elszaporodni Van Damme és társai művei, akik teljességgel vállalhatatlan filmeket kezdtek csinálni, mint amikor valaki azt mondja magában a tékás filmeket nézegetve: "Ezt én is meg tudom csinálni."
- Bár Dolph Lundgrent megszerettem mint "csupafül-őrmestert", de ettől függetlenül ő is olyan mint egy nyóckerületi Elvis-imitátor. Chuck Norrisnak pedig sokat köszönhet a viccipar, de azért hagyjuk már.

Mivel így emlékszem az akciófilmek korszakára, ez a két ember hiteles számomra, Semmiképp nem zsé..
süti beállítások módosítása