HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSkritika: Szemben a sötétséggel

2009.09.27. 14:25 Winston007

Wesley "Penge" Snipest végül nem egy vámpír kommandó, hanem az adóhivatal vadászta le, ezért egy hatalmas űr tátongott a vámpírvadászos filmek területén. Erre a piaci résre mozdult rá az aikido és a mangalicazsír hivatalos reklámarca: Steven Seagal, aki immáron nem csak egy szereplő az Úszó erődből, hanem méretei alapján ő maga az. A sztori félelmetesen egyszerű: gonosz vírus bácsi gyün, az emberekbül vérszívó zombigenya lesz és a túlélők menekülnek. De vannak a "vadászok", akik a Bosnyák téri piacon levő hentesek szerszámaival felfegyverkezve hobbiból irtják a szörnyeket és megmentik a jókat. Ennyi. Ez a forgatókönyv se fog bevonulni a legkreatívabb alkotások közé. Hétvégén olvastam , hogy Lagzi Lajcsi fogyott ötven kilót, de vajon mit csinált a ruháival? Először azt hittem, hogy valamelyik vitorlás egyesületnek adta. Aztán megláttam Steven Seagalt és rájöttem a megoldásra. A fosógalamb póz nagymestere ugyanis elég komoly súlyproblémákkal küzd és kardjánál már csak tokája volt nagyobb. Az egész vadászbrigád egyébként úgy nézett ki mint a nyírbátori "Piros tabletta" Moprheus fan klub tagjai. Hosszú bőr feketekabát és a csajokon magassarkú. Ezzel a formációval frankón mehetnének a Fásy Mulatóba, mert a két csaj az egész filmben kvázi a háttértáncosok voltak, hogy aztán meghaljanak.

 

 

Gyerekek azt a gombot nem tudom milyen erő tartja ott a hasánál, de minden tiszteletem neki. Steven pedig keresi a májkrémes szendvicsét a belső zsebében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A túlélők egy kórházban rekednek, érzésem szerint valamelyik magyar kórházat bérelheték ki, zombiknak meg önként jelentkeztek a betegek, úgyis ezt csinálják egész nap. A kis csapat az egész filmben az alagsor felé mászik le az emeletről. Én totál nem értem, másfél óra alatt négy emeletet mennek le. Mert ott az egyetlen kijárat, ezt elhiszik azok is akik az előző jelenetben másztak be az ablakon. Steven azonban megy nekik segíteni: a háttértáncosok mellett egy Neander-völgyi ősember is segíti, akinek két betonkeverő és egy légkalapács segítségével alakulhatott ki az arca. Más magyarázat nem lehet. A vámpír irtás abból áll, hogy Steven megáll a helység ajtaja előtt, ránéz a benga ősemberre és annyit mond: " Vigyázz magadra, kint fedezünk!" a barlangrajzoló csávó meg bemegy egyedül. Steven amikor verekszik, kizárólag kikockázva, felgyorsítva és művészi kameraállásokból teszi, szar lenne látni a rajongóknak, hogy a csepeli hajódarukban is több dinamika van, mint az akcióhősben. A túlélők persze szétszakadnak több csapatra, hogy a vámpírgenyóknak könnyebb dolguk legyen.

 

 

 

Túlélők vagyunk: rettegő kislány, Ripley klón és jól fésült bölcsész.

 

 

 

 

 

 

 Az egész film tele van felesleges szálakkal: kedvencem a fogtündér vámpír. Az elején 2 percig azt nézhetjük, hogy reszeli a nem éppen Colgate reklámképes fogait majd megiszik egy bögre vért. Aztán semmi 1 órán keresztül , végül egyszer feltűnik egy vicsor erejéig. A vámpírok full zombi módra viselkednek, amikor támadnak olyanok mint az állatok, aztán az egyik megszólal és elmondja, hogy ők egyébként tök intelligencicások és hamarosan átveszik az uralmat. Majd tovább kaparja az ajtót a magasrendű szellemiségével együtt. A filmben a párbeszédek baseball ütő jellegű csapások az agynak. A teljesség igénye nélkül itt van az egyik szellemi hidrogénbomba, amely után a Mónika-showban ülő hátrányos helyzetűek párbeszédei izgalmas kamaradrámának tűnnek:

-Azt hiszem mázlim volt.                                                                             

-A mázlisták is lehetnek néha pechesek.

A szokásos "teszem a dolgom"  meg a "mi ölünk nem kérdezünk" dumákról már nem is beszélek. Fontos szál a filmben, hogy van egy katonai tábor is ahol izzadó radarosok ülnek a képernyők előtt és a nagy néger ezredes bombázni akar. Persze a kék inges civil csávó ezt nem akarja, mert lehetnek még civil túlélők. Ezért ketyeg az óra, mert jönnek a vadászgépek. Ettől aztán izgulni kéne, de valahogy nagyon nem jön össze. A menekülés közben Steven háttértáncosa elhullanak és a mester próbál fájdalmas fejet vágni, de maximum csak azt látod rajta, hogy a háromkilós sertéscomb csikarja a pociját amit a szünetben bevágott a büfében. A pörgős akciójeleneteket mindig a Neander-völgyi csinálja , Steven maximum vár a folyosó végén az oxigénsátor alatt. Természetesen a maradék túlélő és Steven kisétál a kórházból, amit abban a pillanatban szétbombáznak a pont akkor megjelenő vadászgépek. Az ezredes megnyugszik, mert a felderítők azonnal jelentik , hogy vannak túlélők. Steven pedig elsétál megmaradt társával a pusztába. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a filmbeli neve a mesternek Tao volt, amit akárhányszor kiejtett egy egész szimfonikus zenekar kezdett nyivákolni, hogy átérezzük hogy ez a csávó igazi pusztító és nemcsak az ebédlőben.

 

Maradjatok ott mert mindjárt egy hatalmasat fingok!

 

 

 

 

Steven Seagal karrierje régóta mélyrepülésben van és most már csak a direct to DVD piacon tud alkotni. De ez a film már azt a határt is átlépi amit a többi exakcióhős próbál tartani és közelít az Asylum szint felé. Ezért mind ZS rajongónak kötelező, a párbeszédek és bölcsességek még sokáig mosolyt fognak csalni az arcodra.

49 komment

Címkék: stevenseagal zskritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr481410670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suo tempore 2009.09.27. 17:58:45

leszámítva azt,h néhány mondatot csak többszöri olvasásra értettem meg, az utóbbi idők legjobb írása volt :)))

(keress már valakit, aki legalább alapszinten beszéli a nyelvet és elolvassa az írásaidat, mielőtt felteszed, plíííííííííííz)

gothmog 2009.09.27. 18:23:01

Steve gombja fegyver, és egy valamire való filmben el is sütötte volna.

Mr. Jack 2009.09.27. 19:00:27

Nagyon tetszett az elemzés, végigröhögtem az egészet, csak így tovább! :)

A filmben a két vámpírvadász csaj volt a legjobb, nem csináltak semmit, a harci jelenetekben is a képernyő szélén álldogáltak és aztán meg is haltak, de legalább jól néztek ki. :D Azt viszont nem értettem a filmben, hogy a szereplők a film végén hogyan élték túl a bombázást, amikor éppen, hogy csak sikerült elhagyniuk az épületet a robbanások előtt.

Kicsit sajnálom Seagal bácsit, hogy ilyen mélyre süllyedt a filmes karrierje...

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.09.27. 20:54:07

Nézzétek inkább a zenei karrierjét! Két tök hallgatható lemezt összehozott...

www.youtube.com/watch?v=7Qw5bKTBQE4&feature=related

2009.09.27. 20:57:04

"Erre a piaci résre mozdult rá az aikido és a mangalicazsír hivatalos reklámarca: Steven Seagal, aki immáron nem csak egy szereplő az Úszó erődből, hanem méretei alapján ő maga az."

Már ennél a mondatnál totál kész lettem :'D

"Steven Seagal karrierje régóta mélyrepülésben van..."

@Mr. Jack:
"Kicsit sajnálom Seagal bácsit, hogy ilyen mélyre süllyedt a filmes karrierje..."

Gondoljatok csak bele: mekkorát fog így majd ütni a nagy visszatérés! Hiszen decemberben érkezik a tv-képernyőkre az Oscar-gyanús alakításokkal teletűzdelt policájos-valóságshow!

"Cheese" · http://hetediksor.blog.hu/ 2009.09.27. 21:12:19

A férfi, aki a “visszafelé is hajlik a könyék” egykunsztos produkciójával hímek millióit kápráztatta el a 90-es évek hajnalán.
Ideje lenne tisztességben megőszülnie!

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.27. 21:27:33

@ertzuiop:
te nagyon ki lehetsz éhezve
egész este csak tolod a plecsniket, ecsém, illyet!! :)

regetti 2009.09.27. 21:41:23

-Ki vagy te?
-Tao vagyok.

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.09.27. 21:52:52

Ilyen szar filmet is régen láttam. Seagal nevével fémjelzettet meg még soha. Nem kevés idétlen jelenetet tartalmaz. Erre kár volt egy fillért is pazarolni. majdnem végig kíséri a filmet az az érezhető erőlködés, amivel mindenáron valami hihetetlen hátborzongató jelenetet akarnak kihozni.

Egy a sok közül:

Túlélők elemzik, hogy sietni kellene minél előbb elhagyni az épületet. Mindezt a lehető legráérősebb hozzáállással. Mintha a közértbe ugrana le valamelyik egy doboz cigiért.

Winston007 2009.09.27. 22:14:02

@JohnWatt: Nem , Tao. Es amikor ezt kimondta beindult a komoly zene, meg szerencse , hogy nem villamlott....

dany82 2009.09.27. 22:28:20

ezek után meg kell néznem a filmet. (a bejegyzés nagyon jól lett megírva, grat :-))

Jasmioneee 2009.09.27. 22:30:51

Nem láttam a filmet.
Az elmondottak alapján nem is nagyon akarom látni. Inkább akarok úgy emlékezni rá, amikor még olyan volt, hogy jó volt nézni a filmjeit.
Tényleg sajnálatra méltó.
Megemberelhetné magát. :((

Első mohikán 2009.09.27. 22:39:58

"Kicsit sajnálom Seagal bácsit, hogy ilyen mélyre süllyedt a filmes karrierje..."
Miért, volt jobb is?

Érdek Lődő 2009.09.27. 23:18:33

Azt hiszem, ez a poszt önmagában pompásabbra sikerült, mint a témaadó műalkotás.
Köszönöm ezt a remek pár percet!!

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.09.27. 23:43:57

Azt nem értem , hogy ha belinkelek néhány jelenetet a jól sikerült filmjei közül akkor azt miért moderálod ki? Talán nem tudod elfogadni, hogy ilyen filjei is vannak?

arrogans 2009.09.28. 00:14:55

:) először is,ez nagyon odab.sz . . úgy röhögtem. .
és igen,voltaqk jó filmjei is.Nagyjából a Lángoló jég -gel bezárólag. A Törvényre törve például szerintem nagyon jó film,kár hogy néhány helyen olyan a magyar szinkron mintha én csináltam volna.Ott még világosban,nem agyon vágva és főleg 30 kilóval soványabban nyomta. .Aztán elkezdték játszatni ilyen zs kategóriás szarokban,amit őszintén szólva nem is értek. . Azt a régi vonalat kellett volna tovább vinni vele. .Bár lehet hogy ezeket a hulladék mozikat a saját filmkészítési hobbijaként csinálja?

ElPadre 2009.09.28. 00:30:45

köszönöm, porhanyósra röhögtem magam rajta. :)

"zsírban úszó erőd"

van damme meg tavaly megcsinálta a JCVD-t, ami előtt meg le a kalappal, és egy kurva nagy film. mert be merte vállalni, hogy mára egy xedrangú akció-exsztár lett belőle. mert mégiscsak szorult bele némi színészi tehetség.

sertésmájkrém 2009.09.28. 01:43:45

@anyahajókabinajtóhajtogató: Én még nem láttam winstont bármiért is moderálni, szóval ha tippelnem kéne, erősen gyanakodnék vmi más hibára.

gitáros 2009.09.28. 02:19:37

@anyahajókabinajtóhajtogató:
Hejj!
Nekem nagyon bejön ez a nyugis, kicsit bluesos, kicsit Chris Rea-s fíling... Fasza.:)

Picurigor 2009.09.28. 06:52:12

Az az igazság, hogy Segal "Másodpercekre a haláltól" c. filmje után úgy döntöttem, hogy soha többet nem nézek Segalos filmet.
De most kíváncsivá tettetek.

Szerintem ott kellett volna abbahagynia, amikor a Tűzparancsban bezárta a Jumbo légzsilipjét, ő maga pedig eggyé vált a ritka levegővel 10ezer méteren.:)
Az méltó vég volt a karakterének is, és az lett volna Segal filmes karrierjéhez is.

Illés Béla 2009.09.28. 08:14:07

Ó Segal az "ezerarcú"színész. :)...szánalmas

a Nanga Parbat rabjai 2009.09.28. 08:54:25

Utoljára a Matulán olvastam ilyen poénosat - ezután feltétlenül megnézem a filmet!
Patkány Casey Tao a kórházban...fenomenális!

cambridge.on 2009.09.28. 09:02:29

@dany82: Találj magadnak jobb elfoglaltságot, fölöslegesen ne pazarolj el másfél órát az életedből!
Bánom ,hogy megnéztem.Pedig az egyik kedvenc színészem volt.Volt,soha többet.Ez már nem is Zs kategória,minősíthetetlen.
Értékelés 10-ből minusz 10-es.

KCs 2009.09.28. 09:10:34

Nem árt tudni, hogy a filmben Seagal csak kis, statisztaszerepet vállalat eredetileg, az már a producerek inkorrektsége lett, hogy végül az ő nevével akarják eladni. Hasonló történt a Pusztító ring c. filmmel is.

Ez a film minimális költségvetéssel készült, messze kisebbel, mint bármelyik Seagal-film, és - mint azt a film egyik munkatársa nyilatkozta - Seagal is a szokásos gázsija töredékéért, ezen a szinten jelképes összegért vállalata a szereplést benne, mert tetszett neki az alapötlet, hogy másfajta szerepet is kipróbálhat.

Ree-Tard 2009.09.28. 09:11:43

Ez kimondhatatlanul vicces írás volt, folytak a könnyeim... nagyon jó.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.09.28. 09:26:22

@anyahajókabinajtóhajtogató: segal atya énekel? :D
a régi filmjei ütöttek. a lángoló jégnél adtam fel minden reményt. az már nagyon gatya volt, ezt viszont lehet hogy lecsekkolom, hátha lefogyom tőle.

DiliQtya 2009.09.28. 09:26:23

Winston wazze, szünet nélkül vihogok, már könnyezem, igazi remekmű lett a poszt, dupla respekt. Nemhiába, az ezerarcú mesteren már csak röhögni lehet, de mekkorákat :)))

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.09.28. 09:27:06

ja télleg.. a post brutáljó lett

winston01 2009.09.28. 10:27:56

Milyen másfajta szerep?

csuszokotes 2009.09.28. 14:49:06

@Picurigor:
Pont nekem is ez jutott az eszembe, amikor a Tűzparancsban kirepül a gépből, az a jelképes zuhanása a filmes karrierjének...szerintem ez tudatos volt nála, tudta, hogy neki vége és igazi színészhez méltóan játszotta el a kiugrását...A filmet meg meg fogom nézni, mert ahogy olvasom ez egy mestermű, olyan 8-9 üveg sörös minimum :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.09.28. 15:56:08

@csuszokotes:
A tűzparancsot moziban néztem meg Seagal miatt.... Mit szentségeltem!

Leeroy of SMV Design 2009.09.28. 19:20:44

@ElPadre: Pontosan ezt akartam írni (a belga karatéjgép és a JCVD kapcsán, amiért BIG RESPECT neki!), csak megelőztél. :) Azaz ha már normális filmet nem képes az öreg Seagull készíteni, legalább lenne önkritikája!

KCs 2009.09.28. 21:34:20

@winston01: Sejthettem volna, hogy nem vagy képben. Mondjuk felmerül a kérdés, hogy akkor miért írsz ilyen fölényeskedő "filmkritikát"...

Winston007 2009.09.28. 21:56:27

@KCs: ezt most winston01-nek vagy nekem kuldted mert en winston007 vagyok:)

KCs 2009.09.28. 22:35:09

@Winston007: Bocs, megzavart a hasonló név. :) Ugyanakkor tartom, hogy érdemes lett volna kicsit tájékozódni a film hátteréről, és nem minden esetleges hibáját Seagal nyakába varrni.

Ez egy minimális költségvetéssel készült film volt, tudatosan ennek szellemében alakítva a forgatókönyvet. Seagal látott némi fantáziát az egyik kis szerepben, és gyakorlatilag szívességből elvállalt egy beugrást, amit kissé feltupíroztak az utómunka és a marketing során.

Érdemes megnézni a Gyilkosságra kényszerítve c. filmjét, amibe ő is komoly energiát fektetett - többek közt fizikilag is igyekezett formába hozni magát - valószínűleg kevésbé fog csalódást okozni.

Amúgy ma már moziba nem lehet olyan akciófilmekkel betörni, amelyek nincsenek tele számítógépes effektekkel vagy irreálisan grandiózus cselekménnyel. Az olyan egyszerű akciómozik, amelyek a 90-es években divatosak voltak, ezért szorultak ki DVD-re. Ez egy trend, előbb-utóbb talán megfordul - nyilván Seagal-nak abban igen korlátozott szerepe lehet, ha nem tudja magát rászánni egy komoly produkcióba való beszállás kötöttségeibe.

KCs 2009.09.28. 22:36:31

@KCs: Elnézést, Gyilkosságba hajszolva a pontos cím.

redriot77 2009.09.28. 23:42:03

" Fontos szál a filmben, hogy van egy katonai tábor is ahol izzadó radarosok ülnek a képernyők előtt és a nagy néger ezredes bombázni akar. Persze a kék inges civil csávó ezt nem akarja, mert lehetnek még civil túlélők."

Ááááááááá! Neeeeee! Létezik ettől nagyobb sablon a világon???? :DDD

kuvahara 2009.09.29. 00:52:53

Szerintem Segalhoz már nem elég a zsé. Valahonnan a japán katakana írás leghátsó soraiból kéne valami jelet keresni. De nem az ő hibája, hanem rosszul tervezték, mert valójában egy kiborg. Volt egy filmje (már nem emlékszem a címére), ahol ő játszotta a disznószemű Professzort. Akkor jöttem rá, hogy vasból van a haja. Olyan, mint a kis műanyag LEGO figuráké. Később, amikor alaposabban megfigyeltem, rájöttem, hogy valamilyen belső hiba folytán a szervezete nem dolgozza fel a gépolajat, ami csak gyűlik, gyűlik benne, fáradt olaj lesz, és ez löttyen benne jobbra-balra. Eldőlni nem fog, de gyorsan mozogni sem. Megeshet, hogy ha egy harcosabb jelenetnél nagyobbacskát fingik, mint amivel a tervezői számoltak, a csavaros végbél dugóból kitörik a menet, ő pedig leereszt. És akkor kiderül, hogy akkor szeme van, mint a roswelli ufónak, nem pedig ilyen pici...

dany82 2009.09.29. 01:22:24

megnéztem a filmet és mégegyszer elolvastam a posztot és le kell írnom:

ez a legjobb filmkritika, amit valaha olvastam. :-)))

hhh. 2009.09.29. 05:25:51

nagyon nagy írás!

ganxta007 2009.09.30. 00:07:02

"Hétvégén olvastam , hogy Lagzi Lajcsi fogyott ötven kilót, de vajon mit csinált a ruháival? Először azt hittem, hogy valamelyik vitorlás egyesületnek adta." omfgrofl :D respect!!

CernaGeza 2009.10.01. 22:22:04

Rég röhögtem ilyen jót.

Különben Steve bácsi vajon úgy végzi egyszer majd mint szegény Carradine?

Winston007 2009.10.02. 08:32:06

@CernaGeza: Nem ot a spajzban talaljak meg, a nyakara gyulai kolbasz lesz tekerve a farka pedig egy rud parizsival lesz bele melyedve. Ez olcsobb mint thai prostika berelni:)

kvarcman 2009.10.05. 17:22:06

Kiváló írás. köszönet :)

Zeratul86 2009.10.06. 13:06:36

Szerintem a filmben az a kórházas látkép csúnya nyúlás a Stephen King-féle "A félelem kórháza" c. sorozatból...

Shellshock 2009.10.27. 22:45:29

Attól függetlenül hogy szimpatizálok Steve papával(annak ellenére hogy bő tíz éve milyen ,filmnek csúfolt borzalmakkal hozakodik elő),könnyesre röhögtem magamat az íráson.
"Steven Seagal, aki immáron nem csak egy szereplő az Úszó erődből, hanem méretei alapján ő maga az" Áááááááá XD!!!
süti beállítások módosítása