HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Jason Statham

2009.06.29. 21:45 Winston007

A poszt amiért ki leszek végezve valószínűleg ( a párom konkrétan vacsora megvonással megfenyegetett meg, amint meghallotta kiről akarok posztot írni ), pedig mai hősünk egy reményteli ZSsztár. De valószínűleg sohasem fogják oda sorolni csak én, mivel nyereséges filmeket lehet vele csinálni. Pedig a Guy Ritchies alkotásain és a Banki melón kívül nem tudnék egy jó filmet mondani. Meg aztán Jason minden filmjében csak vezet és harapdálja a szája szélét. Az egész csávó ilyen kis mini Bruce Willis, csak ő amint véres lesz a trikója átöltözik és Brucenak van valami minimális arcmimikája. Jason...hát Jason egy panel lakóház karakterisztikájával és a négyes metró alagutjának mimikájával van megáldva. Pedig milyen szédítően indult a karrierje! A Ravasz, az Agy ls két füstölgő puskacső és főleg a Blöff után mindenki úgy gondolta, hogy a gusztustalan reggelik szigete egy újabb sztárt ad a világnak. És a vicc az, hogy valamilyen szinten megkapta.

Jason Londoban született 1972-ben , de szülei elköltöztek és a kis kopasz is ment velük Norfolkba. Ott az iskolai focicsapatban ontotta a gólokat de az igazi szenvedélye a műugrás volt. ( Mióta Jean Claude van Dammeról tudom, hogy a balett volt a szenvedélye, ezen már a szemöldökömet se tudom felhúzni.) Nem is akárhogy tolta: a 92-es VB-n tizenkettedik lett és tagja volt a brit válogatottnak, de Jason abbahagyta és először a French Connection márka reklámarca lett. Guy Ritchie felfigyelt rá és a többi már filmtörténelem a Ravasz, az Agy... és a Blöff Hollywoodba katapultálja. Nos, az előbb leírt két filmről úgy érzem nem kell nagyon beszélnem , én konkrétan a Blöfföt félévente egyszer minimum megnézem. 2001-et írunk és Jason rögtön két filmben is tolhatja az ipart: az egyik kegyetlen bukta és egy igazi ZSklasszikus, ez volt a Mars szelleme, a másikban pedig a kínai Nagy Fal színészi képességeivel rendelkező Jet Li aktuális hadonászása, az Egyetlen.

Egy kis brit kitérő is volt, ahol a Blöff néhány szereplőjével megcsinálta a Gépállat SC-t, ez se volt kirobbanó siker. Viszont 2002-ben jön egy nagy siker: a Szállító, amit ugyen szeretünk, de ha nagyon bele gondolunk miért is? Mert jó autók meg nők voltak benne? Mert mást nem tudok mondani, Jason ült bevakolt fejjel és rángatta a kormányt. Közben állandóan az idióta szabályzatát ismételgette mint Kvark a ferengi üzletkötés szabályait. Mégis azóta már két folytatást megéltünk, és ha minden igaz még lesz. Pedig a harmadik rész az már nagyon durván fárasztó volt. Közben persze leforgat egy halom filmet: War, A király nevében, Crank, Káosz. Illetve volt két ügyesebb próbálkozása: az Olasz meló és a Banki meló és talán a London. Azonban jött 2008 és nálam végképp eltemette magát: a Halálfutam című filmben megint fapofával vezetett és megint jó autókat tört össze és jó nőket raktak mellé. Idén a Crank 2 című filmben lesz látható, ahol állítólag trafóházakban tölti fel a szívét árammal.

A végére pedig egy kis magyarázom a bizonyítványomat duma jön:) Jason Stathamet ettől függetlenül csípem, de egyszerűen nem jó színész. A filmjei pedig kifejezetten rosszak - a Guy Ritchie filmeket leszámítva- szerintem pár év és kifigyel neki a DVD release. Hacsak Guy nem heveri ki a kabbalista popdívát és újra elkezd filmeket forgatni. Ja és szerintem Vin Diesel még ennél is rosszabb és róla is lesz poszt:)

 

 

Mindig ezt a Maugli fejet vágja.

39 komment

Címkék: zssztar

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr231216443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.06.29. 22:23:59

Az Egyetlen és a War egész jó filmek voltak. Gépállat SC nekem speciel jobban tetszett, mint a Csontdaráló.

Viszont a Crank 1-2, Szállító, Halálfutam... Brrr

Részben off: Vinnie Jonesnak van egy kegyetlen zs filmje, a Halálraítélt. Ha még nem láttad volna(amit kétlek:) ), pótold be :)

Crom77 2009.06.29. 22:41:30

Megjegyzem, sajnálom Jason-t. A szállító első része nekem bejött a második már kevésbé, a harmadikat meg inkább le se forgatta volna...
A Crank első része is tetszett (na nem a mélyen cizellált színészi játék, hanem a formabontó, akciódús, könnyed esti szórakozásként ható filmtéma miatt), a második részre így hogy egy ezer méteres szabadesést kellene túlélnie, már nem vagyok kíváncsi.
A Káosz és az Egyetlen is tetszett a maga nemében.
Egyébként talán azért volt olyan jó a Blöff-ben meg a Ravasz az agy...-ban, mert hasonlóan lúzer figurákat játszó karakterek bennük a partnerei és egy remekül bemutatott életképbe helyezték. Mindkét film a kedvencem és évente párszor muszáj megnézni őket, fizikai kényszer. :-) Azokat a figurákat remekül el tudta játszani, de más, komolyabb szerepekre alkalmatlan. Remélem nem lesz belőle Zs-sztár, a fent említett Guy Ritchie filmek miatt komolyan sajnálnám.

Crom77 2009.06.29. 22:44:36

Jut eszembe, Jet Li nem kap egy posztot lassan? Bár bírom a mozgáskultúráját és még nagyon messze van attól hogy ZS-sztárként végezze, de ami filmeket csinált eddig, azok lassan ide predesztinálják...az út ki van kövezve már neki is.

europatriota 2009.06.29. 22:50:03

"De valószínűleg sohasem fogják oda sorolni csak én"
Hat Winston akkor mar ketten vagyunk, mert en Jasont az elso perctol kezdve ZS szinesznek tartottam/es tartom azota is.
Ugyhogy orulok, hogy nem vagyok egyedul ezzel a velemennyel.
(A remelem hamarosan megjeleno Vin Diesel blogoddal meg jobban egyetertek. Annak a legnagyobb szineszi alakitasa a Saving Private Ryan-ben volt.)

lojzi1 2009.06.30. 10:06:15

Megemlítendő még mint a 'Mobil' c. film főgonosza. Hozza a szokásos repertoárt, még a borosta hossza is századmiliméterre ugyanaz.

Luc Besson is nekem lassan ZSvé érik. Olyan remekművek után mint az Élethalálharc, Metró, Nagy Kékség, Nikita iszonyatos lejtőn indult el. Az ötödik elem már más volt mint a korábbiak, de a maga nemében az is nagyon jó. A Jean d'Arc amit a nőjének forgatott már neccesebb. A legaranyosabb benne, hogy a történelem első dokumentált pedofil sorozatgyilkosa pozitív szereplő lett.
A gőzhenger ezután indult be igazán, produkciós céget alapított azzal céllal, hogy ne kelljen Amerikából szar filemeket behozni, elő lehet azt helyben is állítani. Ezt sikerült is abszolválni, A sárkány csókja, Yamakasi, Wasabi, Szállító mind ezt bizonyítja. A Taxi még vicces volt, de a 3. részre az is nagyon bágyasztó. Évi 10-12 film, jó-óccsón mind, néhány 1-2 kisebb megfizethető sztárral, elég ha megtermelik a befektetett pénzt, 1-2 meg siker lesz, már csak statisztikai alapon is, ami már tiszta bevétel. A sikeres(ebb) filmeknek obligát folymtatása lesz, a második még az eredeti szereplőkkel, de a harmadik-negyedikre már no-name low-budget DVD kiadásoká érnek.

füligjimmy77 2009.06.30. 11:47:48

Megemlítendő még... deház könyörgöm, a jónak, fogyaszhatónak titulált filmjeiben mellékszereplő volt!!!!!A ravaszban, Blöffben voltak még mellette karakterek vagy féltucatnyian ugyanilyen súllyal, az Olasz melóban harmadrangú, az egyetlen igazi főszerepe a Banki meló, de ott ugyanazt a két pofát vágja. A többi említésre se méltó. Sikeres, keres egy valag dohányt, lesz belőle egy Burt Reynolds, Dennis Hopper, csak benne még annyi tálentum sincs.

winston01 2009.06.30. 12:43:44

"a történelem első dokumentált pedofil sorozatgyilkosa pozitív szereplő lett"

Ezt most nem vágom.

lojzi1 2009.06.30. 15:11:13

@winston01: az egyik hadvezére Gilles de Rais volt (Vincent Cassel játszotta) aki egy gazdag breton gróf(?) volt akivalóban támogatta és személyes testőre volt Jean d'Arc-nak, Aztán mikor visszavonult a birtokára, akkor az inasként odavitt fiúkat gyilkolta, darabolta, erőszakolta. Kb. mint Harkonnen báró a Dűnében.
Többszáz gyilkosságot tulajdonítanak neki, végül bíróság elé állították és 35 gyilkosságot bizonyítottak rá.
Elég színes leírás itt:
www.aranylant.hu/default.asp?idf=5&idi=39
Tényszerűbben meg az angol wikin.

Zeratul86 2009.06.30. 15:11:47

A Káosz és a Halálfutam szerintem nem ZS. De amúgy jó a poszt!:D:D
És mivel én bírom az ürgét, még A király nevében-t is megbocsájtom neki...:D

bloodhound v2.0 2009.06.30. 17:28:41

most olyat teszek, ami nagyon nem szokásom: egyetértek a poszttal. szerintem nem elindult a lejtőn, hanem már az aljához közelít, ő az új steven segal, legalábbis színészi képességeit tekintve, majd eljön nemsokára az idő, amikor ő is olyan röhejes lesz.

Globetrotter2014 2009.06.30. 17:31:13

A Crank igazi Zs paródia. Soksok pluszpont jár érte. (Meg Amy smartnak is a chinatown jelentért. Pedig szegény ő is megy a Zs daráló felé, a Butterfly effect után többet szánna az ember neki.) Az ürge Nem jó szinész,de ilik a karakterekhez. Ilyet Woody Allen sosem tudna eljátszani :) Olasz meló, Egyetlen, Tarnsporter jobbfajta mesteremberek elfogadható munkája, több kevsebb erőforrással.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.06.30. 21:17:56

Jason Stathemtől csak a 2 Guy Richie filmet szeretem, meg a Death Race (nem ZS az, jó kis B akció, kikapcsolós, lazítós).

De az ilyen Crank (főleg a 2) meg Király nevében miatt simán Zs.

Vin Diesel meg szerintem csak 2,5 jó filmje van (a két Riddick, meg a Ryan Közlegény), még a FF 4se olyan borzalmas egyszer nézhető, élvezhető (asz egyet nem láttam), de sztem a XXX az baromi unalmas volt. Nem nagy színész ő sem.

dwg 2009.06.30. 22:59:36

Akciósztár, nem kell neki nagy mimika, pont ez a lényeg. Ennyi erővel Schwarczi is itt lehetne... Real action hero. Megy, lő, bunyózik, felszedi a jócsajt. Mi kell még?!

Felesleges őt idetenni és nem is vicces, de te tudod... Jó arc és kész.

Crom77 2009.07.01. 00:33:34

Statham még nem ZS-sztár, egyelőre az egyik ügyeletes akciósztár. Mivel még viszonylag fiatal, pár évig felkapott lesz az akciófilmek világában. Más kérdés, hogy ezek a filmek a látványt nem számítva simán ZS-kategóriásak. Gond vele is akkor lesz, amikor már ötvenvalahány évesen még mindig úgy akar pattogni mint 15 évvel korábban és jönnek a gagyi filmek. Ez ugye a ZS-karrier indítómotorja. Jason ettől még messze van. Az biztos hogy nem egy Lawrence Olivier a színészi képességeit nézve, de nem is ilyen szerepekben foglalkoztatják. Attól még lehet jó arc, szerintem az is. Túl mélyre ne süllyedjen, a Guy Ritchie-filmek miatt én eleve sokmindent megbocsátok neki. (Jó, a szállító 3-at egyelőre nehéz lesz, a Crank 2-t meg látatlanban is az lesz.)

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.07.01. 01:57:14

Nálam csak a sorrend vitás; előbb Vin és csak utána Jason. Viszont számlájára írandó, hogy nála undorítóbban nagyon kevesen tudják használni az F-betűs szót... :)

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.07.01. 01:58:28

Majd' elfelejtettem: jó az új fejléc.

Gecc 2009.07.01. 09:27:17

Az a baj Jasonnel, hogy eladta a lelket az ordognek. Ami persze nem lenne akkora hiba, ha a jo ordognek adta volna el.
Igy aztan A ravasz, az agy... es a Bloff utan akarhogy is nezzuk, a filmjei rettenet butak. OK, A szallito 1 teljes mertekben nezheto volt.

Dr. No 2009.07.01. 11:11:25

Végre! Jason már nagyon megérdemelt egy posztot. Hiányoltam belőle, hogy mindig mennyire cooooooooool a csóka. Én nagyon bírom. És mondjuk a Bruce Campbellt meg a Tom Savinit se a színészi képességei miatt szeretjük...

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2009.07.01. 15:23:58

Abszolút egyetértek, Statham igenis pocsék színész, függetlenül attól, hogy van pár egész jó filmje. Attól, hogy ő is kopasz meg csúnyán néz maga elé, még nem lesz Bruce Willis, főleg ilyen Halálfutam szintű szutykokkal.

Amúgy, ha erről nem is tehet, én a hangján is jókat röhögök néha:D

suo tempore 2009.07.01. 21:56:00

akciófilmekhez tökéletes, én nagyon bírom, a szállító1 jó volt, a többi gáz, az olasz meló is nézhető volt, csak abban nagyon mellékszereplő volt

BUNKÓ 2009.07.02. 11:19:13

Ez a csávó is egy VICC...

DiliQtya 2009.07.02. 13:00:35

Dzsézön bácsi sajnálatos módon fejest ugrott a levesbe. Szállító 2,3, Kircsi nevében, Crank 2,Halálfutam silány hulladékok, ugyanakkor a Banki melóba és első néhény filmjébe nagyon jól beleillett. Na ő se az a mimika-mester, ezért használják izomagyatlankodásra. Kár érte, jó ügynök...öö...szín-ész volt.

Rántott máj (törölt) 2009.07.02. 22:33:24

Most neztem meg a Crank 2 traileret. Ekkora baromsagot, hogy azert eli tul a kb. 2000 meteres zuhanast, mert muszivet kap, es utana szetdulja a varost, az mar nem is zavarja, hogy minden emberi szamitas szerint porra kell, hogy legyenek torve a csontjai... :)

pilgrim_ 2009.07.03. 12:48:24

Esetleg az egykori Dallas arcok (Patrick Duffy, Victoria Princepal, Larry Hagman) is megérnének egy posztot.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.04. 09:09:58

@lojzi1:

Már bocs, de a Sárkány csókja miért is szar film?

NickyOnline 2009.07.04. 09:49:27

"Az egész csávó ilyen kis mini Bruce Willis" :D A banki melót nemrég láttam, az is jó. Jet Lit viszont ha jól emlékszem csak a Hős című filmben láttam és ott a film is jó volt és a színész is. :)

.YEZy. · http://asianmovies.blog.hu 2009.07.04. 23:57:11

Én a Szállító 1-ben láttam, de végig olyan érzésem volt benne, hogy rossz szerepet kapott. Azt a rettenetesen gyenge forgatókönyvet egyetlen módon lehetett volna feldobni, ha a Shu Qi játsza a szállítót és Statham van a csomagtartóban... :D Csak akkor nehéz lett volna a kínai maffiát beleszőni...

mickeyknox 2009.07.13. 12:21:08

kurva jó akcentusa van, egy színésznek az is számít, milyen a hangja.
pl ha a ponyvaregény samu és travolta nahgjával teljesen más, és nem jobb, hanem rosszabb.
egyébként a bank job, mean machine és a két ritchie film jó volt, a többi felejtős.

DArchAngel 2009.07.21. 15:56:49

Csatlakozom az előttem szólókhoz: a Gépállat SC igenis jó film. Kiszámítható poénokkal és sztorival, de azt legalább jól hozták.

Fleck 2009.08.07. 14:38:40

A crank 1-2 annyira szar , hogy az már nagyonjó. Nekem tetszett. Erre van kitalálva, ilyen a film, nem kíván többet a szereplőktől, de ez a jelenség lassan általános. Rég láttam tényleg jó filmet... Nem rossz színész. Én sokat röhögök rajta. Be van kategorizálva, ha kapna egy "jó" szerepet ( ahol filozofálgatni kell, esetleg sírni vagy skizót játszani), tuti bizonyítana. Nem rossz színész. Látszik a mozgásán, a beszédén, a mimikáján, hogy tudna ő ha akarna/akarnák.

Pilgram (törölt) 2009.08.24. 16:05:18

kicsit kései komment, de hátha valaki még elolvassa. Jason a London-ban egyértelműen megmutatta, hogy tud ő színészkedni is, ha éppen akar. nekem kurvára hihetően hozta a kokainfüggő londoni devizakereskedőt, akinek baszottul mindene megvan, és kurvára unja az életet, jó volt!
csak gondolom nem színészkedős filmekbe hívják meg, mert kókámény mint a fagyott kutyaláb, és talán furcsán is nézne ki ilyen filmekben.
ezért lehet megköveztek, de akkor is leírom:
én Clint Eastwood-al vélek párhuzamokat felfedezni, a két embernek kb ugyanannyi a mimikája és a színészi eszköztár amit felvonultatnak, ugyanakkor pont azért sikeresebbek a többi ZS-kategóriás színésznél, mert bennük van, hogy tudnak jobban is színészkedni. ráadásul Clint barátunk a 60-70-es években kb hasonló kaliberű filmekben szerepelt mint a mostaniakban Jason, csak azok a filmek mára cultfilmekké váltak, Jason filmjeinek erre még nem volt ideje, de ha kicsit odafigyel a srác, szerintem simán összehozhat magának egy olyan renomét pár év alatt, mint C.E. és nem tűnik el nyomtalanul a süllyesztőben.
Sean William Scott poszt mikó lesz? őt is csípem de szintén ZS-s színész :)

csuszokotes 2009.08.24. 18:11:49

@Pilgram:
Seann, igen két N betűvel, én például így jegyeztem meg a nevét, az állandó vígjáték szereplő Sztiflernek :)

lockoutyear 2009.12.13. 18:00:14

92-ben nem volt foci vb

Frank Dux 2009.12.13. 22:38:29

Statham szerintem napjaink egyetlen akcióhöse,inkább mint Matt Damon.Willis fej,Van Damme testalkat és kick-box tudás.

UltimateUbul 2010.01.02. 10:46:53

Érdemes megjegyezni, hogy szinkron szerepeket is kiosztottak rá, pl a CoD egyes részeiben Ingram őrmester hangját adja. asszem

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2010.05.25. 22:52:27

Kihagytad talán a legnagyobb alakítását, azt a bizonyos öt és fél másodpercet, amikor Tom Cruise-al együtt látható a Collateralban :D

Gza 2012.04.11. 08:50:14

Kései komment ez, de meg kell védenem Stathamot. Ő azért cool, mert el tudjuk róla képzelni, hogy kemény gyerek és megvan hozzá az a jó kis Londonbelvárosi kiejtése ami miatt ezt el is hisszük:)
süti beállítások módosítása