HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zskritika: A király nevében

2009.05.10. 23:07 Winston007

Az Retek Klub ma egy igazi nagyágyút vetett be, hogy megnyerje a vasárnap esti csatát: Uwe Bollt, aki megannyi szar film büszke rendezője. Az internet világának koronázatlan ZScsászárra, akit valószínűleg néhány elmebeteg Wow rajongó fog hamarosan meglincselni, ha tovább erőlteti a Warcraft filmet. Mindenesetre ma a Király nevében című filmjét adták, gondoltam megnézem magamnak közelebbről. Uwe ezúttal egy viszonylag ismert színészgárdát szedett össze, élen a Szállítóval Jason Stathammel. Hősünk az egyetelen színész szerintem, akinek filmben még nem volt neve: a Blöffben Török, a Szállítóban Szállító itt meg Farmer a neve és maximum karalábét szállít a piacra.

Fegyvere egy Power Ranger jatagán és egy ausztrál benszülött bumeráng és persze kifogyhatatlan erejű mimikája. Igazából sose tudtam eldönteni, hogy morcos vagy beszívott és bambul. Pedig szükség van az erejére! A birodalmat megtámadtak a krugok vagy klugok...Akik úgy néztek ki mintha valamelyik józsefvárosi pince konditerem orkjaira ráadták volna a Power Rangeres közkatonák varacskos jelmezét. Szóval ezek a lények rögtön a Farmert találják meg és csapatleépítést tartanak egy faluban, ahol a Farmer fia áldozat lesz. Uwe mester ezzel a kicsit sem sablonos lendülettel elintézte a bosszú faktort.

 

 

Ne aggódj kicsim, csinálunk még egy kis kopaszt.

 

 

 

 

 

 

A birodalom élén az öreg Smokey ül , de sajnos Banditának már vége, helyette ott van Gimli, aki közben elvégzett egy OKJ-s mágus képzést és részt vett egy illegális kínai őssejt beültetésen amitől megnőtt. A főgonosz azonban okos mint Szász Marci fénykorában, őt Ray Liotta alakítja. Ő is nagy mágus, ehhez mérten úgy öltözködik mint egy másnapos mentalista, aki együtt hajlított kanalat 8 kóser szilva után Uri Gellerrel. Ehhez még rájön egy gonosz királyi családtag. Szóval nagyon komoly összeesküvések és furfangok vannak a filmben. Ha még azt is elmondom, hogy a jó mágus lánya rendszeresen leszívja a varázsnedűt a gonosz mágus pálcájából, akkor már látni: Uwe mindent bevetett. A Farmer persze nem hagyja annyiban és csipet-csapatával megindul leszámolni a szörnyekkel. Barátját Ron Perlman alakítja, aki megbízható minőséget biztosít kongói gorilla fejével. ( Egyébként ő egy jóval többre érdemes színész!) Az erdőben találkoznak néhány amazon elffel ,akik valószínűleg szökött balerinák és ilyen mutáns futókáik vannak. Élükön Uwe Boll múzsája és Gecc nevű olvasónk kedvence: Kristanna Loken.

 

A Farmer szállít egy nyerget.

 

 

 

 

 

 

 

Szóval haladnak az események összevissza, ahogy Uwe Bollnál már megszoktuk. Egyik felesleges mondanivaló nélküli jelenet követi a másikat, rohadtul nem értjük ki-kivel van. Az egyik csata amelyik ugyanabban az időben van, nappal zajlik a másik éjszaka. Lényeg ami lényeg, Smokey megtudja, hogy a morcos kopasz paraszt a fia. Farmer eleinte nem hisz neki, de végül ő is elhiszi.Miközben ugyanabban a ruhában feszít az egész film alatt, szerintem olyan szaga lehetett a végére Stathamnek, hogy a ruhát azóta egy saválló konténerben tartják a frigyláda mellett a raktárban. Végül azért kapunk komoly csatákat, ahol lesznek nindzsák, vakond harcosok, értelmetlen katapultok. A sereg felvonulása meg frankón olyan mintha be kopipasztolták volna a Total War egyik képét.

 

Hát ez nem boogie night, sokkal inkább szívás.

 

 

 

 

 

 

 

A zseniális párbeszédek közben repkednek, bár az egyiknél tényleg elgondolkodtam: amikor a szörny táborban megszólal a főhős. "Érzem, hogy itt van!" -mármint a felesége- erre a barátja: "Igen, én is!" Ezen tényleg elgondolkodtam! Vajon ennyire gyötörhetik a bélgázok a feleségét és iszonyat büdös pukikkal jelzi a helyzetét mint valami FinGPS. Vagy nem tudom. Az öreg király végül meghal, mivel megvárja míg a saját gonosz családtagja lenyilazza. A király így a Farmer lesz. Rögtön elindulnak egy kis csapattal a kamu Mordorba. Mert a főgonosz tényleg egy ilyen Mordor jellegű helyen lakik, csak éppen hiányzik az a cirka 50 mila dollárban, amit a Gyűrűk urában ingatlanfejlesztésre költhetett Szauron. Végül egy eposzi küzdelemben - ahol a gonosz mágus beveti a Szabó Ervin könyvtár elmúlt tíz évben ellopott összes könyvét- kinyírják a főgenyát. Mindenesetre a Háború és békét se láttam még bilincsként funkcionálni.

 

 

 

 

A szőke terminátor ezúttal balettozó elf csajszit alakít.

 

 

 

 

Hát nem is tudom mit kéne írnom ide összefoglalónak, az olyan alapok mellett, hogy ritka fos film meg ilyenek. A Gyűrűk urát nagyon aranyosan próbálták másolni, ahogy a nagy dombok között futkostak és ezt felülről kamerázzák, az egy az egyben lopás...Mindenesetre egy röhögést azért megér a film:)

32 komment

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr521114042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian McGee 2009.05.11. 08:56:31

Azt azért ne felejtsd ki, hogy ez a szutyok a Dungeon Siege című Diablo-klón alapján készült. Egy olya hack&slash alapján aminek nincsen sztorija...
Ja de, a Farmer rájön, hogy nagy harcos/mágus, eldogja a kapát és megy aprítani...
Egyébként nem hiszem, hogy megéri végignézni, nekem anno belefájdult a fejem ebbe a retkes szarba. Kibírhatatlanul roszz film!
De azért bátrak előre!:)

europatriota 2009.05.11. 09:12:41

Nekem mar annyi is eleg, hogy meglattam benne Burt Reynoldsot. Ot utoljara a Streaptease-ben lattam Demi Moor-ral...uristen de nyalas ripacs volt!

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.05.11. 09:17:47

Véletlenül fél szemmel láttam a harmadát, de nagyon feldobott.

Tényleg, írtál már a fantasy műfajról? mert ez az volt, hamisítatlan.

Nekem az erdei amazonok tetszettek, ahhoz képest, hogy a külvilágtól elzárkózó népség, a csecseiket nem titkolják. Bár az is lehet, hogy 15 éves korukban kapják meg életük első és utolsó melltartójukat, amit aztán kicsit kinőnek.

A napszakok gyors váltakozását nem az okozta, hogy jöttek a zombik? Ráadásul nemcsak sötétséget hoztak, hanem sarat is. Hát, nem lennék a királyuk, mint a filmben a gonosz varázsló, mindig összepiszkolnák a szőnyeget.

BTW a legtöbb fantasy-ben az a szép, hogy sosem tudod, mik a szabályok, mi győz le mit, ki mit tud, és ki az erősebb, így aztán abszolút élvezhetetlen az egész. Persze meg lehet jól is csinálni egy fantasy-t, ha nincs túladagolva a varázslat, pl. Star Wars.

Toymao 2009.05.11. 10:18:02

A filmet nem láttam, de el tudtam képzleni eme remek, plasztikus leírás alapján.

Viszont sajnos a Statham elméletedet meg kell, hogy döntsem, a Szállítóban (már az elsőben is) Frank Martin őrnagy a neve.

Herrera kapitány 2009.05.11. 10:32:13

Én még anno amikor láttam végigröhögtem :) és igen a Dungeon Siege-nek ami "alapján" készült nincs sztorija... Farmer haverját legyakják, fogsz egy kapát aztán irtasz. Amúgy a power rangers hasonlat nagyon is igaz, a krugok (r betű jah) tisztára úgy ugrálnak le mint a random szörnyek a PR-ben :D

DiliQtya 2009.05.11. 10:34:22

Szerintemm Statham erősen kunkorodik a ZS felé. A szállító 2,3, crank 2(borz-alom), halálfutam c. zagyvaságok iskolapéldái a folyamatnak. Amúgy sajnálatos, mert viszonylag egyedi karakter lenne. A ravasz.., blöff, szállító 1, vagy újabban banki meló-ban jól alakít. Igaz, ezek európai, nem skatulyafigura szerepek.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.05.11. 10:49:10

ha valaki erre azt mondja, hogy rossz film, nézze meg 'a griff támadása' című művet...
én nagyjából egyidőben láttam őket (egymást követően), és meg kell mondjam, ha ez a film zs, akkor az ZZZZZZZZS...

füligjimmy77 2009.05.11. 12:01:19

Számítógépes játékokból filmet csinálni szerintem eleve szopás, néhány kivételtől eltekintve alig van történetük, aminek van, az pedig filmre alkalmatlan: pl. a Warcrafttal játszottam, vagy 10 éve, annak van sztorija, azóta pláne kerekíthettek rajta, de ebből hogy hozol össze egy izgalmas filmet? Amúgy, nem tudom, menniyre igaz, állítólag a kis Uwe 50-70 mikulásból gazdálkodja ki ezeket a filmeket, ráadásul a jogok megszerzése se lehet "kétfillér". Ehhez képest a képi világ a Szomszédok szebb napjait idézi. Legalább a 'Filmrendezés alapjai hülyéknek' c. könyvet olvasná el ez a pöcs. De lehet, hogy a faék egyszerűségű történetbe akar egy kis tarantinoi csavart belevinni, azért ilyen össze-vissza, hogy azt se tudod, most akkor átkeltek azon a tyúkszaros CGI szurdokon, vagy hogy másztak ki?

Koltai Gábor ennyi pénzből a komplett magyar történelmet lefoglalná, két változatban (ízlés szerint jobb-baloldalnak: az egyikben több lenne a turul/korona, a másikban az esélyegyenlőség)

csuszokotes 2009.05.11. 15:57:15

Na jó, akkor kiírom: Uwe Boll a "halottak faszáról szopja le az izzadtságcseppeket", innen az ihlete a rendezéshez! (Aki rájött, hogy ez az idézet honnan van, az már látott jó filmet is :) Baszki, ha tudom, hogy ezt a filmet is UW rendezte megnéztem volna, de mint olvasom, és ahogy gondoltam, az egész egy szar, összefüggéstelen lófasz, ami kb két kemény hetet bírt ki a moziban (persze abba a székbe ültél a második héten, amelyikbe akartál, mert telt ház az már biztos nem volt) Csak így tovább UW, ne kelljen csalódni :)

lojzi1 2009.05.11. 16:18:00

Üssetek agyon, de és sokkal-sokkal rosszabbra számítottam! Ez még egészen nézhető volt! Pl. kimondottan meglepett, hogy a díszletek, jelmezek, effektek, fényképezés, koreográfia egészen normálisan meg voltak csinálva, persze tapinthatóan Gyűrűk ura koppintással, de akkor is ez a része egészen rendben volt, azt is megkockáztatmám, hogy A kategória színvonalú, egyedül a főgonosz dandy szerkója volt nagyon gagyi. Ennek a filnek a ZSésége sokkal mélyebben rejtőzik. Értelmetlen és felesleges jelenetek, rossz időzítések, bárgyú dialógusok, következetlenségek, rettenetesen rossz tagolású történek, dramaturgiai hibák stb. De ugyanezzel a hardverrel és jó forgatókönyvíró és rendező igazi klasszikust is össze tudott volna hozni.

Dr. No 2009.05.11. 18:02:37

"Uwe ezúttal egy viszonylag ismert színészgárdát szedett össze, élen a Szállítóval Jason Stathammel."

Bocs, de ez enyhe inzultus a világ legkreatívabb adó-optimalizációs szakértő filmrendezője ellen! (Értsd: a legkreatívabb adó-optimalizációs szakértő a filmrendezők között és a legkreatívabb filmrendező az adó-optimalizációs szakértők között.) Uwe VALAMENNYI filmjébe vásárol valami ismert színészt, és itt nemcsak a múzsájára, Kristannára gondolok! Lásd: Christian Slater és Stephen Dorff - Alone in the Dark, Ben Kingsley - Bloodrayne, Jürgen Prochnow - House of the Dead, Michael Paré - Tunnel Rats (ez még állítólag nézhető is) stb. stb.

Most pl. egyszerre három filmje készül jövőre bemutatásra - eszméletlenül termékeny a pali, úgyhogy el leszünk látva néznivalóval. Sajnos egy részüknek csak a producere. De a produkcióban lévő "Zombie Massacre" c. filmjét (csak nem wii-s FPS-ből készült?! És már a címe is milyen fantáziadús, sokat ígérő!), amit Ő is rendez, már alig várom!

Viccen kívül, én szívesen elmennék egy forgatására, eszméletlen lehet, gumikarddal püfölni egymást az idióta jelmezekben, amíg le nem szakad rólam...

Dr. No 2009.05.11. 18:08:23

Csak csemegének, a Zombie Massacre szinopszisa:

"A történet három punkrocker és egy rendőrtiszt körül forog. Veteránautójukkal át kell verekedniük magukat egy zombiktól hemzsegő városhoz, hogy a magukkal szállított atombombát ott felrobbantva elpusztítsák a zombikat."

Tarr Béla után kiált a történet, de Uwe nyilván nem akarta neki hagyni a várható az Oscar-esőt.

Leeroy of SMV Design 2009.05.11. 18:27:49

"Barátját Ron Perlman alakítja, aki megbízható minőséget biztosít kongói gorilla fejével. ( Egyébként ő egy jóval többre érdemes színész!)"

Miért, Ray Liotta nem? Kövessen el bármit, a Goodfellas (ami meglehetősen A+++ kategóriás) miatt minden meg van neki bocsájtva! :)

füligjimmy77 2009.05.11. 19:17:49

@Dr. No: "a világ legkreatívabb adó-optimalizációs szakértő filmrendezője" - ez több, mint gyilkos.

"Michael Paré - Tunnel Rats (ez még állítólag nézhető is)" -nem az

"én szívesen elmennék egy forgatására, eszméletlen lehet, gumikarddal püfölni egymást az idióta jelmezekben, amíg le nem szakad rólam..." -szerintem máshol is gumikadal basztassák egymást,alig hinném, hogy a harc első/utolsó vérig folyt példásul a 300 forgatásán, csak ott nem veszed észre, hogy gumi az a kard, és folyton mellészúrnak

@lojzi1: csak magam tudom ismételni, 50-70 millió, valószínűleg zsarolással szerzett dollár, ennyiből már legalább a díszletek nézzenek ki úgy, mint a 30 évvel ezelőtti Nyolcadik utas: a halálban. A többivel pedig egyetértek, rendezés alapjai hülyéknek, egy lakodalmas videó jobban van összerakva.

mizrolist 2009.05.11. 19:29:01

@füligjimmy77: A Warcraftból lesz film, már dolgoznak rajta; a tőke megvan a World of Warcraftból :)

csuszokotes 2009.05.11. 20:36:27

Basszus hozzá ne engedjék a Warcrafthoz ezt a rohadt gecit, mert megőrülök!!!!!

füligjimmy77 2009.05.11. 20:45:06

Ezt a Warcraftot nem értem, miért erőltetik, annak a háttértörténete az érdekes (de nem tudom, azóta mit alakítottak rajta, a Warcraft 2-velk játszottam, na az se most volt). Felolvasssák, mint a Star Wars elején, csak ez röpke másfél órás lesz, majd két csatajelenet, oszt csókolom?

csuszokotes 2009.05.11. 21:54:17

Nem tenném meg a tipp mixen, de szerintem egy Gyűrűk urás hosszasságú témát akarnak, vagyis képzelnek, mondjuk van is alapja a WoW után, biztos sokat kaszálnának ha filmeket is csinálnának a témából, sőt lehet kicsit össze is ugrasszák a témát,végül is hasonló, vagy ugyan az a fantasy világ, Hollywoodban minden belefér!

Zeratul86 2009.05.12. 13:57:33

Szerintem a legnézhetőbb Uwe Boll-film, de attól még itt a helye a ZS-k között..:D:D
Sajnos én is hallottam, hogy Mr. Csúcsrendező Őkelme a WarCraft-univerzumot is megszentségteleníti, miután elintézte a Dungeon Siege-t, a Bloodrayne-t és a FarCry-t.:S

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2009.05.12. 19:59:50

Statham ebben a filmben ugye nem vezet kocsit? :)

paráznabillegető 2009.05.12. 20:19:50

nem jó a totalwar hasonlat, abban még a legbénább fokozatban sem csinált olyat a gép, hogy erdőben íjászokkal és katapulttal támad...
még ha muszáj sem.

Dr. No 2009.05.12. 20:21:52

@füligjimmy77: A 300-ban még gumikard sem volt, csak pixelkard. Azzal nyilván nem lehet mellészúrni. Ezt a filmet meg a hagyományos módszerekkel hozták létre, szóval csak-csak föl kellett építeni azt a díszletet papírból meg hungarocellből, hogy aztán széjjelverhessék... Ilyenben elhülyéskednék, de a zöld háttértől a Jóisten mentsen meg.

A Warcraftért meg minek vagytok úgy oda? Abból sem lenne jobb forgatókönyv, mint "és akkor jön az Ultrakemény Vadállat Orkok Klánja (20 euróért havonta, bocs), és mind a százan nekiesnek a Százcsilliós szintű Überhipersárkánynak és halálra ölik a végén". Előbb volt a Gyűrűk Ura, mint a Warcraft, és minden gagyi fantasy-irodalom - szinte az egy Conant kivéve - a Gyűrűk Urából bújt elő.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2009.05.12. 23:31:18

Nem kötözködésből mondom, de van egy oldal (warcraftmovies.com) ahol ún machinima-kat gyűjtenek. Némelyik 1,5-2 órás film warcraft-ra épülő sztorival, és általában nem lotr vagy sw koppintások. de annyira mégse offtopic a dolog mert uwe-t még ezek a "házi" videók is űberelik.
azon csodálkozom egyébként, hogy senki nem említi a liánon áthajítjuk a főhőst, a millió méter széles és millió méter mély szakadék fölött a falon levő barlanghoz jelenetet.

mickeyknox 2009.05.13. 08:48:59

@Yooha: :D

az utolsó fél órát láttam, de remekül szórakoztam... néha tényleg jólesik az embernek egy kis zs-élmény :)

winston01 2009.05.13. 08:51:47

Néhány hétig nem járok erre, és tessék, halálos adagban kapom a zskritikát! Mindjárt lefordulok a székről! :DDDDD

europatriota 2009.05.14. 09:30:02

Engem az idegesit, amikor a kapitany teli szajjal adja ki a parancsot az ijaszoknak, hogy:"Fire!!!"
Te hulye, ez nem puska ez nem tuzel. A helyes parancs az lenne, hogy "pull" vagy "loose", de semmikeppen sem "fire".
Ezt egyebkent minden filmben elrontjak(meg a Gyuruk Uraban is, amikor az elfek nyilazni kezdtek.)

SeReNiTy 2009.05.14. 14:27:28

Azt elfelejtetted említeni, hogy mennyire egy oda nem illő, igényteles fos zenéje van.

yautya 2009.05.21. 11:09:06

@Mókár: A Crank 2 azért egész élvezhető a film 2/3-áig. Aztán a Godzilás bunyóval meg az utána következőkkel elcseszik.

Burt Reynoldsot azért sajnálom ,hogy nem megy neki a szekér és ilyenekben játszik. Kár érte.

Inspector Javert 2009.12.06. 15:18:05

Mordor a GyU-ban is elég gyenge volt, Mória 10x félelmetesebb. Egy jó kép van a Sötét Toronyról a Szövetségben, mikor millió fáklya lobog rajta és csinos alakzatokban láva folyik, de ezt soha többé nem látjuk. Marad a félhomályos Sötétség Birodalma, vacak sziklákkal és nyűglődő hobbitokkal.

dragbiker 2009.12.06. 21:51:49

@csuszokotes:
áruld már el,melyik filmből idéztél anno,mer az ideg szétb.sz,nem jut eszembe...:)

csuszokotes 2009.12.06. 23:47:26

@dragbiker:
Jó reggelt Vietnam! Forest Whitaker közli az illetékes tiszttel, hogy aki átvette Cronauer helyét, az ilyen leveleket kap a katonáktól...alap idézet :)
süti beállítások módosítása