HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Hungazsikum: Jóban rosszban

2009.04.22. 14:37 Winston007

A magyar szappanoperák egén pár éve üstökösként jelent meg az antiBarátokközt sorozat: a Jóban Rosszban. Ebben a sorozatban még érdekesebb a szitu! Az egész országban rohad az egészségügy, de itt egy Csillagkút nevű településen az orosz maffiától kezdve mindenféle karvalytőkésig a kórházat akarja megszerezni. Amely még fejleszteni is tud, mert még szépségklinikát is nyit. Szóval a magyar televíziózás Hospinvestjének az ősgenezísét követhetjük nyomon. Szerencsére a kórház tele van lelkiismeretes orvosokkal, akik egymást köpik le ha valamelyikük elfogad hálapénzt. Ezek mocskos szemét betegek erőszakoskodnak csak a pénzükkel. Ez a kórház azonban más: már a bejáratnál feltűnik, hogy van egy recepció. De nem ilyen magyar, ahol a 150 kilós vágásra érett kocanéni irányít minket a golyó és nyugdíjas álló üveg mögül és egy kis lyukon keresztül ordítja világgá, hogy hova vizeljünk és mennyit....Hanem elegáns pult benne egy ilyen répafejű cyberpunkkal, aki a sorozat pletykafészke.

 

 

Répafej és a főorvos Tildásított lánya.

 

 

 

 

 

 

Van egy korrekt büfé is, amit mindenki csak úgy hív: a "kantin". Mert sokkal jobb meginni a kávét a kantinban mint azt mondani, hogy megyek büfébe. A büfés Múmia néni egyébként roppant aranyos, árnyalt, kimunkált színészi játékkal hívja fel a figyelmet a friss péksüteményekre. Egyébként a kantinra visszatérve: ezek a majmolt kifejezések nagyon mennek. Ebből a sorozatból minden pályakezdő megtanulhatja, hogyan kell helyesen mondani azt, hogy: "prodzsekkt". Szerintem minden multicsinovnyik Szolárium cum laude diplomás minimum háromszor ejakuál ha meghallja ezt a szót a sorozatban. Mert hát ugye itt komoly munka folyik. Mindenki vállalkozik, dolgozik, termeli a GDP-t. Válság? Le van tojva.

De nézzük a szereplőket! Főszereplőnk a Pongrácz család, ahol a két testvér orvos lett és inkább ott hagyták az alulfizetett harmadik világbeli amerikai állásukat, hogy itt kórházat csináljnak. Pongrácz főorvosnak aranyszíve van, csak a zászló nem áll mindig, mert vagy nem lehet gyereke, vagy félrekúr az asszony. De nagyon jó gerincműtéteket csinál. Húga Réka is szerencsétlen lúzer de legalább jól néz ki! A főorvos most a volt feleségének -aki meghalt de előtte szült egy gyereket a főorvos legjobb barátjának, aki a főorvos húgának a párja volt-a húgával kavar. A főorvosnak van egy lánya már, őt Tildásították és egy low budget megoldást választottak: kisebb mellek, barna haj de a miénk.

A másik nagy családban is van orvos, volt polgármester, többszörösen megerőszakolt étterem tulajdonos és egy szívbeteg építész. Náluk is zajlik az élet és egy nagy felújított kastélyban élnek, igaz ebből csak a konyhát láttuk idáig. Az ő tulajdonukban van a Kék Macsek aminek olyan berendezése mintha Salvador Dali hasmenésének a végtermékét összekeverték volna festékkel és azt rakták falra. Persze mindenki odajár kajálni,mint a Barátok közt Rózsája.Szóval ehhez a két családhoz kapcsolódik az összes többi szereplő:

-idióta nővérek, akik hatalmas szakmai aggodalommal közelítenek minden beteg felé

-két Sün , akik fenntartják a rendet Csillagkúton

-egy rosszfiú

-egy üzletember rosszfiú, egyébként ő meg a fenti srác váltják állandóan egymást a börtönben

-egy amerikai befektető csaj, de őt már lelőtték

-az üzletember rosszfiú csúnya és lúzer fia

 

 

 

Engem is megvizsgálhatna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amivel még is kiérdemeltek egy posztot, az a terror támadás volt. Már önmagában elég szánalmas, hogy importálni kellett az angoloktól valakit, hogy valami színt vigyen a sorozatba. ( Gondolom elfogyott a Bajnaiék támogatása amit az uniós "prodzsektezésért" kaptak.) Meg aztán a megoldások.....

Először is megszállják a gonosz ukránok a kórházat, a rendőrség lezárja a környéket. Ehhez képest mindenki akkor ment be meg ki a kórházból amikor akart. Nagyobb forgalom volt ott mint egy metróállomáson. Az amcsi befektető csaj úgy halt meg, mint valami primadonna , aki kamu ájulást játszik. A tűzpárbaj tiszta Csupasz Pisztoly volt: tudjátok amikor a Leslie Nielsen lövöldözik a hordó mögül a gengszter meg tőle 30 centire egy másik hordónál. A kórház még tele van ukránnal, de már zavartalanul üzemelnek a felszabadított részek. Hihetetlen volt. Mindezt kb. 15 részen keresztül.....

A lepukkant TV2-s celeb parkoló díját is elnyerhetné a sorozat, akinek épp nincs valami megbuktatható műsora azt rögtön küldik a kórházba. Kivétel a Noszály,na ő annyira bamba hülye, hogy alakíthatta saját magát. Állítólag egy kicsit a Vészhelyzet is példakép volt. Nem tudom ez mennyire sikerült, mert itt konkrétan egy ágytál ürítés volt a legizgalmasabb esemény. Ja nem! Hazudtam. Egyszer egy tálca gyógyszer is kiömlött.

Mindenesetre méltó párja lett a Barátok köztnek, ugyanúgy semmi köze a való élethez, a benne megjelenített szituációk már-már Szomszédok szintű népbutítás.

12 komment

Címkék: hungazsikum

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr861080094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecco Beppe 2009.04.22. 17:19:18

Király lett! Könnyesre röhögtem magam. :-)

Az meg különösen nagy retardáltságra vall, hogy még ki is plakátolták budapestet azzal a ritka szánalmas nővér/terrorista nihillel. Valaki bizonyára kurvára kreatívnak képzelte magát, bár nem ártott volna előtte tükörbe néznie.

Hiába no, a TV2 tud alkotni, ha igénytelenségről van szó.

Más.

A Kisváros című csődtömeg mennybemenetele mikor várható? :-)

suo tempore 2009.04.22. 19:56:24

jó írás, bár még ebből a szarból sem láttam egy részt sem

2009.04.22. 22:32:22

"Tildásított" ... "Szerintem minden multicsinovnyik Szolárium cum laude diplomás minimum háromszor ejakuál ha meghallja ezt a szót a sorozatban."
:'D B+!!
Jó poszt!

Igaz, a sorozatot csak hallomásból ismerem. De ha valóban a Barátok közt-Szomszédok minőséget képviseli, akkor a fenti írással még nagyon vissza is fogtad magad :)

DiliQtya 2009.04.23. 09:07:18

"multicsinovnyik Szolárium cum laude diplomás" én is erre a legnagyobb MUHAHA. NAgyszerű leírás, nem vitás. Remélem mindenki előtt ismert, hogy valami nyanya betelefonált a sünöknek a terrortámadásos rész után, hogy vannak információi a támadókról. Bár ahol gyűjtöttek iza urának, ott minden lehetséges.

lojzi1 2009.04.23. 10:20:06

"Szolárium cum laude diplomás" igen, ez a kifejezés előbb-utóbb része lesz a magyar köznyelvnek!!

T. Norbert 2009.04.23. 11:24:06

Itt is csak azt tudom írni, jellemző videókat, please!

füligjimmy77 2009.04.23. 16:29:55

A bevezető reklámkampány aratott nálam osztatlan sikert. Az összes teszkós bevásárlókocsira, óriásplakátok százaira volt felrakva egy simaképű surmó, mellette ennyi: jóban-rosszban. Gondolom mindenki véresre gondolkodta as eggét, mi a túró lehet ez, na, mikor megtudtam, megfogadtam, inkább a kezem rohadjon le, de erre a vacakra nem fogod odakapcsolni. Szánalom ez a TV2, szerencse, hogy csak egy darab konkurensük van, és hogy kishazánkban "operál" néhány korrupt/síkhülye politikus, akik sikeresen tönkretették a magyar televíziót.

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.23. 17:32:12

Naa, nem volt az olyan lowbudget Tildásítás. Az is hihetetlen, hogy azt a dagadt kakadut eddig futatták, mint "hercegkisasszonyt". Egyértelmű fejlődés.
Mást nem tudok mondani. Inkább a médiumot szoktam nézni a hallmarkon.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.04.23. 17:35:37

Hehehe... ez jó :D
Én csak részleteket láttam belőle, nos egy adag, a műtét közben kifröccsenő vér pozicionálta egyből a magyar ábécé utolsó betűjéhez. Merthogy vért legjobban málnapiros ételfestékkel lehet szimulálni, ehhez képest ami kifröccsent, az kb. temperás víz-színű és állagú volt. Ja igen, az orvoson egy előreláthatólag véres műtét közben nem volt védőszemüveg, hogy mari néni tisztán láthassa a sármos arcát és a kék szemeit.
(Btw.: kiváncsi vagyok, mikor szállják meg erre válaszul Bartha Zsolt régi ismerősei a Rózsát meg az egész Mátyás Király tér 1-et :D)

macskafaraok 2009.04.26. 13:04:32

'tildásították' ahhhhh xD

Leeroy of SMV Design 2009.04.27. 13:11:23

A sorozat címe is erősen ripoff, hajaz a nemtommelyik (RTL?) német csatornán x éve futó (vagy futott?) Gute Zeichen - Schleckte Zeichen címére. :)

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.05.15. 15:43:06

tényleg jó a komment... én se láttam még 1 részt se... de azthiszem most kiröhögtem magamat, úgyhogy nem is fogok belenézni, mert az már nem lenne vicces :D én csak a postírót sajnálom... ahhoz, hogy ezt hozza legalább 3-4 részt meg kellett nézni
süti beállítások módosítása