HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Christopher Lambert

2008.02.07. 20:52 Winston007

Egy olyan ZSsztárról értekezek ma, aki évekig A kategóriás volt, és sokáig egyensúlyozott még a nagy sztárság határán de az elmúlt években egyre mélyebbre süllyedt. A mai poszt egyben bevezetés is , ugyanis Fortress-33 emelet mélyen a pokolban sorozat indul 8 részben!

Szóval csigazabáló skót klánvezérünk annyira francia, hogy az USA-ban született. Mivel apuci az ENSZ-ben tolta a dolgokat mint pénzügyi szakember. A kis Chris valószínűleg a Central Parkban rohangált kis műanyag kardjával , hogy ő csak az egyetlen maradjon a homokozóban. Miután visszatért a család Párizsba , Chris a tettek mezejére lépett és színészkedésbe kezdett. Luc Besson fedezte fel: és a Metro című filmben már meglepően jó alakítást nyújtott. Utána jött a két nagy durranás: a Hegylakó és a Greystoke. Lambertre felfigyeltek. Színészi játéka a kék szemére és a szemtelen mosolyára épült.

Megjegyezném: a Hegylakó ha nem lenne benne Sean Connery és a Queen zenéje akkor egy hihetetlenül szar film lenne. Lambert a két siker után sok lehetőséget kapott, valami nagyot bukott, de például a Préda és a Gyilkosság lólépésben egész jól sikerült. A kilencvenes években azonban mélyrepülésbe kezdett. A Hegylakó 3 óriásit bukott, a Fortress folytatása ugyancsak bebukott.

De az igazi mélység csak azután jött: a Beowulf. Igazából érteni se lehet, ahogy a Stihl fűrészes Metállady cuccban levő csávókat miért öli meg a szörny, meg hogy Lambert vajon csak odatévedt a forgatásra a Scooter fan táborból és azért szőke vagy nemtom. Bár lehet, hogy azért nem tudom mert Rhona Mitra melleit figyeltem:)

Mostanában forgatott filmjei pedig már a mozikba se jutnak el. Kis hazánkban alkotott filmje is óriásit bukott. Úgyhogy Oroszlán Szonja hiába sikongatott benne.

Karrierje sajnálatosan alakult, pedig alapvetően egy jó színészről van szó, de a Beowulf, Fortress és a Hegylakó folytatások méltó helyet biztosítanak neki a ZS panteonban.

SCOOTER! LET ME BE YOUR VALENTINE!

93 komment

Címkék: zssztar christopher lambert

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr100330003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecc 2008.02.07. 21:18:34

Az igazsag az, hogy olyan filmekben kellett volna mindig is jatszania, mint a Metro. Mert az a film nagyon faja volt. Nekem az volt szineszi karreirjenek csucspontja.
Azert erre a Fortresses cuccra nem mondanam ki egyertelmuen a ZS kategoriat. Persze az, de ha ez ZS, akkor az eddigi sorozatok ZSek voltak a kobon.

pitty 2008.02.07. 21:49:02

szerintem a gunman (fenegyerek) azért elég jó volt a maga nemében.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2008.02.07. 22:04:41

mikor lesz má hegylakó remake?

bugris 2008.02.07. 22:05:42

Szerintem a Max et Jérémie (Mesterfogás, Phillippe Noiret-val) volt a legjobb. A Hegylakó meg úgy ahogy van tré.

vadnyúl 2008.02.07. 22:07:13

A Hegylakó 1-et nem bántanám, nekem tetszett és alapmű. A jelenetek áttűnése egymásba szuper. Meg a sztori sem rossz, nem egy megszokott átlag piff-puff. A 2 és 3 persze már ciki volt. C. Lambert nem a legjobb színész, de Chuck Norris-nál azért egy fokkal kifejezőbb a mimikája :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.07. 22:20:40

Szerintem hülyeség 20 év után kivenni azt a 2-3 időtálló tényezőt egy filmből és felmutatni, mint egyedüli értéket. A Hegylakó egy kurva nagy film volt, Sean Connery nélkül is működött volna (Queen nélkül már nem biztos, de mindenképp egy másik film lett volna). Persze a rajongásomban biztosan közrejátszik, hogy nagyon fogékony koromban láttam először, de az egy kultfilm, felesleges szétvágni. Bocs, de ezt azért le akartam szögezni.
Lambertet egy ideig hajtotta a lendület, a Fortress jó volt, de kicsit B, kb a Total Recall-lal egy szinvonalú (kivitelezésben, valahogy hasonló hangulatot árasztott), tetszett még a Gunman, jó kis faszakodás volt, de sajnos hamar meredek ívet vett az úriember. A folytatásokat semmiből se kellett volna elkészítenie, ami persze nem elsősorban az ő hibája, leginkább nem volt szerencséje. Az is igaz, hogy a színjátszó repertoárja igen szegényes, pimasz nézés, pimasz vigyor, illetve ezek permutációja.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.02.07. 22:25:18

Total Recall 'b'-kategória, mely még a mai napig támévál látja el a kritikusokat, meg ugye mellesleg Philip K. Dick alapján... no persze lehet úgy tekinteni, mint egy egyszerű lövöldözős filmet, de azért érdemesebb lenne inkább elgondolkodni azon, hogy film cselekménye hol játszódik le, hisz esetleg nem lehetne az, hogy ez csupán az utazás, melyre kalifornia kormányzója befizetett? - no mindegy nem ide tartozik, de azért egy kicsit fájt Befor megjegyzése
egyébként meg a hegylakót én is imádom a mai napig

moshi (törölt) 2008.02.07. 22:28:26

szerintem ennek a fickónak minden megnyilvánulása konstans szar, beleértve a metrót is. a queen meg ... baszki, az a rock magyar nótája.

moshi (törölt) 2008.02.07. 22:29:01

mit magyar nótája, operettje!

Hegyirablo 2008.02.07. 22:29:30

Sosem értettem, hogy a Hegylakó miért volt akkora kedvence a korosztályomnak!
A másik ilyen, számomra érthetetlenül kult filmé vállt, a Holló. Gyanúm az, hogy ha nem hal meg a főhős a forgatáson szépen elfelejtette volna mindenki.

Gordiusz 2008.02.07. 22:30:28

Hogy a Hegylakó milyen volna mostani szemmel azt nem tudnám megmondani, ahogy Queen és Connery nélkül sem tudnám elképzelni, de anno nagyon csipáztam, és végsősoron kultstátusában is nagyjából egyetértés van. Viszont a folytatásai meg a Fortress, vegytiszta hálivúdi bégagyi.

De a világszar Beowulf aztán télleg mindennek a legalja! Éppeszű és egykor neves színész, hogy süllyedhet idáig?! A történet meg a színészi játék is egy nagy kerek nulla kétszer aláhúzva, olyan szánalmas effektekkel betételve amin még röhögni se nagyon volt kedvem.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.07. 22:31:40

Nem, a Total recall-t imádom, nagyon jó film, de a kivitelezése valahogy... nem is tudom. Egyszerűen nem tudom megfogalmazni másképp, mint olyan bééés. Egyébiránt nagy kedvencem, tetszett minden szempontból, de ezt a fura hangulatát már akkor is éreztem. Azt pedig külön kiemeltem, hogy a kivitelezésében tartom bésnek, ami nem érinti a többi vonatkozását, például (illetve leginkább) Dick-et...

A_gent Z 2008.02.07. 22:36:00

Azért a Bizánci tűz c. alkotás, bár nem egyértelműen miatta, sőt, de egy igen mulatságos darab.

Éljen az Örmény Felszabadítási Front!

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.07. 22:37:15

Fortress filmek B kategóriásak, de bejönnek. Nem sok filmet nézek a tévében, de ezeket megéri.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.07. 22:39:37

Húú, Zé-ügynök, tényleg, az egy nagyon beteg darab! :)

Gordiusz 2008.02.07. 22:40:19

Érdekes ez a Total Recall. Végülis a technika akkoriban elég haladó volt, és az általad említett (nekem mindig valamiért picit gyomorszorító) hangulat) is jól érezhető, de talán csak pont ennyivel több egy bénél. Ha visszagondolok rá egy-egy akciójelenet, meg néhány (jórészt mutáns) karakter ugrik be, nem úgy mint mondjuk a Vissza jövőbennél, ahol vágom végig a sztorit, és komplett jelenetek maradtak meg bennem.

doktor.dikhed 2008.02.07. 22:50:30

A Total Recallnál teljesen rendben vannak a kicsit bés maszkok és díszletek, mert pont ez a lényeg...vajon álom, vagy valóság az, ami történik.
Mellesleg félelmetesen jó hangulata, jó története van és ott van Arnold.

A Hegylakó meg cool. Nem csak a Queen és Connery miatt, hanem mert elszakad a könnyed fantasy filmes hangulattól és kicsit boncolgatja az örökélet hátrányai témát is. Nem túl mélyen, de amit kapunk az pont elég egy ilyen típusú filmbe. Na és ott van Clancy Brown! Ki nem emlékezne Kurganra.

A Hegylakó első része több, mint a Queen és Sean Connery frigye.

Winston007 2008.02.07. 22:55:02

A Fortress es Total Recall nekem is nagy kedvenceim, de ma nezve eroteljesen gagyira hajaznak. A Fortress meg egyenesen vicces az android power ranger harcosokkal akik a legmodernebb katonak de megolik oket 3 perc alatt.

A Totalban meg hany embert is ol meg Schwarzi ? 500-at? Csak a csarnokban a vegen vagy 150et:)

Winston007 2008.02.07. 22:56:25

Beowulf: hat az nagyon durva. Olyan mintha egy varrom mellett beszivott volna egy csapat motoros es kamerazta volna valaki oket:) A szornyet meg oda haluztak a sok gombatol:)

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.02.07. 23:10:09

egyébként még egyszer végig gondolva a Total Recall továbbri is tartható nekem nagyn sok emlékképem van róla, s szerintem fantasztikus.
a hegylakó azért más, bár azt hiszem még most is képes lennék megnézni a tvben - mondjuk tényleg csak connery meg a zene miatt.
a fortressből annyi maradt csak meg, hogy a sárga vonal átlépése fájdalom, a pirosé halál vagy valami ilyesmi.
A Beowulf meg mi a pöcs?

Gatts 2008.02.07. 23:11:32

Azért örülök, hogy meg lett említve a Bizánci tűz is, valahogy nem sokan ismerik, vagy nem emlékeznek rá, pedig szerintem nagyon poén film :) Nálam valahogy az "átverős-rablós" filmek (pl. Blöff, Ocean's filmek, tudom, az Ocean's 11 már remake volt) egyik első képviselőjének számít a maga kicsit egyszerű formájában.
Na milyen színű a rubin? :)
Sajnálom azért, hogy ennyire mélyre került ez a színész.

Robin Hood 2008.02.07. 23:45:41

Hát a Hegylakó első részét nem engedem bántani! Az igenis egy jó film volt. Nem egy monumentális a lélek rejtelmeit boncolgató dráma, de nem is annak szánták. Egy látványos akció/kaland film volt. Szép környezet, viszonylag egyedi történet. A szövegek is jók voltak benne, némi románc, fantasztikus zene, és egy-két jó poén is volt benne. Egy szórakoztató filmtől mi többet várnátok el?

Lambert nek azért volt egy két jó filmje is. A Greystoke-ot én nagyon szerettem, és senki nem említette eddig a Szicíliait, szerintem az sem volt rossz.

A többi filmje (főleg az utóbbi években) valóban eléggé gyenge alkotás. Bár azért a ZS-től messze van a fickó. Lényegesen jobb színész mint mondjuk Dudikoff meg ezek a noname török akciósztárok akik valóban a ZS-be tartoznak. Azt elismerem, hogy B színész, de egy jó B színész.

Teknősbika 2008.02.08. 00:01:01

a hegylakó szerintem gagyi

soha nem tetszett igazán

ellenben aTotall Recall a legjobb Svarci film, és könyvben is félelmetesen jó

"-Meddig marad a Marson?
-két hétig...két hétig...két hétig"

és elindul a vérfürdő a metróban

és azért Svarci mellett feltűnik ott Seron Sztón is

lomposlajos 2008.02.08. 00:04:56

Nehéz emlékezetből blogolni, úgyhogy rásegítek:
1./ Előbb volt a Gresytoke (a nagy áttörés)
2./ Utána a Metró (már ott szőke volt)
3./ Utána a Hegylakó.
Egyéb jó filmek: Paroles et musique (Catherine Deneuve-vel), I Love You (Marco Ferreri), Arlette.
Érdekes még: Nirvana, Megölni egy papot, A szíciliai.
Ez így összeadva az emlegetett Bizánci tűz, Mesterfogás, Fenegyerekek mozikkal már 12 f@sza cím. Az nem rossz. Válogatni persze nem tud, elvállal mindent a zséért.

Egyébként meg: a szeme echte barna. Félek, ez a blog zsébb lett mint CL filmjei.

IIsten 2008.02.08. 00:13:50

hát a metró egy kurvára jó film. a hegylakó alapmű.
az a beawulf vagy mi a tököm meg abba a kategóriába tartozik, amit amúgy nemlétezőnek vallok, mégpedig az "annyirarosszhogymárjó"... én végig sikítoztam a röhögéstől, pláne mikor a gonosz(?)vezér kardal baltával felfegyverkezve előkapott egy infratávcsövet hát az taccsra tett...

tyberius 2008.02.08. 00:21:08

Nekem nem jött be annyira a Hegylakó. Nem volt rossz, de nem adott olyan maradandó élményt, mint amit a popkultúrában hagyott lábnyoma alapján vártam tőle.

A Total Recall bés vagy nembés mivoltáról meg szerintem felesleges vitatkozni, elég, ha megnézzük, hogy itt valaki csak megemlítette, és rögtön mindenkinek mondanivalója lett vele kapcsolatban :) Szóval az a film nyomot hagyott igen sok emberben.

Christopher Lambert meg, hogy ON is legyek picit, szerintem bőven bés. Saját karakter nuku, színészi játék max. középszerű, tényleg csak a kedves mosolya miatt vihette ilyen sokra.

A képen röhögnöm kellett, ha mellépakolták volna a banda másik két tagját, egy az egyben el lehetett volna adni Scooter poszternek :)

Jocóka 2008.02.08. 00:46:29

A Hegylakó sztem tényleg alapmű. Művészi szempontból tényleg nem egy egetverő alkotás, de egy igazi legendát teremtett, mindig megnézem, ha adja a tv. (Vicces volt mind németül, mind orosz hangalámondással) A második része még hozzákapcsolható ehhez, a harmadik siralmas, a negyediket a mai napig nem láttam. OFF A film, amit még a Queen zenéje sem tudott megmenteni az a Flash Gordon volt, de ez már egy másik történet... ON A Fortressből csak az első részt láttam, de valahogy azt is szeretem. Nálam is kicsit Totall Recall-os kategória. Lambert tényleg az a színész, akiből lehetett volna valami, és sokáig úgy tűnt, hogy lesz is, csak aztán jöttek a 90-es évek...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.08. 00:48:29

A sziciliait bűn belevenni. Ebben persze elfogult vagyok, de amikor láttam a tv-ben, ki akartam baszni az ablakon, annyira elrontották!!!!

elmoro 2008.02.08. 00:58:51

A színész is ember, pénzből él. És ahogy lomposlajos mondja, volt 12 jó cím. Az a kérdés, hogy "Hogyan süllyedhet színész ilyen mélyre?" nem teljesen áll meg. Ne felejtsük el, a színész nem látja a filmet előre. Mondjuk a forgatókönyvről gondolhat valamit, de az sem garancia. Azt tudhatja, hogy milyen jellegű filmbe megy dolgozni, tudja, ki rendez, halivúdi-e, vagy sem, beszélhet a rendezővel (aki maga se tud mindent, hizsen a vágószoba úgyszolván utána következik), producerrel, (ez meg vetíthet). Aztán a gázsi beszél, végülis ez is csak egy munka. Aztán felvesznek vele egy csomó jelenetet, amiről azt hiheti, hogy így, vagy úgy, de a forgatás végével annyi, a következő fázis a marketing, amire még kötelezik őket, riportot aadni a sajtóanyagba készült "werkeknek", de az se biztos, hogy látta készrevágva a filmet. És ha látta, se mond róla rosszat, a meló már lement, a lét felnyalta, ha szarozni kezdene, beperlik. És hogy a kettő között, a vágószobában mi történik, azt nyilván nem tudja. És hiába a forgítókönyv, a film a vágásnál áll össze, szinte bármi lehet és az ellenkezője is, vágás és utószinkron kérdése. Így aztán csak a moziban derül ki, hová süllyedt a lelkem. Még a büdzsé se tuti tájékozódási pont, mert hány kurva drága filmet láttunk, ami a pénz miatt A-nak látszik, aztán persze ZS sem... :)

szejler 2008.02.08. 01:12:13

Metro nagy film, a Hegylakót védem. U14 kategóriában igenis alapmű. Én meg bőven alatta voltam akkoriban.

Lambertnek a színvonalasabb francia filmekben többre is futotta vigyor/nézésnél. Nem tudom, talán szétszívta az agyát.

Greystoke: nem elfelejteni a hamvas Andie MacDowellt. Phühh.

Dwimorberg 2008.02.08. 01:24:36

Senki nem említette még a Feltámadást, durva kis horror, meglepő fordulatokkal, egy nagyon jó Lambert-tel :)

A Hegylakóról pedig annyit, hogy a 2. részt nem ismerem el :) Ennek tekintetében a 3-4 élvezhető még :)

FeroxX 2008.02.08. 02:05:27

lol ! hogy lehet az hogy senki sem említi a MORTAL KOMBAT-ban lévő zseniális alakítását RAIDEN-ként :DDDD !!!


zomg..hát igen szegény tag lecsuszott, mint az iparosok a rendszerváltás után :P xD

ts 2008.02.08. 02:58:34

Amennyiben te szerepeltél volna bármelyik Christoper Lambert nevéhez fűződő filmben Winston007, most azt olvashatnánk, hogy milyen remek alkotás valamennyi...
Egyébként pedig csatlakozom lomposlajos véleményéhez.

ts 2008.02.08. 03:00:54

Elnézést, Christopher Lambert.

AP (törölt) 2008.02.08. 04:29:35

Így is szar, hogy ezek bennevannak.. Nem tudják megmenteni.

G Zoli · http://twitter.com/garamiz 2008.02.08. 05:02:22

Sok olyan film van, amit megnézel akkor nagyon jó, ütős, aztán visszanézed 5-10 év mulva és csak nevetsz rajta, hogy akkoriban ezen vajon mi tetszett neked. A hegylakó is ilyen..pedig régen az egyik kedvencem volt. A Fortress is király volt.

Tilleo 2008.02.08. 06:00:51

A hegylakó a korának talán legjobb filmje, a második rész és az egész sci-fi szál, idegen bolygóstúl úgy ahogy van faszság, és erősen aláássa az eredeti hegylakó hangulatot. A második filmet egyedül Sean Connery cipeli a hátán. De még ígyis csak éppen nézhető kategória.
A harmadik rész a személyes kedvencem, az első rész hangulatát igyekszik megragadni szerintem sikeresen.
A negyedik nem más mint egy hosszú sorozatepizód.

Tilleo

Lévai_Richárd · http://facebook.com/fbtippek 2008.02.08. 07:21:23

A Hegylakó első része szerintem nagyon jó film volt.
A Quee nzenéje kellett bele, az tuti, de maga asztori a vágások, stb nagyon jó volt.
A második és a harmadik (no meg a negyedik) már bűntetés, főleg a második. Azzal romboltatk le egy legendát.

D-Fens 2008.02.08. 07:27:52

A Hegylakó nagyon jó film.
És üssetek, de nekem a Beowulf is tetszett!! :)
A sötét hangulata miatt.

SMFB 2008.02.08. 07:29:00

Színészt a színházban ítélj meg! Filmen? Hogyan? Nyolcszor felvett jelenet három kameraállással, vágás, utószinkron, digitális mutyi, hatásvadász zene, bluebox, mittomén? Hányan tudják elcseszni vagy feljavítani?

Álljon oda elém a deszkára és mondja, játsza élőben.

Na, az az értékmérő, de még egyáltalán nem biztos, hogy objektív.

gipsz jakab 2008.02.08. 07:32:47

Biztos a szlovák hegylakót nézted öcsi!
Nézd meg az etűdök gépzongorára című orosz eposzt, az baró!

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.08. 08:00:50

Christoper Lambert a sülyedését szerintem már a hegylakó 2. részénél elkezdte, a további részeket is szerintem csak azért néztük meg, mert jó volt az első rész. További filmjei pedig....pár hónapja adták a tv-ben a Fortress 2-t. Testvéremmel szörnyülködtünk, amikor Christopher Lambertet kiteszik az űrbe egy szál pólóban, akkor előtte nagy levegőt vesz, aztán néhány úszómozdulattal eléri a másik zsilipkaput, amit kinyit, visszamegy az űrállomásra, és hülyérever mindenkit. Bátyám úgy kommentálta, hogy és nem volt senki sem a szinészek között, aki esetleg a forgatókönyvírót megkérdezte volna, hogy "Micsoda? Úszni az űrben? Mondt te hülye vagy?"
Szóval ennyit a Christopher Lambert filmekről...

Viccas 2008.02.08. 08:12:46

Én ugyan kicsit elfogult vagyok Christopher Lambertel kapcsolatban (mert kedvenc) de a Hegylakó II. része ténylegesen lerombolja az első élményét és világát, de hamár itt tartunk nem tudom ki látta a Hegylakó V-t vagy ki nem, de annak mi köze az elsőhöz és a hegylakó valódiságához, no semmi.
És hogy azért mielőtt fikáznánk Lambert-et tényleg van egy pár rendkívüli és jó filmje (és tény hogy ezek a régebbi alkotások) mint pl a Mesterfogás, Metro, Greystoke, Szicíliai (és igen olvastam könyvben és ezt tudhatnánk hogy szinte semmit sem tudnak filmen úgy visszaadni mint a könyvben)Fenegyerekek, a Bizánci tűz és azért még sorolhatnám, mind mind jó filmek. Természetesen ne feledjük azt sem hogy nincs olyan színész akinek ne tudnánk legalább 1 pocsék filmjét/baluul sikerült szerep választását megemlíteni, de ettől még nem szar színész... De mint már említettem elfogult vagyok :)

El Condor 2008.02.08. 08:15:18

A Hegylakó egy kultfilm, alapmű. Éppúgy, mint a valaki által már említett Holló. Ne mai szemmel ítéld meg őket, bár így se rosszak, hanem ha láttad annak idején. A technika sajnos ilyen, a trükkök elavulnak, gagyinak tűnik a film, pedig a sztori a lényeg, és az szenzációs. Lambert remek színész, szerintem egyszerűen nincs szerencséje. Vannak nála sokkal rosszabb színészek, akik (vagy a managereik) ki tudják választani azt a forgatókönyvet, amiből készült filmben érdemes szerepelni.

cyd 2008.02.08. 08:49:05

Hegylakó LXVI ide, Fortress XXIV oda a Fenegyerekek-ért sokminden megbocsátható.
Lásd Utánunk a tűzözön. Szerintem a B-k két legjobb filmje.

Gazuzem 2008.02.08. 08:59:58

Az egyik filmben egy Tarzan szerű figurát is játszott, akit meg akartak szelídíteni a szülei, miután 20 év után megtalálták.

ommm 2008.02.08. 09:00:20

kár érte, az biztos
a Hegylakó trilógia pedig szerintem sem kispályás. van abban némi Blade Runneres

Hegyirablo 2008.02.08. 09:06:40

El Condor Pasa, én írtam a Hegylakóra és a Hollóra is, hogy bűn rossz filmnek tartom mindkettőt, persze teljesen szubjektív véleményem alapján.
Mi a meglepő, nekem már gyerekkoromban sem tetszett egyik sem. Persze vannak olyan filmek, amik akkor tetszenek, s késöbb nem, illetve fordítva. A Szárnyas fejvadász kiskorom egyik legunalmasabb filmje volt, mára teljesen más megítélést kapott részemről. De említhetném például a Bram Stoker Drakula filmet, amin 12 évesen elaludtam, most meg el nem tudnnám képzelni, hogy ne legyen itt a polcomon.
Emlett meg rengeteg olyan film van, amit szégyellek, hogy egyáltalán hajnlandó voltam megnézni akkoriban. Tudjuk be ezt a szűk piacnak, nem volt választék.
Említhetem ide akár melyik, Dolph Lundgren, Van Damme vagy Steven Segal filmet. Ma ha ilyet látok a Retek Klubbon, azonnal ugrás valamelyik ismeretterjesztő csatornára.

Hegyirablo 2008.02.08. 09:07:53

De Christophe Lambert is ez a kategória, mint VD, SS, DL.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.08. 09:16:07

Remélem a személyiséged érése során hamar eljutsz odáig is, hogy mélységesen szégyelled az olyan mondatokat, mint "ha ilyet látok a Retek Klubbon, azonnal ugrás..."

Sytka · http://www.outputzona.hu 2008.02.08. 09:23:55

Christopher Lambert a világ egyik legpechesebb színésze! A Hegylakó 1 mind a mai napig az egyik kedvenc mesém, a maga korában is jó volt, ma már némely része megmosolygtató, de az egész összességében még mindig király!
Nem tudom, hogy a managere vagy ő maga ilyen szerencsétlen, de szinte hihetetlen mennyi buktában játszott egymás után. Abszolút nem tehetségtelen, de annyira precízen választja ki a gagyi filmszerepeket, hogy azt tanítani lehetne!
Nomeg, ma már öreg is. :-)
Néha megnézem az IMDBn mivel foglalkozik éppen, de már nem nagyon lehet abban bízni, hogy egyszer-kétszer moziban is látható lesz...

Yarner 2008.02.08. 09:26:39

A legtöbb dologgal egyetértek:
Hegylakó 1 (a vicces magyar címtől eltekintve...) alapfilm, láthatóan alzóta is rengetegen próbálják visszaadni a képeit, hangulatát, Kurgan pedig bevonult az archetipikus főgonoszok közé.

Bizánci tűz fergeteges, örülök, hogy sokan emlékeznek rá.

Látta egyáltalán valaki a Harag napját? milyen volt?

Na de a Préda??? Hogy az "egész jóra sikerült"??? Bocsánat, ugyanarról a nindzsás trágyáról beszélünk?

És ami a Beowulfot illeti: lehetett volna nyugodtan a 2000-es évek Hegylakója, ha ügyesebb mesteremberek kezébe kerül. Egy ilyen filmet nem a zseniális forgatókönyv visz el, hanem a vágás,a látvány,a hangulat, meg hogy jó helyen legyen jó időben (jó példa minden idők leggnagyobbra nőtt két b-filmje, a Terminator és persze a Star Wars). Szóval nem teljesen rajta múlt.

Fortress 2-t nem láttam, de ez az űrben-mellúszós dolog nagyon sirálynak hangzik :-DDD

Sytka · http://www.outputzona.hu 2008.02.08. 09:31:56

A Bizáncí tűz c. filmet nem láttam.

A Harag napja szerintem annyira nem volt rossz, mint a híre. A díszleteken és a kivitelezésen, az akciók hiányán látszott a spórolás, de a sztori - bár túl hosszú volt - hozott néhány érdekes fordulatot. Egyszernézős volt.

Állítólag a Southland Tales-ben is van egy villanásnyi szerepe, bár azt a filmet még mindig nem mutatták be. :-)

Kuku 2008.02.08. 09:33:48

Szerintem a lecsúszás az ilyen ZS-kategóriásnak kikiáltott színészek esetében relatív. Nagyon jól keresnek ők ezekkel az ócskaságokkal is, elég, ha csak Dolph Lundgrent stb. említem. A tékákba szánt filmjeik így is több százezer példányban fogynak el. Ettől függetlenül Lambert tényleg jobb sorsra érdemes lenne, csak vagy nem tud szerepet választani, vagy a jó szerepek kerülik el. Viszont élnie meg kell valamiből...
Ettől függetlenül azért Lambert amíg él Hegylakó marad.

Yarner 2008.02.08. 09:34:32

Pontosítok, nem CSAK a forgatókönyv viszi el a filmet, nagyobb szerepet kap a többi.

Gilderoy 2008.02.08. 09:38:08

A Hegylakó egy szar film.

Retexis 2008.02.08. 09:50:34

A hegylakóban azért az operatőri munka és a vágások is nagyon jók. Kamera közelít az akváriumra, felmegy és a tetején már a tavon csónakáznak.

Nem vagyok fideszes 2008.02.08. 09:53:44

I.: A Hegylakó (az első, természetesen) kurva nagy film, nem csak 1986-os, hanem mai szemmel is.

II.: A Queen a valaha volt legnagyobb zenekar, és Freddie Mercury a valaha volt legnagyobb zenész.

III.: A Bizánci Tűz méltatlanul elfeledett darab, egyik kedvenc filmem, mindig szétröhögöm magam rajta, gyakorlatilag kívülről tudom.

"-Monseur Cardinale! Nem szeretném, ha csak azért tenne meg valamit, mert valakik, akik megtettek önnek valamit, most meg akarják tétetni önnel.
-Ne aggódjon, Bob! Sosem tennék olyasmit, amit csak azért tennék meg, mert valakik, akik megtettek nekem valamit, most meg akarják tétetni velem."

Bizánci Tűz kötelező darab!!!

Nem vagyok fideszes 2008.02.08. 09:54:39

Ja, és:

Éljen az Örmény Felszabadítási Front! Krrr!

Ze 2008.02.08. 14:34:57

OFF: ez volt mar itt? bajusz.blog.hu/2008/02/06/az_olasz_pokember
ON
Hegylako jo volt, a vicc pedig, hogy mennyire odavolt mindenki, hogy Szonjaval egyutt jatszik a nagy Lambert. A zs-sztarokat csak mifelenk istenitik, lasd Clayderman.

Dzson 2008.02.08. 19:26:03

Szerintem a Nirvana cimű opusz egész türhető volt. Bár Zs szerű, de az érdekes látványvilág, majdnem feledteti a szinészi képességek hiányát.
Sajna kevés ma a jó sci-fi... :(

Dzson 2008.02.08. 19:32:22

Ja és a történet primitívségét...

A Préda pedig jó lehetett volna ha a KinDzsót a végén nem a tök tapasztalatlan Labi öli meg. A vonatos szerintem az öreg Sho Kosugi legjobb bunyója volt.

macskafaraok 2008.02.08. 22:13:19

'Megölni egy Papot' asszem, kissé elüt a többitől (Poland, 1984?), de nagyon jó mozi. Én szeretem, Ed Harris is jól játszik.

Dzson 2008.02.09. 10:29:02

És Rőger Hauer hol marad? :)

LizardX 2008.02.11. 14:58:56

A Total Recall-hoz: azt ráadásul az a Paul Verhoeven nevű manus rendezte, aki azért durván ott van a nem túl szokványos, kissé (néha nagyon) nyomasztó, de legalábbis szokatlan hangulatú filmekben, amiknek nagy része (B vagy C, vagy akár Zs) legendává vált: Csillagközi invázió, Elemi ösztön, Hús és vér, Showgirls...

Freechild 2008.02.17. 21:50:51

Fenegyerekek, Fortress és a Bizánci tüz szerintem nagyon jok voltak...

Freechild 2008.02.17. 21:51:25

Ja megy a Gyilkosság lólépésben is jo volt.

Szekértábor 2008.02.23. 18:40:07

A Bizánci Tűz kifejezetten Lambertnek való film volt, bár lehet, hogy a magyar szinkron tette végül nézhetővé. Azért gondolom ezt, mert az eredeti szinkron után (amiből az aranyköpéseket a mai napig idézgetjük) a Flamex is készített egy szinkront (sajnos ma a neten csak ezzel elérhető) "Mért pont én" címmel, ami egyébként az angol cím is. Nos ezzel a szinkronnal a film gyakorlatilag élvezhetetlen, lapos, vontatott, szar gagyi. Amikor Bruno belesóhajt a fejmikrofonjába: "De jót pössentettem!" az új szinkronban ez úgy jön át "Hát ez fantasztikus!". Ha az eredeti angol szöveg is ennyire ótvar, akkor bocs, Lambertnek volt egy újabb szar filmje.

mókus 2008.05.10. 03:30:20

Bizánci tűz, yeaaaah!!!

Kúrcsány Ferenc 2008.05.25. 13:50:50

Lambert Kristóf most érte el az igazi mélypontot: magyar ásványvizet reklámoz!

Delacroix 2008.05.26. 00:14:19

Én már csak miatta is azt venném, amit ő reklámoz, csakhogy én nem iszom... vizet xD De bírom az arcát, már a Hegylakó óta, és bármilyen ótvar filmet +nézek, amiben benne van. (pedig a Mo-n forgatott, oroszlánszonnyás, nemjuteszembe a címe film tényleg elég szörnyű volt, 1-2 jó résztől eltekintve)

X shitgun 2008.06.14. 18:06:51

Raiden nagyurkent alakitotta a legjobbat! Mortal Kombat roxxxxx

mt 2008.06.20. 14:28:44

én csak a hegylakó 1-2t meg persze az ásványvizes reklámot láttam (ez utóbbinál nem akartam hinni a szememnek) de véleményt tudok alkotni ezek alapján. a hegylakó 1 alapmű, nagyon teccett bár ahogy letöltöttem olyan szar szinkronja volt hogy sírni tudtam volna. a 2-t végigröhögtem és azt kérdeztem magamtol: MI EZ?! hihetetlen hogy hogy készíthettek ilyen folytatást egy ekkora legendának. meg azt hallottam h a 3-4 se jobb. mindez persze nem lamberten múlik de arra már nem mondok semmit hogy szegény a mi vizünket reklámozza...

gyerek 2008.06.23. 09:35:36

Komoly mennyiségben képviselteti magát a Hegylakó-stáb. Javaslom feldolgozásra a legendás Adrian Paul-t, aki a "A bagoly" és a "Halott ember ritkán táncol" c. klasszikusokkal belopta magát minden ZSzívekbe...

Bár hozzáteszem a Hegylakó-sorozat helyenként jobb mint a film(ek)...

skamut · http://skamut.blog.hu/ 2008.07.06. 23:52:58

Nem tudom milyen zsidióta megfontoltságból lettek a "B kategóriás" színészeket átkeresztelte "Zs kategóriás"-ra.
A "ZS kategória" az úgyanis teljesen másra használatos. :D

skamut · http://skamut.blog.hu/ 2008.07.06. 23:54:16

Nem tudom milyen zsidióta megfontoltságból lettek a "B kategóriás" színészek átkeresztelve "Zs kategóriás"-ra.
A "ZS kategória" az úgyanis teljesen másra használatos. :D
(késő van már írni sem tudok)

bitmybone 2008.08.21. 20:24:48

A nagy vitatkozás közepette 1 filmje kimaradt C. L.-nek: ez a Vercingétorix/ Druidák alkonya c . alkotás, ahol együtt jáccott Klaus Maria Brandauerrel. Na erről a moziról is lehetne vitatkozni, ha nagyon muszáj: a történet részben töri, részben fantáziatermék, maga a cselekmény nagyon pörgős, igaz, kissé klisés( hamar rá lehet jönni a tragikus végre még annak is, aki életében nem hallott a gall háborúkról).
Na ennyi jött ki belőlem 1 szuszra erről a témáról, de azért hagyok húst még a csonton, elrágódhattok rajta, ha akartok!

gogi 2008.08.21. 21:41:00

Ajánlom mindenkinek hogy néze meg a Feltámadás cimü filmet.Vissz mindent.Az egyik legjobb filmje-és nem csak a mostaniakhoz képest-és ezek után nem érten,ha tud ilyen jó filmet is csinálni-maga a film a müfajában is megálja a helyét-akkor hogy tud olyan filmekben domboritani mint a Beowulf és a többi gagyi B kat filmek.

Sblessed · http://www.stevenblessed.hu/ 2008.08.26. 09:25:54

Egyet értek azzal, aki szerint a Max et Jérémie (Mesterfogás, Phillippe Noiret-val) volt a legjobb. A Feltámadás egy fullsablonos koppintás.
A fickót egyértelműen elnyelte a süllyesztő. Biztos rossz ügynöke volt.

bug jr. 2008.10.05. 16:02:16

fortress,gyilkosság lólépésben,mesterfogás,fenegyerekek,préda,feltámadás...kimondottan jó filmjei.
mit keres itt ez az ember?

KenSentMe 2008.11.27. 20:04:54

Ha nem lett volna Hegylakó, szegényebb lenne a világ a "kardozós&baszós" filmek műfajával.

Minimalista történet, örökélet, folyamatos kardozás meg csajozás.. akárki is találta ki, egy zseni volt.. egy lokális maximumpont az elképzelhető akciófilmforgatókönyvek n dimenziós, absztrakt vektorterében.

peterman 2008.12.07. 01:28:52

Ma belenéztem az "Öld, ahogy éred!" c. opuszba, Ice-T-vel súlyosbítva. Keményen ZS cucc!

ACM 2009.01.20. 11:33:10

A Hegylakó annak idején tényleg nagyot szólt, de ha Lambert, akkor Max et Jeremie, ill. Metró. Az előbbiben P. Noiret-vel szinte egymást múlják felül, az utóbbi pedig régi szerelem, Fred szerepét mintha rá írták volna. A Bizánci Tűzet szeretem még, meg a Gyilkosság lólépésbent. A Szicíliai se rossz. Pozitív meglepetés volt az Arlette c. vígjáték is.
A mélypont nálam is a Beowulf, annál lejjebb nincs.

Rántott máj (törölt) 2009.06.21. 16:10:02

@ACM: Kicsit off: nem tudja valaki, Jean Reno eredetileg is dobol, vagy csak a Metró kedvéért gyakorolt egy kicsit? Mert elég jól keni a filmben (persze lehet, hogy az ügyes vágásoknak is köszönhetően).

anarcho78 2009.07.17. 13:42:06

egyik tök jó filmje a az Újjászületés

Humungus 2010.04.09. 00:44:03

A Hegylakó nagyon jó film.Egy Zs megoldás van csak benne,hogy Kurgannak nem borotválták a fejét hanem valami műanyagot húztak rá.Csíptem Lambertet,de a Metamotfózis című eposza végképp biztosítja itt a helyét.Még a Világve Után is jobb film,annyira gáz.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.10.18. 22:22:54

@Sytka: southland tales-ben nagyon nagy arc, kiégett fegyverneppert alakít, aki egy fagyiskocsival cirkál, és csekket nem fogad el cro-magnoni kurváktól. :D

endreffyster 2011.04.10. 23:04:07

Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy ő volt Raiden (a villámok istene) a Mortal Kombat című opuszban.

Zahire 2011.09.11. 09:51:21

A Hegylakó - szerintem - inkább Sean Connery és Clany Brown ( Kurgan ), az egyéninek tűnő ( valójában már a Keomában is alkalmazott ) áttűnések , és természetesen a Queen filmzenéje miatt emlékezetes , de semmiképpen nem Christopher Lambert szereplése tette azzá, ami.

Warázs 2011.12.04. 15:31:40

A Hegylakó egyet én is imádtam tinédzser koromban, mostanában újranézve már nem ugyanaz volt a fíling. De attól még kultfilm marad. A többi Hegylakó még a sorozatnál is Zsébb, sajnos. Chr. L. asszem a Raidennel süllyedt a legmélyebbre, (a Beowulfot nem láttam) bár alapvetően egy szimpatikus fazonnak tűnt. A Métro szerintem az egyik legnagyobb film, a 80-90-es évek fordulójának punkos-alteres hangulatát qrva jól hozza. Sean Conneryt imádom, de csupáncsak a blog kedvéért egy Zsé vele: The Ligue of the extraordinary Gentlemen.

T. Norbert 2011.12.05. 10:21:35

@Warázs: Azért a Mortal Kombatot lezsézni, sőt mit több azt nevezni Lambert mélypontjának, finoman szólva erős túlzás.
süti beállítások módosítása