HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Nagy filmklasszikusok 4: Úszó erőd

2008.01.13. 12:19 Winston007

Steven Seagal miután több filmben felszámolta a maffiát (Nico, Törvényre törve ) beállt a haditengerészethez. Pont egy olyan hajóhoz amit gonosz terroristák el akarnak lopni. Ráadásul a tisztek között beépített emberük is van, a transzvesztitaként is elismert Gary Busey. Stevenünk a hajó szakácsa, de közben nem is, mert szupermega kommandós akinek az aktája egy komplett ISO 9001 levéltárnyi területre kiterjed. Szóval Steven rájön, hogy gonosz terroristák ügyködnek a hajón akiknek a rakéták kellenek és nem főhősünk fantasztikus omlettje. Úgyhogy elindul legyakni a terroristákat, akiknek a fővezére Tommy Lee Jones. Neki mindig fáj a feje. (Érdekes: abban az időszakban a Bayer gyógyszergyár szponzorálhatott sok filmet, mert a kb. egy időben készült Die Hard 3-ban is fejfájós volt a főgenya. )

Ott találkozik Erika Eleniak csöcseivel meg Erika Eleniakkal személyesen, és már teamben nyomják. Steven először a konyhába csal néhány csúnya bácsit, akiket megsemmisít mindenféle konyhai eszközzel és egy detonátorrá átalakított mikroval. Aztán beindul a gyilkosság hullám. Miközben a terroristák egy komplett sínhálózatot szerelnek a hajón össze, valószínűleg a diósgyőri fémkohó ellopott alkatrészeiből. Steven közben mindenhol robbant, lő, meg tör. Tommy Lee erre ingyen zuhanyozási lehetőséget ad a bezárt legénységnek, akik köszönet helyett inkább döngetik a fémfalat.

Közben Washigtoban összeülnek a tök komoly arcú admirálisok, meg politikusok és egyezkedni próbálnak. Meg küldenek két helikoptert tele kommandóssal, ők gyorsan sarki fénnyé válnak, hála 1-2 rakétának.

De Steven nem adja fel! Talál néhány elbújt embert is, akikből összeálltja csipet-csapatát. Véletlenül van köztük egy tüzértiszt is , vele legyakják a Das Bootot ami épp elbugázná a rakétákat. Aztán Steven kinyír mindenkit és helyreállítja a rendet a hajón és még meg is dughatja valószínűleg Erika Eleniakot. És boldogan főz tovább.


Steven épp team buildinget tart.

8 komment

Címkék: nagy stevenseagal filmklasszikusok

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr73295489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazimír 2008.01.14. 00:37:40

Erika Eleniak mellei alakítják a legnagyobbat a filmben, szerintem :)

Fat Abbot 2008.01.14. 10:53:12

Ez azért a maga idejében legendás film volt :D miuán először lement a TV-ben a lakótelep összes kölke Casey Ryback-nek hitte magát. + Ott volt Tommy Lee Jones, szóval sztem nem ZS-kategória... (na a száguldó erőd az már az)

wrobcsi2 2008.01.14. 11:36:23

Én Seagalt a ZS kategória egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb mesterének tartom! Minden filmjét megnéztem, és bibliaként tartom őket számon! Szerintem a mester alkotásait 3 korszakba lehet beosztani:
1. hőskorszak: Nico, Ölva vagy halva stb. Ezek még a kor szellemében "A" filmek voltak (most és is ZS-nek kategorizálnám). Ezek még moziban mentek, és a kor többi alkotását nem múlták alul (Cobra, Rambo N stb).
2. lejtő korszak: Még próbált nagy költségvetésű filemeket csinálni, még akár neves szereplőkkel is (Michael Cane), de már szánalmas volt (pl. Lángoló jégben a kocsmában idős, 60-70 körüli embereket vert halálra, mert egy szánalmas indiánnak beszóltak. Ez egyébként vissza-visszatérő Seagal motívum, hogy a mester értékerndjében az normális, hogy egy ember kigúnyolásáért brutális halál jár bűntetésül.)
3. abszolút ZS kategória, a lejtő alja: az utóbbi években (mióta a Láma eltiltása ellenére visszatért a filmiparba) évi 4-6 filmet gyárt, többnyire Kelet-Európában. Ezek az abszolút ZS kategória remekei. Némelyikben már a harci jelenetekben is dublőrrel dolgozik, mert a hatalmas testével már nem tud úgy mozogni.
Eddigre már a felpuffadástól az eddig sem túl művészi mimikája teljesen eltűnt, de a rendező nem nélkülözi a közeli arc képeket, amik a nézőben fetregésbe torkolló röhögőgörcsöt válthatnak ki.

Összefoglalva, Seagal nélkül szegényebb lenne a világ! Itt a helye ebben a blogban!

omega 2008.01.14. 13:50:02

A power rangers mikor jön? (ami anno a szívtv-n vagy az m-sat-on ment), Na az gagyi volt a javából. Amúgy jó a blog, gratula érte.

Murphy 2008.03.07. 23:48:03

bazze, most láttam Drakul3000 nevű hulladékot, amibe szintén Erika díszelgett; szerepe szerint egy kiégett biomechanikus szexrobot volt. és poén, hogy tényleg kurva láccik rajta mennyire rohadt vénöreg, meg csoffadt, mint a szar...

AP (törölt) 2008.05.22. 08:40:38

Én ezt a filmet hetvenkettőször néztem meg anno, megboldogult fiatalkoromban. Jó ez.

Ajánlatot is hoztam, írjál egy bekezdést a
"Szexparazita-Avagy a gyilkos punci" (Sex Parasite Killer Pussy) 2004-es remekműről.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2010.05.23. 01:43:49

érdekes, a Nyolcadik utas mikor fog ide bekerülni, mert 30 év távlatából gagyik a kiwaxolt makettek,

tudni kéne súlyozni, sok minden bekerülhet ide Segaltól, csak nem éppen az Úszó Erőd, ami az egyik legjobb filmje
süti beállítások módosítása