HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Különleges Zssablon karakteres poszt, üdvözöljétek az első vendégszerzőt

2009.11.30. 21:59 Winston007

Professor Wolverine nevű olvasónk meglepett egy kedves kis poszttal, én ezt vágatlanul berakom ide. Mert szerintem egész jó lett! Fogadjátok őt sok szeretettel! A mai téma: A csapat!

 

Adott a Csapat! Ők egy harcedzett, sokat tapasztalt alakulat, katonák vagy mentési szakemberek, akik számtalanszor megjárták együtt a poklok poklák, de minden egyes alkalommal győztesen tértek vissza. Sajnos mi pont annak a természeti katasztrófa, zombiroham, illetve földönkívüli invázió kapcsán ismerkedünk meg velük, ami túlnyomó többségüket azzal a lendülettel jól el is kaszálja. Sokszor láttuk már őket, ismerkedjünk meg velük.

 

A Bakter: Ő vezeti a csoportot, ezredes esetleg hadnagyi rangban szolgál, nem ritkán szivarozik. Tekintete szigorú, alakulata tiszteli bevetései során szerzett tetemes tapasztalatáért, és amiért mindig kiáll a Csapat mellett. Rideg, mély hangon utasítja rendre rakoncátlankodó katonáit, akik minden szavára reflexből vigyázzba vágják magukat. Mivel ő vezeti az első felderítő csoportot, annak rendje és módja szerint az elsők között vész oda, hogy átadhassa helyét a Strébernek.

 

A Stréber: Ő az, aki jó akadémia tanulmányai vagy befolyásos apukája miatt rangban második a Csapatban. Ezzel együtt a tagok nem tisztelik, gyakran froclizzák, amire gyakran reagál rangjának és kitűnő akadémia eredményeinek, illetve befolyásos apukájának felemlegetésével. Miután szerencsétlen körülmények között megörökli a vezetői posztot, számos kellemtelenséggel néz szembe, mivel társai nem tekintik főnöknek. Ezzel együtt, miután néhányszor el kell üvöltenie magát, hogy „itt én parancsolok,” felnő a feladathoz, meghoz komoly és nehéz döntéseket, amikkel hozzájárul a Csapat túléléséhez. Aztán meghal, és szinte sajnáljuk.

 

Az Amazon: Ő egy nagyon kemény, de ezzel együtt reszelésre ösztökélő női Csapattag. Van neki rohadt nagy puskája, amit szigorú arccal üzemel. Rendszeresen kifakad a sok aktakukac miatt Washingtonban, akik ezt az egész kuplerájt csinálták miközben a Csapatot küldik, hogy életüket kockáztatva helyrehozzák az egészet. Emiatt néha élcelődő megjegyzéseket intéz a Királylány irányába (lásd lejjebb). Ő is meghal, de legalább az utolsók között.

 

A Majrés: Talán ő a legkötelezőbb alak, ő még a civilekből összeverődő alkalmi Csapatnak is elengedhetetlen tagja. Ő az, aki olyanokat mond, hogy „ki kell jutnunk innen,” vagy „mindannyian itt döglünk meg.” Mindenkit nagyon idegesít. Neki mond olyanokat a Bakter, vagy kicsit később a Stréber, hogy „szedd össze magad, katona.” Ezek után ugyan aggodalmas arckifejezésétől nem válik meg, de jobban tud koncentrálni a feladatára. Utána persze meghal.

 

Az Orvos: Ha nem valami természeti katasztrófáról van szó, az alap eldobható karakter. Tuti, hogy az első három halálraítélt között megtaláljuk. Mindez persze felveti a kérdést, hogy ha csak egy orvos van az egész csapatban, akkor miért számíthat arra az ember 100%-os bizonyossággal, hogy ott lesz az első felderítő csoportban, akiknek a sorsát ugye ismerjük. Lehet, hogy kéne több orvos? Vagy ha mindenki ismeri az elsősegélyt, akkor minek van orvos? Jó eséllyel nem az apokalipszis közepén áll neki a harcmezőn elvégezni egy tripla bypass műtétet. Mindegy, sok könny nem hull érte.

 

A Rendes: Ő a Csapat legfiatalabb tagja, aki nagyon izgatott, hogy ilyen kemény, harcedzett emberekkel együtt szolgálhat. Biztos visz a zaklatott Királylánynak (továbbra is lásd lejjebb) egy takarót, vagy egy bögre forró kávét. Ezután előad egy történetet, amit neki is az anyukája mesélt gyerekkorában a farmon, és ez mindenkibe lelket önt. Utána meghal, hogy némi érzelem is legyen.

 

A Szikla: Ő az Amazonnal és/vagy kombinatorikai változatokban fordul elő. Nagydarab, harsány ember, akinek a lehető legnagyobb puskája van. Az aktakukacokat ő sem szereti, és néha orosz. Meghal.

 

A Geci: Ő a Csapat azon tagja, akiről kiderül, hogy igazából a kormány/cég/ügynökség embere, akinek igazi feladata, hogy megszerezze a kutatási adatokat, elindítsa az adott várost felrobbantó atomtöltetet, mindezzel a nemzet/vállalatcsoport érdekeit védve. Mond egy olyat, hogy „hát nem értitek, hogy ezek az adatok évszázadokkal mozdíthatják előre az emberiséget,” és „mit számít ehhez képest pár ezer áldozat.” Eljön a kulcs pillanat, amikor a legnagyobb szarban cserbenhagyja a Csapatot. Ezután meghal, és nem is akárhogyan, hogy a költői igazságra is adjunk. Szörnyű körülmények között pusztul, és halálsikolya gyakori aláfestése annak, ahogy a Csapat további megpróbáltatásira visszavágunk.

 

A Jégember: Ő a Csapat legjobb harcosa, aki nem mond sokat, de arra mindenki odafigyel. Mindig megőrzi hidegvérét, még a legreménytelenebb pillanatokban is. Ridegnek hat elsőre, de ez a külső érző szívet takar. Túlélőesélyes! Jó eséllyel ő lesz az, aki a Királylánnyal (mindjárt, nyugi) az oldalán drámaian elmenekül a zombilakta laborból miközben az egy bazi nagy robbanás közepette megsemmisül.

 

A Királylány: És a végére marad a legfontosabb. Archetípus nevét arról kapta, hogy a Csapatnak jellemzően sok próbát kell kiállnia, amíg eljutnak hozzá, pedig többnyire ő a történet főszereplője. Ő az, aki a sors cudar fintora által az egésznek a kellős közepén találja magát, pedig csak a dolgát végezte. Ő az, aki a végére a lehető legjobban felnő a feladathoz, noha csak épp arra járt, és folyamatosan nagyon fél. A végére profin kezel egy 20 kilós géppuskát is, attól függetlenül, hogy azelőtt jó eséllyel fegyver sem volt a kezében. Természeten ő az, akiben a lehető leginkább felserkennek az anyai ösztönök, amikor megtalálják a Kislányt. Ha ő nem éli túl, akkor valami tényleg borul az univerzumban.

 

A Kislány: Amióta egyszer azt hallottuk egy ijedt tekintetű kislány szájából, hogy „they mostly come at night…mostly,” valamilyen formában a hosszú hajú és gülüszemű lánygyermek elengedhetetlen kelléke minden valamirevaló filmnek. Ő az, aki végignézte a mészárlást, ismeri tikos folyosókat, fél, de végig bátor marad. Jó eséllyel a Királylány ölében lapul miközben az a Jégemberrel az oldalán menekül a robbanó laborból, lévén rokonlelkek.

 

 

 

44 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr121565045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aehrenthal 2009.11.30. 22:25:02

Alien2? Bár az közel sem zs, sőt AAA+

GrofZero 2009.11.30. 22:48:38

A Zs-k is az AAA+ból próbálnak építkezni, természetesen röhögnivalóan sikertelenül.
Ezért szeretjük annyira a Zs-kategóriát :D

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.30. 22:56:04

Remélem, a levélíró csapatában háború esetén majd nem lesz orvos ;P

Iron 2009.11.30. 23:27:03

Nekem is kapásból James Cameron nagy találmánya jutott eszembe. Azóta is az ő felállását variálják. :)

Iron 2009.11.30. 23:34:37

Bakter - Apone
Stréber - Gorman
Amazon - Vasquez
Majrés - Hudson
Orvos - Bishop
Rendes - az nincs :)
Szikla - Drake
Geci - Burke
Jégember - Hicks
Királylány/Jégember kombó - Ripley
Kislány - Newt

bonakovacs 2009.12.01. 03:43:23

Nagyon jó poszt!!! látszik, hogy az író túlvan már néhány zskaton...

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2009.12.01. 06:26:41

wazze, itt mindenki ugyanarra a filmre gondolt???... még a kiosztás is stimmel. esetleg rendesnek beraknám frost-ot, dietrich-et vagy wierzbowksi-t...

Wintermute 2009.12.01. 08:07:27

Ha jól emlékszem Dietrich volt az orvos, és valóban, őt kapták el legelőször.

Édesapám 2009.12.01. 08:26:23

Annyit mindenképpen elért, hogy ismét meg akarom nézni...

füligjimmy77 2009.12.01. 08:28:03

Nahahgyon jó írás volt.

Többnyire csak így tovább......többnyire

The Designer · http://design.blog.hu 2009.12.01. 08:40:01

Szerintem simán Frost a rendes:

Stréber: - Apone! Szedje össze mindenkitől a tölténytárakat!
Bakter: - Hogyan uram?
Stréber: - Jól hallotta! És gránátot sem használhatnak...
Majrés: - És ha valaki ránk támad, mondjuk azt, hogy enyje-benyje?
Stréber: - Ez PARANCS!
Bakter: - Na jól van szépségeim, hallottátok a szózatot, gyerünk...! Vegyél tőle érzékeny búcsút Wasquez! Figyelj Frost, te teszed el az összeset.
Rendes: Kösz a megtiszteltetést!
Jégember: Jobb szeretem ha nálam van - szükség esetére! ( Hicks a nála lévő shotit kapja elő )
Rendes: - Te tudod... (Közben Wasquez tartaléktárat csempész vissza a puskájába, Drakenek is ad egyet...)

"azta" 2009.12.01. 08:52:57

kimaradt az a karakter, ami tulajdonképp kettő: a "törpe" vicces és a nagydarab behemót, akik állandóan egymást b..sztatják, a végén persze az egyik kötelezően meghal és ekkor kiderül, hogy ezek ketten nem tudnak egymás nélkül élni!

benkoo 2009.12.01. 09:07:06

engem érdekelne egy Zs szinész. az 5. elemben játszott valami tábornokot. Bruce W. a hütőjébe is bezárta. őt sok filmben láttam. ki lehet ő?

Zoltán77 2009.12.01. 09:08:38

Ez aztán az ultragyenge poszt!!!!
Ötlettelen az egész, ezzel az erővel az Aliens (és kurvára nem Alien2) zanzásított cselekményét is leírhettátok volna.
Fail

Void Bunkoid 2009.12.01. 09:09:38

Baaaaaz, ez kicsit "részrehajló" poszt, erről - akárcsak mindenki másnak, ahogy elnézem - az első két karakter után nekem is az Aliens ugrott be, ugyanabban a leosztásban, ahogy eddig példásan mindenki leírta. Leszámítva, hogy az Orvos az Dietrich közlegény volt, aki legelsőként kapja a megtiszteltetést, hogy falatozhatnak belőle a nagy randa péniszfejű bogarak :)

Void Bunkoid 2009.12.01. 09:14:26

"Tizenhét nap? Nem akarok vészmadár lenni, de itt nem húzzuk még tizenhét ÓRÁIG sem!"

Tegee 2009.12.01. 09:30:13

Ha már Aliens (Alien 2):

Kérdés a hátizmát próbálgató nő felé : Vasquez, néztek már féfinak?
Mire ő, a férfire rá sem nézve: Nem, és téged?

Szoky 2009.12.01. 09:37:57

ÁÁÁÁÁÁ, én is megyek megnézem a filmet, szarok a Pénzügytan órámra... :D
És jó a poszt, nem csak az Aliens-re vonatkoztatva!

T. Norbert 2009.12.01. 10:37:13

Jó a post, egy icipicit hasonlít a kommandós csapathoz. Az egymás nélkül élni nem tudó haverpáros viszont mindkettöbe egyaránt bepasszol. Ök azok, akik ha pénzért szálltak be, a film alatt kismilliószor elhajtogatják, hogy miképp fognak osztozkodni a zsoldon az akció vegeztével. Majd aztán a végén mindketten megmurdélnak. Egyiküket lelövik, a másik karjaiban hal meg, mire amaz bosszús kiálltások közepette ráront az ellenre, hogy azok öt is jól telibekapják. Ez így konkrétan megtalálható például a Delta Force 3-ban.

T. Norbert 2009.12.01. 10:48:39

Winston! Ami nekem eszembe jutott az ünnepek közeledtével:

A télapót nem lehetséges lejellemezni valamiképp, mint zssablonkaraktert? (És mondjuk karácsonyra jönne ki a post.) Mert az vitathatatlan, hogy van egypár zsé télapós családi film.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.01. 11:15:33

nagyon jó a poszt. nekem tucatnyi zsé kommandos film is eszembe jutott az olvasása közben. ha most átkapcsolnék a film+-ra biztos találkoznák pár karakterrel a posztból:)
az aliens azért ugrik be mindenkinek, mert alapmű ebben a kategóriában, belőle táplálkoznak a későbbi zsék. kizárólag a karaktereket nézve maga az alienst is tekinthetjük zsé-nek...

hoplita 2009.12.01. 11:50:23

Nekem is az eliens ugrott be....de elsősorban ripli és nyút karaktere miatt.
A többi n+i alkotásra ráhúzható.
Basszus, most én is megnézném, de valahol szökésben van az én példányom.
Tartok tőle sosem látom viszont többet....főleg azér', mer' azt sem tudom kinél van.:)

hoplita 2009.12.01. 11:59:01

@Bombadil Toma:

Szerintem nincs igazad...
Valami nem attól zsé, hogy benne vannak a tárgyalt karakterek, hanem AHOGYAN benne vannak...és nem mellesleg nem mindegy, hogy másolsz, vagy téged másolnak.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.01. 13:22:01

@hoplita: nem az aliens a zsé, hanem a karakterek összeállítása benne olyan mint egy zsé-filmben. ettől még a film magasan A-kategóriás...

ja, és kimaradt a felsorolásból a kocka. minden csapatba kell egy figura aki előkap a hátizsákjából egy palm/laptopot és pár krokodilcsipesszel rakapcsolódik a hiperszuper biztosnsági ajtó paneljére, és igy jutnak be a bázisra/atomerőműbe/követségre/megmindenilyesmibe...

Dr. No 2009.12.01. 14:22:15

No de hol marad Spunkmeyer, kérem?!

Void Bunkoid 2009.12.01. 14:32:37

@Bombadil Toma: az Aliensben Hudson volt a kocka is, pont egy b*szott nagy biztonsági ajtót nyitott ki rögtön a leszállás és ajtóhoz felállás után :)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2009.12.01. 15:07:42

Kurva jó poszt:

Milyen címre lehet küldeni sajátot?

csuszokotes 2009.12.01. 15:15:41

Hát nem is tudom emberek, elég baj, hogy az Aliens mestermű vágódott be mindenkinek, mint zsé csapat, viszont azzal egyetértek, hogy a zsé szarságok, mindig egy nagyon jó film koppintása, szóval így már érthető azért.
@hoplita: Totálisan igazad van, magam sem fogalmazhattam volna jobban :)
@Zoltán77: Briósnak kijárna valóban egy poszt, kedvenc Zséfilmem tőle a Cyberjack :)
@T. Norbert: Santa Slay, na ez überzsé fosság, de mindenképpen kötelező darab Mikulásra, az biztos!!!

bloodhound v2.0 2009.12.01. 19:38:28

nekem másodjára beugrott a resident evil is. de elsőre aliens, az tuti.

bloodhound v2.0 2009.12.01. 19:39:29

felbukkannak elemek a dog soldiersben és a descentben is, és bár ott mindenki csaj, de mégis megvannak az azonos/hasonló szerepek.

bloodhound v2.0 2009.12.01. 19:52:09

most meg már - ahogy lejjebb görgettem az oldalt - eszembe jutott a feast 2 is.. :)

hyydra 2009.12.01. 20:44:07

óriási poszt! :D egyébként nyilvánvaló, hogy itt a Rendes nem más, mint BISHOP, a robot.

Asidotus 2009.12.01. 20:44:37

Persze, mivel az Aliens-t százszor láttuk, mindenkinek az ugrik be elsőnek. Én is láttam már pár Zs filmet, de mivel Zs-k ezért nem igazán ugrik be egy sem. (Többek között ezrét zs kategóriájúak.)

paráznabillegető 2009.12.01. 20:45:34

hát, a tökéletes katonára is megfelel a sablon.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2009.12.01. 21:26:17

predator? rémlik valakinek? jégembernek billy, strébernek dillon, az ikrek vagy a sziklák blaine és mac, kislánynak a kis ázsiai csirke, rendesnek hawkins (bár meglehetősen disznó viccekkel operált a robbanószer mellett), poncho szerepére már nem nagyon emlékszem, a bakter pedig a kaliforniai kormányzó. apropó, a "nagypapa" keveset beszélt, de amit "mondott" az rendkívül meggyőző volt...

Édesapám 2009.12.02. 10:17:00

@T. Norbert Winston
1 more vote for zsTélapó!

csuszokotes 2009.12.02. 15:35:53

Arrgh, tényleg, volt már Briós, és ráadásul az elsők között...
@anyádbogár: Na egyre jobb filmek, még a Predator is bejött...Zsében kell gondolkodni, zsében!!!

Szalacsi_Dezső 2009.12.02. 17:33:28

Apone:(alsó szemhéját lehúzva) Nyald ki a szemfenekemet! Szuper magyar szinkron! (eredetiben nem is vicces: Look into my eyes!)

Szalacsi_Dezső 2009.12.02. 17:35:17

@anyádbogár:
A disznó viccek egyike:
- Mondom a barátnőmnek eccer, de jó lenne már egy jó "kis" pina!
Mire ő: - Aha, nekem is!

T. Norbert 2009.12.02. 19:40:50

Nem rossz ötlet a vendégpostírók fogadása, de túlzásokba nem kell esni. Szerintem legyen úgy, hogy havonta maximum egy vendégpost kerülhet ki, elvégre mégis Winstoné az oldal. Persze ez privát vélemény és javaslat.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.13. 13:55:57

AZ remélem megvan, hogy az Aliens gyakorlatilag egy-az egyben koppintása az 50-es évekbeli Them! című ZSkatnak?
Kezdve a zakkant-kislány-babafejjel-a-kezében jelenttől a szörnykirálynő tojásainak lánszóróval pusztításán át a katonák szörnybarlangban lemészárlásáig. Csak persze a Them!-ben mindenki tökös amerikai katonalegény, a szörnyek meg giga-óriáshangyák.
Aki teheti nézze meg, egészen nézhető.
süti beállítások módosítása