HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Zskritika: Homokcápák

2012.07.04. 14:15 Winston007

A cápák a reneszánszukat élik: van megacápa, bazi nagy vérengző cápa, cápaember, kétfejű cápa és most itt a homokcápa a legújabb agymenés. Természetesen visszafojtott izgalommal vártam, hogy vajon mit voltak képesek megint kitalálni.  Már az elején látható volt, hogy a sztorival kb. annyit foglalkoztak, mint egy májkrémes zsemle megkenésével. Sziget, nyaralók, nagy rendezvény és a homokcápa. Ebből aztán már lehet sejteni mi lesz. A főszerepre megnyerték a Csillagkapu szegény ember Daniel Jacksonát Corin Nemecet,akit még a Parker Lewisként ismerhetünk meg. (Ez volt az az idióta gimis sorozat, ahol Parker Lewisként elmélkedett a pattanásokról és a pettingről, mindezt olyan színes ingekben, hogy néhányat már kiállítottak a meleg bárokban, mint Jordan mezét a visszavonulás után.) A másik főszereplő, aki kiemelkedett a mezőnyből a Hulk Hogan lánya, akinek a melle az egész filmre pozitív hatással van. Igaz az arca kicsit olyan , mint egy félig kész skandináv húsgombóc, de ugye tudjuk, aput se a szépsége miatt kedveltük.  Azért nem rossz csaj.

homokcápa1.jpg

Szerintetek milyen készüléke van? Iphone?

A film igazi főszereplői persze a homokból kilógó uszonnyal támadó vérengző homokcápák, akikről kb. semmit se tudunk meg a film ideje alatt. Egyszer csak így jönnek, esznek, aztán elmennek, aztán megint jönnek, esznek, elmennek, aztán megölik őket. Ennyi. Legalább valami katonai labort kaptunk volna, hogy ott valami örült tudós keresztezte a cápákat valami sivatagi motkánnyal. De semmi.  A film elején rögtön uzsonnáznak a cápák és ez azért feltűnik a seriffnek, aki komoly érzelmi gondokkal küszködik. Ezt onnan tudjuk, hogy néha nagyokat sóhajt és boci szemeivel mereng a távolba. Hát persze, hogy cápák tolták az arcukba a családját. Segítője egy aranyos csaj, aki húga, őt meg a Korin Neme által alakított született menedzser verte át. Ebbe a közegbe tér vissza a menedzserünk, hogy megrendezze a nagy tengerparti bulit, ami persze jó lesz a vállalkozóknak, bevételt termel stb. Hősünk apukája a polgármester, ezért nem sok adminisztratív akadályt gördítenek a buli elé, ami jól jön, neki mivel tartozik mindenkinek. 

A seriff közben hívja Hulk Hogan lányát, hogy vizsgálja már meg milyen hal zabálja itten a turistákat szakmailag, mert azért ez akadályozza a GDP termelését, meg a lángos eladást. Csajszink rögtön abbahagyja a kutatást és kb. egy szál bikiniben elindul a helyszínre. Ahol a seriff elmondja mi a pálya és rögtön kutatni kezd. Eközben a városban is kezd kitörni a pánik, jön a szokásos városi oligarchia versus zárjuk be a strandot vita. Végül megjelenik a Rockyból az edző Mickey klónja, akinek olyan mély hangja van, hogy hozzá képest a bauxit bánya kőzúzója operaénekesnek mehetne. Ő közli: tudja, hogy homokcápik riogatják a lakosságot és jó pénzért kinyírja őket. Persze nem történik semmi és buli szervezés tovább zajlik. Végül az egyik stáb tag halála, amely során áramátviteli eszközként megöli a homokcápát véletlenül, mindenkit megnyugtat és mehet a parti. Azonban nagymellű kicsi Hogan szerint a megölt cápa csak egy bébi. Vagyis: mutter itt lehet a közelben és elég morcos lehet. Azonban ennél is rosszabb történik: mutter még vagy hat gyereket kitolt magából és azok elkezdik a bulizókat irtani. Teljes a káosz, ami azt jelenti , hogy a statiszták jobbra és balra sikoltozva rohangálnak a homokban.

homokcápa2.jpg

Igen. Ez egy homokcápa.

Az aranyos seriff csajszit is deréktől lefelé  rövidíti az egyik cápa, Corin Nemec hiába pakolgatja vissza a beleit, ez ellen nem véd. A cápák már mindenütt ott vannak és mólóra menekülő embereket is svédasztalnak nézik. De végre megjelenik az öreg Mickey edző a TERVVEL! Miszerint be kell csalni a cápikat egy völgybe és ott rájuk gyújtani a homokot, és akkor a nagy forróságtól meghalnak, mert üveggé válnak. Igen, tényleg ez volt a terv. A sok-sok kérdést ami most felmerült bennetek azt felejtsétek el. A csali pedig a buli hangfalaiból áramló zene lesz, az hogy a hangfalak árammal működnek az lényegtelen, mert a jelenetben párat elfelejtenek bekötni. Aztán a nem létező drótokat szakítják el a cápák , ezzel se kell foglalkozni.

Menedzser hősünknek szerencsére maradt a minden háztartásban megtalálható napalmból, amit nagyjából ilyen Penny Marketes zacskóban tárol egy olyan dobozban, amibe anno én rejtettem a G.I. Joeimat anno. Persze a cápák ugranak a csalira , mint kormány a nyugdíjpénzre és a völgybe érnek. Corin Nemec itt feláldozza magát , hogy a cápák ott maradjanak. Végül a napalmmal üveggé égetik a cápákat, egy olyan vizuális trükkel, amit senki se vállal fel azóta sem.  Ezzel vége, de mégsem! Mert jön mutter is, aki bekapja Mickey edzőt és a túlélőket is megenné, de végül kénytelen a vérszomját napalmmal enyhíteni.  Ettől jól felrobban és a trutymó mind a Hogan csaj melleire és a seriffre fröccsen. Igaz, a robbanás és a fröccsenés között jelentős fáziskésés van és elég keményen látszik, ahogy vödörrel öntik rájuk. A végén még egy gumi belet is rádobnak szerencsétlen seriffre.  Azonban a veszély nem múlt el , és persze marad még egy cápa ,aki megeszi az egyik reménykedő túlélőt. Mi meg ott maradunk a sok-sok kérdéssel: de főleg azzal, hogy ezek a cápák konkrétan mik? Mert erről semmit se tudunk meg.

homokcápa3.jpg

Mennyből a cápa!

Ettől függetlenül a film nagy erénye, hogy nem akarják komolyan venni magukat. Az Asylumos filmekben az a kínos, hogy ott tényleg elhiszik magukról, hogy ez egy jó film. Itt szó sincs ilyenről, a Corin Nemec olyan laza, hogy atomjaira hullik minden jelenetben. De a többiek is szinte már parodisztikusan tolják a kliséket, a Hogan lánynak meg nagyok csöcsei, belőle ennyi elég is. Igazi nyári limonádé film, gyermeteg sztorival, trükkökkel, jó nőkkel. Ez kell kánikula alatt nézni, de azért remélem második rész nem lesz.

 

19 komment

Címkék: zskritika homokcápa

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr484629046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vmn 2012.07.04. 19:22:35

Nem bírtam végignézni, csak olyan 30 percig, annyi is már sokk volt. Nekem is hiányzott a 2 soros magyarázat, hogy ezek a szerencsétlen cápák az űrből jöttek, vagy valami, de nem, csak ott vannak, és esznek. Már az elején, amikor a cápa üldözi a homokban a motoros faszit, az nem semmi. :)))

Is 2012.07.04. 22:34:56

"Miszerint be kell csalni a cápikat egy völgybe és ott rájuk gyújtani a homokot, és akkor a nagy forróságtól meghalnak, mert üveggé válnak."
Szerettem volna kérdéseket feltenni, de következő mondataid hatására letettem róluk. De még így is gyötörnek...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.07.04. 22:50:39

Amikor a trailert láttam, azt hittem, hogy csak áprilisi tréfa, de nem.

Rwindx 2012.07.05. 00:36:25

Kb 2 hete letöltöttem, de még nem volt időm megfelelően nagy mennyiségű sört beszerezni a megnézéséhez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 07:29:02

Ezt elolvasni is sok volt.
Pár felessel lehet, hogy végig is lehetne nézni...

ügyfélszolgálatos 2012.07.05. 08:45:31

Corin Nemecnek van egy náci szuperkatonás Zs filmje is. Ha azt még nem mutattad be akkor hajrá.

VilMarci 2012.07.05. 10:15:22

Van még tovább. Lejjebb? Megnéztem a trailert, és utána két kattintással jutottam el idáig:

Sharktopus, a cím mindent elárul :)

www.youtube.com/watch?v=U87zVkIXNI0&feature=relmfu

vittore 2012.07.05. 10:16:14

Az ájfón nem szétnyitható. Pontosabban de, csak akkor nem működik... :)

JosephSmith 2012.07.05. 10:21:41

nem oligarchia, hanem oligarcha... Amugy jo film lehet. Szerintem egy regi rajzfilmbol vehettek az otletet, valami idegen bolygon jatszodott, ahol minden forditva volt, es a strandolok a homoki capak elol a vizbe menekultek... Sajnos mar nem emlekszem, mi volt a cime.

Denny Crane 2012.07.05. 10:26:27

Óriási film, minden másodperce klasszikus.

De az Asylumot nem engedem bántani. Ők nem hiszik, hogy jó filmeket csinálnak, hanem tudják.

szeberenyi 2012.07.05. 11:29:34

Különösen vicces ez a pénzéhes oligarcha vs. veszélyes partszakasz vita a filmben annak tükrében, hogy egy másik, címlapon lévő blogon épp arról folyik az anyázás, hogy akkor az omszki tavon be kell-e tilatni a fürdőzést a veszélyesség miatt vagy sem:
kajapiazongora.blog.hu/2012/07/04/cim-nelkul_9538?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_05&utm_campaign=index
:))

kockablogger 2012.07.05. 11:40:40

"A főszerepre megnyerték a Csillagkapu szegény ember Daniel Jacksonát Corin Nemecet..."
Jonas Quinn volt a srác a Csillagkapuban. De a lényegen nem változtat, nur zur Info :)

slowclub1 2012.07.05. 12:07:11

@VilMarci: Én megnéztem egy haverommal a "Sharktopus"-t. Ajjaj...
Majdnem kifolyt az agyam egy-két jelenetnél! :-)

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2012.07.05. 20:50:38

@kockablogger: Igen. Tudjuk. Épp ezért szegény ember Daniel Jacksona :)

Az Asylum meg kurvajó, nem kell őket bántani :D

Crip Lee 2012.07.07. 07:07:26

Javasolnám a kedves blogíróknak az alábbi remekmű felvételét is:

www.imdb.com/title/tt1694508/

Páratlan remekmű és illik a cápás vonultba bár itt bálna van, amely akár a hegyen is átugrik.

tudi 2012.07.11. 14:58:35

Én az előbb néztem meg ezt az alkotást, egyszer nézhető kategória, bár semmi maradandó élményt nem hagyott bennem. Azért aljasak ezeknek a filmeknek a készítői, telerakják jó nőkkel, hogy a (férfi) nézőket a képernyő előtt tartsák.

sequoia 2012.08.01. 20:48:41

Ez a film egyszerűen hihetetlen. Mintha szánt szándékkal, direkt lenne szar.
süti beállítások módosítása