HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonjelenetek: A tini horror film folyamata

2012.04.12. 19:06 Winston007

Az igazi tini horror arról szól, hogy sok jó képességű fiatalembert lemészárol valami kibaszott ronda ember/szörny/gépezet. Azonban ennek a jelenet sornak is van sablonja, sőt tulajdonképpen az egész film egy klisé:

1.       Az érkezés

Az amerikai csak egy helyen tudnak nyugodtan nyaralni: egy sötét erdő közepén fekvő tó partjánál levő faházban vagy olyan helyen, ami nincs a GPS-en és az utazás közben minimum három elveszett spanyol expedíció tagjainak csontvázai mellett kell haladni. Ennél már csak az kellemetlenebb, ha valami egzotikus országban bulizik a társaság. Az érkezésnél először a telefonok kapcsolnak ki, természetesen sorban, ehhez grátisz vészjósló zene jár. A következő pillanat amikor a térképen se találják, mert a GPS se jelzi hol vannak, majd a ködből, esőből , fa mögül előbukkan egy helység tábla. Persze már a táblára is legalább két csecsemőkoponya van tűzve és látszik, hogy a populáció erős fogyásban van. Aztán megérkeznek a faházhoz vagy hotelhez.

2.       Szereposztás

A társaságban kialakulnak a klisék is! Van a szőke, jófiú, aki a szőke, nagymellűt dugja. Ez utóbbi karaktert mi már az elején kinyírnánk akár ingyen is a kvantumfizikai mélységű megszólalásai miatt. Mögöttük szorosan a kevésbé szőke , kanos fiú, akinek egy kevésbé nagymellű barátnője van! Na, ők fognak majd dugni. Van velük egy ronda bölcsészlány , aki természetesen az indián/pionír/szörny legendák szakértője és már tudja a fák között lakik a kardfogú szőrös gyümölcsdenevér, aki 237 évente egyszer kell fel és akkor megöl, mindenkit aki annyit mond körte. Velük van még egy fekete, őt a jogvédő szervezeteknek köszönhetjük az ő szerepe folyamatosan hangoztatni, hogy a feketék mennyire másképp csinálnának mindent. Van egy izomagy is, meg annak a buta barátnője, a csávó mindenkivel verekedne. Még van egy csendes srác is, aki szemüveges és még néhány random fiatal.

3.       Bemelegítés

Amikor az épületbe lépnek nincs senki, és összeszarják magukat minden zajtól. Aztán találkoznak a HELYI emberrel, aki kantáros mocskos nadrágban, mosdatlanul elhadarja a helyi legendát, meg hogy félni kéne és nem bulizni aztán lelép. Esetleg ha már az elején hangoskodnak jön a sheriff, aki majd visszatér még. A bemelegítés a karakterek mélységének bemutatása vagyis: isznak, dugnak, hangoskodnak, böfögnek, finganak és persze egymást ijesztgetik. Persze egy másik kameraállásból látjuk, hogy valaki figyel. Ebből már tudjuk, hogy milyen típusú ellenséggel állunk szembe: ha valami színes szűrő van a kamerán, akkor a Predator valami távoli unokatesója, ha csak lélegzést hallunk, de mindent rendesen látunk akkor szerencsénk van mert max valami közepes mutáns.

4.       Halálosztás

A film leghosszabb része, amikor a gyilkos ölni kezdi a fiatalságot.

a)      Dugás jelenettel indul de a csúcspontnál a csajt orgazmus helyett valami mezőgazdasági eszköz száll meg vagy a pasinak levágják a fejét közben a csaj meg addig síkit amíg ő is kap egy szúrást.

b)      Az egyik random fiatal félig berúgva kimegy a fák közé a dolgát végezni amikor valami hangot hall. Persze ő azt hiszi, hogy valamelyik random csaj jött őt szakmailag lekezelni. Elteszi Bazi Billt és az ikreket és benéz a bokor mögé, ahonnan egy láncfűrész néz vissza.

c)       A fekete csávó okoskodik és nyomja  a dumát, hogy „minek jött ide fehérekkel bandázni , maradt volna a tesókkal otthon szívni”. Miközben megszervezi a csapatot, hogy ki mire figyeljen. Majd amikor már azt hitte megszervezte a védelmet , mint Davy Crockett Alamoban akkor csap le a gyilkos. Általában kettévágja, de biztos valami fehér embert nem érhető méltatlan halált kap a rendezőtől.

d)      A bölcsész csaj folyamatosan okoskodik és levelek zizegése alapján eszébe jut az ősi legenda. Természetesen a tíz éve épült faház belsejében megtalálják Thorsten Fingszten elveszett viking varázskönyvét, mivel az amerikai kontinensen csak a XVI. század óta vannak nagyjából állandó európai települések, de minden kő alatt van pár 1-2 ezer éves mágikus könyv elrejtve. Szóval a csaj okoskodik és rájön, hogy csak a Pettyes Pöcsű Lepke összetett szemének könnycseppe tud segíteni a gyilkos ellen, akit megszállt egy ősi szellem, amely csak erre a néhány kuponos apartman vásárlóra várt. Ezt még el tudja mondani, de aztán a szellem őt is kivégzi. Általában fej levágás vagy végtagszeleteléssel, mert akkor drámaiabb ahogy elmondja a társainak az ellenfegyvert.

e)      Erre rájön a random fiatalok és mellékszereplők halála: seriff, gondnok, véletlenül arra járó bárki, pap, kertész, helyi suttyó. 

5.       Végkifejlet 

A legfontosabb szereplőket főleg a főhős csaját a gyilkos soha nem öli meg. Hanem elviszi a FÉSZKÉBE, mert az ilyeneknek az van. Persze a környéken senkinek se tűnik fel, hogy a ház tornácán négy koponya van kitűzve, előtte hat autó elhagyottan és olyan bűz terjeng a környéken , mintha görény békemenet lett volna a környéken.  Annak a mélyén a ház alatt meghúzódó barlangrendszerben, ami akkora, hogy a törpék barlangja a Gyűrűk urában hozzá képest 52 négyzetméteres panelnek tűnik Várpalotán, abban tárolja a csajt. Természetesen csak a belekkel és fejekkel teli titkos csatornán keresztül lehet csak megközelíteni a foglyot, közben hatszor elszuszog mellette a gyilkos. Amikor kiszabadítaná csak akkor veszi észre, a végén vagy saját kardjával, turmixgépével, tűzőgépével ölik meg vagy a barlangban megtalálható, az utolsó német utánpótlás konvojról leszedett robbanóanyaggal öli meg. A végén elmenekülnek a csajjal, igaz a vérveszteséget tekintve már kb. félévre elegendő ellátmánya lenne a vérellátónak. Azonban a bokor mögött tovább szuszog valaki, de ez már a folytatás témája.

48 komment

Címkék: zssablonjelenetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr114393676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alhazred 2012.04.12. 19:24:12

halottnak hitt főgonosz utoljára még mindig hozza a frászt, ne feledjük

TomAce 2012.04.12. 20:21:19

Azt hiszem, ezek után nincs is már hátra, mint megnézni a Trancsírák című paródiát. A legszebb zs-gyöngyszemeket állítja pellengérre.

Circus 2012.04.13. 00:06:37

Benevezhetlek a moviemistakes.com-ra az alábbi mondatszeletért?
"...utolsó német utánpótlás konvojról leszedett..."
Nem az USA-ban vagyunk???

Amúgy gyönyörű összefoglaló, köszönjük :)

GSLaja 2012.04.13. 00:16:37

Hol marad a pucer csaj, aki az auto elol csak es kizarolag az ut kozepen tud futni. A jo Isten kedveert sem szaladna jobbra, vagy balra le az utrol.

lutria 2012.04.13. 00:53:20

Kimaradt az az apró momentum hogy amikor az őrült tömeggyilkos bekergeti az áldozatot az erdőbe az rohan mint az őrült,a gyilkos csak határozott léptekkel megy utána de mégis megelőzi(néma csendben,láthatatlanul)de annyira,hogy amikor az áldozat odaér egy fához vagy sziklához ami mögé elbújik és visszanéz hogy lerázta-e az üldözőt akkor az már ott ül a feje felett egy ágon és lengeti a baltáját vigyorogva.
Ja,és az áldozattá váló csapatba többnyire van egy olyan karakter amelyik mindig jobban tudja mi a csízió és rögtön kijelenti hogy -én pedig nem maradok itt!-és elindul hazafelé,-persze őt ölik meg legközelebb.

2012.04.13. 00:55:39

Szép kis összefoglaló és a stílus is élvezetes (azért a központozáson még van mit csiszolni, mert ront az élvezeti értéken) :)

Az egy dolog, hogy nincs GPS, de a kompániánál lévő térkép min. 40 éves, még az autópálya megépítése előtti időkből, és amúgy sem tud a szereplők közül SENKI térképet olvasni.
Az sem árt, ha előbb vagy utóbb bekrepál/megrongálódik a kocsi, így végképp semmi esély a menekvésre.
Innentől már csak a padlótól plafonig érő ablakok előtt ülve kell várni a gyilkost, aki egyikük hulláját be is fogja dobni az életben lévők közé (vagy kirángat közülük egyet).

Bélabáttya (törölt) 2012.04.13. 01:11:52

Baromi régen - tizenévesen - teljesen normális ötletnek tűnt kihúzni valami erdei házba egy hétvégére (az emlegetett karakterek és problémák zömét persze otthon hagytuk), kellő mennyiségű kajával, piával felszerelve.

Majd amikor megláttuk a házikót, mellett a félig összedőlt pajtát, a jóval arrébb levő, viszont baromira nyikorgó kutat, a napnyugta előtt arra kószáló favágót, aki a nyelet pálinkáért elmesélte, hogy hát ebben a házban húsz éve nem akar lakni senki, majd távoztával megjött a köd, és a városi fülnek szokatlan erdei zajok is, valahogy elmerengtünk a horrorvideókon...

(azóta is ott „élünk” boldogan, kortalanul, de senki sem akar beköltözni)

Intizar 2012.04.13. 01:59:20

Embertársaim. Testvéreim az Úrban. Elvtársak. Vagy hát izé, ami tetszik...
kérdéssel, esdekléssel, rimánkodással fordulok hozzátok:
igazán, valóban, becsszóra léteznek felnőtt emberek, akik ilyen dolgokat néznek?

Iza Béla (törölt) 2012.04.13. 05:37:00

@Circus: ...és szerinted miért veszítették el a háborút? Jürgen szokás szerint túl sok Schnappsot ivott, eltévedtek és nem tudtak szembe szállni a már akkor is humánerőforráson vegetáló remetével, aki viszont úgy gondolta, hogy a Wehrmacht éves ellátmányát elraktározza nehezebb időkre.

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.04.13. 07:11:34

Jó az írás, tetszik. :)
Tini horrort ugyan nem nézek, de a Trancsírákat muszáj volt, mert annyira ajánlották. No azon tényleg szétröhögtem magam. :P

Rókakígyó 2012.04.13. 07:21:37

@Intizar: menjinnen te farizeus!:) Te zskat troll:) Itt művészetekről beszélünk.

amergin 2012.04.13. 08:08:55

Kész, vége, beszartam a röhögéstől x'D

Terézágyú 2012.04.13. 08:08:58

Ha a mobilok nem kapcsolnak ki, akkor maga a főhős dobálja bele a tóba az összes mobilt (vagy az autóból kidobja menet közben), mondván: most pihenünk, nincs munka, nincsen család, csak kikapcsolódunk ezen a hétvégén!

cyd 2012.04.13. 08:52:44

Hiányolom a faházban lévő gonosz elől a pincébe/emeletre menekülő szőkét, egyébként tökéletes forgatókönyv.

Aropa · www.finnisztan.blogspot.com 2012.04.13. 09:05:45

Szép munka!

Az hotelben a csapból először barna víz folyik, majd az sem. Kórusban fújolás, a rozsdásodó hűtőben berohadt kaják vagy egy emberi fej.

belekotyogok 2012.04.13. 09:32:40

@hErpEsz: illetve minden omladozó, pókhálós, fából készült melléképületbe kötelező bemenni...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.04.13. 09:34:14

@Alhazred: Pontosan. A végén a főszörny legalább kétszer feléled, de úgy hogy előtte lelángszórózták, lenyilazták és baltával hátbavágták

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.04.13. 10:17:14

ennek minősített változata, amikor csupa nőt szednek össze, és a sisterhood nevében egymást lökdösik oda a mutáns szörnyetegeknek, hogy megmenekülhessenek a másik halála árán.

természetesen kizárólag bosszúból, mert a szörny elé lökött luvnya kefélt a főhős férjével, aki megpusztult egy autóbalesetben a gyerekkel együtt, ezért a főhős azóta is ptsd-ben szenved.

a szörnyek természetesen karmoló-belezővel szedik ki a főhős barátnőinek belső szerveit, majd az ebédlőn keresztül távoznak.

utolsó vágókép: a főhős szembenéz meghalt gyermekével, majd konec felirat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.13. 10:40:03

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

nemcsak a férjjel, hanem még a szörnnyel is. a születendő gyerek meg angyali arcú ördögfióka lesz, aki a saját annyát zabálja föl a végén.

2012.04.13. 11:03:17

@cyd: igen és amikor a pincébe menekül és jól eltorlaszolja maga után az ajtót, akkor derül ki hogy a szörny is ott van vele egy helyiségben.

Most megy a Daniel Redcliffes fekete ruhás nó c. film, ami meg az összes angol lápvidékes klisét elpufogtatja szinte paródia szerűen.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.04.13. 11:22:07

és a klisé vonóshangszer nyekegtetés milyen? persze alákevernek egy kis húsvágóbárd élezést a köszörűkövön

dukeekud 2012.04.13. 11:29:56

Ja az ilyen filmekben a "foszereplok" annyira idegesitoen, ostobak, es felelotlenek, hogy a nezo inkabb a gyilkos szornynek szurkol. Es alig varja mar, hogy vegre lemeszarolja az agyatlanul visito szoket, meg nagypofaju baratjat.

kilgortrout 2012.04.13. 11:37:56

@Circus: A U.S. Army viszont megfordult Európában, és vittek haza ezt-azt ők is, nem csak a ruszkik.:P Koronát, jogart, palástot, TNT-t.:P

Atrox 2012.04.13. 11:45:22

Kimaradt az is, hogy nagyjából a 2. vagy 3. gyilkolás után rájönnek, hogy valaki ritkítja őket. Ekkor, ahelyett, hogy mind beülnének együtt a nappaliba, elbarikádozva és teljes díszkivilágításban, felfegyverkezve, folyamatosan örködve várnák a "felmentő sereget", inkább direkt szétválnak, hogy a mészáros egyesével levadászhassa őket: "Én szétnézek a mocskos, elhagyatott, sötét pincében, te addig menj ki az országútra a sűrű, ködös erdőn keresztül, hátha erre jön valaki." :)))

Circus 2012.04.13. 12:32:43

@kilgortrout: loptak ők is, persze, nade használt fegyvereket? Ellátmányt? (nem a titkos rakétákról, meg ufókról beszélek természetesen, az más)

@Iza Béla: Jürgen Bigfoot II VH veterán hogy a bánatba keveredik az usa fészkes mélyközepén lévő erdőbe ellátmányostul? Na? Na? Na! :)

Szokás szerint a kommentek tovább fokozzák az intenzív hatást :)

kilgortrout 2012.04.13. 12:36:35

@Circus: Miért, a jogar tán nem használt fegyver? Na ugye.:D

Iza Béla (törölt) 2012.04.13. 12:38:37

@Circus: "túl sok Schnappsot ivott, eltévedtek"

Circus 2012.04.13. 12:41:58

@Iza Béla: és nem tűnt fel, hogy az nem a fürdővíz, hanem az Atlanti Óceán? :)

@kilgortrout: tus, fejet hajt - ön nyert :D

Iza Béla (törölt) 2012.04.13. 12:44:43

@Circus: Van annyi Schnapps. ;) Amúgy meg az U-Bootból nem mindegy?

dukeekud 2012.04.13. 13:50:13

@Atrox: "Ekkor, ahelyett, hogy mind beülnének együtt a nappaliba, elbarikádozva és teljes díszkivilágításban, felfegyverkezve, folyamatosan örködve várnák a "felmentő sereget", inkább direkt szétválnak"

Tenyleg minden ilyen filmben ez a legtipikusabb, es legidegesitobb tortenese. Ha oten vannak akkor nyolc iranyba szetszelednek.

kaisaku 2012.04.13. 13:59:23

A legidegesítőbb klisé az, amikor kiderül a rendőrt, kungfu bajnokot, izomagyat + maradékot kinyíró szupergyilkosról (aki ráadásul olyan gyors, hogy bármivel is lépsz meg előle, akármennyit haladsz, bárilyen sebességgel, amint hátranézel, már ki is lép eléd a fa mögül), hogy egy 42 kg-os átlagos lány.

Egyébiránt teljes, összefoglaló mű a fenti.

T. Norbert 2012.04.13. 14:49:54

Na, ilyen is rég volt már, hogy ilyen rövid időn belül ennyi komment jöjjön zssablonposztra. Talán éled az oldal? :)
A fenti kliséket kiválóan egybefoglalja a Péntek 13 sorozat első 4 epizódja. Idepasszolhatnak még a Halloween és Halálos kitérő filmek is, és hasonszőrű alja kategóriásabb társaik.
És ugye az is tipikus jelenet, amikor a tinicsapat beszáll a kocsiba, gázt ad, és azt hiszik, lerázták a gonoszt. (Ekkor már az gyanús, hogy a kameraállás csak belülről mutatja a kocsit.) Majd a gyilkos hirtelen bebámul a szélvédőn, minek hatására rodeózni kezdenek a kocsival. Esetleges extra sablon, hogy a gyilok valamelyik oldalablakot betörve és azon bekapadozva levág vagy leszakít egy tincset az egyik sikítozó ribi hajából.
Arról már ne is beszéljünk, amikor van a tinik között egy, aki szereti ijesztgetni a többieket (ijesztő maszkot húz, halottnak teteti magát stb.). És persze amikor megjön a gyilkos, azt hiszik, ő hülyéskedik, holott már békésen oszladozik valahol "fejvesztetten".
Szavamra mondom, ha én csinálnék egy tinihorrort, direkt szembemennék a sablonokkal, és olyan karaktereket hagynék a végén életben, akiknek amúgy elhalálozni illene (pl. ribanc csaj, lúzer srác, tahó bunkó). Olyat amúgy 2 filmben már láttam, hogy a fekete túlélte: Démonok éjszakája, Halálos kitérő 2.

T. Norbert 2012.04.13. 14:51:05

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Ööö... Te most leírtad A barlang (Descent) tartalmát. :) De amúgy azt nem mondanám tinihorrornak a szereplők életkorából kifolyólag. Amúgy részlegesen passzol.

nyílméregbéka 2012.04.13. 19:02:08

@Kulics: a Fekete ruhás nőben prímán bemutattak egy baromi jellemző és idegesítő horror-motívumot:
Egyedül vagyunk egy kísértetjárta házban. A lápvidéken. Alkonyodik. Gyanús zajok.
Erre nyugodtan leülünk egy szál gyertya fényénél az egyik szobában.
Háttal az ajtónak.
A nyitott ajtónak.
Majd elbóbiskolunk...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.13. 20:14:26

Winston, nekem ne mondd, hogy ezt józanul írtad! :DDD

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2012.04.13. 21:08:52

@Terézágyú: Bakker az olyat sose értettem. Ezeknek ilyenkor kiugrik a SIMkártya a telóból vagy csak kényelemből van telefonjuk, mert agyhullámokkal tárcsáznak és kommunikálnak?

Ha egy hülye ilyet tenne a mobilommal (avagy a SIM kártyával), homlokon köpném, lenyakaznám, és belepisálnék a torkába. Pedig olcsó telefon, és nincsenek fontos számok :D
:DD

lutria 2012.04.13. 22:33:35

Azért abban van valami hogy az elátkozott négyszögletű kerek lápmező közepén lévő tisztáson nincs térerő,még Amerikában is nem árt néhány kilométerenként átjátszóadót állítani(saját áramellátással)amit persze félreeső helyeken nem tesznek meg.

T. Norbert 2012.04.14. 09:54:54

Alapjában véve a folytatásnak is megvannak a sablonjai, már ami a film elejét illeti. Amik eszembe jutnak:
1. A film elején látjuk az előző rész egyetlen túlélőjét. Rendszerint még depiben az előző rész eseménydús történéseitől. Egyszer csak kopogtatnak nála, és mi már tudjuk, hogy valószínű nem a rokkantsegélyt hozták meg, és nem is a pizzát. Vagy nem is húzza kopogtatással a gyilkos az időt inkább a gardróbból vagy az éléskamrából lép elő. Ezután váltunk az új főszereplő csapatra, akik ugyanoda tartanak kirándulni, mint előző rész beli elődjeik, és ha lehet még náluk is idiótábbak és ellenszenvesebbek.
2. Ha az előző rész úgy ért véget, hogy a gyilkos holttestét láttuk, akkor esetleg innen megy tovább direktbe. Berakják a hullazsákba, ám szállítás közben kicipzározza magát, és csapatos vérvételt rendez a halottaskocsiban. Ezután ugyanúgy váltunk az új szereplőkre, megeshet hogy az előző rész túlélőjéről meg se tudunk semmit, és valahogy senkinek sem jut eszébe veszélyzónává nyilvánítani a környéket.
3. Ha a gyilkos látszólag bennégett valahol, akkor itt az ő szemszögéből látjuk a dolgot, ergo, mégis ki tudott ugrani vagy mászni az utolsó pillanatban. Jó eséllyel az égés megújult külsőhöz segíti a folytatásra.

Noname Watanabe 2012.04.17. 16:57:20

@Atrox: Na ja, és ahelyett, hogy kést/baltát fognának, amivel meg tudnák magukat védeni, a tinik egyik mancsukban a zseblámpát tartják (ami aztán kialszik), másikkal a csajuk kacsóját fogják. És ha a sötétből rájuk villog Frau Obergruppensexführer nácizombi szeme, nem rohannának el, hanem hosszan (5-10 másodperc) sikítanak.

Tyeplica 2012.04.18. 16:22:49

Na és miután a jófiú legyőzte a főgonoszt, úgy, hogy az félig agyonverve fekszik a földön, akkor _kötelező_ hátat fordítani neki, hogy az még elő tudjon húzni egy utolsó esély kiskést a csizmája szárából, amivel leszúrja a főhőst, hogy az a barátnője karjaiban lehelhesse ki a lelkét.

T. Norbert 2012.04.19. 12:44:44

Tegnap volt szerencsém Az Erdei Fantom (The Burning) c '81-es remekműhöz:

www.youtube.com/watch?v=lbBCP7VKM-E
www.youtube.com/watch?v=_WNDXTrwJ04

Alapjában véve egy B-kategóriásabb Péntek 13 koppintás. Egynek elmegy, de nem mondanám, hogy különösebben felejthetetlen élményt hozott. A zenéje egész jó volt, és Tom Savini keze is benne van a műben. Mindenesetre a lúzer srác itt túlélte, de szerintem csak azért, mert nem vesztette el a szüzességét a film folyamán.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.04.19. 13:43:26

még az is jó jelenet, és rendszeresen előfordul, hogy a fiatal lány és barátja együtt menekül az erdőben a késes/baltás gyilkos elől, aki kb 100 méterre van már csak, de nekik van idejük egy fa mögött megállni és csókolózni...
meg a gyilkos, aki üldözi őket hol 2-3 méterre van tőlük, hol 100-ra, felváltva összevissza...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2012.04.21. 10:50:11

A sejtelmes zenével kísért sötétben botorkálásba hirtelen belerobbanó kukafelborítás kimaradt, amiről utóbb kiderül, hogy csak egy macska. Mindenki megkönnyebbül, heherészik, majd 2 másodperc múlva halott.

karmanyúz 2020.02.14. 13:28:56

@Noname Watanabe: "És ha a sötétből rájuk villog Frau Obergruppensexführer nácizombi szeme, nem rohannának el, hanem hosszan (5-10 másodperc) sikítanak."

És ez a hülyeség a farkasemberes vagy más alakváltós szörnyes filmeknél is megvan. Mikor a csapat egyik tagja leleplezi magát, hogy ő gyilkolászik itt, ezután rögtön el is kezd átalakulni, láthatón nagy fájdalmak közepette és görcsben rángatózva. A többiek pedig gúvadt szemmel, rémülten végignézik, majd mikor befejezte és rájuk vicsorít, akkor kezdenének menekülni... de már minek, ugye...

Az is tipikus még, hogy ha futnak a gyilkos/szörny elől, akkor valakinek el kell taknyolni. Az illető ilyenkor sosem tud felkelni, hanem ott jajveszékel a földön, amíg valaki vissza nem megy érte. Namost, ha legalább az egyikük töltelék karakter, akinek eddig tartott a szerepe, akkor a gyilkos pont akkor ér oda, mikor sikerül talpra kecmeregni, és lehenteli a tölteléket. A másik ezt sikítozva végignézi, majd mikor a gyilkos már épp utána nyúlna, elrohan. Ha mindketten töltelékek, akkor esetleg még felkelni se marad idejük, mielőtt elhullanak.
Mellesleg, ha az eltaknyoló majd talpra kecmergő figura menekül meg, akkor egy kicsit sántikál, amíg utol nem éri a többieket, de a következő jelenetben már úgy vágtat, mint Usain Bolt.
süti beállítások módosítása