HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • ZorPrime: Sok év utáni megkésett komment, de....a németek bizony tudnak nagyon fasza filmet is csinálni, iga... (2017.12.09. 23:37) Kristanna Loken
  • ZorPrime: Azért növesztenék magamnak még néhány farkincát, hogy a kisasszony összes nyílását egyszerre tömhe... (2017.12.09. 23:23) Kari Wuhrer
  • ZorPrime: Nekem ő már csak Mike Hammer marad :) (2017.12.09. 23:05) Stacy Keach
  • Sebezhetetlen Produkciók: Nem tudom, ki vezeti ezt a blogot, de...én is tök szívesen vezetnék egy ilyet, csak én meg béna bl... (2017.10.14. 22:54) Gary Daniels
  • Hajnal Anyácska: tökmindegy iszonyat jóképű és jó teste van, irigykedjetek csak rá nyugodtan, innentől kezdve kit é... (2017.09.30. 15:12) Jeff Wincott

Ez is a reklám helye

HTML

Zssablonkarakterek: A nyugdíjas szuperkém

2011.10.30. 13:49 Winston007

A kémes-ügynökös filmek egyik meghatározó mellékszereplője a nyugdíjas szuperkém, aki antikvitásokkal telezsúfolt irodájában ülve mereng a hidegháborún.  Általában a főhős kalandjainak a közepén jut el hozzá és segítségért fordul hozzá. Ebben az esetben az öreg szuperkém klubzakóban és csini Lord Salisbury sálban üldögél bőrfotelében és ráérősen szivarozik vagy pipázik. Természetesen ismeri főhősünket: „Már számítottam Önre!” és kitölt a főhős kedvenc italából , érzékeltetve, hogy mindent tud róla „ ugye a málnaszörpöt két citromcseppel fogyasztja”.

A főhős rögtön a lényegre tér, de a nyugdíjas szuperkém lassan reagál és tesz egy szűk ötven-hatvan éves kitérőt és elmeséli a legszebb hidegháborús kém sztorijait. Majd általában így folytatja, miközben kortyol minimum 567 éves konyakjából: „Tudja a maguk generációjának a legnagyobb baja, hogy nem élvezik az élet apró örömeit”. Majd átnyújt neki egy aktát és egy rothadt almát: „Adja ezt az almát az öreg Gomeznek a kikötőben és tudni fogja ki küldte” A főhős megköszönni az információt , de még mielőtt kilépne az ajtón utána szól az öreg: „Ne feledje stílus és málnaszörp!” , persze a főhős nem ért semmit. Az öreg pedig egy régi fotóra bámul ahol egy rakéta mellett áll egy ismeretlen férfivel. Mert ugye a gonosz tanítványa, rokona, barátja, testvére a nyugdíjas szuperkémnek.

A főgonosz megtudja, hogy infót az öreg nyugdíjas szuperkém adta a főhősnek és őt személyesen intézi el. Persze ezt is tudja az exszuperkém és, amikor belép a dolgozó szobájába –mivel az ilyen emberek sohasem alszanak, csak a dolgozószobájukban ülnek- már köszönti. „Reméltem, hogy te jössz el értem. Essünk túl rajta gyorsan.” A főgonosz is nosztalgiázik egy kicsit majd megöli.

Az ilyen öreg szuperkémek mindig oroszok vagy egyéb nemzetiségűek , nem amerikaiak. Az amerikai nyugdíjas szuperkémet ugyanis mindig bevetésre készen élnek, mivel tudják a haza hívni fogja őket. Ez úgy történik, hogy a fiatal ügynöknek elmondják, hogy a szakma legendáját kell segítségül hívni, aki egy szőrszállal is emberi fejeket vágott le és egy böfögéssel megállított egy szovjet tankhadosztályt Afganisztánban.  A nyugdíjas szuperkém azonban éppen áfonyás muffint süt, amikor a fiatal főhős oda ér. Az öreg nem akarja magát reaktiválni, megmutatja a muskátlikat a kertben és a porcelán ánusz gyűjteményét és elmondja, hogy: „Én már visszavonultam és csak a kertemmel foglalkozom”. A fiatal ügynök persze a nyugdíjas szuperkém legjobb barátjának a fia, akivel még együtt raktak bambusz máglyát néhány vietkong alá.

De aztán az ellenség rajtaüt az öreg házán és széttapossák a kertben a virágokat, ettől a nyugdíjas szuperkém behabzik és a virágföld alatt berendezett nukleáris harcászati központjából néhány tonna hadianyagot vételezve csatlakozik a hadjárathoz.

A speciális típus a békés nyugdíjas szuperkém, akivel a helyi huligánok geciznek, esetleg az unokáját megölik vagy megerőszakolják. Ekkor az öreg az első kezébe eső tárggyal elkezdi aprítani a gonosz huligánokat és megoldja egy adott földrajzi körzet közbiztonsági problémáit.  A főgonosz a végén döbbenten jön rá, hogy ki tartott csapat leépítést nála és felhorkan: „Te? Te?! Hogy lehet?” A nyugdíjas szuperkém pedig közli, hogy csirkefarhát ad neki legyőzhetetlen akaratot , majd megöli. Majd visszacsoszog a házába a rendőrség pedig természetesen nem sejt semmit.

5 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

http://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr793340172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nikkola 2011.10.30. 20:55:51

Remekeltél, Winston007! :) Nemrég láttam az "Ismeretlen férfi" szörnyűséget, amiben ez a tipikus nyugdíjas szuperkém is szerepelt. A leírt jelenetek egytől-egyig visszaköszöntek a filmben. :)

Gróf Úr 2011.10.30. 22:02:46

Zord vagy és kegyetlen a rekeszizmokhoz :-)

stoppos76 2011.11.16. 11:15:28

Az uccsó bekezdés melyik film(ek)ben volt? Nekem a bosszúvágy sorozat jutott eszembe, de ott nem volt senki kém.

T. Norbert 2011.11.17. 15:55:33

@stoppos76: A Bosszúvágy 3-ban Kersey tulajdonképpen a rendőrfőnöknek kémkedett, és részlegesen az ő megbízásából gyilkolászta a huligánokat. És a személyes bosszúfaktor a barátja halála volt, akit meglátogatni jött eredetileg.