HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonkarakterek: A főbérlő

2011.10.03. 20:32 Winston007

Az amerikai filmek elmaradhatatlan eleme, amikor kiveszünk egy szobát vagy lakást a lepukkant motelben vagy gettó bérházban és találkozunk a főbérlővel.  Ő is egy agyon sablonozott karakter, aki közeli rokonságban áll a kocsmáros/csapos típussal.

A főbérlő elmaradhatatlan jelmeze a steak szaftos esetleg hálós, átlátszó trikó, aminek a színe reneszánsz korabeli szürke. Valószínűleg az összes mosópor reklám megbukna a kimosásával maximum a lángszóró birkózna vele. A hónaljában éldegélő ewokok már rég megfulladtak a köldök magasságig érő vörös iszap foltban. Ezt egészíti ki a Rocky sapka és a szétrágott szivar és a sündisznó borosta. Karakterünk mindig a recepción ül, és a tévét bámulja, a főhős ekkor érkezik meg és szobát/lakást kér. A főbérlő ilyenkor egy hatalmas köpéssel nyugtázza az ügyfél becsekkolását és valami bunkó beszólással indít. Például: „Ez nem egy drogtanya , itt rend van” majd arrébb söpör pár ezer csótányt az asztalról. Majd rögtön kéri a pénzt, persze szigorúan készpénzben. A főhősnek be kell írnia a nevét a vendégkönyvbe, ami kisebb közegészségügyi kockázatokkal jár, mivel a könyv állapotát nézve az előző 30 évet japán bukkake partik jegyzőkönyveként töltötte el.

A főbérlő elindul felfelé a lifttel hősünkkel bemutatni a szobát, közben belerúg valami macskába vagy kutyába és egy akadékoskodó mexikói pattog az asztmás gyerekei miatt, akit karakterünk általában valami nem éppen LMP kompatibilis mondattal szerel le. A szobához vezető úton a folyóson a következő hangokat halljuk sorrendben:

-spanyol nyelvű veszekedés

-hangos vetélkedő a tévéből

-dugás

-az egyik ajtón pedig kijön egy fekete , aki megbámulja őket

Persze a főbérlő mindegyiket kommentálja és hozzáteszi ki, mennyivel tartozik neki . A szobába érve megjegyzi , hogy az előző bérlőt ki darabolta fel és hogyan, majd a légkondira irányuló kérést hangos böfögéssel nyugtázva elsétál. Neki itt véget is ért a szerepe, néha látjuk, amikor a főhős a házból kifelé sétál karakterünk meg bámulja.

A nyomozós filmekben is feltűnik, amikor mennek, a fontos tanúhoz a rendőrök akkor vele nyittatják ki az ajtót. Persze a tanú testén már négy csótány városállam vív polgárháborút és az aranyhörcsögét is a végbelén keresztül fojtották meg, de főbérlőnk csak azon káromkodik, hogy mennyivel lógott neki a bérlő. Mert neki mindig lógnak! Hiába áll a bejáratnál, mindig átverik, elég letépned egy lóherét és az arcod elé tartani rögtön észrevétlenül bejutsz vagy simán megvárod a kedvenc sorozatát és akkor belógsz. Akkor van szarban, amikor a főhősért jön az ellenség gorilla csapata, mert akkor a recepciós pult általában átalakul fogorvosi segédeszközzé, aminek segítségével a főbérlő kap ingyenes szájsebészeti beavatkozást. Aztán megmondja , hogy „a 22-esben lakik, a 22-esben!” . A főgenyó meg csak annyit válaszol: „Ajánlom is! Különben torkon szarlak!”

Van altípusa is: a családos főbérlő! 

Általában egy házsártos házaspár vagy egy elviselhetetlen múmia néni  vagy egy komplett degenerált család. Ők általában eleve valami sorozatgyilkos, kannibál család, akik a motelt is csak a húspiacra való sikeres betörés miatt üzemeltetik.

Vígjátékokban pedig róluk derül ki, hogy:

1.       atomfizikus és a lakás kiadás mellett épp egy csillagkaput épít a radiátor mögött

2.       a mogorva szív mögött egy salsa rajongó latin szerető, aki elcsábítja a ház egyedülálló anyukáját

3.       valami szörnyű tragédia miatt szomorú, de a film végére dugni fog szerelmes lesz

Fontos tulajdonságuk, hogy Alzheimer-kór egyik gyógyítható formájában szenvednek: semmire se emlékeznek, de a 20 dolláros kezelés után hamar javul a memóriájuk állapota.

Tipikus mondatok:

„Van légkondi csak néha bele kell rúgni!”

„20 dollár a kaució, még 10, ha ágybetét is kell, lakbérfizetés minden kedden”

„Meghalt? Azért volt csendben az elmúlt hét hónapban, legalább 30 dollárral lóg.”

5 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr753276217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gébence · http://soraim.blog.hu 2011.10.04. 00:32:09

Ez nem zs-filmből van, de ő a kedvenc főbérlőm (ha az): www.youtube.com/watch?v=AeV-DI09Q3w :)

T. Norbert 2011.10.04. 10:06:00

A szobába érve az is elég gyakori, hogy a földön még ott van az áldozat hullájának rendőrségi körülrajzolata. (pl. Amerikába jöttem) Ja, és zárójelben említett filmből egyik kedvenc mondatom: "Ne használják a liftet, ha kedves az életük!"
A Segítség felnőttem!-ben szereplő motelrecepciósra is sok minden ráillik a fent leírtakból.
Ha valami ötcsillagos, jómódú helyről van szó, akkor a tulajdonos/főportás gyakran egy kedvességet rutinból mímelő nyálas fazon. Rendszerint láthatólag meleg hajlamú és/vagy francia származású. És miközben körbevezeti a vendéget, végig ajnározza a szállodát és a vendéget is ("A lehető legjobb helyet választotta! Nálunk a luxus az alapszolgáltatások közé tartozik!"). Ugyanakkor sunyin tartja a markát borravalóért, és ha a szállóvendégek nincsenek jelen, akkor az alkalmazottaival olyan hangnemben beszél, mintha azok csak az elmúlt századok gyapotszedő feketéi lennének.

T. Norbert 2011.10.14. 10:27:33

Azért ez meglepő. Ennél több komment szokott jönni a zssablonposztokra.

Muse · http://muse.blog.hu 2011.11.12. 20:35:39

Jézusom, könnyesre röhögtem magam ezen a bejegyzésen! :'D Csak így tovább! :)))

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.12.08. 16:43:29

A karakter megalkotója nem más, mint Dickens. A Pusztaház örököseiben (Örökösök) volt 1 uilyen főbérlő, csak trikó nélkül (hulla is volt, aki tartozott neki). A nevére már nem emlékszem, de úgy halt meg, h meggyulladt a benne lévő töménytelen mennyiségű gin.
süti beállítások módosítása