HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

William Forsythe

2011.09.11. 10:53 Winston007

Mai sztárunk gyurma fejszerkezetével és másnapos Bud Spencer szemeivel a tipikus genyó karakter. Pedig nem így indult neki: a nagy sikerű Volt egyszer egy Amerika egyik sztárjáról van szó William Forsytheról.

William 1955-ben született Brooklynban, de már fiatalon átment Los Angelesbe, ahol a tévések felfigyeltek rémisztő fejére és az értelem leghalványabb reményét se tükröző szemére. Szerepelt a legendás Chips-ben ahol Erik Estrada és társa motoron üldözte a rosszakat, majd rögtön Kirk kapitánnyal sorozatába ugrott be a Tj Hookerbe, ahol mindenki Staceyt akarta blokkolni. Kivéve William Shatnert aki a törvénykönyvvel aludt. Aztán jött 1984 és a Volt egyszer egy Amerika, amely számos színész karrierjéhez járult hozzá. Tippeljetek kiéhez nem? Hát persze Williaméhez. Nem tudott megkapaszkodni az A-ligában. A nyolcvanas években azért még villant egyet az Arizonai ördögfiókában és szerepelt a baltaarcú Nick Nolte mellett a Különös kegyetlenséggel című filmben. Illetve a Versace zakóját levető, piás Don Johnsonnal is nyomott egy akciófilmet.

Aztán beköszöntött a kilencvenes évek és rögtön a Dick Tracy című film, ami Warren Beatty nagy bukása volt. De 1991-ben jött két film, ami méltó helyet biztosít itt neki! A Törvényre törve című Seagal filmben ő volt Richie a digó genyó, aki miatt a mester 4 havi munkát adott a baleseti sebészetnek miután bement egy bárba. A másik pedig Brian Bosworthal a Hideg mint a kő. Egyikben se ő alakította az angyalkát akit mindenki sajnál.

Na innentől jön a mélyrepülés, amely többnyire Zskategóriás akciófilmeket jelent és néha feltűnést valami A kategóriás filmben: Leszámolás Denverben, Sid 6.7 , Halhatatlanok, Félelmek iskolája, Direct hit, Tűzvihar, de mellette például a Sziklában is szerepelt. Az évtizedet sikerült lezárnia a Tök alsó beteg pöcsű nyomozójának Oscar gyanús szerepével.

Az elmúlt tíz évben is aktív volt, a Zsfilmek mellett a sorozatok világába is belépett és játszott a Mentalistában, a Sharkban vagy a Miami helyszínelőkben. A Stiletto és az 1000 halott háza 2 miatt azonban adott nekünk lelkierőt épp eleget. Jelenleg 8 filmen dolgozik, bár ebből számos csak pletyka szinten létezik, de nem nyugodott le barátunk és zombi szemeit még sokáig fogjuk látni.

 

:) Bocs gyerekek, ezt a képet még kommentálni se tudom:)))

6 komment

Címkék: zssztar

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr953217465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyfish 2011.09.11. 13:50:32

Nagyon király karakter színész....a törvényre törve c. filmbe istenkirálya volt...
Ö is az a tipikus hollywoodi karakter színész aki nélkül nincs Akategóriás mozi...
Bírom...:)))

Tarfful 2011.09.11. 15:12:56

Ezen a képen ő igazából egy torz Jim Carrey :)

csuszokotes 2011.09.11. 21:43:31

Nekem ez a figura állandóan úgy ugrott be eddig, hogy hátra volt nyalva a haja, ez a kép teljesen új dimenziókba helyezte nálam magát. Amúgy tiszta Michael Madsen kategória, egyszer "ZS", egyszer "B" néha egy csipet A kategóriás vendégszereplés, mert sosem főszerep.

IronRock 2011.09.19. 19:59:41

A Különös kegyetlenséggel nekem spec. mint film nagyon bejött. William is jól alakította benne a maga szerepét, egyébként valóban jól tud játszani mellékszereplőket, akár jók, akár rosszak. Főszerepet komoly filmben sose fog kapni, de a mellékszerepekből még mindig kihagyhatatlan.
süti beállítások módosítása