HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZShelyszínek: Az iskola

2010.05.05. 08:31 Winston007

Az amerikai filmekben az iskola azaz a „gimi” nagyon fontos helyszín: a fingós-dugni akarunk, de lúzerek vagyunk és a szörnyes-sorozatgyilkosos filmek központi eseményei itt folynak. Mert ugye, az amerikai fiatalok utálják a sulit,de éjjel-nappal ott vannak, a büntetéseket úgy élik meg, mintha a kezüket vágnák le. Az egyik fontos eleme a sulinak a hosszú folyosó a szekrényekkel! Mivel a szekrények univerzális díszletek, felhasználási módjuk szinte végtelen: lehet dimenzió kapu, amin keresztül a démonok akarnak épp vérfürdőt rendezni a délutáni matek fakton. A szekrény mögött lehet egy XIX. századi pedofil elnök recska szobája, de szimplán a helyi focicsapat szigorúan falkában járó tagjai ide rakják be a lúzereket. A szekrények olyanok mint a háziállatok, el kell hogy fogadjanak téged. Az új diáknak, főleg ha lúzer sose nyílik ki az ajtó, csak ha valamelyik bennszülött diák rácsap vagy belerúg.

Az iskola másik központi helyszíne a tornaterem, ahol a lelátó van és lehet alatta bújkálni a szörnyek vagy a sorozatgyilkos elől illetve a gimis kosaras filmek végén ott dől el minden. A szőke lányok imádnak ott egyedül labdát dobálni késő este és ilyenkor a világítás is automatikusan lekapcsolódik, hogy megkönnyítse a gyilkosságot. Egyébként ha egy fiú pattogtatja a labdát ott magányosan, akkor biztos arra jár a megértő tanár, aki a beszélgetéssel inspirációt ad a szigorúan fekete bőrű vagy hátrányos helyzetű játékosnak. A tornaterem arra is jó, hogy bármilyen katasztrófa ott csapjon le az iskolagyűlést tartó diákokra, mert remekül lehet nagy világítótesteket elhelyezni a rohangáló lurkók testén.
A suliban bármit lehet csinálni és neked nem kell érte fizetni, indíthatsz nyomozó irodát, újságot, kísérletezhetsz és ezt akár éjszakába nyúlóan. Senki se szól rád, hogy mit csinálsz éjszaka közepén az iskolában és a bejárati ajtó is csak akkor van zárva amikor menekülnöd kell. Ekkor nem basszuk be az első elénk kerülő ablakot, hogy kimászunk hanem elkezdünk kiabálva futni a folyosó rendszeren, amit úgy ismerünk mint a tenyerünket mégis minket lepnek meg.
A vécén soha sem végzed el a szükségleteidet, dugsz,füvezel, cigizel amint leülsz kinyomni magadból egy egészséges brióst rögtön megöl a sorozatgyilkos. Ha egy sorozatgyilkos elől menekül egy csapat, akkor az egyik tuti a vécére megy és feláll a csészére, mert a gyilkosok sose nyitják ki az ajtót hanem csak benéznek alá.
Fontos építészeti szempont, hogy az iskola csak indiántemetőre, atomerőmű vagy vulkán mellé esetleg egy veszélyes hulladéktárolóra épülhet, ha ezek egyike sem valósul meg akkor marad a meteor, UFO invázió, zombik vagy bekattant pattanásos Rambok, akik a matek egyest akarják megbosszulni. Viszont az egyik legszerencsésebb helyszín , mert viszonylag kevés esetben robbantják fel! Mégis csak egy közintézményről van szó.
Az ebédlőről nem is beszéltünk! Ahol mindig ugyanaz a kaja: hamburger, valami színes lötty ilyen kis műanyag cuccban, alma és sültkrumpli. Ez általában arra való amellett, hogy biztosítsd a zsírleszívó ipar negyedéves tőzsdei eredményeit 20 évre előre, hogy dobálózzál vele vagy öntsd a lúzer nyakába. AZ ebédlőben mindig megszégyenítenek valakit vagy szerelmet vallanak, nincsen ott átlagos nap.
Rosszabb esetben ilyen Roxforth jellegű kastély suliba jársz, na az ultragáz. Minden sarokban egy kísértet, démon vagy egy pedofil pap. A szobád mellett minimum három kripta és a tanárjaid is vámpírok vagy szimplán egy diákevő szekta tagjai. Szóval örüljél, hagy egy amerikai gimibe járhatsz, mert ugye ott már saját parkolód lehet. Mert a menő gimisnek már saját kocsija van, mert azzal lehet menni a „tóhoz” de az már egy másik történet.

31 komment

Címkék: iskola gimi zshelyszinek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr551975725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2010.05.05. 08:41:26

10pontos :D Milyen igaz! :D

Gróf Úr 2010.05.05. 09:17:36

"A szekrények olyanok mint a háziállatok, el kell hogy fogadjanak téged." Le a kalappal! :-DDDD

saska80 2010.05.05. 09:35:46

és a vitrinek kupákkal és fotókkal? mindig ott figyel a gyilkos/főhős/testvér/szülő képe.
Ha főszereplő vagy és 20 év után visszatérsz a régi gimidbe, mindig lesz egy takarító/nő, aki emlékszik rád. Javaslat: zsémondatok, ami után biztosan meghalsz, pl. katonai bevetés előtt: "Ha ennek a háborúnak vége, hazamegyek és elveszem (ide egy női név)!"

winston01 2010.05.05. 10:16:36

@saska80: "és a vitrinek kupákkal és fotókkal? mindig ott figyel a gyilkos/főhős/testvér/szülő képe."

Igen, és amikor a főhős kivételével már mindenki halott, akkor ő (persze menekülés közben) rápillant az egyik fotóra, és rögtön leesik neki, hogy az a kis pattanásos, szemüveges seggdugasz a húsz éve készült képen a mostani kertész, aki bosszút állni tért vissza.

Vmn 2010.05.05. 10:24:15

Az ebédlőben pedig mindig csoportokba rendeződnek az emberek, menőcsajok, vesztesek, sportolók, stb. Hősünk általában mindig megpróbál leülni egy olyan asztalhoz, ahova neki "nem lehet", és ezt gyorsan meg is kapja. Aztán leül a "saját" asztalához, ahol a "fajtabelije" gyorsan vázolja neki a helyzetet, felsorolva az iskola összes fontos tagját, akik általában potenciális áldozatok lesznek pl. egy horrorban. Amúgy ha horrorra kerülne a sor, a menőkről sokszor kiderül, hogy gyávák, és a vesztesekből lesznek az igazi hősök, akik megmentik az imádott csajt vagy ha szemüveges csajok akkor meg végre beszélnek a nagy sportolóval. :)

dettybee 2010.05.05. 11:42:55

"inspirációt ad a szigorúan fekete bőrű vagy hátrányos helyzetű játékosnak"
Tudjátok: mindig a fekete csókát nyírják ki először :D

ÁDI (törölt) 2010.05.05. 13:43:34

És a tanóra mindig max. 5 perc hosszú. Amikor heves szócsata bontakozik ki éppen Shakespeare szonettjeiről vagy felszínre kerülnek a diák-diák, tanár-diák ellentétek, rögtön megszólal a csengő és hatásvadász elemként a csengőszó után még szemeznek egy sort egymással a szerelmesek és/ vagy ellenségek.

NoTrack 2010.05.05. 14:25:26

Nagyon jó volt, ríszpekt :D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.05.05. 16:21:11

fasza:)
az igazgató meg mindig szigorú kopaszodó fehér férfi, de mindig van egy fiatalos, csinos megértő tanársegéd, aki nem nézi jól szemmel, h mik vannak az adott iskolában. persze egyből kiszúrja a 376 diákból a ZSENIT, mert látta focista létére zongorázni.

De a legfontosabb: hogy mindig közeleg az évadzáró bankett!!! Hiába kezd a film egy tanévnyitó, a végére úgyis sor kerül egy bankettre. Maga bankett meg egy külön posztot is megérdemel, hiszen a lúzerek itt kapják meg mindig a legdögösebb csajokat, akik eddig cikizték őket, de rájöttek, h a pasijuk tuskók.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2010.05.05. 17:19:13

Amúgy ezután lehetne a Zshelyszín az iskolai bál ahol mindenki puncsot szürcsölget meg a lúzer egyedül/lúzerhaverjaival/rokonálval megy de a végén övé a fullbébi. És az együttes mindig ugyanúgy néz ki. Kivéve aki visszajött a jövőből hogy a Johnny B. Goode-ot játsza a népnek.

T. Norbert 2010.05.05. 18:28:41

"Mert a menő gimisnek már saját kocsija van, mert azzal lehet menni a „tóhoz” de az már egy másik történet."

Valaki mondja már el nekem, hogy amcsiban az embernek hány éves kortól lehet jogsija? Némelyik filmben csávókám még csak a középsuli első osztályát járja, de már rutinosan vezet.

Leeroy of SMV Design 2010.05.05. 19:59:32

Jajj de találó ez a poszt, tökéletesen bemutatja a sulisablont. :)

Leeroy of SMV Design 2010.05.05. 20:00:32

@T. Norbert: Én úgy tudom, 16 éves kortól lehet.

T. Norbert 2010.05.05. 20:01:57

@Yann Le Pentrec: Na és kismotor hány éves kortól? John Connor se semmi a T2-ben tíz évesen.

Leeroy of SMV Design 2010.05.05. 20:03:47

Azt passzolom. Több volt az, mint tíz éves, nem? :)

No_Sol 2010.05.05. 21:03:14

@T. Norbert: Államonként változó. De úgy nagyjából 15 és 18 között van, a legtöbb helyen 16.

Egyébként nekem volt szerencsém Amerikában suliba járni, és az a durva, hogy ezek a szerepek a valóságban is megvannak...

Is 2010.05.05. 21:47:10

@Yann Le Pentrec: A valóságban igen, de a film története szerint még csak 10 volt.

jürgen baromartz 2010.05.06. 01:03:41

drága winston007!

hová lett az a blogod, ami a 90-es évek legszarabb zenéit mutatta be? :D

részegen nagy hasznát venném, muhaha

Barton Fink 2010.05.06. 15:04:25

Amikor a luzer uj diak meglatja a gimi legjobb bukszajat, aki a futball/kosarcsapat kapitanyaval kavar, akkor kotelezoen belasul a kep, a csaj hajat es szoknyajat fujja a szel, luzer baratunk pedig szajtatva bamul. Olyankor mindig jon valaki a rossz arc bandajabol es hatulrol megloki a nyomit, esetleg ad neki egy fulest.

Mas eset, amikor a fohos srac a folyoson beleutkozik a csunyacska lanyba (akinel van 32 jegyzetfuzet es 25 toll, ami mind szetgurul), ezutan baratok lesznek es a film vege fele a csaj eldobja a 70 dioptrias szemuveget, lenyir 3 centit az ofinajabol, valamint lecsereli a nagyi padlasan talalt goncoket valami menobb cuccokra, es ettol bombano lesz.

hágógumi 2010.05.06. 16:33:27

@jürgen baromartz: azt nem tudom, hová lett, de ha szar zene kell, abban tudok segíteni:

www.youtube.com/watch?v=DbYtqAWDF2U

előre szólok, kemény lesz

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.05.06. 18:30:26

Elfeledkeztél a folyosószekrény legfontosabb funkcióiról:
1. A szerelmes fickó meghekkeli a választott csaj fakkját és kidekorozza Valentine-napi cuccossal
2. A mániákus gyilkos kipakolja a szekrényajtóra egy csomó brutálisan meggyilkolt csírlíder fényképét.

A tornateremben pedig vmi elveszett tehetség pattogtatja a labdát, amikor megérkezik a Bölcs, Öreg edző és elmondja, h "egyszer én is elveszítettem a hitem, de hidd el, ha most abbahagyod a /sportág/ csapatot, egész életedben bánni fogod", majd a következő meccsre visszatér a csákó, kurva szarul jáccik, mindenki lecikizi, de BÖE ismét kiosztja és a köv. meccsen dob/rúg/üt 198 pontot és döntőbe jut a tím.

A retyóból pedig kimászik vmi kísértetsuna- nem vicc, ez nem csak a Harry Potterben van.

europatriota 2010.05.06. 23:39:08

@hágógumi: "előre szólok, kemény lesz "
Stimmt!!!!!!!!
Ki ez az idiota?
(...hozzaertel a tralalamhoz....BM, ekkora baromsagot!:o)

Passenger 57 2010.05.07. 05:19:05

Az iskolai úszómedencés jelenetek is megérnek egy említést, hisz a legtöbb sulis horrorfilmben mindig van valaki, aki este 11kor megy lubickolni. Természetesen nyitva van ilyenkor az iskola.
(plusz a torna öltöző, zuhanyzó is előfordul az ilyen filmekben)

hágógumi 2010.05.07. 16:39:25

@europatriota: ahogy haver fogalmazott: "ki futtatja ezt a barmot?! ki mondta neki, h jó az amit csinál?!" :D
itt a wikije, állítólag ő maga írta:
en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnther_(singer) (gondolom, tudsz angolul :o)

vannak még más videói is a youtube-on, de készülj fel lelkileg:

Tuti Frutti Sommer Love: www.youtube.com/watch?v=v3sNARLNu_Y

Teeny Weeny String Bikini: www.youtube.com/watch?v=4eyGLtT4b3o

Touch Me (Samantha Fox-szal közös): www.youtube.com/watch?v=mvZYdlSQNWE&feature=related

úgy néz ki, a taknyos-nyálas önimádó szépfiú énekeseket próbálja parodizálni (ha igen, akk jól csinálja)

és hogy ne csak OFF legyen:
mindössze a gettósulis részt hiányolom ebből az írásból (tudjátok: már csak a graffitik által egyben tartott falak, szögesdrót kerítés, narkó/fegyvernepper, tűzharcnál fedezéknek használható szeméthalmok stb)

Mr. Jack 2010.05.07. 22:45:51

És persze minden gimnazista huszonévesnek néz ki... :)

Freebulletz 2010.05.08. 17:10:02

az kimaradt hogy a suli lúzerét mindig bezárják a saját szekrényébe :D

Freebulletz 2010.05.08. 17:11:13

@Freebulletz: meg a diri ismer mindenkit név szerint

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.05.08. 17:31:32

"ha ezek egyike sem valósul meg akkor marad a meteor, UFO invázió, zombik"

Erről konkréten ez ugrott be...

www.youtube.com/watch?v=Kl6cNSBg3Wg&playnext_from=TL&videos=cZlji5Iya0Y

Lionskull 2010.05.09. 16:39:11

Az iskola menő csávója, akivel hősünk összetűzésbe keveredik, rendszerint szőke, és ugyanazt a piros-kék dzsekit hordja minden esetben, amin van egy nagy "A" betű. Szerintem ez is tipikus.
süti beállítások módosítása