HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablonkarakterek: A kalóz

2010.02.02. 20:15 Winston007

Nem is értem, hogy eddig a kalóz, mint sablonkarakter miért nem jutott eszembe! Pedig a filmek egyik legtipikusabb alakja, akinek minden cselekedete szinte előre kiszámítható! Kezdjük a legfontosabbal: a megjelenésével. A kalóz kapitány általában félszemű és falábú, nagy boglya szakálla van, és egy papagáj van a vállán. Nagy ritkán hátrányos helyzetét kampókézzel súlyosbítja. Attól függetlenül, hogy nálunk maximum a rehab intézet császára lehetne, mindenki majd összeszarja magát amint a fedélzeten lépked. A legénység ilyenkor csak pusmogva meri megemlíteni, hogy a lábát leharapta egy tengeri uborka, miközben a kezét lerágta egy aranyhal. Az embereivel állandóan káromkodik, a legkedvesebb megszólítás a „tetves, naplopó bagázs” , akit pedig leköp az frankón protekciós. Az emberi persze imádják, senkinek se jut eszébe átigazolni egy másik hajóra vagy felrakni CV-t valamelyik álláskereső oldalra, de még a Munkahelyi Terror blogra se írnak. Ettől függetlenül  nem tegezik egymást. A kalózoknak megvan a saját bajuk: a szuvas fog. Ugyanis a kalózok egyik fő ismertetőjele, hogy rohadnak a fogaik. Minél sárgább és hiányosabb annál több esélye van előléptetésre.

A kalózok egyébként alapvetően alkohol alapú élőlények! Látta már valaki őket enni? Mert én nem. Ehelyett állandóan rumot isznak, bármi gondjuk, örömük van, mindig előveszik a rumos flaskát. Na, most mi van azokkal, akik nem tudnak inni abból a piából, amitől egyszer már hánytak!? Rájuk senki se gondolt! A kalózok kapitánya egyébként a hajóján kívül senkit se dugna meg. Néhányszor ugyan látszólag megerőszakolná a szigorúan arisztokrata származású túszát, de aztán mindig kiderül, hogy „nagyobb tervei vannak vele”.  A kalózok motivációja egy roppant egyszerű dolog: bármit csinálsz megkorbácsolnak. A kalózos filmekben –de ez a hajós filmekre is jellemző- mindig van korbácsolás. Ekkor az egész hajón megáll az élet és mindenki azt nézi, ahogy a főhős hátán Nazca-vonal rajzversenyt rendez az első tiszt. Mert a kalóz kapitánynak mindig van egy széttetovált full genyó elsőt tisztje, akinek az óvodában is már boxer volt a jele. Ennek a csávónak általában nem is kardja van, hanem egy svájci jatagánja, amelyből ha kell, két kardot csinál és még kisebb késeket is ki tud belőle nyerni.

Az új kalóz kapitányok is nagy evolúción mentek át, mint a vámpírok, akik vér helyett már a gimnazista lányok punciját szívják. Ők jóképűek, belőtt sérójukra vigyáznak, nehogy a tengeri szél elrontsa és ők megdugják a lányokat. Az ő ellenfele persze falábú, félszemű stb. A másik eset, amikor jóképű kalóz lázadást szít! Előtte a főhős gyarmati maniókatermelő kisiparos volt, de amint a hajóra kerül öt percen belül a fedélzet Fa Nándorja lesz.  A kalóz kapitányt,  ha mákja van, kirakják egy szigetre Lostost játszani, és ha nagy volt a nézettség visszatérhet a folytatásban, ha nincs mákja, akkor a cápák vércukorszintjét emeli meg.  Mert kalózos film nincs cápaetetés nélkül! A legtöbbször a jó öreg pallós jelenetben dobják az embert a cápák közé, mert ahol megáll, a hajó ott minimum 100 cápa hegyezi az uszonyát kajára várva.

A kalózok imádnak más hajókat megtámadni! Ennek áldozatai legtöbbször a spanyolok voltak, aztán a politikai korrektség világában már csak unisex módon „kereskedő hajó” néven említik. Nehogy besértődjön valaki.  A csatában ahelyett, hogy konkrétan szarrá ágyúznák a másik hajót - amíg a szaros alsónadrágjuk megmaradt fehér részével megadnák magukat –inkább mellé vitorláznak és Tarzanként átugrálnak. Aztán ott kardoznak vagy fél órát, tök feleslegesen! Egy HR-es már rég kiborulna ilyen erőforrás pazarláson.

De a legjobb a kalózok kincse! Minden normális ember, ha felhalmoz egy nagyobb adag kincset az élete végéig ebből él boldogan. Mit csinál a kalóz? Miközben azt is megtehetné, hogy szétszívná az agyát, miközben egy komplett néger nő fúvósnégyes játszana nagy klasszikusokat a farkán, azt teszi, hogy élete hátralevő részében keres egy retkes barlangot és haláláig 456 csapdát és kb. 17 rejtvényt alkot.  Mindezt abban a reményben, hogy majd jól megtalálja valaki az ő kincsét! Hát nem hülyék? Ja ha nincs barlang még hülyébb, mert a mecseki uránbányák bonyolultságával megegyező lyukat fúr a földbe.  Mindenesetre azt jelzi, hogy okosak is valamilyen szinten, mert egy hat diplomás bányamérnök, kiegészülve a Gyűrűk ura összes törpéjével se tudna olyat építeni.  A végére már a csak nevük maradt, mert nem ám János meg Pista. Hanem Feketeszakállú, Kegyetlen John, Halszagú Géza vagy Polip Peti . Nehogy már valami könnyű, átlagos nevük legyen.

A kalózok pedig továbbra is kalandoznak a filmek nagy óceánjain és egyre jobban mennek vicces Disney  irányba…..

Előfordulási hely: tengerek, kocsmák, Disney-park.

Tipikus mondatok:

-Ájjjjjjjjjjjjjj. Hrrrrrrrrrrrrrr.

-Tetves, naplopó banda, mire vártok!

-Mr. Smith. 50 korbácsütést neki!

 

40 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr241723696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malkavitamin ventrueknak 2010.02.02. 21:21:14

Köszönöm! Feldobtad a napomat, visszamenőleg is!

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.02.02. 21:23:22

És van a kalóz XP, az űrkalóz. Ugyanez, csak kampókéz-faláb-szemtakaró helyett lézerpuskás robotkéz, kibernetikus láb és bionikus-éjjellátós röntgetszem kombót hord. Papagáj helyett viszont kicsi, idegesítő, majomszerű lényecske ül a vállán, ami viszont elég intelligens ahhoz, hogy effektíven segítse a kalózt (fegyvert, kulcsot lop, stb...), majd amikor annak veresége elkerülhetetlenné válik, lelépjen.
Az űrkalózok hajója mindig egy utolsó csotrogány a szétesés szélén. Ennek ellenére képes a gyárból frissen kikerült csúcsmodelleket is kirabolni. Ha van gonosz birodalom, akkor annak peremterületén tevékenykedik, hiszen ott megtűrik. Alkalmanként zsoldosként is felfogadhatók. Ha a főhős legyőzi a kalózvezért, akkor gyakran az oldalára állnak. Ez esetben többnyire redshirtté minősülnek.

Kheopsz · http://giza.eg 2010.02.02. 21:36:03

A kalóz az, aki minden gyerek lenni akart kiskorában :)
Hajózni, inni, káromkodni, nőzni és öldökölni... :))
A kalózok egy része persze a sima meggazdagodást kereste, más részük pedig legendásak akartak lenni, akik történelmet írnak, vagy pedig szerepelnek benne név szerint... :)
A hajót pedig azért nem lőtték szét, mert akkor nem lett volna mit kirabolni... :)
"Pirates!"-rajongók előnyben! :))

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.02.02. 21:47:31

hmm, most így hirtelen egy ZS kalózos film se jut eszembe, vagy a karib tengeres annak számítana? :D de attól függetlenül jó írás és tényleg kb. minden kalózos filmben ezzel találkozunk:D

dutch 2010.02.02. 21:52:03

Na és a térkép? Mert aki elássa a kincset nyilván tudja hová, de azért pingál egy térképet, hogy más is megtalálhassa. Ha meg közös a kincs, akkor mindig a legkeményebb kalóznál van, a többi meg gyanakszik rá és fúrja.

fds7543 · http://duplaklikk.blog.hu 2010.02.02. 22:17:31

az első tiszt mindig kussolós, semmi szövege nincs, csak csunyán néz, meg grimaszol

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.02.02. 22:19:55

Ez megint nagyon vicces! :D
Talán kiegészíteném egy a mondattal:

-Húzzátok át a hajó alatt!

malkavitamin ventrueknak 2010.02.02. 22:28:19

hm... messze nem zsé, de azért... Fecskék, Fruskák és DÉk, valaki?:D

nézz · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.02. 22:30:12

vagy a másik megszólítás a "szárazföldi patkányok"

mostler 2010.02.02. 23:16:36

Arra gondoltatok már, hogy amikor leállnak a hajók csatázni ("mellé vitorláznak és Tarzanként átugrálnak"), akkor hogy állnak a kereskedő hajó mellé? Mert ugye a hajón nem lehet behúzni a kéziféket, ez egy összetett művelet (szél iránya, ereje, stb. befolyásolja), tapasztalatot igényel. Időben bevonni a vitorlákat, és mellé csurogni, vagyis alapvetően lassú folyamat. Na ez a filmekben sosem így történik, hanem egyszer csak ott van a kalóz a kereskedő hajó mellett, és hirtelen megáll. Mindenzt néhány másodperc alatt. Ezek a kalózok baromi ügyesek :D :D

Thresher 2010.02.03. 01:33:46

A térképen mindig egy bazi nagy X van, ott a kincs, csak senki nem volt olyan hülye hogy megkeresse, ugyanis a térkép erősen használt állapotú, és nem egy kalendárumból kerül ki négybe hajtva tükörsimán.

Ja, én minden hajón vagy egy sebhelyes feka, aki mezitlábas, ennek ellenére a fapadlóból soha nem megy szálka a talpába.
Azonkívül szériatartozék a tériszonyos ipse, aki fent a kosárból üvölti hogy "Földföld!", ekkor hirtelen az egész legénység odarohan a korláthoz, de franc tudja hogy honnan vágják hogy melyik oldalra kell rohanni, mert a kosaras ipsének még ideje se vot elmondnani az irányt, azonkívül olyan kurva magasan van, hogy még a kézjelek sem látszanak....Szóval a "Föld" csatakiáltás után odarohannak közösen a hajó szélére, és meglepődnek, mert tényleg ott egy baszott nagy, zöldelő, pálmafás és homokos sziget...úgy 5 kilométerre, de ugye azt észrevenni a árbóc-lakó fickó tisztje...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.03. 07:15:54

@purga: Az biza nem zsé, viszont az első részből készült film, fent is van a jútyúbon, rajongóknak kötelező!
Egyet hiányoltam viszont a leírásból: a tengerész vacsorát. Egy igazi kalózkapitány biztos evett már embert, különben kinéznék a társaságból. Lázadás szításban az alap szerintem Walter Matthau a patkánnyal. Igaz, az sem zsékat.

Egregor 2010.02.03. 07:31:49

@mostler: "kifogja a szelet a vitorlájából". Klasszikus vitorlás manőver - úgy úszik az egyik hajó a másik mellé/mögé, hogy a saját vitorláival szélárnyékot teremt, így a másik hajó lelassul/megáll.

Ezek nem voltak valami gyors hajók, így elég hamar leállhattak.

Amúgy, persze, költségvetési okokból csinálják így. Normálisan szétlőtték a vitorlákat kartáccsal (kb. mint a repeszgránát, csak ágyúból lövik ki és nem gránát :D ), így már szélárnyékolni sem nagyon kellett.

csuszokotes 2010.02.03. 07:56:08

Tessék egy szerintem Zsé szarság, ami Michael Caine (!!!) főszereplésével történt meg, szerintem nagyon gáz film volt, pedig az alapsztori nem is rossz: Rémségek szigete (The Island) na abban vannak lángoló fejű kalózoktól kezdve minden szarság, iszonyú de szar volt a film!!!

Terézágyú 2010.02.03. 08:27:39

Le a kalappal Winston, ennek minden sora zseniális!

És a hejjesírási hubákkal sincs most gond :)
(Talán egy-kettő)

raves · http://mindennapramese.blog.hu 2010.02.03. 08:34:32

A Monty Python nagyon frankóm parodizálta ezt a ZS kalózt :) Hrrrr... :D :D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.03. 08:34:45

@Egregor: OFF, de egyszer olvastam valahol, akárhogy is irtották egymást az angolok és a spanyolok, vagy később a franciák a tengereken, az íratlan szabály volt, hogy a kapitányi szalont (a hajó tatját) nem lövik, mert akkor törik a porcelán, meg az üveg, és az drága. Szóval édesek voltak: levágni, szétlőni, felkötni, vízbe dobni az oké, de az eszcájg az szent és sérthetetlen.

Cactus71 2010.02.03. 08:43:25

Volt valami Bud Spenceres kalózos film is

nyílméregbéka 2010.02.03. 08:56:58

@Gerusz: "Ugyanez, csak kampókéz-faláb-szemtakaró helyett lézerpuskás robotkéz, kibernetikus láb és bionikus-éjjellátós röntgetszem kombót hord."
Ez inkább a Borgra emlékeztet :-)

Winston007 2010.02.03. 09:06:13

Alap Zskaloz film: Az eszaki-tenger kalozai, ahol Klausz Störtebekkker a nagy kapitany.

blacklord 2010.02.03. 10:15:08

Ez benne van a best of Winston-ban!!! :-))) Nagy vagy, mester!

lojzi1 2010.02.03. 11:34:01

Van olyan kalózkapitány, aki valami ármánykodás miatt lett törvényenkívüli, és valójában jóságos és nemes lelkű. Néha ugyanúgy keménykedik eleinte mint a többi, de aztán kiderül hogy valójában ő egy pozitív hős. A gonosz ilyenkor az aki idejuttatta.

- SunDisc - 2010.02.03. 12:20:12

és az egyik legnagyob anyagi bukta valaha hollywoodban:

www.youtube.com/watch?v=IM023REcGYg&feature=related

ÁDI (törölt) 2010.02.03. 13:07:17

@Cactus71: Igen, az a címe, hogy Fekete kalóz:)

Érdekes, hogy a majom "szerepét" minden filmben ugyanaz a fajta majom játssza és a Jim Carrey-nek is olyan van az Ace Ventura-ba.:)

lojzi1 2010.02.03. 13:12:55

@- SunDisc -: pedig az nem ZSnek készült :)

T. Norbert 2010.02.03. 15:08:07

Nekem a Kincs, ami nincs kalózbrigádja is eszembe jutott.:)

Tipikus mondatok amúgy lehetnek még:

-Dobjátok a cápák közé!

-Rumot ide, de gyorsan!

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.02.03. 15:08:34

@nyílméregbéka: Mondjuk ja, csak ők nem a kincsedet lopják el, hanem a biológiai és kulturális sajátosságaidat. Az ellenállás pedig hasztalan :)

Dr. No 2010.02.03. 16:52:15

Tipikus mondatok:

- Heten a halott ládáján, johoho, meg egy üveg rum!

A tipikus "kalózbeszéd" (Talk Like a Pirate Day www.talklikeapirate.com/) sajnos, angolul sokkal jobban ábrázolható:

- Ayyy, matey! Arrrr! Avast, ye filthy landlubbarrr! Arrr, the power of me serve'll flay the skin from yer bones! Do ye hear that, ye craven blackguard? It be the sound of yer doom, ye scurvy sea-dog! Weigh anchor or I'll give you a taste of the cap'n's daughter!

Végül egy kalózos film: Bournemouth Gynecologists vs the Watford Long John Silver Impersonators
www.youtube.com/watch?v=ejTTJmJSHkk

Kheopsz · http://giza.eg 2010.02.03. 19:05:07

@Dr. No:
Mint az orkok a w40k-ban :))

nyaf-nyaf 2010.02.03. 22:20:18

Köszi a postot, ez jól esett :))
Az elérhető összes rettenetes kalózos filmet hirtelen egy csapásra eszembe jutattad :))

hágógumi 2010.02.04. 00:08:52

@Kheopsz:
pontosan, mert hát végül is az orkok is kalózok (fosztogató csőcselék, hogy pontos legyek)

am. zsé kalózos film: Caraibi (hungarian címe A Karib-tenger kalózai, 1ébként négy évvel korábbi a Disney-kalózoknál)

T. Norbert 2010.02.04. 10:57:11

Szerintem az a fajta kalóz, aki egyszerre féllábú, félkezü, félszemü, halálfejes biszbaszcsákót hord, és papagájt ül a vállán, leginkább mese- és paródiafilmbe való. Vagy valaki látta már ezt a figurát komolynak szánt kalózos filmben is?

A mai kalózok már nyilván modernebbek. Mobiltelcsin szervezkednek, és vírussal bombázzák a szomszéd hajó computerét.:)

Szalacsi_Dezső 2010.02.04. 18:27:43

"vér helyett már a gimnazista lányok punciját szívják." Na ezen beszartam, nagyon üt! :-D
80-as évek szovjet zs filmje megvan? 20. század kalózai címmel jáccották anno.

Casus Belli 2010.02.04. 19:09:38

Helló Winston

nem tudom volt -e már postolva ez: Ninja Strike Force - 1988

három felejthetetlen jelenet:

www.youtube.com/watch?v=Kw0_zjA_FFk&feature=related

www.youtube.com/watch?v=fXHWzy0RcBw

www.youtube.com/watch?v=hOCzc7FwmOI

Itt megfigyelhető, mi az igazi ninja ismertetőjele: hát hogy rávan írva a homlokkötőjére hogy: "NINJA" .

T. Norbert 2010.02.05. 10:25:49

Winston! Ismételten megkérnélek, hogy légyszi frissítsd oldalt a zssablonkaraktereket és zsszínészeket! :)

Leeroy of SMV Design 2010.02.11. 23:50:18

"X marks the spot! Har har har!" :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.02.24. 10:23:42

Nana, azért a kalózok a valóságban sem ágyúzták rommá a megtámadott hajót (azt a katonák csinálták), azon egyszerű okból kifolyólag, mert kellett nekik. Egy egészen jól prosperáló Karib-tengeri használhajó-piacot tartottak el az enyhén véres padlójú, gyanús eredetű hajóikkal.

Alcanis Ivennil 2011.02.23. 17:06:23

Akit első tisztnek hívsz, a Mr. Akárki, az többnyire a fedélzetmester. :D De amúgy tényleg mindig Mr.-ezik.

A kalózkapitánynak mindig van továbbá hatalmas, kissé megviselt kalapja, tollal és miegyébbel, alatta fejkendő. Ha előkelőbb fajta (mint Hook) akkor I. Károly stílusú hajat hord és telearanyozott kabátot.

Az ősellenség, az angol haditengerészet (francia, spanyol nem létezik), tagjai praktikus rizsporos parókában, három-négy réteg ruhában tolják a trópusokon, de a frizura mindig tökéletes marad.

Nőket nem szeretnek a hajón, de ha véletlenül odakerül egy arisztokrata csaj, a kapitány rögtön előveszi az úriember stílusát, fejedelmi lakomát tálal és úgy viselkedik, mintha a királynét fogadná. Ilyenkor néha kiderül (fiatalabb, jobb külsejű példányokról), hogy valójában száműzött nemes, akinek a feleségét/apját/gyerekét/kiskutyáját megölette a gonosz Lord X miniszter/kegyenc/királyi tanácsadó, és valójában egy aranyszívű fickó, csak bosszút akar. Lord X mindig nagyon parókás, nagyon elegáns és nagyon gonosz, de a végén beleszalad hősünk kardjába.
süti beállítások módosítása