HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSkritika: Yonggaty az űrbéli szörny

2009.07.12. 12:29 Winston007

Néha micsoda kincsek tudnak éjszaka futni a kereskedelmi tévék műsorán! A Yonggary egy nagyon kemény ZSszörny film, felvonultatva minden klasszikus városrombolós elemet. Yongarry egy baszott nagy gyík, akinek Godzilla maximum térdkalácsa közepéig ér fel és már 200 millió (WTF?!) éve pihen a föld mélyén. Mivel őt egy ilyen hangyafejű pálcikaemberekből álló civilizáció hagyott itt, hogy ha majd visszarepülnek űrhajóikon akkor segítse őket az invázióban. Az űrhajóik úgy néznek ki, mint ha egy városligeti tavi csónakra rászereltek volna egy porszívót meg egy habverőt. Természetesen Yonggaryra rálel egy régész csoport és elkezdik feltárni,  a nem kevés Calcium Sandozt fogyasztásra utaló 1 kilométeres csontvázát. Az öreg régész persze egy meggyötört pszichopata, aki a 13. havi nyugdíj elvonása és a sok csirkefarhát elfogyasztása miatt megbolondult és Yonggary lát mindenhova. Társa pedig már alig várja, hogy a csontvázból javítsa cashflow helyzetét. Köztük áll a fiatal, bambiszemű tudóscsaj. Hangyafejű barátaink azonban elkezdik az újraélesztést mindenféle elektromos hullámokkal, amelyek a levegőben megrázzák az embereket és növesztik vissza a gyík csontjait. Végül feléled a szörny, innentől lép képbe kedvenc csapatunk a vezérkar. Az elmaradhatatlan ordibálós szivarozó tábornokkal, Csicska Jackkel a légierő ezredesével és gyakorlóruhában levő másik tábornokkal.

Az elnök is rögtön rájuk dob egy üzit, hogy ha 36 órán belül nem csinálnak pástétomot a gyíkból akkor jön atom bácsi, és akkor majd meglátjuk, hogy növeszti vissza a farkát Yonggary. Első körben CGI helikoptereket küldenek a szörny ellen, de tüzet is okád a dög és leszedi a helikoptereket. Viszont megtudtam, hogy egy helikopterre korlátlan számú rakéta felfér. Egy új hadászati taktikát is láthattam: ha távolról nem hatásosak a rakéták, akkor közvetlen közelről kell géppuskázni a szörnyeket, az biztos hatékonyabb. A CGI magas minőségét jelezte, hogy a helikopterek szinte világítottak az éjszakai égbolton és néha úgy mozogtak , mint Jelcin fénykorában. A sikítozó radaros meg tiszta Szepesi Gyuri bácsi volt, úgy ordított amikor lelőttek egy helikoptert mintha az angol-magyaron lett volna.

Yonggary végül teleportál mert olyat is tud, a hangyafejűek állandóan Star Trekest játszottak és ide-oda transzportálák a szörnyet. Végül bele a nagyváros közepébe. Ott aztán ment a makett rombolás, ezen a filmen szerintem a Revell halálra kereste magát. Kedvenc jelenet: a híd rombolása közben észrevesz a szörny egy aranyos gyerekekkel teli iskola buszt, a szupergyors lángcsóvájával nem találja el - előtte olyan 10 szuperszonikus F-16 gépet leszedett vele- és a busz végül átugrat a hídon tátongó lyukon. Az öreg sofőr pedig sóhajt egyet. Szerintem itt kellett volna a távkapcsolón kikapcsolni az On gombot. Yonggary ellen végül bevetik a lézerkommandót...Kemény évek óta kiképzett kommandósok, akik erre készülnek. A helyszínre menet a szokásos, "aki nem bírja , az most szálljon ki" dumára az egyik feláll és kiszáll a csapatból, mert "fél". Hát azon percekig fetrengtem, főleg , hogy a csapat vezetője simán leokézza a dolgot és beugrik a másodpilota a csapatba. Közben a titkos vezérkari bunkerben megjelenik a titkos hivatal Mulder ügynöke és közli ők már tudtak mindenről és rájönnek , hogy a gyík fején levő piercing irányítja a teleportálásokat. A lézerkommandó egyébként nem más mint egy hallom Rocketeer jelmezben lövöldöző idióta. A szörny nem reagál a nagy rakétákra, de géppuskával hadonászó legyekre azonnal.

Végül az egyik hős, belerepül a szörny piercingjébe és ettől átáll az emberek oldalára Yonggary, az idegenek erre leküldenek egy koleszterin problémás tatut. De Yonggary azt is megöli és az idegenek elhúznak. Végül a nagy gyík kap egy saját játszószigetet és még az atomot se dobják le.

A film összességében egy röhögésre kiválóan alkalmas, annyi baki van benne, hogy folyamatos és tartos hahotázás biztosítható. Például zajlik a végsőkig kiélezett dráma a bunkerban, a gonosznál a detonátor. A háttérben pedig szorgosan mennek aktával ide oda a katonák, le se szarják az egészet. Az összes CGI nagyon gáz, minden elem világít, a makettek viszonylag jó minőségűek és csak néha látszik, hogy a produce matchbox kollekciója volt a főszereplő. Azonban haverokkal ez a film felejthetetlen!

5 komment

Címkék: zskritika

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr741241579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kanda 2009.07.14. 00:34:34

"A lézerkommandó egyébként nem más mint egy hallom Rocketeer jelmezben lövöldöző idióta..."
Csak innen láttam, de így is maradandó élmény volt.

csuszokotes 2009.07.14. 10:54:01

Nekem volt szerencsém pár nappal ezelőtt megnézni ezt a filmet,igazán lapos, béna, moslék szörnyZsé volt, kicsit untam is, egészen a rocketeer barmokig, onnan egészen beindult a Zsé gépezet, meg jött az az ellenfele, aminek a leokádta a fejét, ami leszakadt, és még mindig támadta utána...egyszer fogyasztható Zsé, ajánlott italmennyiség kb 3 üveg bor, vagy 6 üveg sör.

aburadzsan 2009.07.16. 18:56:03

hát... ehhez nekem is volt szerencsém :D az feltűnt amúgy, hogy a koleszterin problémás tatut a pálcikahangya-izék olyan jelszóval küldik le, hogy "jöjjön a végső megoldás!"
a hangyák pedig okosak.. miért nem küldték le mind a kettőt egyszerre? :)

VerHalal 2009.07.20. 22:06:52

Életem első igazi szörnyfilmje :D Akkor szerettem bele a műfajba. Kb. három-négy éve lehetett, akkoriban nagy verseny volt a TV2 és az RTL Klub között ilyen filmek terén. Emlékszem, akkor futott még a Chupacabra - Potyautas a halál (Elfognak valami vérivó szörnyet, és egy utasszállító hajón akarják becsempészni az USA-ba, de a melósok kinyitják a ládát, innentől gondolom egyértelmű :D, de a legjobb rész az volt benne, amikor a tengerészgyalogosok M4-gyel lőttek rá, de a lövedékek csak lepattogtag, de a kapitány 30 kilós szőke lánya széjjelkaratéjozta a szörnyet), és valami Bestia című alkotás (Valami Indiana Jones utóérzés felfedező beteázott a bennszülöttekkel, aztán valami rohadt nagy monszterré változott, ami megette az emberek hipothalamus-át, mert abban van a növekedési hormon, és a végére elefánt méretű genyó lett. Persze a múzeumban, ahol "munkába állt" épp akkor nyitottak meg egy fontos kiállítást, ezért nem lehetett bezárni még a széttrancsírozott hullák miatt sem)

Amúgy a Yonggaryből nekem még emlékezetes volt a titkos állományokat floppyn cserélgető tudósok rész is :D

És persze a helikopteres-rocketeeres rész is igen komolyra sikerült:
- Főnök, én ezt nem tudom végigcsinálni.
- De akkor ki fogja kezelni a lézergattling-et?
Drámaian hátrajön a másodpilóta:
- Én kaptam rá kiképzést!
Lézergattling átdobásra kerül, mintha ránézésre sem lenne legalább 20 kiló, rezzenéstelen arccal és testtel elkapja.

Amúgy a tatut Cykernek hívják, és nagyon állat, minden leszakadt testrésze (még a feje is) helyére három csáp nőtt, ami rázta Yonggary-t. Mondjuk a lángcsóva nem tudom, hogy hogy szaggat le testrészeket... Lehet, hogy torokágyúja volt, a láng meg csak a torkolattűz.

Múltkor állítólag felbukkant 999 Ft-os DVD-ként egy MOL-kúton, de nekem már nem sikerült beszereznem :( De én mintha a Yonggary - Támad a hüllő címre emlékeznék.
süti beállítások módosítása