HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Superstar Rajni

2009.02.28. 12:53 Winston007

Egy kiemelkedő ZSsztár a mai alanyunk: Ázsiában Jackie Chan után a legjobban fizetett színész, akit csak úgy ismerünk Superstar Rajni. Művészetét a blog indulása óta többször körberöhögtük és még énekelni nem is hallottuk. (Szerencsére.) Mert sajnos azzal is próbálkozik. Filmeinek számát csak Cüneyt Arkin mesterhez tudjuk mérni: körülbelül 150 csodálatos, akciódús india harci musicalről beszélhetünk. Pedig a csávó nem szép, sőt! Egy iszonyatosan nagy buflák fej, rajta Áder János bajszocska és egy világuralomra törő frizura. Ilyen formákat a Dankó-Magdolna utca sarkán szoktam látni. Elmaradhatatlan kelléke a napszemüveg, de ezt még akkor vette amikor a Ray Ban is csak az SZTK-nak meg Carlosnak szállított.

1950-ben született Indiában és anyanyelve valami marathi,de tamil nemzetiségű, de ez tök mindegy mert úgy se értünk a filmjeiből semmit.:) Egy biztos szegény családból származik és már gyerekkorában dolgozott. Sőt még buszvezető is volt és a legendárium szerint a vele utazó utasok javasolták , hogy legyen színész mert olyan karizmája van. ( Hát nem tudom. A BKV buszokra felszállva még sohase éreztem olyan karizmát, hogy őgy érezzem megtaláltam a második Laurence Oliviert.Bezzeg az ellenőrök azok mindig megtaláltak, de ők meg befizetésre tettek javaslatot és nem a színészi pálya felé tereltek.)  Első filmjében még nem szuperember volt, hanem egy rákbeteg ez volt a Apoorva Raagangal. A film rendezője lett a Rajni legnagyobb mentora és tanácsadója , szóval ilyen Yoda. 1978-tól kezdve lett igazán kitalálva az a karakter amit minden filmben alakít: a legyőzhetetlen szuperhős. Ez volt a fordulópont innentől Rajni már sztár volt,az előző filmjeiben nem mindig volt főszereplő és volt negatív figura is. Karakterjének jellemzője volt, hogy érzelmekre is képes volt és a szegények megmentőjeként tűnt fel.

1980-ban kijött a Billa című filmmel- amely már eleve egy bollywoodi film feldolgozása volt- ami óriási blockbuster lett és a benne játszott karaktert több filmben is játszotta. A nyolcvanas években masszív nyereséget termelő filmekben játszott és egyre jobban közelített a szupersztár státusz felé. A filmek címét nem írom le, mert maximum nyelvtörőnek jók. 1988-ban a Bloodstone című filmmel Hollywoodot is megpróbálta bevenni , de úgy látszik nem szerették a curryt, mert nem jött be. A kilencvenes években ezért új piacot hódított meg: a Japánt. Szandi visszavonulásával valószínűleg komoly űr tátongott a tamagocsi simogató, nőalázó recskagépek piacán, ezért óriási siker volt a Muthu: A táncoló maharadzsa című filmje. 1995-ben pedig az indiai piacon tarolt a Baasha néven futó alkotása. Ebben az évtizedben már producerkedett is , de mérsékeltebb sikerei voltak. Elhitte magáról, hogy mindenhez ért és saját forgatókönyveiből próbált filmet csinálni, amik mind bukások voltak, még politikai karrierjének is leáldozott mielőtt beindult volna. Rajni így visszatért a filmezéshez.

Megérte. A Sivaji: The boss nemcsak Indiában hanem a Dél-Afrikában és Angliában is ütött. Még az USA-ban is felfigyeltek rá. Én azért hozzátenném jellemzően olyan országokban ahol magas az india bevándorlók aránya, de ez csak kukacoskodás. Mindenesetre elég volt ahhoz, hogy amerikai reklámokban is szerepeljen. A Tamil Films cégnek dollár százmilliókat kereső Rajni most is aktív és ontja magából a filmeket. Mi pedig alig várjuk, mert mostanában minden röhögésre fordított idő duplán megtérül. A gáz filmjei ellenére hollywoodi méretekben is jelentős, sőt azt meghaladó rajongótáborral rendelkező színészről beszélünk!

Na mondjuk az brutál, hogy Rajniból digitális hős is lett és az indiai 3D ipar zászlóshajója lett Sultan:The warrior néven.....

 

A bangalorei Bódi Guszti hasonmás verseny abszolút befutója sminkkel!

 

 

 

 

 

 

 

Smink nélkül:

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr72971436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.02.28. 13:53:40

Az imdb szerint 1949-12-12-én született. Ne fiatalítsd, Winston!
A második számú mester (Cüneyt Arkin, a Mester után, ugyebár).
Milyen stílusokban nagymester egyébként, Rajni, azt lehet tudni?

Smink nélkül sokkal hitelesebben néz ki :)

W Joe 2009.02.28. 14:47:00

Rákerestem Superstar Rajnira a youtube-on, és ezt dobta ki elsőként:
www.youtube.com/watch?v=ckKWWAj61MA

Hát ez kemény! :D

pal444 2009.02.28. 15:05:49

Érdekes vélemémy... Teljesen figyelmen kívül hagyja az indiai (ázsiai) és európai kúltúrális különbségeket és "hazai" szemszögből viccelődik a fentebb említett színészen. Lehet ilyen cikkeket írni, de ez inkább csak a szűklátókörűségedet mutatja.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.02.28. 15:27:32

"kúltúrális különbségek", lol - ezentúl azt fogom mondani, hogy úgy éneklek, mint Pavarotti, bár vannak "intonálási különbségek"

Winston007 2009.02.28. 15:30:33

Pal444,

ne haragudj, hogy vitaba szallok veled, de tudod en europai szemmel nezem a filmeket, mert arrafele lakom...Mint a posztban emlitem, oriasi nepszerusegnek orvendo sztarral van dolgunk. Ettol fuggetlenul halalra rohogom magam az osszes filmjen. Mert nekem ez nevetseges. A mas kultura vagy kulturalis kulonbsegek szamomra nem azt jelenti, hogy nem nevethetem ki. Es ne aggodj jol tudom a kulonbsegeket, pl. egy indiai film barmilyen komoly is legyen zenei betet nelkul semmi. Valoszinuleg ok is rohognek azon, hogy Usztics Matyas mit komolykodik a kisvarosban, es hogy Lenke neni miert nem enekel egy duettet a tejes zacskoval a kozertben.

radiris 2009.02.28. 15:37:49

Hogyhogy én nem hallottam róla eddig? Pedig minden romát ismerek a környéken.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.02.28. 16:44:11

Hát ez a smink nélküli kép ez jujujj. Fel sem ismerném, ha nem mondtad volna ki ő.
Winston, bebizonyítottad, hogy nemcsak rasszista de szűklátókörű is vagy. :)
Viszont Pal444-nek meg bemutatta, mennyire nincs humorérzéke. De minden kritikát el kell fogadni...

2009.02.28. 18:30:31

"kúltúrális"
Ez ütött :)
Indiában pedig - bármilyen meglepő - indiai szemmel nézik a filmeket. Más kultúra - színigaz. Nem véletlen, hogy eddig nem tudtak náluk teret nyerni az európai vagy az amerikai filmek. Mostanság van némi elmozdulás.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2009.02.28. 23:00:05

Smink nélkül mint egy odaégett Jack Nicholson.

Dr. No 2009.03.01. 01:30:39

Azért az akciójeleneteikből látszik, hogy a Mátrix - finoman szólva - nem múlt el nyom nélkül India filmvásznairól...

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.03.01. 10:47:30

ha már kultúrális különbségek: a Slumdog millionarie-t nem indiaiak csinálták? Mert az egy kifejezetten beszaratósan jó film.

Amúgy imádom a csókát. Van is egy hatalmas Sultan the warrior poszter a szobámban :D

pal444 2009.03.01. 11:12:05

Nekem a cikkben alapvetően az indiai kultúrával (igen rövid u-val)szembeni tisztelet hiányzott. Akármennyire furcsa ma Bollywood is hozzátartozik ehhez rengeteg más számunkra igen furcsa és sokszor viccesnek tűnő dologgal együtt, aminek a gyökerei évezredekre nyúlnak vissza - ezért olyanok amilyenek.

Szerintem is mókás az hollywoodi akciójelenetek technikailag béna másolása, a dramaturgiai finomságok teljes miánya, a színészi játék -enyhén szólva - sorjássága.

De emögött nem csak az van, hogy képtelenek normálisan lemásolni ezeket, hanem az is, hogy számukra ez nem zavaró mert sok mindent másképp gondolnak a világról.

Mosolygtam én is amikor megnéztem a harci jeleneteket a Youtube-on, de eszem ágában sem lenne kigúnyolni őket.

Javaslom, hogy pakolj meg egy hátizsákot és tegyél egy kört Indiában. Nem kerül sokba és ha nyitottan mész oda akkor utána nem hiszem, hogy ilyen cikket írnál. Szerintem megérted majd azt is, hogy a buszozás nem teljesen úgy működik mint itthon és hogyan lehet észrevenni egy karizmatikus buszvezetőt.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.03.01. 13:36:22

@pal444: Azt lásd át, hogy itthon kevés akkora rajongója van Superstar Rajnikanth barátunknak, mint a Zskat törzsközönségének egyes egyedei, pl. én. :o) Ha nem lenne Zskat, sosem találkozom ezzel a csodás arccal.

Nincs itt pikulányi tiszteletlenség sem, mondom fogadatlan prókátorként. Winston szarkazmusából (nem irónia, nem cinizmus: szarkazmus) mindenkinek jut, hát most kaptak az indiaiak is. Ez végső soron megtiszteltetés. :oD

Jut eszembe, Winston! Már többször akartam kérni, tanulj meg végre központozni! :o) Meg, ha Japán nekifutás nélkül egyszerre piac és nagybetű, akkor spórolhatnál a névelőkkel is. Vagy ha azokkal nem lehet, akkor a nagybetűkkel.

europatriota 2009.03.01. 20:00:34

En meg ezektol a "sokezereves kulturak" dumaktol hanyok. Sokerezeves...csak eppen egyik sem volt kepes tovabbfejlodni, kiveve az europaiakat. Ha ma korulnezel a modern vilagban 95%-ban mindent a feher ember teremtett(demokracia, modern tarsadalom, jog, muveszetek, technika, urkutatas stb...)
Kina, India, Japan 100 evvel ezelott meg ugyanolyan szinten allt, mint 3000 evvel azelott. Ma is a fehereket masolja/lopja le mindegyik.
Balukaaaa:
"ha már kultúrális különbségek: a Slumdog millionarie-t nem indiaiak csinálták? Mert az egy kifejezetten beszaratósan jó film."
A film tenyleg jo, bar tegnap, amikor megneztem, az utolso ot percnel mar kezdtek felallni az emberek, mert az mar Bollywood volt es az itt nem megy(USA).
Egyebkent meg a film BRIT. Mindenki aki keszitette angol, csak a helyszin, es a szereplok nem azok. Nezz utana.
Itt most megy a balhe, mert az indiai resztvevok alig kaptak valamit a profitbol.

DiliQtya 2009.03.02. 09:40:30

Akárhogyis, tök gonosz képe van ennek a figurának

lojzi1 2009.03.02. 12:22:08

@europatriota:
Az 1300-as évek elején IV. Szép Fülöp francia király követet küldött valamelyik aktuális kínai-mongol kánnak hogy legyenek szövetségesek és indítsanak közösen háborút a muszlimok ellen a Közel-keleten. A kán elgondolkodott a dolgon, aztán hagyta az egészet a fenébe, mert neki Fülöp egy jelentéktelen kis királyocska volt a civilizált világ peremén. Szerintünk meg az egyik legjelentősenn európai uralkodó volt, aki kinyírta a templomos lovagrendet, a pápát Avignonba költöztette, stb.
Ez a szemlélet ma is létezik, nekik mi csak egy távoli egzotikum vagyunk. Tokióban van étterem, ami 1600-valahánytól ott van ahol most. Vannak többszáz éves családi vállakozások. Nem nagyon vannak hasraesve az európai kultúránktól.

Ettől függetlenül ha egy film sz*r akkor arra nem mentség hogy egy többezer éves kultúra fia/lánya követte el. Sakítva nekem ez olyan, mintha a Balassira és Ady Endrére hivatkozással nem engednénk a Mónika Show-t bántani.

heki 2009.03.02. 14:53:08

@lojzi1:
csak az az érdekes, hogy úgy tűnik, a keleti kultúrák (mongyuk pont Japán) és India is mintha igazodni próbálnának a nyugati kultúrához. Japán ezt látványosabban és radikálisan teszi, India meg szép lassan.
Az iszlám egy ideje tartja magát, úgy tűnik, de szerintem gyengülni fog.
Na most, ha kultúrdarwinista lennék, azt mondanám az erősebbik kutya győz.

De úgy is fogalmazhatnánk, hogy a mai globalizáció - akár tetszik, akár nem - a nyugati kultúrából nőtt ki. Nem a keletiből, és nem a mongol-kínaiból. A globalizációnál erősebbet pedig nem látok mostanában.

Na most erre valaki büszke, valaki meg nem.

europatriota 2009.03.02. 18:51:14

lojzi1:
"Nem nagyon vannak hasraesve az európai kultúránktól"
Akkor hadd ne legyek mar en se az oveketol.

heki:
Nalad van a pont! Epp ezt akartam valaszolni, de megeloztel. Azert jo tudni, hogy nem vagyok egyedul a velemenyemmel.

stoppos76 2009.03.03. 18:03:19

Pedig hiába nincsennek oda az európai kultúráért, valahogy az európai kultúra odament és jól pofánverte őket. Az európaiak nélkül még mindig karddal hadonászva szaladgálnának, meg égetnék el az asszonyt a férj halála után. Ez a nagy büdös helyzet.

the dragon (törölt) · http://rajottem.blog.hu 2009.03.04. 13:14:53

"amikor a Ray Ban is csak az SZTK-nak meg Carlosnak szállított"

Itt padlót fogtam, zseniális!:DDDDD

Maegoss 2009.03.05. 08:50:26

Hát szerintem sok ázsiai ország (pl: Japán, Taiwan, India) azért "vette át" a nyugati kultúrát, mert rákényszerítették. Ez pedig nem azért volt, mert az európai kultúra annyival fejletteb, hanem mert annyira agresszívebb: Kína, Japán vagy India soha nem akarta elfoglalni Európát vagy Amerikát. Bezzeg az európaiak valamilyen formában megpróbálták elfoglalni az ázsiai országokat és rájuk erőltetni az európai kultúrát.

europatriota 2009.03.05. 09:57:37

Maegoss:
Es ezzel mi a baj? Te nem europai vagy?

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.03.05. 19:30:14

Mekkora egy rasszista vagy, Pal444, meg az ázsia-imádó eszmetársaid...

Attól még, hogy keleten is, ahogy bárhól máshol a világon voltak bölcs, kreatív emberek, bolondság azt mondani, hogy akármibe kezdenek arrafelé, az húdeértékes; és nem érheti őket bírálat, mert még a klotyón is aranyat produkálnak.

Naggyon csúnya általánosítás.

Maegoss 2009.03.06. 13:19:10

@europatriota: de, viszont ettől függetlenül én nem értek egyet a hódítással ugyanis nem véletlenül alakultak ki különböző kultúrák különböző környezetben. Ez azt jelenti, hogy noha az európai kultúra, berendezkedés működik (?) Európában, az nem azt jelenti, hogy ugyanúgy működni fog más körülmények között (pl. Ázsiában). Szerintem nincs felsőbbrendű kultúra.

Dr. No 2009.03.06. 17:42:43

Bréking:

A Chandramukhi Superstar Rajni(kanth) főszereplésével TELJES EGÉSZÉBEN, angol felirattal fölkerült a youtube-ra!
süti beállítások módosítása