HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

Csillagközi invázió 3

2008.12.28. 10:28 Winston007

Volt valaha egy nagyon jó film 97-ben, ez volt a Csillagközi invázió. Verhoeven mester egyik utolsó nagy dobásnak szánt alkotása. A film annak ellenére, hogy nagyon sok rajongót szerzett máig vitatott értékű. Pár évre rá jött az értelmezhetetlen full Zs második rész, a Született feleségekből is kibukott Richard Burgi főszereplésével. Maradt volna inkább Sentinel a dzsungelben és zaklatta volna tovább a tapírokat. Idén megjött a harmadik rész , a kockafejű Casper van Dien főszereplésével, aki az első rész főszereplője volt. Verhoeven neve is újra előkerült, úgyhogy irány a bolt (egész pontosan barátnő elküldve a boltba)és a DVD kvázi karácsonyi önajándékként beszerzésre került.

 

A film megnézése után ismét igazoltnak vélem a torrent civilizációs és történelmi jelentőségét. Mert a DVD-t a bigyó blognak kéne elküldenem, mint az év legfeleslegesebb vásárlása. A film elején már feltűnik, hogy a CGI-t valószínűleg valami feltörekvő pakisztáni csapat csinálhatta, akiknek a filmen kívül Al-Kaida oktató DVD-k lehetnek a referenciáik. A 97-es filmben jóban néztek ki a bogarak mint most. De úgy az összhatás is olyan, mindenhonnan hiányzott még pár dollár a költségvetésből. A katonák bazi nagy kályhacsövekkel masíroztak, kész csoda, hogy eltaláltak valamit. Én meg komolyan aggódtam, hogy nehogy gerincsérvet kapjanak és utána már csak Kosmodisket tudnak reklámozni. Ráadásul a puska akkorra lett mint Gábor Áron rézágyúja és a hatékonysága is. Casper van Dien azóta kicsit borostás lett, látszik rajta az elmúlt pár év terrorista,űrszörny de főleg cápa irtása. Viszont a női főszereplő a nagy csöcsű vulkáni csaj az új Star Trek sorozatból, ezért megérdemelnek egy jó pontot. Rico sajnos nem blokkolja, de a trikós jelenetek némileg kárpótolnak minket az igen komoly szakmai hiányosság ellenére.

 

Egyébként maga a sztori egész jó lenne, ha nem ilyen idióták készítették volna a filmet. A filmrendezés szakon eljutottak odáig, hogy ha nincs pénz a művér ingyen van. Mert a vér folyik rendesen: fejek,kezek,lábak repkednek mindenütt és a legváratlanabb helyeken robbanak fel a koponyák. A bogarak is fejlődtek, a szokásos tömeghalált haló ízeltlábúak mellett, van egy ilyen skorpió is illetve robbanós kabóca. Azt, hogy a kabócákat ki dobja az emberek közé vagy esetleg miként kell kibiztosítani, meg úgy egyáltalán mi van, sose tudjuk meg. Az űrhajós jelenet is kb. Pirx kapitány szint: mindenki jól esik egyet, meg a falnak dőlnek a kamera pörög, ebből aztán látjuk, rohadt nagy találatot kapott a hajó. A filmben végig ez a vallásos vonal megy, amiből a végén szerintem egy egész vicces kis poént csináltak, ettől függetlenül a Csillagközi invázió 3 egyes részei olyanok mint a Vidám Vasárnap. Mondjuk elképzelem ahogy a hitgyülis Biblia Beatles játszik egy örökzöldet a rovaroknak. A rajongók biztos széttépnék őket. A film csúcsjelenete a Marauder robotok megjelenése, hát komolyan mondom sírni lett volna kedvem. A mai világban a legegyszerűbb játék is élethűbb grafikát produkál. De összességében a filmnek esélye sincs, hogy A kategóriás legyen, egy jól megkomponált ZS, amit mi rajongók megettünk. A híradós bejátszások , amik az első részben megadták azt a Verhoevenes ízt a filmnek (lásd: Robotzsaru) itt is feldobták valamennyire a hangulatot. Ettől függetlenül ez a film menthetetlen.

28 komment

Címkék: caspervandien starshiptroopers

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr84844851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecc 2008.12.28. 15:49:28

Hehe... es mindezt sikerult hazividejo stilusban felvenni.

Azert ha visszagondolok, mar az elso resz is bovelkedik az igazi rajatszos ZS kozhelyektol.

korkusuz 2008.12.28. 16:11:53

A spontán szétrobbanó fejek, lehulló testrészek pont jók voltak. Ettől húzott inkább az első részhez, és ez hiányzott nagyon a másodikból... többek közt. Sőt, a film elején - kábé első fél óra - még reméltem, hogy egész közel lesz a minősége az eredetihez. Aztán jött Jehova tanúja, a robotskorpiók meg a többi sz*rság... Egyébként ebben a moziban van a világ egyik legnagyobb bakija. Érdemes visszanézni:
Lola felképeli a séfet. Ekkorra már csak öten vannak, egyikük ugye meghalt. Aztán snitt, nagytotál oldalról, hat ember menetel a homokban. A következő snitten pedig megint csak öten vannak. És mivel az utóbbi két kép egymásba van úsztatva, gyakorlatilag egyidőben lehet látni az eltérő létszámú csoportot két külön szögből. Na itt köhögtem fel a zabpelyhet, amit a matiné alatt ettem.

PhdDrDarth Robert 2008.12.28. 17:20:50

Szerintem azért ennyire nem vészes a helyzet. Látom Te (És az eddigi kommentelők is) azok közé tartozol (tartoztok), akik azért megértették / értékelték hogy miről is szólt az első Starship Troopers. Ahhoz viszonyítva ez a harmadik tényleg sokkal rosszabb, ám a másodiknál fényéveknél jobb. Ettől függetlenül a harmadikban az éles társadalomkritika hasonlóan az elsőhöz megvan, csak sokkal erőtlenebb. A poénok azért jók, a főműsoridőben való akasztás vagy a nagy szuperfegyver: a gyalogsági ásó komoly poénok, és van kicsit komolyabb mélységük is... vicces formában. Azért az első film mindezt sokkal magasabb szinten űzte persze. A Marauder-t 3000Ft-ért megvenni (nálunk ennyiért adják) nagyon rossz bolt, 990-ért viszont simán érdemes ölre menni a TESCO DVD turkálóban a nagymamikkal ezért a filmért. Nemsokára úgyis annyiért fogják adni.
Egyébként nagyon jó az írás.

Blacksmile 2008.12.28. 17:32:48

heh a robot zsarus zene már ütt:D

XiX 2008.12.28. 17:33:17

Ja, első rész miatt vártam a 2. és a 3. is.
A 2. olyan mértékben gagyi lett, hogy féltem agyháborodást kapok.
A 3. is jó lett volna (jó a cikk, pont ezt mondtam volna én is), de nem lett.

Bigf00t 2008.12.28. 17:38:27

Maximálisan 1et értek PhdDrDarth Robert kommentjével!.....miközben a blogot olvastam e szavakat fogalmaztam meg magamban, mondván leírom őket.....hál istennek nem kell!
A 2ik rész után kétségbe voltam esve, de hál istennek a 3om már jobb lett!
Nekem bejött a Marauder hozta a Starship feelinget!

korkusuz...neked annyit csak, hogy a Pókemberben sokkal többet elb*sztak a vágásnál....ennyi belefér:)

Jack__Bauer 2008.12.28. 17:48:34

Nekem is bejött a harmadik rész, 99%-ban hozta az első feelingjét... Különösen a vége tetszett, az Istennel kapcsolatos konklúziók egységsugarúak szintjén összegezve.
Amit már az első rész óta furcsálok az viszont az, hogy miért nincs az embereknek semmilyen tüzérségük, harci járművük - a flotta és a gyalogság kettőse azért kissé kevéske.

Kicsit utánna nézve a dolognak ezt találtam:
www.luna-city.com/sf/troopersgame.htm

Nem gondoltam volna, hogy ez egy ~'70-es évekbeli sci-fi, és '76-ban már számítógépes játék is készült belőle... (vajon C64-re, esetleg ZX Spectrumra???)

Pista Bácsi 2008.12.28. 18:04:44

Azt mondjátok, hogy szar a Csillagközi Invázió 3 ?!?!

Emberek, akkor ti még nem láttátok az "Egymillió évvel Krisztus előtt", vagy a "Leszámolás az 51-es körzetben" című filmecskéket...

Nézzetek meg ezeket, utána a Csillagközi Invázió 3 máris Oszkár díj esélyes lesz a szemetekben :-)))

2008.12.28. 18:45:39

Ha nem tévedek, ez volt az a film, ahol a sivatagban megeszi a hat szereplő közül az egyiket valami szörny, majd másnap éha haton, néha ötön menetelnek tovább a dűnék között.

Semmi esetre sem egy felejtős film, mint az új Bond. Ezt az unokáimnak is el fogom mesélni, hogy mekkora fos lett. :)

doxi2 (törölt) 2008.12.28. 18:50:48

A legnagyobb talány az, hogy miért nem használtak Chemotoxot. Rengeteg emberéletet lehetett volna megmenteni. 100 gr-os kiszerelésben is kapható.

xszolixxx 2008.12.28. 18:52:05

ó könyvből nem nehéz jó filmet csinálni. +s az eredeti Heinlein könyv zseniális.
Az első film is jó, de rengeteg dolgot egyszerüsit. Pl a könyvben az ürgárdistáknak, rendes power armorjuk (kb kétlábu tank) van, nehéz és nukleáris fegyverzettel is el vannak látva. Ehhez képest a filmbéli katonák felszerelése elég gizda. Ja meg a könyvben a bogarak csak az egyik faj.

suo tempore 2008.12.28. 18:58:49

én azt nem értettem az első részben,h az a nagy dagadt pondrószerű mócsing hogy bír ilyen szuperokos rovarokat előállítani

nekem nagyon gyenge volt a történet és ahhoz képest túl sok benne a trancsírozás és még a szerelmi szálat is elcseszték, a színvonalhoz képest túl drámaira akarták

ezek után nincs az a pénz (na jó, van), amiért megnézném a többi részt

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.12.28. 19:06:39

Sajna ez a trailer abszolút elvette az esetlegesen talán megjelenő kedvemet is tőle.

korkusuz 2008.12.28. 19:13:13

Bigf00t: Végülis, ha Pista bácsinak a vonat levágja az egyik kezét, annál tényleg rosszabb, ha levágja a másikat is ;) Nekem a Pókember se a mozgóképek krémje :D
Azzal egyetértek, hogy mókás az amerikai önkritika a filmben. Viszont valahogy egészében nem működik az alkotás. Jó alapgondolatok rossz köntösben. Na nem baj, majd a negyedik rész mindent rendbe hoz! :D

privateer 2008.12.28. 19:42:13

tudjátok min gondolkodom a space above and the beyond (avagy űrháború 2063) óta? hogy nem egy sorozatot akartak a starship troopersből csinálni?

Big-B 2008.12.28. 19:45:10

"Egymillió évvel Krisztus előtt": Bátyám mondta, feltétlenül nézzem meg, mert az már olyan szar, hogy hovatovább művészfilm kategória, mintsem sci-fi.
Az első Starship Trooper-ben nem is a háború volt a legfontosabb momentum, hanem a társadalomkritikája. A másodikban ez teljesen hiányzik...

Big-B 2008.12.28. 19:49:39

@suo tempore: a pondrószerű mócsing volt a vezető rasz.

A történet egy társadalomkritikát fejez ki, melyben a militarista társadalom ellenséget kreált (ezek a rovarok) és mint mindenre megoldásként háborút indít ellenük. Mert ugye senki nem gondolta a film nézése közben, hogy a meteoritokat a rovarok küldték a galaxis túloldaláról?! Nem bizony. Ez csak egy ok volt, amit a hatalom kihasználta önmaga létének bizonyítására, azaz a katonai hatalomra.

paráznabillegető 2008.12.28. 20:05:37

mi?
hogy nem a rovarok küldték a meteort???
bazmeg, ezzel inkább a konspirációs teóriák blogba mennyé!!! :D

snakekiller23 2008.12.28. 20:09:22

Big-B 2008.12.28. 19:49:39

Azt azért tegyük hozzá, hogy Verhoeven tette ilyenné a filmet. Heinlein eredetijét gyakran (szvsz tévesen) fasisztoidnak és militaristának bélyegzik amiért kissé pozitív színben tünteti fel a katonasággal szimbiózisban élő társadalmat; erre jött PV és űrbéli nácikat faragott a hősökből.

suo tempore 2008.12.28. 22:10:33

@Big-B: na, ez az üzenet nekem vhogy nem volt egészen tiszta

lojzi1 2008.12.29. 00:01:44

Ezzel a sokat emlegetett társadalomkritikával én is finomabban bánnék. Heinlein militarizmusa szerintem nyilvánvaló, ha jól tudom egy egészségyi okokból leszerelt katonatiszt volt, aki mint a legnagyszerűbb szervezetre tekintett a hadseregre és a dél-amerikai félkatonai diktatúrákat tartotta etalonnak a társadalmat illetően. Persze ez így túlzás, de kb. erről van szó, a nagy megvilágosodás nekem nem derült ki, bár bevallom túl sok mindent nem olvastam tőle, de mint íróról viszonylag sokat.
PV a filmben a ZSablonokat tudatosan használta, az se véletlen hogy mintha valamelyik ócska tinisorozat arcait tette volna meg szereplőknek. A rovarok is az '50-es évek gyagya inváziós filmjeinek ellenségeire hajaznak, sőt, a háborús filmek arctalan gonosz náci németjeire, szadista japánjaira, akikcsak jönnek, lőnek, meghalnak, aztán jön a következő hullám.
Mindezek ellenére ez a kritika/irónia mégsem üt akkorát, nincs az a pont amikor már ezt nem lehet szó szerint komolyan venni és rájönni, hogy itt bizony fel lettünk ültetve. Arra gondolok, amit legtisztábban Peter Jackson csinált a Hullajó-ban, ami egy iszonyatos nagy ZSablon gyűjtemény (megérne egy posztot!) de pár perc után rájövünk, hogy ezt bizony már nem lehet komolyan venni.

PhdDrDarth Robert 2008.12.29. 10:16:44

Sziasztok
Lojzi kommentje nagyon tetszett, de szerintem nem teljesen van igaza. Nekem a Starship Troopers 1 társadalomkritikája megkérdőjelezhetetlen, ezt pedig a filmben lévő TV reklámok / hírek igazolhatják. Verhoeven a Robotzsaruban is használta ezt, és ott a társadalomkritika-cyberpunk világ annyira jól kiegészítette egymást, hogy a film hihetetlenül sok többlettartalmat nyert. A Starship Troopers témája miatt sem tud ekkorát ütni, hiszen már az első rész sem volt lezárva, sőt: az egész olyan volt mint a hidegháború alatti propagandafilmek. Maga a film műfaja és az elrejtett apróságok összessége adja ki szerintem a nagyon is éles kritikát emberekről, háborúról, meg úgy általánosságban szinte mindenről, és ez üt csak igazán nagyon. Persze a regényhez hasonlítani problémás, de ez mindig az. Ez túl bonyolult kérdés. Érdekes a film fogadtatása is. Tarantino-Rodriquez Grindhouse filmjeit senki sem kérdőjelezi meg, hiszen ismerjük a készítőket, tudjuk hogy mit is akartak a filmjeikkel. Ha viszont nem ők készítették volna el a Terrorbolygót, lássuk be: iszonyat ZS kategória lenne... De így hogy ők hozták össze azonnal kult lett, tisztelgés a 80-as évek filmjei előtt, a zombifilmek előtt..stb. Ezért jó. Ha viszont egy John Doe készíti el, lehet hogy komolyan veszik a filmet, és akkor 2007 legrosszabb filmjei közt versenyezhetett volna. A Starship mellett szól, hogy 1997-es film, de ma 2008-ban még mindig értelmes viták alapját képezi... szerintem igazi mestermű, és iskolapéldája azoknak a filmeknek, amik többek annál mint aminek látszanak.
Persze lehet hogy nem így van, de pont ezért jó film... egy irodalomszemináriumon hallottam azt hogy mi is a polifónia, a Starhip 1 pedig szerintem nevezhető polifón filmnek.

Winston007 2008.12.29. 10:21:52

Heinlein millitarizmusa egyertelmunek tunik, de tulajdonkeppen nem az.Ha belegondolsz a "szolgalat" utan allampolgarsagot kapsz, es reszt vehetsz a szavazasokon. Es szabad vagy es nincs katonai diktatura.Ez a vicces pont: fasisztazzak Heinlein vilagat , kozben pedig demokratikus. Az allampolgarsagot nem egy ures eszme moge rakta, hanem celt es ertelmet adott neki. Szerintem Verhoeven volt az, aki ebbol egy kicsit parodisztikus vilagot csinalt a hiradokkal. Heinlein egy katonai demokraciaban gondolkodott.

Dr. No 2008.12.29. 16:25:45

Winston
A katonai demokrácia az milyen? Nekem leginkább a fából vaskarikára hasonlít. Vagy a szocialista demokráciára. Az meg ismerős.

DarthRobert
A Terrorbolygó meg szerintem csak szeretett volna zombifilmek előtti tisztelgés lenni, de kurvára nem jött neki össze, és teljesen igazad van: ha nem a Tarantino-Rodriguez páros hozza össze, akkor most ott lenne, ahová való, a TESCO-gazdaságos 290 Ft-os kosárban.

lojzi1 2008.12.29. 21:58:42

Asszem eljutottunk a lényegig: kissé rejteve ugyan de Verhoeven vitt a filmváltozatba egy nagyon érdekes mai társadalomkritikai élt, ami az eredeti Heinleinben nincsen benne.
Talán furcsa és tévedek is, de nekem Heinlein gondolkodását az überszar 'We were soldiers' Mel Gibson film világította meg. Annak a főszereplője egy valóban létező US Army ezredes(?) aki a Harvardon kultúraptropológiából doktorált, hivatásos katona, és őszintén hisz a csillagokban-sávokban, gonosz ellenségekben és hogy a katonák a legfontosabb emberek, ahol rend van és fegyelem.
A diktatúra kívülről akar az emberekre kényszeríteni valamilyen viselkedést, míg Heinlein szerint ez az emberekből belül kell hogy fakadjon, nem kell erre senkit kényszeríteni, hiszen ez így helyes, ez így van jól.
Verhoeven a szakadár hollandus fejével azért már erről nincs ennyire meggyőzve :)

yautya 2008.12.30. 00:57:49

Az első részben azért néztek ki jól a trükkök mert volt rá költségvetés meg persze az ILM "csinálta" a trükköket. Mivel sajna drágák voltak a trükkök ezért szereplőgárdán /ill. azok gázsiján/ spóroltak. Ezért ismerős a szereplők nagyrésze a 90-es évek tiniknek szánt sorozataiból.
Az első részben csak Michael Ironside ill.a kiképző őrmestert alakító színész alakít nagyot:)
A folytatásokról nem tudok nyilatkozni. Majd megnézem a film+-on vagy más hasonlóan színvonalas csatornán, ha leadják.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.19. 13:34:08

A második rész valószínűleg azért lett akkora fos (bár nem láttam, csak a kritikákat olvastam) mert a készítői nem vették észre a mögöttes tartalmat, csak a ticsungot. Ilyen értelemben pont róluk szólt az első film :)

Haloperidol 2010.07.25. 19:50:29

Nekem az első filmből totál lejött az eltúlzott ZSkat jelenség:-), azóta is az egyik kedvencem az ilyen jellegű filmek között...Caspar v.D. a Beverly Hills 90210-ben egy puncimágnest alakít, csakúgy, mint a csaj, akit a végén lehegeszt (Dina Meyers, szintén 90210)

Igazából a 2-t és a 3-at nem láttam. Viszont Heinlein könyvét olvastam, szerintem zseniális. Állítólag West Point-ban kötelező olvasmány.

,
süti beállítások módosítása