HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZSsablon karakterek: A kalandor

2008.12.12. 17:04 Winston007

A világvégén minden lepukkant kis kocsmában ül egy borostás Marlboro man , aki a dohányzás elleni törvények miatt már nem cigizhet a filmben de inni még ihat! Ruhája elegánsan szakadt, trikója foltos az izzadtságtól, de valószínűleg a világ legerősebb koncentrátumú Old Spice dezodorját használja, mert a csajok sose érzik meg. Ők a kalandorok! Akik hasztalan helyi alkoholistaként tengetik mindennapjaikat, amíg általában egy csaj személyében nem jön meg valami szakadt Discovery channel stáb, hogy 5000 éve elveszett maja műbránert keressenek a dzsungelben. Ilyenkor jön a tipikus alkudozós rész, ahol a kalandor felbérelteti magát. Aztán beront a helyi főgenya és jól megfenyegeti a kalandort. Persze borostás hősünk egy laza vállrándítással közli a csajjal, hogy "régi jó barátok vagyunk".

A kalandor aztán megindul, a csajon kívüli stáb tagok hamar lemorzsolódnak. Vagy kannibálok eszik meg őket, esetleg kígyók ölik meg őket. Aki eljut a célállomásra, ott a szokásos őrző szörny tépi darabokra. A hosszú út során a kalandor két falevélből is sátrat ver, a harmadikból meg egy hónapig táplálkozik, de a csaj azt hiszi, hogy wellnes táborban és magas sarkúban szteppel az esőerdő közepén. Ebből aztán jó veszekedések lesznek. Közben a kalandorról kiderül, hogy öt diplomás génsebész és Java programozó jogász, csak nem értették meg. Ezért lelépett otthonról. Egyébként meg olyan bunkó, hogy nem egy traktor kulcs, hanem az egész Bábolnai Kombinát kulcs csomója kilóg a zsebéből és gumicsizmát hord, alatta meg szandált zoknival.Persze a konkurencia is aktív és ők is elindulnak kincset keresni.

A kincs általában barlangok és romvárosok mélyén fekszenek, körülöttük pedig a Harry Potter, John Carpenter és a Budapest TV összes teremtménye áll készenlétben. Az ősi, több ezer éves , de még mindig működő csapdákról már nem is beszélek. Szerencsére a kalandor rögtön tudja, mit hogy kell hatástalanítani. Én az angolai és az afgán kormány helyében már aknátlanító pozíciót ajánlanék fel neki a közigazgatásban. A kincsről kiderül, hogy valami csoffadt szobor, amit három pálesz után bárki összeköcsögözik a művésztelepen. Persze a kincs elvétele után az egész rom self destruction módba kapcsol és láva,tenger,homok ömlik minden nyílásból. A kalandor a csajjal megmenekül a főgenya ilyenkor szokott elsüllyedni általában. A végén aztán jól összejönnek a csajjal.

Előfordulási hely: dzsungelek, Nepál, sivatagok

Tipikus mondatok:

-Az ősi város titkát már sokan kutatták, de mind meghaltak.

-Mit hitt? Kirándulni jöttünk?

-Azt hiszem, hogy most nagyon dühösek lettek.

 

31 komment

Címkék: zssablonkarakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr98819322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2008.12.12. 19:32:04

hú de illik ez Indi-re, meg Aragorn-ra az eleje :D

Gecc 2008.12.12. 20:12:45

"Budapest TV összes teremtménye"

Gyurcsok, a hatalmas, Thor kalapacsaval felszerelt torpe... ahogy egyebkent erezteti az emberrel, hogy koncentraltsag aran meg bizsergest is erezhet a fajo ponton, csak erosen nezzen bele a vilagito gyemant botvegbe.

suo tempore 2008.12.12. 20:43:41

röhögve sírtam

az elsőt a szövegtől, a másodikat a hejjesirásstól

suo tempore 2008.12.12. 20:51:14

amúgy a Múmia is nagyon tipikus

az külön felbosszant,h a hülye csajnak a szájába kellett vona tömni azt a hülye holtak könyvét még az elején, akkor megúsztuk volna az egészet

paráznabillegető 2008.12.13. 09:03:42

tök jó lenne, ha szövegszerkesztve is lenne.
kibaszottul irritáló, hogy tobzódnak, de inkább hiányoznak az írásjelek, netán éppenséggel a szavak, mint pl itt: "a csaj azt hiszi, hogy wellnes táborban és magas sarkúban szteppel az esőerdő közepén." MIVAN??? talán wellnes(s) táborban (van,) és...
winston, remélem, érted.

paráznabillegető 2008.12.13. 09:06:05

elfelejtettem a végéről, hogy
OKÉ, IGÉNYTELENEK, JÖHETNEK A KÖVEK!!!

Winston007 2008.12.13. 10:13:09

Parazna,

nem jonnek a kovek:) Igazad van.

Hungaian McGee 2008.12.13. 17:54:44

"A kincs általában barlangok és romvárosok mélyén fekszenek, körülöttük pedig a Harry Potter, John Carpenter és a Budapest TV összes teremtménye áll készenlétben"

ROFL!:)

Engem nem zavar a rossz helyesírásod - azzal együtt, hogy az enyém igen jó - sőt! Ez a Winston fíling! Nem kövezlek ezért Parázna, lehet, hogy ez neked zavaró, nekem nem az. Pont.

Gecc 2008.12.13. 18:40:41


Nehogy mar helyes szempont legyen az iras!

csuszokotes 2008.12.13. 18:57:59

Hali párnáznaberregető! Szerintem téged kövezni kellene mégiscsak, mert a szellemes fejednek nem esett le, hogy ez ilyen, hogy is írjam csak...nem az az oldal, ahol számít a helyesírás, vagy a rendes fogalmazás (Winston ne is törődj továbbra se ilyesmivel, az oldal ezért jobb)!Szóval maradj csak meg a zsindexes szinten de máshol, ja és igénytelen vagyok, mert szar ZSÉ filmeket is nézünk a haverokkal, meg még előfordult hogy böfögtünk is a sörtől, és elküldtük az anyjába teli torokból a Szív TV megasztárjait, majd beszarva a röhögéstől, szóval maradj magadnak és ne fikázzál ilyen hülyeségekkel ezt a blogot, ja és szerintem te vagy itt egy ZSÉ kalandor, csak remélem téged széttrancsíroz egy cséplőgép, mint dolf lándgren őrmestert! Na nesze egy KŐ!

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.12.13. 23:19:30

egyszerűen nem hiszem el, hogy egy filmes blogban, a blogger helyesírásával kapcsolatban folytatott diskurzus kapcsán is képes valaki zsidózni... ez eszméletlen. haver, téged mutogatni kéne.

a poszton meg szokás szerint beszartam a röhögéstől, és csak örömkönnyeket ejtettem...

paráznabillegető 2008.12.14. 09:26:58

hé sötét ködobálók!
a helyesírás mega szövegszerkesztés azér fontos ti nagyon hogy ne keljen háromszor elolvasni egy mondatot itt mi is van he kurvára nem érteni.ja kimaradt egy szó meg vessző,jaaa,így már világos hahaha és még tök vicces!
megtöri az olvasás lendületét a harmadik ilyen faszság után meg már sóhajt ember,hogyóbazmeg,már megint élményrombolás.
nem rejtvényblog bakker!
különben meg,winston vette a lapot,hogy csókoltatlak titeket.

paráznabillegető 2008.12.14. 09:27:39

hé, sötét kődobálók!
a helyesírás meg a szövegszerkesztés azért fontos ti nagyon hülyék, hogy ne kelljen háromszor elolvasni egy mondatot, hogy itt mi is van, he, kurvára nem érteni, ja, kimaradt egy szó meg egy vessző, jaaa, így már világos, hahaha, és még tök vicces is!
megtöri az olvasás lendületét, a harmadik ilyen faszság után meg már csak sóhajt az ember, hogy óbazmeg, már megint... élményrombolás.
nem rejtvényblog ez, bakker!
különben meg winston vette a lapot, úgyhogy csókoltatlak titeket.

Taktikai Reset 2008.12.14. 10:13:37

"gumicsizmát hord, alatta meg szandált zoknival"

ezen felnyerítettem :)

Kazimír 2008.12.15. 08:15:38

paráznabillegető 2008.12.14. 09:26:58

Egyetértek.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.15. 11:45:36

Jó poszt, csillagos ötös. A helyesírás meg olyan, amilyen, de már megszoktuk.
amúgy az kimaradt, hogy a Kalandor elsőre nem akarja elvállani az ügyet, de aztán megfelelő ösztönzőkkel (pénz, pia, vagy csöcs) sikerül rávenni.
Ja, és mindig van valami alkoholista (esetleg drogos, vagy csak szimplán retardált) haverja, aki egy özönvíz előtti szállítójárművet vezet. Legyen az repülő, teherautó, vagy hajó, lényeg, hogy már csak a rozsda tartsa össze.

Avvakum protopópa 2008.12.15. 16:07:00

A helyesírást illetően akkor anyázzatok igazán, ha olyan lesz a blog, mintha Fülig Jimmy írta volna Kis Lagondáról... Egyébként, télleg, nem ártana kicsinyég jobban figyelni, mert valóban nem rejtvényblog, bazzeg...

lojzi1 2008.12.15. 16:08:02

offtopic:
Zsablon tippet szeretnék adni: 'a vicces kisautó' vagy ilyesmi. Rendszerint a poénokat is tartalmazó akciófilmek ill. az igen magas ZSaránnyal bíró akcióvígjátékok gyakori eleme. Jellemzően egy db jelenettel bíró epizódszereplő, a gonoszakat üldőző (ritkábban menekülő) főhős páros (mindig ketten vannak)az első fékcsikorgatva megálló járművet heves FBI jelvény és/vagy pisztoly lobogtatással kísérve elrekvirálja, ami egy viccesnek szánt kisautó. Az autóban a két főhős vitatkozik, hogy gyorsabban kéne menni, de ez ennyit bír. A vicces kisautó mindig ép bőrrel megússza a kalandot, mert a rekvirált autó értéke négyzetes arányban áll az üldözés végére való sérülések nagyságával, Jaguár, S-Merci, garantáltan péppézúzva.
Tipikus példánya sokáig a VW bogár volt, ami még egy ütődött filmsorozatot is megért (Kicsi kocsi..), de mostanában átvette a szerepét a Mini Cooper, ahol a teljesítményen való poénkodásról áthelyeződött a hangsúly a dögös megjelenésre, vicces festésre stb.
Külön megemlítendő mindennek francia változata, ahol az ufó-kinézetű csúcs-Citroennel lelépő Fantomast valami ősrégi lepukkand Renault 4-essel (vagy ilyesmivel) próbálja Louis de Funes az ütődött segédjével üldözőbe venni, persze sikertelenül, mire a főcsendőr jól megfüföli szerencsétlen söfőrt.
A motívum nem csak a ZS kategórában használt, szép példája a Die Hard 3-ban a Zastava Yugo.

feliccia 2008.12.15. 17:06:18

2000 Ft/post, és kijavítom.

Dr. Kix 2008.12.16. 09:01:30

én megcsinálóm ezerkilencé' is :D

feliccia 2008.12.16. 15:05:54

De én JÓL fogom kijavítani :))

Leeroy of SMV Design 2008.12.17. 18:59:34

lojzi1 2008.12.15. 16:08:02

Yugoval nem az Utolsó cserkészben "száguldozott" az öreg Bruce? :) Fakulnak az emlékek...

lojzi1 2008.12.19. 14:11:17

Nem vagyok egy nagy BW rajongó, de erre biztosan emlékszem, hogy Samuel L. Jacksonnal a hídon(?) üldöznek a Yugóval, és ilyesmi poén van: "Úristen, milyen autó ez? - Yugo, baromi keveset fogyaszt de cserébe baromira nem megy"

Frederico 2009.01.30. 00:17:22

Sziasztok! Szerintem nagyon jó az oldal, jókat lehet rajta nevetni!:) Szerintem se a helyesírással kellene foglalkozni, hanem egyszerűen élvezni ezt a sok baromságot!:)

Horst 2009.02.05. 09:21:56

Persze, és az özönvíz előtti rozsdás járgánynak általában van valami neve, vagy csak simán "bébi" de az garantált, hogy az eszement/retardált/alkoholista barát biztosan beszél hozzá. (pl.: "csak ne add fel! bébi" stb.) Ja, és csak a kalandor és az eszement barát hiszi, hogy élve túlélik az utazást.

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.02.14. 19:40:51

Kifelejtetted a szemüveges, kopaszodó g.ciputtony tudóst.
Általában a csaj főnöke, és minden 12méteres, 200fogú emberevő szörny élve kell neki, mert a nyálukban ott az örökélet titka, vagy mert jópénzért mutogathatná a cirkuszban.
A kalandor legalább egyszer bemos neki, és csak a végén patkol el, de minden felfedezős filmben ott van.

záporjózsi 2009.03.27. 14:53:20

@Yann Le Pentrec: Negatív, Die Hard 3.

@sTATariusORaTor: "hiszi, hogy élve túlélik az utazást"
Miért, másképp is lehet túlélni? ;)

@lojzi1: Range Rover? Főleg afrikai terepen honos, gyakorlatilag bármilyen felépítménnyel megtalálható, nem képes elromlani, vagy ha igen, akkor bármilyen, Trabant stílusú felszereléssel azonnal javítható kb. akkorra, amikor a csúnyabácsik odaérnek.

Jackson a Die Hard 3-ban volt, az Utolsó cserkészben (ahol természetesen BW ismét alkoholista, asszony által kirúgott zsarut játszik), ott valami hülye nevű feka partner volt. Valami fajansz vagy mi...

Kgabor3221 (törölt) 2010.07.13. 15:30:55

Igaz, hogy nem ZSÉ, de Han Solo is ugyanilyen:
1)Chewbaccaval vezet egy mindenki által roncsnak mondott űrsiklót.
2)Amikor először megjelenik, egy kocsmában van és alkudozik a szereplőkkel
3)Végig a pénzről beszél

vihor 2011.12.28. 20:25:34

Ez mennyire igaz :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.12.10. 09:08:24

De jó volt újraolvasni. A csaj utálja a kalandort, mindig fintorog, akkor kezdi megkedvelni amikor magassarkú cipőben megcsúszik a sárban és leszánkózik 500 métert hogy végül egy robajló vízesés fölött kapaszkodva lógva parázzon. És akkor teljesen átnedvesedve, kemény mellbimbókkal fölhúzza a kalandor a bazi erős karjával.
Akkor a kalandor csinál a csajnak egy tarzanné dzsungelbikini szerkót, amibe olyan dögösen néz ki hogy a férfiak a moziban mocorogni kezdenek a székben.

karmanyúz 2019.11.15. 15:39:01

még szokott lenni a gonosz kalandor is, aki a genyó csapat idegenvezetője
a főhős kalandorral jól ismerik egymást, esetleg valamikor társak is voltak, de aztán összebalhéztak, mikor a gonoszról kiderült, hogy milyen gátlástalan
míg a jó kalandor becsületesen vezeti a csapatot és védi őket minden veszélytől, sőt akár a haszonról is képes lemondani, addig ellenpárja sokkal anyagiasabb és mindenféle erkölcsöktől meg elvektől mentes, nem nézi, kitől fogad el megbízást (kizsákmányoló mágnások, etikátlan tudósok, régebbi filmekben nácik), ha szorul a hurok, jönnek a kannibálok/oroszlánok/krokodilok, simán halomra lövi a teherhordókat, hogy megmeneküljön, és a még a megbízóját is szemrebbenés nélkül cserbenhagyja/elárulja, ha érdekei ezt diktálják (életveszély van vagy magának akarja a kincset)
erre persze rá is fázik, sosem éli túl
persze közben elmeséli a főgenyónak, miközben arról diskurálnak, hogy hogyan tudnák megelőzni a másik csapatot, vagy kikapartatni velük a maguk gesztenyéjét, hogy a jó kalandor a legjobb a szakmában ("senki nem ismeri úgy a dzsungelt, egyszer törött lábbal, fél karral, víz-fegyver-minden nélkül, pókok, skorpiók és kígyók által is megmarva, ráadásul náthásan, egy sereg kannibálon meg emberevő oroszlánon keresztül is visszajött") és ő azért tiszteli, csak hülyének tartja, mert elvei is vannak
süti beállítások módosítása