HTML

ZSkategória avagy akció minden mennyiségben

Ez egy emlékmű, egy panteon a Zs kategóriás akciófilmeknek, sorozatoknak és isteneknek.

Ez itt a reklám helye

ZSsztárok

Légy a ZS közösség része!

Friss topikok

  • Gerberus: Immár ő is eltávozott. (2024.02.05. 01:30) Carl Weathers
  • Gerberus: @Custertábornok: Richar Lynch-csel sem foglalkoztak, pedig ő már 2012-ben meghalt és az egyik legi... (2024.02.05. 01:27) RIP: elhunyt Rutger Hauer
  • Gerberus: Ha már Billy Dragoról és Rutger Hauerről megemlékeztél gondoltam szólok, hogy Lynch is meghalt már... (2022.04.05. 02:19) Richard Lynch
  • TH1: hehe, két évvel később rátaláltam, hogy öt év szünet után volt új poszt. :D (2021.05.12. 00:04) Zssablonkarakterek: a disztópikus jövő tini harcosa
  • Count di Luna: Mostanában a Yakuza 0 játék igen jól hozza a Zs hangulatot, a 80-as évek végi világot meg mindent,... (2021.03.12. 01:39) ZSsablon karakterek: A maffia

Ez is a reklám helye

HTML

ZShelyszínek: az amerikai kisváros

2008.06.19. 18:48 Winston007

Sok-sok komment után itt az ideje, hogy elkezdjük a filmek helyszíneit is boncolgatni, rögtön a legnépszerűbb hellyel: az amerikai kisvárossal. Ahogy anno is mondtam, lényegében nincs olyan élőlény lassan ami ne rombolt volna le egy amerikai kisvárost. Pedig ezek a városok mindig olyan aranyosak!

Általában a világ végén, erdők közepén, folyók mellett, vagy aktív vulkánok mellett-alatt-felett fekszenek. Ez nagyon fontos, mert ha nincsenek szabadnapos vérmókusok akkor ide természeti katasztrófa kell, és a legköltséghatékonyabb az amúgy már létező tereptárgy bevetése. Szökőár, kitörő vulkán, földcsuszamlás. A békés kiváros másik ismertetőjele , hogy atomerőmű vagy katonai bázis van a közelében, ha nincs akkor minimum egy elhagyott bánya van a város alatt ami épp omlik be. De miért is fontos az erőmű vagy a bázis? Az erőmű egyszerű: eléggé gyúlékony, ha még atom is, akkor látványos, de legalább sugárzó. Főleg ha fúj a szél, mert az már Atomvihar!! A katonai bázis már összetett dolog: vagy onnan jönnek a nemzeti gárdisták akiket jól megölnek a vérmókusok, vagy zombik jönnek onnan és azok ölik meg a békés lakosságot. Ha meg egyik sem: akkor kormány ledob valami gigabombát oszt jó napot.

Mert a lakosság mindig békés, pitét esznek, tök nyugodtak, a kisvárosi seriff ijesztegeti a feketéket a faluvégen, szóval idill. Aztán hirtelen jön a probléma és akkor kiderül mindenki szörnyű titka! A pités néninek előkerül a nagy puskája, az alkesz öreg fater bombaszakértő lesz, a polgármester továbbra is faszkalap marad. A doktor néni meg szimplán szexi. Egy a közös bennük, a problémát csak akkor fogják fel amikor sikítozva rohangál mindenki és égnek a házak. Ilyenkor jön a nagy összefogás és elbarikádozák magukat vagy a kocsmában vagy a templomban. Ahonnan mindig kitörnek, majd páran meghalnak de az utolsó pillanatban csak sikerül.

A kisvárosok mindig tele vannak volt kommandóssal, űrhajóssal, esetleg megcsömörlött biológussal , a lényeg: a szaktudás mindig a helyszínen van. Nem kell senki segítsége, csak a végén amikor ők már mindent megoldottak. Igaz, addigra a populáció 99 százaléka megsemmisült. A vírusok is itt jelennek meg először, és hiába van a világ végén a falu, 48 órán belül kiirtja az USA-t, és ezt tök szép business powerpoint prezentáción mutatja be a vezérkari fönök. (Gyerekek, jegyezni ez is egy sablon karakter.)

Egyébként csak azért van mindez, mert egyébként full unalmas egy ilyen kisváros élete, de ezt a Dawson és a haverokban láttuk már.

33 komment

Címkék: zshelyszinek

A bejegyzés trackback címe:

https://zskategoria.blog.hu/api/trackback/id/tr84529578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

füligjimmy 2008.06.19. 19:22:15

Ráadásul az amcsi kisvárosokban mindenki a keresztény-konzervatív értékrend szerint éli hétköznapjait, a lányok csinosak, az anyák mosolygósak, az apák dolgosak. Egy hely, ahol jó élni! De milyen könnyű meghalni, te jó isten...

Gecc 2008.06.19. 19:29:36

Mint ZS kategoris karakter, innen jutott eszembe, hogy vannak a kis szaros "mindenbe beleverem az orrom" gyerekek, akik csak a galibat okozzak, mert mindig vissza kell menni ertuk a megmentesuk erdekeben. No persze en ezt soha nem ertettem, mert ha egyszer measzonnyak nekik, hogy ukj le a picsadra bazmeg, mert veszelyes, akkor mi a vereres virsliert kell az ellentettjet csinalni?
Szal en mindig drukkolok, hogy ott pusztuljon az osszes, de ezek a filmek annyira emocionalisak, es hat nem engedhetik, hogy egy kisgyerek meghaljon.

A kisvarosok tele vannak ilyen kis szabotalo mankikkal!

Unio 2008.06.19. 19:53:21

A mai nap eléggé intenzív. :D
szanaszét röhögtem magam xD xD

"A katonai bázis már összetett dolog: vagy onnan jönnek a nemzeti gárdisták akiket jól megölnek a vérmókusok"

mondtam én,hogy a vérmókusok nem szarral pirítanak xD

"A pités néninek előkerül a nagy puskája, az alkesz öreg fater bombaszakértő lesz,"

Vagy van a városban 1 volt atomfizikus,vagy a patikus volt CIA-s és persze mindegyikőjük egy rágógumipapírból csinál egy buldózert, mint Macgyver :D

"A kisvárosok mindig tele vannak volt kommandóssal, űrhajóssal, esetleg megcsömörlött biológussal"

Alap,hogy 1 pár önjelölt rambó van, mondjuk én az űrhajós verziórol nem nagyon tudok :)
A biológusról meg hirtelen a Steven Seagalos Hazafi jutott eszembe amiben valami volt orvost, vagy biokémikust alakított vagy mit :D
na ő aztán a helyszínen volt szintén egy
kisvárosban xD

Amúgy nagyon jó az iromány grat,megszakadásig lehet rajta röhögni xD

Dzsihad Joe 2008.06.19. 20:47:27

Unio, pld. a Miért éppen Malacka c. sorozatban is volt űrhajós szerepel...

Unio 2008.06.19. 20:56:21

Dzsihad Joe most ahogy írod igazad van,ott tényleg van egy űrharcos:)

berczib 2008.06.19. 20:56:34

hát igen, az amerikai kisváros. az a kép amit a south park-ban /209/ egyszer jól leégettek (az egész cikizi a kezdetektől fogva, de egyszer kimondták).
Amikor kulabácsi a filmproducerekkel harcolt. Két producer párbeszéde:


-"Tökéletes, miért nem jutott ez előbb az eszünkbe? Ebben a városban van még sárm, nem az a rom, amit Park City-ből csináltunk."

-"Bocsáss meg a megjegyzésért, de végül nem fogjuk ugyanezt tenni ugyanezzel a várossal?"

-"De, aztán a következővel, meg az azt követővel. Termeszként (!) fogjuk cipelni ezt a fesztivált városról városra, míg fel nem emésztjük őket és minden csendes hegyi város pont olyan lesz, mint LOS ANGELES!"

-"Miért? Miért tennénk ilyet?"

(Dobpergés és a válasz)

-"Mert nekünk is ott kell élnünk (L.A.), és ha mi nem lakhatunk csendes hegyi falvakban, akkor... AKKOR SENKI SEM FOG! HÁ HÁHÁHÁ HÁHÁ...
Állj, állj, állj, állj! Közelítsetek azrcomra, amikor kacagok! Mehet: AKKOR SENKI SEM FOG!! HÁ HÁHÁ HÁ HÁ! Ezaz."

Tehát itt a válasz. Szerintem a filmrendezők is így állhatnak hozzá. De lehet hogy nem. :)

Mellesleg best sorozat ever. Legalább egy tisztelet-posztot megérne.

duran 2008.06.19. 21:05:10

"de ezt a Dawson és a haverokban láttuk már. "

grat, 1. osztályú munka :D

szalmaegér 2008.06.19. 21:11:34

Ne feledkezzünk meg a kisváros rosszindulatú keményeiről sem, akiket vagy rettentően megver a főhős, amin persze az egész város megkönnyebbülten nevet, vagy rettentő halállal halnak, amikor a zombik , vagy vérmókusok elözönlik a várost.

Seth 2008.06.19. 21:20:13

Kiegészítés:
Minden Amerikai kisvárosnak van egy középiskolája és benne egy focicsapat, akik az elmúlt években kikaptak, de majd most megmutatják! A főhős ha középiskolás ennek a csapatnak a tagja, általában a csapatkapitány, vagy éppen a csapat által utált kis gizda geek.
A kisváros rendszerint mocsár, vagy erdőség határán helyezkedik el. A sűrű vegetűcióban aztán a főhős+nője+a csapata el tud bújni vagy onnan törnek az idillire a *********-k. (Tetszés szerint kiegészítendő.)
A kisváros rendszerint tartalmaz egy kórházat ami a komplett magyar egészségügyet lealázó technikával van felszerelve. Igaz mindaddig, amíg a cselekmény be nem indul és a terroristák/vérmókusok/zombik/stb romba nem döntik.

Amúgy a post-on szakadtam. :D Csak így tovább!

berczib 2008.06.19. 21:24:33

tényleg nem tudjátok hogy, hol lehet letölteni filmzenéket? most van 1 csomó, ami tetszene, de b*/sznak feltenni az EL TORRENTó (:D de nemtom, hogy ez jelent-e bármit is) -ra. és ez így legális, hogyha csak azokat töltöm? előre is kösz.

duran 2008.06.19. 21:35:56

szard le h legális-e, tölts a torrent kölcsönzőből :D

Gecc 2008.06.19. 21:43:02

Berczib

Tisztelet poszt a SP-nak? Ugye nem gondolod komolyan?

berczib 2008.06.19. 21:54:05

miért ne? na jó. gondoltam, ha Bruce Lee kapot akkor az miért ne? de most jövök rá, hogy az nem ZS és az akciók is direkt kakik (a végefele már nem)

Gecc 2008.06.19. 21:59:45

Berczib

Nah hat ez ugy van kedves baratom, hogy a SP nem ZS. Es nem azert mert en ezt mondom, hanem mert itt _azt_ irjak:
www.spnonzs.com
Termeszetesen lehetne ZS, amennyiben nem lenne annyira szarkasztikusan a korat biralo es kurva jol szinte mar a gagyisag hatarat surolo rajzolmany. Aszondom en neked, hogy majd 20-30 ev mulva esetleg, hangsulyoznam csak esetleg lehet belole ZS, amikor mi mar oregek leszunk es az akkori ifjusag aszonnya, papa bazmeg, hogy tudtal Te ilyet nezni, es valaszul csak annyit mondunk nekik, hat kisonokam... es mar repul is neki a nyakas!
Nah hat ez az en velemenyem a SP-rol, mint ZS.
Vagy nem, de az biztos!

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.06.19. 22:22:51

A kisvárosba mindig érkezik egy visszavonult testőr, aki a facér tanárnővel gabalyodik össze.

Szerintem szentelhetsz egy külön posztot a kisvárosi búcsúnak vagy halloween-nek, vattacukor, bohócok, a nyűgös kamasz körhintázik a szomszéd lánnyal, a visszavonult testőr már majdnem megkéri a facér tanárnő kezét - de egy csapásra véget ér az idill, mert kiszabadul a kémiaszertárból a rádioaktív hulladékon tartott vérmókus.

TomGambler 2008.06.19. 22:23:39

Üdv!

Hadd ugassak bele egy kicsit, lelkes olvasója vagyok a blognak. Mindig feljön, hogy valami volt ebben is meg abban is, de az nem ZS film... Igazából, amiket Winston barátunk szépen listába szed, azok a klisék. Amiben először felbukkantak, azok általában jó filmek, nem ZS kategóriásak, a ZS attól lesz igazán ZS, hogy csak klisékből áll. Klisé karakterek, klisé helszínek, klisé akciók...Akár forgatókönyv generáló programot is lehetne írni. :) Szal, azért, mert valami jó filmben is volt, attól még simán ZS-vé degradálhatta az 1500-szori újrafelhasználás.
Remélem, nem gond, hogy beleugattam.

Béke!

Gecc 2008.06.19. 22:30:35

TomGambler

Errol mar volt kisebb-nagyobb eszmecsere, itt utana olvashatsz a kommentek kozott:
zskategoria.blog.hu/2008/06/10/zssablon_karakterek_a_tudos

macskafaraok 2008.06.19. 23:03:17

Ritka jo post, csak igy tovabb!!! :)
VerMokus!!!!!

Jocóka 2008.06.19. 23:04:35

Egy valami kimaradt: minden kisváros mellett van egy domb, amiről remek kilátás nyílik az egész városra, és a domboldalon van egy poros parkoló, amin 3-4 autó fér csak el, és a hmcs-k mindig odaviszik a pompomlányokat khmm... beszélgetni :)

AP (törölt) 2008.06.19. 23:18:15

ezt tök szép business powerpoint prezentáción mutatja be a vezérkari fönök

ez nagyon ott van :))
pontosan, mindig van ilyen jelenet, ahol egy pálcával mutogat az ábrára a főmufti

eee 2008.06.19. 23:19:05

Azt is le kell szögeznünk, hogy az ilyen kisvárosokban élnek a Rambo féle visszavonult nyugdíjas f*sza gyerekek, akiknek a rokonának, legjobb barátjának, kollégájának, stb nem egy életbiztosítás lenni,mert előbb utóbb elrabolják vagy megölik, amit aztán a cselekmény és a forgatókönyv szerint a már nyugállományban lévő hős immár aktívvá avanzsálva megbosszul, és ebből bontakozik ki végül is a cselekmény fő szála.

Azonban ha rokonát, barátját, stb csak elrabolták, ő seregeket halomra lőve menti meg szeretett felebarátját, nem törődve azzal, hogy az elhullott közellenségek szintén bírtak családdal, otthonnal, elrabolható családtagokkal.
Kiváló példa: A.Schwarzenegger - Kommando

Jackal 2008.06.19. 23:35:44

Es minden kisvarosban van egy fegyverbuzi, akinek az alagsoraban a taszari legibazis osszes fegyveret osszegyujtottek, ide menekulnek a fohosok, a soha ki nem fogyo fegyverekert.

Egy gyongyszem, a kedves hozzaertoknek, Brazil Szappanopera generátor:
brazil.talpak.org/

Mindfield 2008.06.19. 23:42:36

Még az a fontos, hogy a kisváros mindig elszigetelt! Az már ugye alap, hogy nem működik ott a mobil, hogy a vezetékes dolgokról ne is beszéljünk. Erre főleg akkor jönnek rá, amikor jönnek a vérmókusok.

Simán le lehet rá dobni egy atombombát, vagy megsemmisíteni bármely más módon, mert ők azért annyira nem részei az USÁnak, mint a nagyvárosi keménycsávók, ugye a kisvárosban ott mindig kisemberek élnek, dolgosak, egyszerűek, pótolhatóak.

Álatlában a már említett dombról szokta az említett vezérkari főnök távcsővel pásztázni a városkát, hogy az aktuális csapást hova mérjék.

Gecc 2008.06.19. 23:57:40

Ha atombombat dobnak a varoZSkara, az elnok engedelye szukseges... ekkor mindig ezt mondja:
Isten bocsassa meg nekunk!

valaki 2008.06.20. 04:34:06

és persze ne felejtsük el megemlítemi, hogy (legalább is kb. a 9O-es évek elejétől) ezeket a filmeket (főleg/gyakran) kanadai (toronto környéke ill vancouver/british columbia) (kis)városaiban forgatták, hollywood sajnálatára, a kanadai dollár (akkori) alacsony árfolyamanak köszönhetően...

flimo13 2008.06.20. 07:13:02

"Alap,hogy 1 pár önjelölt rambó van, mondjuk én az űrhajós verziórol nem nagyon tudok :)"

Eurecaban van egy autószerelő faszi:

- I was an engineer.
- Oh, on trains?
- On Space Shuttles.

berczib 2008.06.20. 07:19:13

az indián temetővel mi lesz? arról is sok ZSar készült. mindig rituálisan ássák itt el a vármókusokat, és ha a sápadtarcúak ide mernek jönni akkor életre kelnek. VÁÁ!!!

702 · http://702.klog.hu 2008.06.20. 08:43:28

Kisvárosba kell egy kajálda, ahol a dolgos kisvárosiak kisvárosi munkájuk előtt/után befalják a kisvárosi specialitást. Ha idegen érkezik a városba, szintén itt kerül először megvető tekintetek kereszttüzébe, főleg, ha nagyvárosi kaját, paradicsomlevest vagy "csak tiszta vizet" rendel.

Azután kissé megenyhülnek, amikor azt mondja: "Hozzon egyet a helyi specialitásból".

ekekapa 2008.06.20. 10:39:16

Hát ez qurva jó volt minden itt leirt dolog volt már valamilyen Zsfilmben (a vérmokust leszámitva).
Ja az még kimaradt, hogy titkos kutatólaboratórium is szokott amcsi kisváros közelében lenni ahonnam minden féle izé kiszabadul.

füligjimmy 2008.06.20. 15:11:31

Vérmókusok még nem voltak, de már támadtak vámpírdenevérek.

Freebulletz 2008.06.27. 06:25:02

a vietnámi veterán illetve az elvált/özvegy anyukát sem hagyjuk ki kisgyerekkel...

illetve a kompjúterzseni kiskölyköt aki lazán feltöri a NASA/FBI/CIA/DEA stb rendszereit.

Jah és a vietnami veterán persze azt mondja hogy ő soha az életben többet fegyvert nem fog a kezébe. aztán de.
süti beállítások módosítása